Çok iddialı bir başlık oldu
aslında o kadarda da değil. Piston, kol ve kapak işleme dışında kullandığım tüm parçalar orjinal.
1 ve 4. pistonların segman kanallarının kırılması sonucunda Magic Performance, Murat'a aracımı teslim ettim. Piston büyütmek ve ileriye yönelik projelerimi daha rahat yapabilmek için Engine Dynamics 'dan aracıma uygun kolları sipariş ettim. 2 gün içerisinde geldi. Açıkcası bu kadar çabuk beklemiyordum. Tabi bu kadar çabuk gelmesinde Aytuğ'nunda payı büyük.
Senelerdir renault kullandığımdan dolayı artık ahbap olduğum renault servisimden gereken parçaları temin ettikten sonra motor yerinden çıktı dağıldı ve rektifiyeye gitti. Yağ jetlerininin fransadan gelmesini beklerken Muratın sihirli dokunuşlarıyla kapakta işenicek bu hafta.
Açıkcası daha öncesinden forgedlenmiş megane rs'ler duydum ama pek fazla göremedim rollerde. Bu aracın değeri pek fazla bilinmesede ülkemde, avrupada bayağı sevilen bir araç. Aslında bakıldığında cüssesi ağır, cam tavanlı, kendince donanımlı bir araç olmasına rağmen pistlerde rekorları es geçilemeyecek bir yürüyeneve başarıya sahip.
Sevdiğim aracımı şimdi daha çok sevicem sanırımYapılacak setuplardan sonra açıkcası aracımı çok merak ediyorum. Daha önce bir kaç örneğini görsemde canlı canlı yaşamak ayrı bir zevk olsa gerek.
Şuanda bütcem bu kadarına el verdi ama kısmetse yaza kadar dereceli egzantrik, +1mm valve'ler, ACL yataklar, 690cc enjektör ve bunlara uygun parçaları toplayıp GT3071RS ile sürmek istiyorum.
Aracın şuanki listesi;
Wössner 83.50mm 9.0:1 / 9.5:1cr Piston
PEC I-Beam Rods With ARP Bolts
Siemens DEKA IV 690cc Injectors
Magic Performance Head Port Polish
OE Big End Bearing
OE Crankshaft Thrust Washers
OE Main Bearing
OE Oil Pump
OE Water Pump
OE Timing Belt
OE Down Gasket Set
OE Head Bolts
OE Oil Jets
BERU Ignition
NGK Platinum Spark Plugs
Megane Sport 1.30mm Head Gasket Set
K-Tech Lightweight Flywheel
Forge Intercooler
Custom Air Pipes
HKS Mushroom Air Filter
Forge DV Red Spring
Custom Garage 76mm Down Pipe
70mm Exhaust Pipes
Stage 1 Remap
Varex
Saygılar.
-----------------
23.01.2014
Bugün arabaya bakmaya gittim, rektifiye bitmiş yıkanıp toplanması için eksik yağ jetlerini beklemeye başladık. Bu arada Murat üst kapağı işlemeye başlamış
Kapak işleme mevcut STG1 ile uyumlu olmadığını anlamak için AFR göstergesi şart oldu.
Custom Garage'da down pipe'ı yapıcak bu hafta.
Eski hali
Yeni hali
İşin uzun Murat, Allah kolaylık versinElinin haline rağmen ince ince işliyorsun bitmiş halini görmek için sabırsızlanıyorum.
---------
29.01.2014
Enjektörlerde geldi
Aracın toplanması için sadece yağ jetleri kaldı. bu hafta onlarda gelicek kısmetse.
Brembo arka disklerde hazır
------------------------
30.01.2014
Eksik olan 1-3 yağ jetleri, jet hızıyla fransadan geldi ve motor toplanmaya başladı.
Custom Garage'da down pipe yapılmaya başlandı ve üst kapağın son işlemlerinden sonra ilk marş hafta basılcak inşallah
Meğer megane rs'in blok'u F4K'imiş
--------------------------
13.02.2014
Ilk marş dün basıldı, bugün ise teslim aldım
Herşeyi en ufak detayına kadar bıkmadan usanmadan, zevkle yaptıkları için Magic Performance; Murat ve Bülent'e,
Down Pipe'ı yapan Custom Garage'a,
Bu süreçte kafasını ütülediğim Aytuğ'ya ve parça tedarikçim Çalışır Renault'a sonsuz teşekkür ederim. Her kontağa bastığımda yüzümde gülücükler açmasına sebep oldunuz
2000km sonra full boost'ta nasıl gittiğini çok ama çok merak ediyorum
34RS058 / ilk mars.. - YouTube
En son liste:
Aracın şuanki listesi;
Wössner 83.50mm 9.0:1 / 9.5:1cr Piston
PEC I-Beam Rods With ARP Bolts
Siemens DEKA IV 690cc Injectors (Henüz Takılı Değil)
Megane III RS Trophy Turbo (265)
Magic Performance Head Port Polish
OE Big End Bearing
OE Crankshaft Thrust Washers
OE Main Bearing
OE Oil Pump
OE Water Pump
OE Timing Belt
OE Down Gasket Set
OE Head Bolts
OE Oil Jets
BERU Ignition