hemşerim Rizeye gelince baraber bir çay içelim. Şu evladı birde canlı görelim.
hemşerim Rizeye gelince baraber bir çay içelim. Şu evladı birde canlı görelim.
Bitüself uygulamasından sonra sıra firex deydi iş güç ve birazda tembellik derken bir müddet ara verdim 2 ay kadar aracı yatırdım.Bu hafta başı işe koyulalım dedik istanbuldaki bir firmadan firex aldım elime ulaşınca kaldığım yerden tekrar işe başladım çok detaylı fotolar çekemedim ;
Bu işlemden sonra daha önceden yıkayıp temizlediğimiz aracın taban halısının montajınıda yaptım ve kapı döleşemerini söküp kapı içlerinide firex ile kapladım.
Ön ve arka koltuklar döşemeciye kaplanması için verildi çarşamba perşembe gibi teslim alırım sanırım fotolarını çekip eklerim.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
vaaay konuyu görünce bir neşelendim anlatamamo diil ilanını görüncede bi okadar üzülmüştüm yalan yok...
bbm pin :2B244451
konu açılalı epey olmuş ancak yeni görüyorum,
Hayırlı olsun hemşerim, çok özenli topluyorsun aracını,
ben de aynı dönemin coupe sini yani kadett c limo coupe denen kasasını alıp toparlamak istiyorum. Aracın hafifliği ve arkadan itiş olması aklımı alıyor.
Bildiğin gördüğün araç varsa bana özelden yazarsan çok memnun olurum. Düz vites tercihimdir.
Bu arada herkes gün gelir proje aracını satmak ister sonra ya satar ya da satmaktan vazgeçer, Ben de 300zx'im 2 ay sanayiden çıkmadığı vakit satmayı düşünmüştüm ancak aracımı çıkarıp da yanlamaya başlayınca vazgeçmiştim.
Teşekkür ederim abi.Kadett c kasa dan bursada çok fazla var temizinden tut çürüğüne zebil orda mutlaka kafana göre bir araç bulursun ama tabi gidip dolaşmak aramak gerekiyor.Ayrıca bizim burda yaşlı bir amca var tam senin istediğin kasa tek kapı sedan coupe var onda ve bir aralar camında satılık notu vardı ama mesafe uzak.
Bu araçlar aslında tam proje arabası 780 kg ağırlık arka itiş güzel bir süspansiyon sistemi ve 250 hp ile çok piskopat bir şey çıkar ortaya şüphesiz.
Bu gün boş zamanımı değerlendirmek istedim aracın iç izolasyonu nu bitirmiştim sıra motor kaputu altındaydı aynı şekilde önce bitüself ile kaplayıp sonrasında firex ile kapladım.Kaputun şase direklerinin içerisine deliklerden de firex sokarak boşluk bırakmamaya özen gösterdim.Bu uygulama motor sesinin bulunduğu kabinden dışarıya çıkmasını (aracın içi de dahil) azda olsa önlüyor-muş denedik gördük sonuç olarak az da olsa içeriye gelen motor sesinde azalma var kaputun kapanma sesinde bile inanılmaz değişim oldu toklaştı
Sıradaki izolasyon işlemi komple bagaja yapılacak fotoları eklerim.
Teşekkür ederim abi izolasyon olayı mükemmel bir olay 79 model arabaya sınıf atlattı resmen bagajıda yaptıkmı gram ses kalmaz araçta herhalde![]()
Ellerine sağlık harika bir proje
izolasyon güzel olmuş kullandıktan sonra farklarını yazarsın
Bu kullandığın izolasyon malzemesi ağır mıdır? yaklaşık kaç kg yük bindi araca?
Başka bir sorum daha olacak, orjinal vites topuzu dreksiyon ve vites hörüğü gibi parçaları sıfır olarak temin edebileceğim bir yer biliyor musun?
İzolasyon sonrası çok ciddi bir fark var abi benzer işlemleri şimdiki nesil araçlara yapınca aman aman bir farkı görülmüyor çünkü zaten fabrikasyon izolasyonlu oluyorlar ancak bizim nesil araçlar zaten izolasyon yoksunu olduğu için bu tür uygulamalara çok güzel cevaplar veriyor yaptığına fazlası ile değiyor.
Sen kadett i günlükmü bineceksin bilmiyorum ama olurda döşemeyi vs. sökersen mutlaka bitüselfle ve üzerine firex i ser mutlaka.Aracının sınıf atladığını görecek ve bir o kadar daha seveceksin aracını.
Ağırlık konusunda net bir bilgim yok firex süngeri top halinde (20 m2) almıştım 10 kg civarı geliyordu %40 ını kullandım 4 kg civarı firex in ağırlığını desek bitüselfi de toplamda 10 kg dersek 15 kg düz hesap diyebilirim.Ama ağırlığına bakma abi 30 kg olsun yine yaparım sonucu buna değiyor.
Kadettlerin orjinal vites topuzları vites kolu ile beraberdir bende vites topuzu var sanırım ancak hemen altından taşlama ile milinden kesilmiş vaziyette.Ayrıca vites körüğüde olması lazım bakar haber veririm sana.
Cok guz3l isler cikariyisun hocam eline emegine saglik. Ben kadett ve asconalar hakkinda detayli bilgileri nerden edinebilirim? Netten arastiridigimda istedigim bilgilere pek ulasamiyorum.
Birde ascona ve kadetlerin hepsi rwd midir kac modelenkadar rwd yada. Yeni olanlarin fwd oldugunu biliyorumda ... biraz bilgi eksikligi var
Bu aradaki ciddi kg farki nerden geliyo. Bende hafifliginden dolayi almak istiyorum.ascona cok agir yahu
KAdett sw coupeler var cok marjinal bi arac bu araclarda rwd midir ve kac kg ?
Çok teşekkür ederim rebel sağolasınNe tür bilgi lazım sana mesela ? RWD FWD konusunda ozan abi yazmış zaten 79 model C kasaya kadar (coupe,limousine,caravan,city) rwd olarak üretilmiştir 80 ve sonrasında yani d,e vs. kasalarda fwd üretime geçmişler.
konunuzu ilk açtığınız zamanlarda baya detaylı olarak takip etmiştim, yorum attım mı bilmiyorum ama yazmak istedim tekrar, kazasız cezasız kullanmanız dileğiyle..
sormak istediğim bir soru da var ayrıca, ben de kadett d kullanıcısıyım, acaba sizin arabanızdaki yaylar (c) benim arabaya (d) uyar mı ? uymaz ise hangi opelin veya hangi arabanın yayları benim arabaya uyar, bir bilginiz var mı ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)