User Tag List

Sayfa 6/32 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
592 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Opel Kadett Turbo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs up

Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim 1.24 ün de dediği gibi yılmak yok yarın yeni motorumu alıyorum inşallah ya düz tip bloktan egzantrikli bir tofaş motoru olacak yada üstten egzantrikli modeli bunu tamamıyla bütçem belirleyecek şanzıman ile birlikte alacağım motoru yani 5 ileriye geçiş yapacağım sonunda.Çalışan bir motor düşünüyorum yani motoru alır almaz turbo için girişmicem önce motor ile şanzımanı araç üzerine montajını yapıp aracı yürür hale getirecem zamanla turbo için alt yapıyı oluşturmaya ve turboyu uygulamayı düşünüyorum zaten kadett in motoru 65 hp idi tofaşın eski tip 1.6 lt. motoru 85 hp diye biliyorum atmosferik haliyle bile kadett in turbosuz halinden çok daha iyi gideceği zaten kesin gelişmeleri adım adım fotolayıp buraya eklerim bu arada tofaş motorunu tanıyan tüm arkadaşlardan teknik bilgi yardımı talep ediyorum turbo için ne gerekiyorsa vs. her şekil bilgiye açığım
    Baştan sona zevkle okuduğum bir konu. Öncelikle aracınız hayırlı olsun, öte yandan orijinal motorun o hasarı alması ise şanssızlık vs ama geçmiş olsun diyorum. 1.6 lt 80 hp şahin - murat 131 tipi motor daha iyi bir sonuç vereceğine inanıyorum. Size bu motora turbo uygulayan arkadaşlardan bilgiler geldikçe bende faydalanmak istiyorum turbo uygulamasamda 83bin de olan 90 model 1.6 şahinimi daha performanslı hale getirmek istiyorum ufak oynamalarla. En azından nerelerde nasıl davranacağımı görmüş olurum. Bu arada opel record hayranı olarak tekrar hayırlı olsun kadett 'i canlı da görmek isterim birgün.

kolay gelsin
    :ramo

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ancak ben alacağım motora atmosferik olarak hiç bir yükleme yapmayacağım çünkü stok motorun sadece pistonlarının üzerinden 1,5 mm. alındığında 1 bara kadar hiç bir problem çıkarmıyormuş ve 1 bar da ortalama 150 hp leri yakalamak mümkün olabiliyormuş (bunlar farklı kişilerin tecrübeleri ile sabit şeyler) dereceli egzantrik düşünüyordum ancak sadece egzantrik ile bitmiyormuş geniş subaplar yaylar vs. komple takım olarak değiştirmek hatta bu aşamada krank ında değişmesi gerekiyormuş krank yurt dışından 800 euro ya getirtiliyormuş tabi bu işlemler 200 hp lere ulaşmak için ben şimdilik o kadar iddalı oynayamicağım motoru a dan z ye komple yenileyip sadece pistonların üzerinden aldırıp 1 barda kullanmayı düşünüyorum ileride mutlaka yenilikler olacaktır ama dediğim gibi bütçem kısıtlı olduğu içim şimdilik o kadar açılamayacağım ama yinede gelişmeleri adım adım yaza fotolayıp eklerim.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alabiliyosan üstten egzantrikli yeni tip motor al yapılmış örnekleride var tipo emme manifoldu ile çok nokta ejnejsiyona geçersin önce ms beyin falan turbolamak daha kolay olur daha verimli olur
    Aslında bu çok daha mantıklı evet az önce hurdacının yanındaydım elinde kazalı bir araçtan çıkma üstten egzantrikli karburatörlü bir motor var ancak sadece motora 1250 tl istiyor eski tip çalışan motorun fiyatı ise 350 tl peki senin dediğin tipo manifoldu vs. kullanarak çok noktalı enjeksiyon sistemi eski tip motora geçirme işlemi mümkünmü ? Ortalama neye patla bu iş ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LAST_ZZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gecmıs olsun...tecrube olmus oldu en azından...
    Sağolasın hocam şu motoru alayım daha iyisini yapacağım inşallah.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu işi yapan arkadaşlar var ankarada en temiz işlemde bu bence

boosted_pug nickli mengü ye yada cgr38 e ulaşabilirsin

yeni tip motora bu emme manifoldu cuk diye oluyor diye hatırlıyorum hatta bir aracın konusunda da detaylı resimler falan vardı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cgr38 ile msn üzerinden görüşüyoruz zaten sağolsun onun yardımları doğrultusunda ilerliyorum oda bana senin tavsiye ettiğin motoru öneriyor bakalım sağa sola haber saldım maddi yardım gelirse üstten egzantrikli bir motor alacağım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ancak ben alacağım motora atmosferik olarak hiç bir yükleme yapmayacağım çünkü stok motorun sadece pistonlarının üzerinden 1,5 mm. alındığında 1 bara kadar hiç bir problem çıkarmıyormuş ve 1 bar da ortalama 150 hp leri yakalamak mümkün olabiliyormuş (bunlar farklı kişilerin tecrübeleri ile sabit şeyler) dereceli egzantrik düşünüyordum ancak sadece egzantrik ile bitmiyormuş geniş subaplar yaylar vs. komple takım olarak değiştirmek hatta bu aşamada krank ında değişmesi gerekiyormuş krank yurt dışından 800 euro ya getirtiliyormuş tabi bu işlemler 200 hp lere ulaşmak için ben şimdilik o kadar iddalı oynayamicağım motoru a dan z ye komple yenileyip sadece pistonların üzerinden aldırıp 1 barda kullanmayı düşünüyorum ileride mutlaka yenilikler olacaktır ama dediğim gibi bütçem kısıtlı olduğu içim şimdilik o kadar açılamayacağım ama yinede gelişmeleri adım adım yaza fotolayıp eklerim.
    Konuyu dikkatle izleyeceğim. Eger 1 bar projesi diyelim sorunsuz olursa düşüneceğim
    :ramo

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eski tip motor için gerekli olan bilgi ve parçalarıda MST_ONLINE dan öğrenebilirsin elinde parçalarda olması lazım hatta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkür ederim iletişime geçeyim hemen bakalım o ne der.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cgr38 ile msn üzerinden görüşüyoruz zaten sağolsun onun yardımları doğrultusunda ilerliyorum oda bana senin tavsiye ettiğin motoru öneriyor bakalım sağa sola haber saldım maddi yardım gelirse üstten egzantrikli bir motor alacağım
    rica ederim abi ne demek bu arada ben burdan da bişiler paylaşıyım istedim eğer alttan egzantrikli sohc motoru 4. nokta yapmak isteyen arkadaşlar warsa yakın bi arkadaşımın arabasını yaptık daha doğrusu 2 tane yaptık 2 sinde de tipo 2.0 cat motorun emme manıfoldunu kes biç yapıştır yöntemi ile uydurduk ama gazet güzel oldu üzerindeki gaz kelebeği yetiyo zaten turbo için üzerine bide standalone beyin olursa gayet güzel bi çalışma ortaya çıkar (krank sensorunun yerını iyi yapmak lazım ayrıca 3 tane daha sensör bağlancak ) , üsttten egzantrikli motor için zaten mpi tipo nun manıfoldu birebir oluo aynı blok ve kapak kullanıldığı için onun gaz kelebeği ebeyce küçük biz e34 520 nin gaz kelebeğini kullandık 60 mm tabi başka gaz klebekleride kullanılır daha bir çok yapılcak iş war tabi ama kabaca böle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediğim gibi çağrı kendimi ayarlayabilirsem üstten egzatrikli bir motor alacağım ama olmaz ise mecbur bloktan egzantrikli motoru alıp bu motor üzerinde bir şeyler yapacağız artık bu bahsettiğin tipo manifoldunu temin etmemdede bana yardımcı olursın değilmi ?

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kolay abi buluruz bende bi tane war ama onu ilerde yapacağım gt28 li şahine saklıyorum ama bulurum sana

A.Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kadett gsi motoru bulabilirseniz çok sağlam olur turbo ile küçük basınçlarda 200 hp yi rahat geçersiniz hatta turbosuz bile kullanılabilir ama fiyatları ne durumdadır size uyar mı onu bilmiyorum...

Geçmiş olsun yeni motorunuz da şimdiden hayırlı olsun...
    Custom Electronic Projects

kRo_bOy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok geçmiş olsun kardeşim valla bu işlerde böle olaylar gerçekten üzücü
    Alıntı psikolojikdeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her sx te bir sorun var benimkindede direksiyonu yanlış yere koymuşlar

Alıntı ukku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turboyla atmosferik sarışınla esmer gibidir..
    Hangisini alsan aklın öbüründe kalır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eyvallah sağolasın sağlık olsun dediğim gibi çok daha iyi olacak inşallah sende dikkat et kendine Allah sana zeval vermesin

smooty sağolasın parçası çok daha kolay bulunan ve ucuz olan bir motor istiyorum bu yüzden en iyi seçenek tofaş motoru olacak.

kRo_bOy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok şükür bizde 15bin km den beri tık yok inşallah da olmaz
    Alıntı psikolojikdeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her sx te bir sorun var benimkindede direksiyonu yanlış yere koymuşlar

Alıntı ukku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turboyla atmosferik sarışınla esmer gibidir..
    Hangisini alsan aklın öbüründe kalır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah sen motorun alt yapısını turbo için hazırlamışmıydın yoksa direk stok motoramı uyguladın benim gibi ? Birde senin sıkıştırma oranın ile boost neydi acaba ?

A.Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eyvallah sağolasın sağlık olsun dediğim gibi çok daha iyi olacak inşallah sende dikkat et kendine Allah sana zeval vermesin

smooty sağolasın parçası çok daha kolay bulunan ve ucuz olan bir motor istiyorum bu yüzden en iyi seçenek tofaş motoru olacak.
    Hocam sen benden daha iyi bilirsin ama tofaş motoru turboya dayanabilecek mi?
    Custom Electronic Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Estafurullah daha iyi bildiğimiz yok bizde kurcalıyoruz işte Tofaşın ne yapılmış cevherleri var en azından kadett in motorundan 10 kat daha sağlam verimli motordur herhalde.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)