User Tag List

Sayfa 8/32 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
592 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Opel Kadett Turbo

1.24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pinto motorları ile avrupada sağlam oynayanlar var evet ama Türkiyede avrupadaki yapılan motorların rakamlarını yakalamak çok zor tofaş motorlar konusuna gelirsek bende sağda solda okuduğum şeylere dayanarak yazıyorum haklı olabilirsiniz çünkü tofaş motorları üzerinde daha önce hiç tecrübem olmadı belki yaza doğru çok noktalı bir slx yada bir c20xe bilmiyorum artık şimdilik motoru aldım zaten.
    öncelikle hayırlı olsun.
    evet gelelim şimdi olacaklara.madem ki motor secme ve alma işi bitti.dimi
    ne yapmayı düşünüyorsun şimdi.öncelik montaj ve düzen tabi.bunları nasıl yapmayı planlıyorsun

tabi ki sonra motor içi dışı vs olarak ne yapacaksın_??
    TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet motor olayını hallettik çok şükür.Şimdi bana birde 5 ileri şanzıman lazım onuda aldıktan sonra motoru didik didik söküp rektifiyesini yaptırıp toplamaya başlicam niyetimde en ufak ayrıntısına kadar yenilemek var şimdilik motorun içi ile ilgili pek bir değişiklik ,oynama düşünmüyorum yani motoru tamamıyla sıfırlama dışında sadece kullanacağım pistonların üzerinden 2 mm. aldırıp montaj yapacağım ve turbo sistemini uygulicam bu işlemleri zaten fotolayıp sizlerle paylaşırım ancak bu iş sanıyorumki bayramdan sonraya kalacak bayrama kadar halletmem gereken işlerim var bayramda da rizede olamicam.

Bir arkadaşımda tofaş düz tip motor için konyada özel olarak yaptırdığı uzun strok sağlayan krank var eğer yaza doğru motoru değiştirmez de tekrar bu motora yatırım yapmaya karar verirsem motoru tekrar açarak krank kol piston egzantrik vs. değişip 200 hp üzerine çıkmayı hedefliyecem bakalım o zaman ne olur.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Montajda şanzıman ve motor takoz ayakları için custom ayaklar yapılacak zaten ve şaft uydurma olacak debriyaj olarak zaten tofaşın kendi kavrama sistemini kullanacağım (bu konuda daha iyi bir alternatif varsa değerlendirebilirim) geriye sadece soğutma sistemi kalıyor onuda tofaşın 3 sıra super radyatör&fan ikilisi ile hallederim sadece gereken radyatörü sabitlemek için uygun ayakların yapılması.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Montajda şanzıman ve motor takoz ayakları için custom ayaklar yapılacak zaten ve şaft uydurma olacak debriyaj olarak zaten tofaşın kendi kavrama sistemini kullanacağım (bu konuda daha iyi bir alternatif varsa değerlendirebilirim) geriye sadece soğutma sistemi kalıyor onuda tofaşın 3 sıra super radyatör&fan ikilisi ile hallederim sadece gereken radyatörü sabitlemek için uygun ayakların yapılması.
    radyator secimini 4lü süper olarak tercih et derim.
    baskı balata içinse burda özel olarak yapanlar var 3kol 4kol balata.istersen bi konuşabilirim yapanlarla.
    vites kutusunda 5 vites yerine 131 4 vites biraz daha iyi diye duydum.devir acısından daha iyiymiş.mesela 5viteslide 3400 rpm de 90 km/h oluyorsa 131 4viteste 2900-3000 rpm gibi değişiyormuş.iyice bi araştır derim.bende 131 4 vites araştırmaya başladım.niyetım 5vitesti.ama bakalım.nasip

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sana bir zahmet balata işini bir sorarsan çok sevinirim neye mal olur acaba şanzıman konusundada oranları karşılaştırmak lazım 5 ileri şanzımanın oranlarını biliyorum 4 ileri oranlarınıda bulunca burada bir karşılaştırma yaparız.

5 ileri oranları (slx tip) ;

1. vites : 3.543
    2. vites : 2.100
    3. vites : 1.361
    4. vites : 1.000
    5. vites : 0.881
    R : 3.526

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sana bir zahmet balata işini bir sorarsan çok sevinirim neye mal olur acaba şanzıman konusundada oranları karşılaştırmak lazım 5 ileri şanzımanın oranlarını biliyorum 4 ileri oranlarınıda bulunca burada bir karşılaştırma yaparız.

5 ileri oranları (slx tip) ;

1. vites : 3.543
    2. vites : 2.100
    3. vites : 1.361
    R : 3.526
    tamam konusur haber veririm sana

131 4vites
    1. vites : 3,612
    2. vites : 2,045
    3. vites : 1,357

1.6 normal 5vites
    1. vites :3,667
    2. vites : 2,1
    3. vites :1,36
    4. vites :1
    5. vites : 0.881

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yine 5 ileri avantajlı birinci viteste 4 ilerinin hızlanma süresi daha iyi ancak ikinci ve üçüncü viteste 5 ilerininki öne çıkıyor 4 ler aynı zaten artı 5 ileride 5. vites olayı son sürat kazandıracak yani 5 ileri yine daha iyi bence sende 5 ileri düşün 5 ileri şanzımanda 4 ileriye oranla ekoniyat bile yapabilirsin hem (son viteste)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son gelişmeler arkadaşlar şanzımanıda almış motor ile birleştirmiştim ancak dün akşam bir süpriz oldu opelin motorunu indirip tofaşın motorunu araca yüklerken bir sorunla karşılaştık hiç hesaba katmadığımız tofaş motorunun karter havuzu ön tarafta olması sonucu ön travers üzerine denk gelip motoru yeteri kadar motor dairesi içerisine oturtamadık karterde de işlem yapamadık çünkü yağ pompasınında yerini değiştirmek gerekecekti tabi bu mümkün değil bu yüzden bu motordan vazgeçtik motoru bu gün geri vereceğim.

Yani mesele şu ;

Bize B şeklindeki gibi bir karter yapısı olan motor lazım.

Aldığım motoru bu :

Opelin motorunu sökerken :

Taunus 1.6 yada 2.0 bir motor alacağım bu motorlarının karter havuzları arkada kalıyor zaten elimde 5 ileri ford şanzımanı var bu gün hurdacıma bakacağım elinde varsa hemen el koyup akşama bir şeyler yapacağım yine foto eklerim.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi takıcağın diğer motorlarda da karter sorunuyla karşılaşabilirsin custom karter yapabilirsin türkiyede başka arabalara yapanlar mevcut

bak mesela üstten egzantrikli motor bunun karterini yenıden yapmışlar dalga kıran resımleri war sen düşünürsen yada orda yapabilcek usta varsa bi araştır sor karar wer bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    msn den de söylediğim gibi karter üzerinde oynama yapamıyorum çünkü yağ pompasınında yerini değiştirmem gerekiyor karteri çıkarıp ne değişecek diye bir görelim istedik hiç bir şey değişmedi biliyorsun yağ pompası bu motorlarda krank seviyesinden daha aşağıda duruyor motorun motor dairresinde düzgün oturabilmesi için gereken seviye nerdeyse krank ın travers üzerine oturması gerekiyor arada 1 - 2 cm boşluk ancak oluyor motoru yukarıya kaldıramıyorum bu seferde şanzıman kovanı şanzıman yuvasına vuruyor.

Araştırıyorum belkide kendi motorunu turbo alt yapısı ile yeniden toplar 5 ileri bir şanzıman ile kullanırım bakalım kendi motorunu dün akşam söktüm 3. silindir ikinci kompresyon sekmanını ve sekman yuvasını kırmış ancak silindirlerde hiç bir çizik yok silindirlerin üst ve alt ölü nokta seviyelerinde hiç bir sekman aşınması oluşmamış tırnak takılmasını boşverin ufacık bir karıncalanma bile hissedilemiyor silindirler iyi durumda ve bir de 4. silindir contayı patlatmış yarın bloğu krankı kapağı kolları komple rektifiyeciye götürecem eğer oda bir sorun görmez ise yeni düşük sıkıştırmalı pistonlarla belkide kendi motorunu toplarım bilemiyorum gelişmeleri yazarım.

DaRkNeSs- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu şekilde vize ile de uğraşmazsınız en azından..
    başka bir aracın motorunu atarak vize çok sorun çıkartır sanıyorum. hayırlısı..

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhabalar aracınız maşallah çok güzel ama bence motor konusunda çok hızlı ve yanlış davranıyosunuz (bence) şimdi 1500 lira bütceniz war motoru alıcaksınız a dan z ye kadarda rektefiye ediceksiniz 500 - 1000 lirada motorun herşeyine gidicek uydurulması kulak vites vs gibi işlemlerede 500 - 700 gibi paranız gidicek toplamda nerden bakarsanız size 2500 - 3500 lira masraf çıkacak bukadar para harcayıp taktığınız motor şahin motoru yada taunus motoru kapağı sorun çıkartır 8v tek egzantrik iticisi mekanik ayarını yapıyosunuz takarken bidaha bozuluyo kolay devir çevirmiyen motorlar bence illa dik motor aramanıza gerek yok zaten arabanız hafif her halukarda zevkli bi arabaya sahip olursunuz bence daha teknolojik daha az rağbet gören motorlara bakın mesela honda 1.5 ex 1.4 ies peugeot 1.6 8v opel x16 vs. gibi motorlar olabilir

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    m20 6 silndir e30 3.20 3.23 3.25 motoru senin istediğin karter yapısına uygun düşünürsen motor ayarlayabiliriz uygun fiyatlara
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taunus 2.0 OHC güzel olur. Biraz ağırdır ama önü açık parçası bol.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar aracınız maşallah çok güzel ama bence motor konusunda çok hızlı ve yanlış davranıyosunuz (bence) şimdi 1500 lira bütceniz war motoru alıcaksınız a dan z ye kadarda rektefiye ediceksiniz 500 - 1000 lirada motorun herşeyine gidicek uydurulması kulak vites vs gibi işlemlerede 500 - 700 gibi paranız gidicek toplamda nerden bakarsanız size 2500 - 3500 lira masraf çıkacak bukadar para harcayıp taktığınız motor şahin motoru yada taunus motoru kapağı sorun çıkartır 8v tek egzantrik iticisi mekanik ayarını yapıyosunuz takarken bidaha bozuluyo kolay devir çevirmiyen motorlar bence illa dik motor aramanıza gerek yok zaten arabanız hafif her halukarda zevkli bi arabaya sahip olursunuz bence daha teknolojik daha az rağbet gören motorlara bakın mesela honda 1.5 ex 1.4 ies peugeot 1.6 8v opel x16 vs. gibi motorlar olabilir
    Aslında tofaş motorundan zaten vazgeçtik motoru yarın geri vereceğim ancak amcamın oto yedek parça üzerine iş yeri var (aynı zamanda bizim eski meslek) yani yedek parça masrafım olmayacaktı amcam sağolsun böyle şeyleri sorun etmemiştir asla sadece rektifiye için biraz ödeyecektim uydurma işlerinide zaten ben hallediyorum elim alet edevat tutuyor çok şükür yani bu konuda tek masraf gerekli lama ları demir parçalarını almak oluyor oda ne olur ki 3 - 5 lira ama dediğim gibi motordan zaten vazgeçtik aslında sizin söylediğinizi ben en başından bu yana söylüyor ve istiyorum en temizinden bir enjeksiyonlu motor süper olur hemde nasıl ,ancak kuru blok ile kapak zaten para tutmuyor asıl ondan sonra başlıyor elektroniği incik boncuğu en az kuru motor kadar daha harcıyorsun niyetimde var ama şimdi değil yaz sonuna doğru nerdeyse bir sene var yahu nasıl beklerim o kadar ben şimdilik bir şekilde yürümem lazım ve ben Allahın izni ile motor koyacaksam araca 2.0 16 valf ten aşağıya bir motor düşünmem herhalde zaten niyetimde c20xe var inşallah nasip olur.

Alıntı EKEray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    m20 6 silndir e30 3.20 3.23 3.25 motoru senin istediğin karter yapısına uygun düşünürsen motor ayarlayabiliriz uygun fiyatlara
    Mesela ? ortalama bir rakam istesem özel mesajda atabilirsiniz aslında bende biraz büyük motor hastalığı var ama aracın ağırlığını göz önünde bulundurduğum takdirde 320 bile fazlası ile kafi gelir sanıyorum aracım 780 kg ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OmerRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taunus 2.0 OHC güzel olur. Biraz ağırdır ama önü açık parçası bol.
    Eğer güzel bir alternatif çıkmaz ise kendi motorunu hacim büyüterek yeniden toplayıp turbolamayı düşünüyorum bu şekilde darkness arkadaşında söylediği gibi vize derdim de olmayacak belkide en mantıklısı bu bilemiyorum bakalım EKEray bir fiyat versinde değerlendirelim

Sierra Rs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ohc yada m20 mantıklı bence, eğer ohc alırsan bayramdan sonra ohc motor parçalarım gelecek eksiklerin mutlaka olur yardımcı olurum.. blok krank vs..

isotta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2000 cc ohc iştersen sana komple motor verebilirim.marş-sarz,buji kablosuna kadar.tak calıştır vaziyette.daha dün söktüm kadetten.

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cenker abi parazit yapma

m20 ile ilgili pm atılmıştır saygılar
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)