Merakla bekliyoruz![]()
Teşekkür ederim şef Aslında blow off u daha almadım bir arkadaş satıyordu pazartesi gününe opsiyonlattım pazartesi alacağım inşallah uygun fiyatlı bir şey markası Jsv![]()
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
hadi hayırlısı bakalım.
bende benzın pompası ve regulator montajını yaptım.nasip olursa yarın reg ayarını yapmaya çalışıcaz ustayla.regülatoru ebaydan sipariş vermiştim.marka vs yazmıyor ama iyi bişeye benzıyor.kullanan arkadaslar gayet memnun.senınkıde iyi olur inşallah.
bir de meth projesı var onu sende yapmayı düşünüyormusun ??
TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ
Hayırlısı olsun bakalım sana bir şey soracağım arif distribütörün vakum otomatiği hortumunu ne yaptın ? Turbodan sonra konumu nerede nereden referans alıyor ?
Meth projesi dediğin methanol mü ? Valla benim öyle bir düşüncem yok şimdilik zaten methanol ün ne işe yaradığını bile bilmiyorumşu bow ile regülatör olayını halledeyim güzel bir intercooler uygulaması düşünüyorum.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
kardeş benım distribütör kara düzen avans ayarlıyor.yanı içersinde bulunan ağırlıklar vasıtasıyla avansı değiştiriyor.vakumlu değil yani.
aynen methanol.bu madde benzıne göre oktanı cok fazla olan bı kımyasal.ayarlarını iyice bitirip,benzinle karıştırıp kullanmanı tavsiye ederim.ben bi yapıp sana nasıl oldugunu anlatabılırım.intercool'de çok iyi olur bence.ancak cıkma alırım dersen kenarlarındaki plastik kazanlarını alüminyuma dönüştür derim.ben öyle yaptım.bi sıkıntım yok simdilik. birde dikkat etmen gereken giris-çıkıs borularının kalınlıkları.mevcut olan borulara ya da degiştirmek istedigin ebatlara göre yaptırırsan montajda rahat edersin.
benım avans mekanızması bu şekilde
senınkı de bu galıba
![]()
TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ
Yani bu methanol ü belirli oranda depoya döküyorsun performans artıyor doğrumu anlamışım ? Peki methanol sonrası ayar falan gerekiyormu ?
Benim distributörüm vakum referanslı turbo sonrası vakum referansını alabileceği bir yer bulamadık bir türlü turbo emişine bağlansada vakum yetmiyor vakum otomatiği hareket etmiyor bile o yüzden bende boşta bıraktım zaten ha boşta ha turbo emişinde bir fark yok karburatördeki yerine bağlayamıyorum turbonun oluşturduğu pozitif basınçta rötara alacağına iyice erkene alıyor daha kötü oluyor.Aslında banada sendeki gibi bir distributör lazım yarın sanayiye gidip senin distributörden arıyacağım belki dip kısmı tornada benim araca uygun hale getirebiliriz.
İntercooler konusunda sen kaç litre kullanıyorsun ? Kullandığın üniversal mı yoksa bir aracamı ait ?
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Benim sistem ikinci resimdeki bana senin distributör düzeneğinden lazım yarın ilk iş sanayi evet evet kesinlikle hemde en acilinden![]()
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
metanol karb araclar için memelerini %30 daha buyuk takmak gerekiyor.çift memeyse eger ikisine ayrı ayrı %30 deil tabı.ikisine beraber %30.ama ben simdilik degişiklik yapmadım.gerektıgı zaman gerektıgı degısıklıgı yapacagım.metanoldeki asıl amac vuruntuyu minimuma indirmek.ve tabıkı motora zarar vermemek.
bide benzınle karısımı olarak litresi 1bucuk liraya falan geliyo
bence senın turbonun bastıgı basınc cok fazla geliyor.aynı sey benım basımada geldı.westinghouse sibobunu 5-6 defa patlatmıstım.vakum olması gereken yere basınc gidiyor,ne var ne yok dagıtıyor.
senın westgate hortumun baglı mı yanı turbo basıncı bı degerde sabıtlenıp kalması lazım.yoksa ne var ne yok patlatırsın.turbo ne varsa basar.ki öyleyse senın vakum avans tertıbatını bozmustur anında.onu da kontrol et bakalım.
intercool'um kaç litre bilmiyorum.fiat albea intercooler'i.kenarları plastikti alüminyum yaptırıp taktım.uzun mesafelerde inip bakıyorum sağ taraf yanıyo.sol taraf buzzz![]()
TURBOSUZ ARABA İSTEMİYORUZ
Şu anki boost 0.6 bar ki ben regülatörü alıp ayarları yaptıktan sonra 1 barda yürümeyi düşünüyorum zaten motoru toplarken sıkıştırmayı ona göre düşürmüştüm henüz bir yeri patlatmadım bakalım ileride ne olur.Albea intercooler larını araştıracağım bende![]()
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
baştan sona keyifle okudum inanın bir şey sorucam YAV KARDEŞİM SENİN BAŞKA İŞİN GÜCÜN YOKMUşaka yapıyorum inşallah istediğin sonuca ulaşırsın kolay gelsin....
![]()
LADA 2110 TRACTOR
RUSSİAN POWER
Olmazmı bir yandan da iş güç peşinde koşturuyoruz işte yazın daha müsait oluyorum ben kışın iş yerinde işler daha yoğun oluyor o yüzden pek bakamıyorum araca yazın Allahın izni ile engine swap projem olacakiyi dilekler için teşekkür ederim.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Bayağı oldu geçenlerde çektiğimiz bir kaç foto ;
Aracın sağ ön alt tarafı düzeltilmiştir fotolardaki gibi değil artıkŞimdi sırada güzel bir 15" jant lastik ikilisi var.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Eyvallah çok teşekkür ederim aracın içinden ve kaput altından resimlerde eklerim![]()
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
MUHTEŞEM bir görüntü...
Maşallah...
Allah nazardan, kazadan beladan saklasın...
sürücü koltuğu bayağı bir geride sanki,
boy kaç hocam ?![]()
Loading...
Amin çok teşekkür ederim cümlemizinkini inşallah.
Boy 1.83 civarı net olarak bilmiyorumen kısa zamanda aracın içi ve kaput altını gösteren fotolarda eklicem hatta bir saat önce boş bir zaman oldu hemen ön porya bilyalarını değiştim zamanla çok çok daha iyi olacak inşallah
![]()
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)