Dedem 1 eşi varmış ölmüş bu eşinden 3 çocuğu var sonrasında tekrar evlenmiş şuan ki eşinden yani babannemden 1 çocuğu var oda babam. Her çocuğuna 1 daire vermiş ve ölünce kendi oturduğu daire kendi üzerine olduğu için miras olarak yani her çocuğun hakkı oluyor. Babannem babam diğer 3 kardeş toplam 5 hisse. Bu 3 kardeşten bir tanesinin durumu çok kötü evi satalım payımızı alalım dedi. Babam ise evi satmayalım annem oturuyor ben sizin hisselerinizi alayım dedi. Ve kardeşlerden 1 tanesinin hissesini 28 bin olarak belirleyip bin lira tapu masrafı olarak sayıp 27 bin ödeyerek aldık. iki hisse babam 1 babannem 2 tane daha üvey kardeş kaldı. Bu üvey kardeşlerden biri istiyor biri istemiyor tamam dedik senin hisseni de alalım tamam dedik tapudan randevu aldık bu sefer bu ben 30 bin isterim dedi bizde itiraz ettik durduk yere çıktılar ortaya kredi dolarları bozdurduk 2.45'ten bir ton zarar ettik buda şimdi 30 isterim diye tutturdu. Eğer vermez isek evi mahkemeye verip evi sattıracakmış. Böyle bir şey olabilir mi acaba çoğunluk hisse bizde ve daha geçen ay 28 binden 1 hisse sahibinden hisse aldık. Ev çok para ettiğinden yada kar edeceğimizden değil sırf babannemin düzeni bozulmasın diye alıyoruz hisseleri de. Yardımlarınızı bekliyorum bu konuda telefondan yazıyorum kusura bakmayın biraz uzun oldu.