User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
56 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mito 1.4 TB ve 1.4 T QV

Emir-Sb3R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mito 1.4 TB ve 1.4 T QV

Bu aralar Mito bakıyorum fiyat-performans iyi gibi görünüyor alıcam sanırım bikaç hafta içinde bitane

Ama Alfa kullanıcılarına bir iki sorum var

1.4 tb 155 hp ile 1.4t qv 170 hp arasında sadece çok fazla fiyat farkı var ikinci ellerde , bu iki motor arasındaki belirgin farklar nedir ? Ayrıca motor haricinde yürüyen-şanzıman farkları da varmıdır ?

Diğer sorum özellikle Mito kullanıcılarına ; şu an günlük kullandığım arabamın yol tutuşundan çok fazla memnunum ve bu duruma bi hayli alıştım acaba Mito kullanıcıları bu konuda araçlarından memnunlar mı ?

Cevaplar için teşekkürler şimdiden

Starion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Testlerinde TB modelinin yol tutuş ve direksiyon problemlerinden belirgin şekilde söz ediyor ve sınıfının standartlarının uzağında olarak yorumlanıyor. QV modelinde bu problemlerin bir nebze aşıldığını okumuştum. Tasarım ve motor performansı olarak tatmin edebilir ama yol tutuş ve kullanım olarak işini iyi yapmayan direksiyon ve problemli yol tutuş sorun yaratabilir.
    David Townsend: Michael, I want you to drive flat out. I want Porsche to win Le Mans!

http://garaj.imgur.com

Ertug_T. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Qv yol tutusu olarak gayet basarili bence q2 diferabsiyel bunu iyi sagliyo..iki motor arasinda cok fark var aslinda..155hp t-jet 170hp multiair teknolojisi..ama baslica olarak turbo-manifold-enjektor-egzoz sistemi ve yazilim varki var
    (2008 GP T-Jet sport-2005 Golf V GTI-2012 Leon TSI-2009 GP T-jet sport)-Abarth 595c competizione- ????

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yol tutuş için konuşuyorum, en az bir scirocco gibi yol tutuyor
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Musti PoweR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yapma bunu yapmaaa!
    Alıntı ukku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turboyla atmosferik sarışınla esmer gibidir..
    Hangisini alsan aklın öbüründe kalır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Boost Up Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yol tutuş için konuşuyorum, en az bir scirocco gibi yol tutuyor
    mito ?

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Ronin_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mito ?
    niye" mito ? " scirocco le mans arabasi mi kiyas kabul etmiyor mu yol tutusun da ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ronin_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mito ?
    Nickinde İstanbul-çanakkale yazıyor. İstanbulda Anadolu yakasında olduğun bir gün söyle çıkalım görürsün.
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Görkem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Starion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Testlerinde TB modelinin yol tutuş ve direksiyon problemlerinden belirgin şekilde söz ediyor ve sınıfının standartlarının uzağında olarak yorumlanıyor. QV modelinde bu problemlerin bir nebze aşıldığını okumuştum. Tasarım ve motor performansı olarak tatmin edebilir ama yol tutuş ve kullanım olarak işini iyi yapmayan direksiyon ve problemli yol tutuş sorun yaratabilir.
    kesinlikle QV de bi çok iyileştime mevcut ,,,motorlar ise ciddi anlamda farklılar daha güçlü olmasına rağmen yakıt tüketiminin TB lerden daha düşük olması gibi

anıl turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaDCaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    niye" mito ? " scirocco le mans arabasi mi kiyas kabul etmiyor mu yol tutusun da ?
    =)))

bencede ahim sahim bi yol tutusu yok scirocco nun e46 bmw daha iyi yol tutuyor mesela

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a3 ün 70 le girip kaydığı virajda 80 le girip kaymıyorum. mesela klasmanına göre bir çok araçtan çok daha iyi yol tutuşa sahip.

Ekurtoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arda bugün mitonun TCTsini test ettim. sen QV yi kullansan kafayı yersin =)

Alacaksan QV al birader ben de TB 155'lik var QV nin vites geçişleri daha spor turbosu farklı, kendiliğinden coilover olduğu söylentisi var aracı alçatabiliyorsun yani.

Bir de jantını 17 almanı tavsiye ederim, 18 çok vuruyor.

155lik ile 170 arasında bence dağlar kadar fark var. Dizel dahil türkiye de satışa sunulan bütün mitoları kullanmış birisi ve 155lik sahibi olarak söylüyorum.

alacaksan 3-5 bin tl fazla ver, temiz bir QV al. sonra far karartma ile, coilover ile, turbo değiştirmeyle uğraşma. Sırf bunların maliyeti zaten 6-7 bin TL yi bulur. farlar 1liraya geliyordu zam gelmediyse, çerçeveleri kaplatması var. Turbonun maliyetini afaki söyledim 2-3bin tl. romeo_er2 hem maliyetini hem de hangi garrett'i kullandığını biliyordur. KW coillere de 2bin tl desek... siyah tavan içi kaplama da var =) QV ile arada baya bir fark var, ikinci eldeki farka bile değiyor.

Hepsini deneyerek bir seçim yapsam kesinlikle QV'yi alırdım. Bu tecrübeden faydalan derim =)

bu arada mitonun her versiyonunda q2 var. ve tct olan 135lik mitonun yol tutuşunu oldukça başarılı buldum. başka araçlarla karşılaştırmam ama kendi içerisinde başarılı bir yol tutuşa sahip, bu özellikler spor yay veya coil, iyi bir lastikle desteklendiğinde tadından yenmez.

te@m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadasım merhaba. mito qv sahibiyim. farkları saymakla bitmez. yol tutusunu merak etmişsin aracı yoldan cıkarman cok zor heleki qv kullanıosan dinamik modda coilover amotisör devrede kaygan zeminlerde dahi arac bırakmıyor kendini. bendeki 200 beygirlik. sahibinden.com da görebilirsin zaten suan quadrifoglio verde bitane var satılıkta piyasada bulman zor. malesef satmak zorundayım cocuk durumlarım var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada qv modelınde motor komple farklıdır. aynı motor ustune ekleme yaparak alfa uretım yapmıyor. her modelınde farklı bır motor uretıyor bastan asaga. qvde halıyle turbo buyuk multıaır denen teknolojiyle uretılıyor. zaten kitapcık verılerıne bakarsan ilginctirki 170 lik qv modeli 155 lik TB den daha az yakıt tuketımıne sahip. he scirocco demişin ust devirlerde daha guclu ama mitonun alt devirlerdeki torku scirocco sahibi arkadasları baya sasırtmıstı. 170hp torku 250nm orjinal. eminde bilir arac 3. viteste halen antipatinajda kalıo bide şekil istiyosan scirocco artık belediye dagıtmış konumunda köşe başı (kötü anlamda solemiyorum) mito piyasada olmadığından ve kasa cızgısınden dolayı dıkkat cekmedıgı mekan yok her ortama girersin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

he tabı dezavantajıda var bi rocco kadar ileri modifiyelere gitmen seni yorar hem parasal hem emek olarak.

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Boost Up Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    a3 ün 70 le girip kaydığı virajda 80 le girip kaymıyorum. mesela klasmanına göre bir çok araçtan çok daha iyi yol tutuşa sahip.
    Hangi a3 , hangi virajda 70 le kayıyor da mito 80le kaymıyor, merak ettim ?
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangi a3 , hangi virajda 70 le kayıyor da mito 80le kaymıyor, merak ettim ?
    2010 model 1.4t a3. bu dediğim arabayı 10k km kullandım yakın arkadaşımın, mitoda kendi arabam. bırakında kıstas yapabileyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dipnot olarak, a3 ün tabanı 225, mitonun 195 ikiside orjinal yaylarıyla denenmiştir. hoş şu an a3 te 5 lik yay var baya farketti ama mitonun tek kötü yanı, o da bendeki modeli, donanım olmadığı için 16 jant geliyor ve arkası haylice havada kalıyor aracın. 17-18 jantla böyle bir sorunda yok o yüzden şu sıralar çok süratli viraja girmiyorum

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    esp olan bir arabayı 70 ile giderken kaydırabiliyorsunuz yani? Mito'nun 80 le dönebildigi a3'ün dönemedigi viraj 'u' falan mı, Kıstas yapın tabi yapmasına da, 70 ile a3 kaydırmak fizik kurallarına göre konuşursak çok çok zor,ben 90-100 le çıkaramıyorum jetta'yı yoldan istedigim halde...
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)