User Tag List

Sayfa 1/7 123 ... SonSon
131 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: kaç kg kaç hp eşittir

typermelih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

kaç kg kaç hp eşittir

arkadaşlar yıllardır şu kg şu hp tekabul eder yok bu bunu karşılar biri net doğru bir bilgisini yazarsa çok sevinirim...aracım kantara çıktı ve malesef 1540 km geldi aslında golf r 1466 kg ama bende spor koltuk ve açılır tavan var bunlar etki ediyor sanırım...geçenlerde tüm koltukları çıkardım 52 kg hafifledi bu 52 kg olsa neolur olmasa ne olur mantını güddüm ve geri taktım sizce çokmu kayıp benim için bu 52 kg

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hp olarak bilmemde 50 kg yaklaşık 2 boy ileri götürür rollingte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genelde 20kg 1 boy diyorlar..
    Önden ok gibi arkadan b.k gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ozaman sökecem desenize tekrardan koltukları...aslında adanada iki araç var biraztehlike arzediyor yada biz gözümüzde çok büyüttük herhangibir aksilik olmazsa rodajım bitsin yazılımı 4 leyim o araçlarla kalkacam sonrada istanbul a uğrayıp türkiyede iyi isim yapmış araçlarla deneyecem işşallah tabi araç sahipleri için yanlış anlaşılmazsa...sürekli aracımın olumsuzluklarını görüyorum hep bir engel var...daha önce dsg sıkıntısı vardı o halloldu,4 çeker olması beni sinir ediyordu şimdi bukadar çok güç ve kuvvete 4 çekerin iyi olacağı inancındayım şimdide ağırlık 1300 kg bir araç 400 hp ise benim aracım 1490 kg gelirse ve benim aracında 510 hp oldunu varsayarsak ozaman yine şansım yok böyle 50 kg 2 boy falansa

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi konuşma esnasında duymuştum her 7 kg 1 beygir...
    Tartışılır

samet_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    7 kg 1 hp dıye bılıorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında bende böyle bir şey duymuştum yıllar öncesinden...şayet öyleyse 200 kg daha ağırsam bölü 7 yaparsak 28.57 hp ye denk geliyor oda çokta önemli değil ama böyle 50 kg 2 boysa 200 kg 8 boy yapar oda 1 direği geçiyor .............

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Agirlik atabiliyorsan at koltuklari herseyi tek bi tane hafif koltuk tak derim kilo farki gercekten oluyor 28 kg civari agirliktan kurtulup 1 boy kadar hizlandim ben arabanin uzerinde jantlarin agirligida cok onemli hatta bence en onemlisi orjinal r jantlarin agir muhtemelen hafif janta gecis yaparsan o ciddi fark yaratir tabi kendi gorusum butceyede bagli bu araba 4 ceker oldugundan cok cok rahatlar

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Agirlik atabiliyorsan at koltuklari herseyi tek bi tane hafif koltuk tak derim kilo farki gercekten oluyor 28 kg civari agirliktan kurtulup 1 boy kadar hizlandim ben arabanin uzerinde jantlarin agirligida cok onemli hatta bence en onemlisi orjinal r jantlarin agir muhtemelen hafif janta gecis yaparsan o ciddi fark yaratir tabi kendi gorusum butceyede bagli bu araba 4 ceker oldugundan cok cok rahatlar
    kesinlikle jantlarda çok önemli arabayı oyle bir rahatlatır ki farkı anında anlarsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    jantım o.z ultraleggera zaten ordan 22 kg avantajım oldu...sadece bu yarışta çıkaracam açıkçası keşke dememek için

2000HC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben önce kilo vereyim o zaman 100 kilodan düşmem lazım
    Wrecked Ford.. Pinto under bonnet

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi jantlarin cok iyi ic agirligida at bence tek hafif yatarsiz bi koltuk koy deneme icin araba yaptin zaten sonrada koltugu satar parcalari geri toplarsin istedigin zaman
    ben kendim attigim kilolari tartip kendimce olctum soylediklerimi soktugum vidayi bile tarttim

kadirsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typermelih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında bende böyle bir şey duymuştum yıllar öncesinden...şayet öyleyse 200 kg daha ağırsam bölü 7 yaparsak 28.57 hp ye denk geliyor oda çokta önemli değil ama böyle 50 kg 2 boysa 200 kg 8 boy yapar oda 1 direği geçiyor .............

28 hp çok ciddi rakam bence
    Bir ölür BİN DİRİLİRİZ...

Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun!

BlackEmperor
    Misafir
    bunun tam bir dönüşümü yok arkdaşlar

1 kg su kadar bg eşittir diye birisi ağırlık birimi diğeri enerji birimi bunu oranlayamazsınızda Örneğin aynı kilodaki 300 bg arabada +50 kg bi yarım boy bile oynatmazken 100 bg arabada 3 boy fark ettirebilir. Böyle bir soruya cevap vermek için teorininde teorisini tartışmak gerekiyor.

merak eden biraz kurcalayabilir aşağıdaki formulleri fikir verme açısından Horsepower - Wikipedia, the free encyclopedia

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genelede kağıt üsü HP ve kağıt üstü kg hesplamaları hiç bir zaman tutmaz 250 hp arabam var diyenleri 200 hp lik arabalar eleğe çevirdiğine çok şahit olduk deneyceğiniz araç nedir spec leri nelerdir?

BlackEmperor
    Misafir
    Arenimo +1

burda ki en güzel doğruya yakın kıstas araçın gücü /ağırlığı

yani kg başına düşen bg

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim araç 1500 kg diyelim aracım 520 hp işşallah sıkıntısız birşekilde almak nasip etsin allah...kalkacağım aracı yazmak istemiyorum...tabi böyle oluncada siz mantıken yorum yapamayacaksınız ne olur kim alır diye falan...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arenimo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Genelede kağıt üsü HP ve kağıt üstü kg hesplamaları hiç bir zaman tutmaz 250 hp arabam var diyenleri 200 hp lik arabalar eleğe çevirdiğine çok şahit olduk deneyceğiniz araç nedir spec leri nelerdir?
    o 200 hp li araçlar daha hafiftir sanzuman aralığı kısadır atmasferik turbo araçların yarışıdır yani iki aynı kg olupta 200 hp olan aracın alması nasıl olabilirki yada araç yorgun yada sıkıntılıdır

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    7 KG = 1 HP gibi bir matematiksel eşitlik hangi formullerden geliyor merak ediyorum açıkçası. Ha şu denebilir; arabadan atılan her 7 kg, sanki 1 HP almış gibi arabaya ivme kazandırır.

Ancak bu dense bile 2 araba arasında tek kıstas ne kilodur ne güç.. Bir araba diğerinden daha güçlü olsa bile en basiti şanzıman oranı güçlü arabayı geriye atabilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)