hocam şimdi beni aldatırsa diye düşünüyorum afedersinz ama s.ktir olup gitsin zaten. aldatan birisi için hapise girip çürümeye onlarca yanlış yapmaya değermi.Zaten o aldattığı kişiyle birlikte hiç bir zaman mutlu olamaycak bunun keyfine varır bir cigara yakar giderim doğru olmayabilir ama bir kahpe yüzünden katil olmak çok saçma geliyor bana. belki yanındak i.neyi biraz dövebilrimYinede Allah kimseye bu utancı yaşatmasın.
Ağaç yaşken eğilir, çocukken şiddet görmüş, anne babasını sürekli kavga ederken gören, sevgi eksikliği ile büyüyen bir çocuğun, büyüdüğü zaman şiddete eğilimsiz olması çok çok zor, neredeyse imkansız. Dikkat ederseniz artık bilgisayar oyunlarının bile çoğunun içeriği şiddet üzerine. Hayatımıza girmiş, hepimize, çocuklarımıza empoze edilmiş durumda.
Güçlünün güçsüze şiddet uygulaması kabul edilebilir birşey değildir. Yukarıda bir arkadaş da kadının dırdırından falan bahsetmiş, dırdır yapıyorsa sen de onu anlama yoluna gideceksin, sinirliysen o an ortamdan uzaklaşacaksın, sorunlarına hiç çözüm bulamadığın zaman gerekirse medeni insanlar gibi boşanacaksın. Kadın ile erkeğin fizik gücü aynı mı? Onun sana dırdır yapmasının karşılığı senin ona vurman, şiddet göstermen olamaz, olmamalı da.
Ben 2003 senesinde evlendim, 4 yıl evli kaldım, eski eşim bu zaman zarfında yaptığım hiçbirşeyden tatmin olmadı, sürekli yaptıklarımı eleştirme yoluna gitti, bir gün olsun ben işe giderken beni uğurlamadı, akşamüstü saat 4-5'ten önce yataktan çıkmadı, bunların sonucu olarak çok kavga ettik ama bir kere bile elimi kaldırmadım, el kaldırmayı dahi düşünmedim. Sonunda boşandık, benim açımdan inanılmaz bir rahatlama ve mutluluk kaynağı oldu bu. Boşanalı 4 seneyi geçmesine rağmen benden daha "salak" birini bulamadığı için de çok pişman ve hala aramaktadır. Neyse konuyu biraz saptırdım kusura bakmayın, kısaca şiddete hayır diyorum. Herkes birbirine karşı anlayışlı olsa, kendinden başka insanlara da saygı duymayı öğrense şiddet büyük oranda azalacaktır diye düşünüyorum.
o ayrı bişey şiddet deyince başka bişey çıkıyor bence. kadının çocuğunun poposuna vurması kızması vs ne bilim bunlar tabiki şiddetten sayılmayabilir. işkence boyutuna ulaşmadıysa. ya o bellidir zaten, o çok başka bişey..
insanlar tamam tahammülsüzde ben ne bilim ya yinede anlam veremiyorum. bende cidden çok sinirli biriyimdir, hem çok neşeli hareketliyimdir, sinirimde çok ağır olur ama hayatta aklıma birine şiddet uygulayarak zarar vermek gelmez. bu değişik bişey bence ya. çevremde hiç görmediğim için yadırgıyorum belkide. ne bilim ben bu yaşıma geldim çokta hata yapmışımdır hayatımda annemden babamdan bile en ufak bişey görmemişimdir, elin adamı yada kadınının ne haddine bana zarar vermek. bunu hiçbir yanım anlayamaz benim.
aldatma konusu ise başlı başına iğrenç bişey zaten ama şunuda düşünmek lazım, aldatılmaya sevk eden mutlaka bi durum vardır. yoksa mantıken ben birini aldatma ihtiyacı duyuyosam onu istemiyorumdur yada sevmiyorumdur, ayrılırım biter. dolayısıyla aldatmadan medenice yollarını ayırırsın. ama görüyorum haberlerde nekadar boşanmış kadın varsa bi müddet sonra kocası tarafından öldürülüyo. bunun sebebi nedir ayrılmışsın gitmişsin hala neyin peşindesin neyi hazmedemiyosun. yazık günah..
yazdıklarım öldürmeye veya yaralamaya yönelik değildi kesinlikle.tabiki aldatan bi kadını öldürüp gidip cezaevinde çürümek olmaz.allahın verdiği canı almak olmaz bi kere.aldatıldıgında 1-2 tokat vuran erkek benim gözümde suçlu değil gibi.. konuda dağilda kadın erkek ilişkisine göre yazdım sadece ama genel anlamda şiddet almış başını gidiyor bencede hoş bi durum değil..
Erkek çocuguna resim çiz dediğiniz zaman size muhtemelen silah resmi çizecektir,böyle bir toplumdayız malesef, kız çocugu için bir şey diyemiyorum![]()
Ama silah çizmeyecegi kesin
Hatayı kendimizde ararsak doğru yolu kısa zamanda bulabiliriz,ama bunun içinde eğitim ilk şart olması gerekiyor okumak bilinçli olmak çok farklı ALLAH kimseyi cahil etmesin,EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM .
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .
kesnlikle olay budur, bende bunu demeye çalışıyorum. biriyle mutsuzsan ayrılırsın biter. şiddet neyi çözecek ki, dırdırımı duracak, yada aldatmaktan mı vazgeçecek. yada sen sürekli kavga edip dayak atıp mutlu mu olacaksın sonunda? böyle saçmalık olmaz. ve tabiki bu ortamda yetişen bi çocuk varsada söylediğiniz gibi sağlıklı bir birey olmasını bekleyemezsiniz ondan.
Ortalık piskopat kaynıyor herkez şiddete meyilli sadece kadına yönelik değil heryerde şiddet var eşimle caddede yürürken bile kimi zaman tedirgin oluyorum, 100 kişiden 50 sinin kafası güzel ya dumanlanmış ya haplanmış millete sarıyorlar 17-18 yaşında müptezel kaynıyor ortalık
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Serseri müptezel çok artık,iş sadece kadınlara yönelik şiddetle bitmiyor kadınlara yönelik şiddete her zaman karşıyım ama bazen kendini koruman için şiddete başvurman gerekebiliyor ona kimse bir şey diyemez sanırım
imzasız..
kesinlikle şiddet her yerde maleseftrafikte bile. mesela iki gündür yoğun bir şekilde istanbul trafiğindeyim neredeyse hiç korna kullanmadım baktımki hiç zor değil trafiği örnek verdim ama normal hayattada böyle sakin düşünmek lazım bazen burda bile rastlıyoruz bir üye bir şey yazıyor tabi yüz yüze konuşmadığımız için ifadelerimizi tam ifade edemiyoruz hemen tartışmalar aşağılamalar başlıyor bir düşün bu adam ne demek istedi ben ne anladım sonrada hee yanlış anladım kusura bakma kardeş oluyor
Cidden sinirli biri olman, demekki öfke kontrolünün zayıf oldugununun emaresidir, senin de kendini tanımladıgın gibi olan yani çok ağır sinir sahibi insanların bazıları ,bazı öfke anlarında daha dogrusu öfke harbi diyelim buna, reflekslerine ve fizyolojik tepkilerine hakim olamazlar, ha bazıları olur, ama bu onlarında her zaman başarılı olacağı anlamına gelmez. Bu tarz insanları anlayamıyorum gibi bir yorumunda olmuş, gerçekten de subjektif fikrinde dogruysan yani, çok sinirli biriysen, bir gün sende öfke anında yapabileceklerinin önüne geçme savaşı verip kazanmak mı kaybetmek mi diye zar atmak yerine , topyekün bu kumardan uzak durup, öncelikle öfke kontrol mekanizmanı geliştirecek, daha sogukkanlı hale getirecek alternatifler düşünmelisin, bugün kontrol edebilirsin kendi öfkeni belki ama yarının bir cevabı yok sen de takdir edersin ki.
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
emre o çevrendeki bireylerin bazı değerleri vardır yada bazı görüşleri onlara birisi bi bassın yada bi çizik atsın inan o şiddete meyilli olmayan bireyleri tanıyamazsın.
tecrübeyle sabittir.
bu arada anılo ceza seni kesmese yada verilmese fena holigan olurdun
cezanı vermişler kendine gelmişsin
![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
evet bulunduğun yetiştiğin ortam sana ne öğretiyo bu çok önemli, bide genlerden mi geliyo nedir. bazı insanlar çok pislik bu konuda.
birde farklı bir grup varki normalde şiddete eğilimleri olmayan fakat günlük hayatlarında yaşadıkalrından ötürü aşırı bunalıma girip cinnet geçiren insanlar.. bunların cinnetide bazen sevdiklerine bazende kendilerine karşı oluyo sanırım. allah kimseyi bu denli delirtmesin..
benim çok sinirli olduğumu çevremdeki insanlar söylüyo ama benim sinirim bu yönde değil, ortaya çıkış yolu bu değil yani. ben sinirlenince kalp kırıyorum, aniden parlayabiliyorum. insanları çok çabuk silip atabiliyorum hayatımdan. ama kontrol ettiğim bi durum yok şiddet anlamında çünkü dediğim gibi böyle birşey aklımın ucundan bile geçmiyor. içimden gelmiyor yani. o yüzden anlayamıyorum dedim. sinirliyimdir derken bahsettiğim buydu.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)