User Tag List

Sayfa 11/15 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon
280 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Fetih 1453 sinema filmi

Dayı2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Söylenenlerin aksine filmi çok beğendim ve soluksuz izledim. YERSİZ ELEŞTİRİLERE kimse kulak asmasın. Filmin her sahnesi güzeldi. Özellikle savaş sahneleri ve Ulubatlı Hasan ön plana çok çıkmış. Peygamber Efendimizin müjdelediği o güzel kumandanın hikayesi güzel anlatılmış... Kimse gereğinden fazla eleştiri yapmasın.Sonucta bu tarz filmler ülkemizde yeni yeni çekilmeye başlandı. Tarihimize ve ecdadımızın başarılarını gec de olsa insanımıza duyurmaya başladık. HERKES İZLESİN Kİ DESTEK OLALIM bu tarz filmler cekılmeye devam edilsin...

Naman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Drahte +1

Fatih Aksoy 1
    Türker İnanoğlu 2

Bu ikisinin yapımlarına para kaptırmak istemem..

Eyup Duygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aklıma gemiş iken gectigimiz sayfalarda söylendimi bilmem ama , filmde bildigimiz İstanbul türkcesi kullanılıyor.

Filmde diyor Sultan Mehmet düşmanların dinlerini , dillerini ögrenmiş vsvs.. bir kere yabancı konustugunu görmedik.Ver orada gelen elciler ile konuşşsun kendi dillerinde , koy alt yazıyı okuyalım arkadas.

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BORKED

Bordo bereli neden yayınlanmadı ne oldu bilen varmı ?

ioz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaEsentepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neden bu kadar sert eleştiriler geliyor anlayamadım..
    Bir hollywood filmi mi bekleniyordu ? Kaldı ki bence şu ana kadar çekilmiş en başarılı Türk filmi.. Senaryo biraz havada kalmış olabilir ama böyle oldu diye filme gitmemezlik ya da gereğinden fazla eleştiri olmamalı..
    +1... bence kesinlikle gidilmesi ve izlenmesi gereken bir film.

modify34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı selimcanm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    söylenenlerin aksine filmi çok beğendim ve soluksuz izledim. Yersiz eleştirilere kimse kulak asmasın. Filmin her sahnesi güzeldi. özellikle savaş sahneleri ve ulubatlı hasan ön plana çok çıkmış. Peygamber efendimizin müjdelediği o güzel kumandanın hikayesi güzel anlatılmış... Kimse gereğinden fazla eleştiri yapmasın.sonucta bu tarz filmler ülkemizde yeni yeni çekilmeye başlandı. Tarihimize ve ecdadımızın başarılarını gec de olsa insanımıza duyurmaya başladık. Herkes izlesin ki destek olalım bu tarz filmler cekılmeye devam edilsin...
    +100000000000000

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gayet iyiydi bence ufak tefek eksikllikleri olabilir. bazı arkadaşlar duygu yok demiş bence gayet duyguda vardı.Daha iyisi tabiki olablrdi ama bu halide gerçekden güzel izlemekden sıkılmadan izledim..

ErmanArseven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler fatih sultan mehmet zamanında mehter takımı varmıydı
    Songür GARAGE | USPeformance by UtkuSelamoğlu

https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

alex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bUGUN İZLEDM gayet fena derecede güzel bir filimdi tavsiye ederim

siR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErmanArseven Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler fatih sultan mehmet zamanında mehter takımı varmıydı
    Bende merak ettim
    Anıl Atabey

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatih Sultan Mehmet, Fethin devam ettiği bir sabah şafakla beraber topçularının yanına gitti.
    Toplar atılırken, Okmeydanı'na dolmuş binlerce ulema, hep bir ağızdan tekbir getirmeye başladılar.
    Yüzlerce davul ve zurnadan oluşan devasa bir mehteran düşünün. Osmanlı ordusuyla beraber, savaş meydanında bulunuyor.
    Fatih Sultan Mehmet, İstanbul surlarının önüne geldiğinde, 300 kişilik mehter takımında, 100 zurna, 70 davul durmadan çalıyor;
    kalp ve ruhları coşku ve heyecana getiriyor.
    Okmeyda'nındaki ikinci mehter de Haliç surlarına hücum eden kıtaların harp şevkini artırıyordu.
    Gök gürültüsünü andıran korkunç ve insanın içini ürperten sesler çıkarıyorlar, topların seslerini bile susturuyorlardı.
    Yine Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'a giren muhteşem zafer alayının ortasında, gözlerini yıkılmış surlara dikti, sonra atını ileri sürdü.
    Maiyet bölükleri, yeniçeri arkasındaki mehteran, davul ve zurnalarını çalarak devirler açıp kapayan, asırlar önce müjdelenmiş olan bu mutlu güne mutluluk katıyor ve cenk havası çalıyordu. Zaferlerden sonra ezan okunur ve mehter çalınırdı.

Gerekli bilgiler burda var.
    http://www.mehter.biz/anasayfalar/Tu...arih/tarih.htm
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

drahte1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı selimcanm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Söylenenlerin aksine filmi çok beğendim ve soluksuz izledim. YERSİZ ELEŞTİRİLERE kimse kulak asmasın. Filmin her sahnesi güzeldi. Özellikle savaş sahneleri ve Ulubatlı Hasan ön plana çok çıkmış. Peygamber Efendimizin müjdelediği o güzel kumandanın hikayesi güzel anlatılmış... Kimse gereğinden fazla eleştiri yapmasın.Sonucta bu tarz filmler ülkemizde yeni yeni çekilmeye başlandı. Tarihimize ve ecdadımızın başarılarını gec de olsa insanımıza duyurmaya başladık. HERKES İZLESİN Kİ DESTEK OLALIM bu tarz filmler cekılmeye devam edilsin...
    Istanbulun fethi bir kesim icin namus gibi kiymetli, ayni karinizin gelinligi gibi, hak ettigini almasi lazim, bu film ise bunun yaninda gecmiyor....

Kim karisina karakoyde ******lara kiralanan gelinligi kiralar ?

Ben kiralamam.

Kiralarim diyen alsin filmi koynuna yatsin...

Istanbul'un Fethi bu sekilde anlatilip carur edilmemeliydi, bizim omrumuzun sonuna kadar bir Istanbul'un Fethi daha cekilmez sanmiyorum, bari belgeselini cekseler...

Bir kere Fatih Aksoy, film izlensin diye yapiyor bu yuzden;

Bu filmde 30 saniyelik bir sahnede dahi alt yazi olmaz cunki altyazili film izlenmez -3.000.000 seyirci demek altyazi, ilk seanstan cikanlar "Filmde arada altyazi" vardi dedimi gitti seyircinin cogu...

Bu filmde ask olucak, olmaz ile millet yavuklusu ile gitmez -2.000.000 seyirci demek....

Bu film de karisik kurgu, kaliteli senaryo olmaz ozaman herkez anlamaz buda -2.500.000 seyirci demek...

Bu film objektif degil, az biraz daha objektif cekilemez ozaman "Rum cocuklari film cekmis, Fatih Aksoy'un dedesi Bizansliymis" olur buda -4.000.000 seyirci demek, Turkiyeden aforoz edilmek demek, Recep Ivedik IV'un yada muadilinin iptali demek...

Filmi cekmeden fragman sahnelerini cekecegiz ki fragmani izleyen sinemaya kossun, bu sahneleri filme "yedirincede" film Sahan sketchleri gibi parcalarin birbirine eklenmesi ile olusmus gibi olacak...

Bakin bu filme gidenlerin buyuk cogunlugu yilda 2-3 kere dahi sinemada film izlemeyenler, "Ne gidicez ya 6 ay sonra evde izleriz" diyen bir kesim, bu bir kesimi ezmek degil, kesim eziktir degildir ama benim yaptigim betimleme oluyor...

Simdi siz "Filmimi 6M kisi izlesin" diye yapiyorsaniz, bu filmi 6M kisiye hitap edecek sekilde yapmaniz lazim ki insanlar izlesin ve bu ulkede 6M kisinin ortak paydada bulusacagi film ne yazik ki bu...

Istanbul'un Fethini anlatiyor olmasi bu filme sahip cikmak zorunda oldugunuz anlamina gelmiyor. Istanbul'un Fetih'i bir olaydir, bu izlediginiz ise film bunlar birbirlerinden bagimsiz, Istanbul'un Fethi'ni sevmek demek, Istanbul'un Fethi'ni anlatan her kitabi, filmi, eseri goklere cikarmak olmamali, bu filmi bu sekilde cekerse "Para'yi Kaldirabilecegini" anlayan bir Bizansli cekse ? Ozamanda gider "Zuper Film" dermiydin ?

Filmi degerlendirin, filmi, olayi degil, olay zaten kendi icinde farkli, cag acan cag kapatan bir olaydan bahsediyoruz...

Siz "Destek olalim" sekilde yaklastikca, tarihinizin butun incilerini bir bir sizin paraniz ile param parca edecekler...

Son olarak; Bu filmi begenenler'e soruyorum, Hangi filmi tercih edersiniz ?

1- Insanlari bir gazla salonlara ceken, 6M gise yapan ama hafizalardan silinmeye mahkum bu filmi mi ?

Yoksa

2- Turkiyede 3M gise yapan ama uluslar arasi bir cok festivalde gosterime giren, DVD satislari 1 yil suren, yurtdisidna 1M gise yapan ve birden fazla odul kazanan, ortaogretim ve liselerde ogrencilere izletilebilecek, yilda 1-2 kere bazi sinemalarin ozel gosterimler ile gosterecegi bir filmi mi ?

Bize Gallipoli 1981'i lisede okulun tiyatro salonunda tarih hocamiz izletmisti yapimindan 20 yil sonra...

m. ali öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @drahte son mesajına harfiyle katılıyorum her satırında hak verdim söylediklerine.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben henüz izlemedim...her ne olursa olsun gidip izlenilmesi gereken bir film..bundan sonra çekilecek kurtuluş savaşı ve çanakkale destanı filmlerine katkısı ve desteği olması açısından kesinlikle arkasında durulmalı...en azından şaklaban filmlerine gidip hahaha hihihi yapacagımıza bu filme gidip tarihimizi biraz daha öğrenmeli bu tarz filmlerin geliştirilmesi adına buna ön ayak olmalıyız...

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah herkes hollywood yada cannes eleştirmeni olmuş çıkmış ,yok staddaki tribündeki seyirciler bilmemney olmuş , yok altyazı yokmuş, fatih neden yabancı dilde konuşmamış, takılınan konulara bakın ya, hele bazıları çok toy bir oyuncu kullanılmış diyor, ya hakkaten çok acımasız ve haksız ve bilinçsiz eleştri bunlar , adam 20 li yaşlarının başında istanbulu fethediyor, ne yapacaklardı ? çetin tekindoru filanmı oynatacaklardı acaba fatih yerine şakamısınız ya, tv deki muhteşem yüzyıl dizisinde koca süleymanı karısının lafına bakıp validesine ters çıkan adam rolüne sokuyorlar. burada ise fatihi o genç yaşına rağmen olması gerektiği yücelikte gösteriyorlar bumu battıda acaba sizlere , yoksa yapımcının önceki recep ivediği , bu eleştirleri yapanlar tarafından beğenilmedi, ve peşine türkiyede ilk defa bu tarz film yapan bir adamı çekememezliktenmi geliyor bu yorumlar ? yok para kaptırmam bilmemne, yahu kimle neyin tartışmasındasınız, para kaptırmayacağınız şey kim ? ortadaki ürün neyki siz bu kadar zıtsınız ? tarihinizle ilgili görsel ve bence değerli bir materyal,, ve bence gayet yerinde işlenmiş,,hiçkimse filme gitmeden atıp tutmasın, filmde tüyleri diken diken olanlar, bu konuşanlardan yüzlerce kat fazla.

ceratoniaorg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya hala bir film izlenildiğinin farkında değil kimse. İstanbulun fethinin birebir filme uyarlanması gibi birşey niye bekliyorsunuz belgeselmi bu film sonuçta. Orjinale sadık kalınarak çekilir bariz tezatlar tamamen orjinali yalanlayan inkar eden durumlar sahneler olursa ozaman o hataları eleştirin ama yok buda olmalıydı burası güzel değildi bilmemne gibi eleştiriler çok saçma kendinize gelin. Gidin tarih kitabı okuyun o doğrumu değilmi onu eleştirin yada belgesel eleştirin bu türk halkına istanbulun fethini bi nebze anlatmak bu tarz kahramanlıklardan bihaber olan gençliğe bu yüce destanımızdan bişeyler anlatabilmek,kazandırabilmek adına çekilmiş BİR FİLM.
    "Hayatta çok az şey iyi bir önden motorlu ve arkadan itişli otomobili kullanmak kadar eğlencelidir."

antverse.com

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben cumratesi gecesi filmi izledim,

filmi animasyon vs olarak değerlendirmeyeceğim herkezin beklentileri farklı, benim için çokta önemli değil,

filmde haddinden fazla gereksiz sahne vardı bana göre, Ulubatlı Hasan ve sevgilisi çok fazla ön plana çıkmış o sahneler bana göre çok gereksiz, sanki fetih değilde Ulubatlı Hasan ve sevgilisini anlatıyordu film, birde filmin sonunda neredeyse 10-15 dk Ulubatlı Hasan ve düşman komutan kavga ediyorlardı bana göre bu sahnede çok gereksiz yada gerçekten ozaman yaşananda böylemiydi ?

birde benim hoşuma gitmeyen hatta rahatsız eden bir sahne var, belki tarihte bu şekilde olmuştur ama bence bu şekilde ekrana yansıtılmamalıydı,
    Osmanlı askeri sancağı taşırken vuruluyor vs. sancak yere düşüyor, buna eyvallah diyebilirsiniz fakat düşman askerinin sancağı tekmelemesi beni rahatsız eden bir sahneydi filmde.

şahsen 8-10 tane tarih kitabı okuyan daha güzel bir senaryo çıkartabilir.
    Ulubatlı Hasan ve sevgilisi yerine harcanan zamanda, olayları daha ayrıntılı bir şekilde anlatabilirlerdi bana göre.

bana göre tarihteki ayrıntılardan ve araştırdığıma göre olayların sırası vs, hep yanlış.

senaryoyu hazırlayan ekip acaba hiç mi tarihçilerden yardım almadı, almış görünüyorlar fakat ya yanlış bilgi almışlar yada söylediklerine hiç uymamışlar.

birde izleyenler farketti mi bilmem bir sahne vardı düşman askerleri ok atarken en öndeki adam oku atamadı önüne düştü bu bence bir film hatasıdır
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

VTec_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nolursa olsun kesinlikle izleyeceğim izleteceğim..
    Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    o tekmeleme sahneleri hep cennetin krallığı filminden alınmış. ben filmi izlemedim ama fragmanında bile cennetin krallığından çok alıntı sahneler görmüşdüm..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)