Nette dolaşırken böyle bir habere rastladım. Genel sağlık sigortası yaptırmayanlar borçlu duruma düşeceklermiş. Konu hakkında açıklayıcı bilgisi olan varmı arkadaşlar..?
Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber
Nette dolaşırken böyle bir habere rastladım. Genel sağlık sigortası yaptırmayanlar borçlu duruma düşeceklermiş. Konu hakkında açıklayıcı bilgisi olan varmı arkadaşlar..?
Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber
arkadaşlar bilgisi olan varmı acaba r??
net olarak bilgim bi kaç güne olur. fakat emin oldugum tek bişey var bu adamlar uymayanı kesin borçlandırır. sgk ya bağlı olmayan bütün çevrenizi uyarın işlemlerini yapsnlar.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
yani aslında sigortasız çalışmak faln hayal oluyor oyle diyebiliriz bu duruma yanlış anlamadıysam
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
işsiz güçsüz olanların bedava sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak olması demek..
paran yoksa öl demek..
yetmez ama evet demek..
demekte demek..
Allah sonumuzu hayir etsin nice oylara ...
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
http://www.torkgaraj.com/
Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660
Herkes, AKP'nin sağlıkta yaptığı değişikliklerin, kendi hayatını nasıl etkileyeceğini merak ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), bu değişikliklerin ne anlama geldiğini açıkladı.
Son dönemde sağlık alanında iki önemli yasa değişikliği yaşandı. İlk olarak 6262 Sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 23 Aralık'ta mecliste kabul edildi. İkinci olarak ise 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ertelenen hükümleri 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi.
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, bu değişikliklerle AKP'nin "Sağlık Reformu"nun geldiği aşamayı "Hükümetin eli vatandaşın cebinde" diye niteledi.
TTB tarafından yapılan açıklamada, bu iki yasal düzenlemenin getirdiği başlıca uygulamalar şöyle sıralandı:
1- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), aile hekimlerince yazılan reçeteler dâhil olmak üzere reçetede yer alan üç kaleme/üç kutuya kadar ilaç/ilaçlar için 3 Türk Lirası, ilave her bir kalem/kutu ilaç için 1 Türk Lirası olmak üzere katılım payı tahsil etmeye yetkili olacak.
2- Yeşil Kartlı vatandaşlar SGK kapsamına alınacak.
3- Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi ödeme gücü olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurarak gelir testi yaptıracaklar.
4- Sadece kişi başına düşen aylık geliri 295 TL’den az olan vatandaşlar fakir olarak kabul edilecek ve primleri devlet tarafından ödenecek.
5- Aile içindeki kişi başı geliri asgari ücretin üçte birinden fazla olan bütün vatandaşlar bundan sonra Genel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacaklar. Geliri asgari ücretin üçte biri (295 TL) ile asgari ücret (886,5 TL) arasında olanlar aylık 35,4 TL; asgari ücret ile asgari ücretin iki katı (1.773 TL) arasında olanlar aylık 106,38 TL, asgari ücretin iki katından daha fazla olanlar 212,76 TL tutarındaki zorunlu primlerini ödeyecek.
6- Gelir testi yaptırmayan vatandaşların aylık geliri asgari ücretin iki katından (1.773 TL) fazla kabul edilecek ve aylık 212,76 TL prim alınacak.
7- SGK kapsamındaki diğer vatandaşlardan farklı olarak aylık geliri 295 TL’nin altında olanlar ile “65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları” üniversiteler ile “istisnai hallerde”özel sağlık hizmeti sunucularına ancak SGK tarafından belirlenecek koşullarda müracaat edebilecek.
8- Her türlü sağlık hizmeti SGK tarafından “kurumca finansmanı sağlanmayacak sağlık hizmetleri” olarak tanımlanabilecek ve SGK tarafından “Temel Teminat Paketi” dışına çıkarılabilecek. (Bu durumda bütün bedeli vatandaşlar tarafından ödenecek.)
Bu değişiklikler hastalar için ne anlama geliyor?
TTB, son gelişmelerin hastalar için ne anlama geleceğini ise şöyle özetledi:
1- AKP Hükümeti’nin Genel Sağlık Sigortası’yla ilgili “Gelir düzeyi ne olursa olsun bütün vatandaşlar doğumdan ölüme kadar sağlık sigortasına sahip olacak.” propagandası tam bir aldatmacadır.
2- 1 Ocak 2012’den itibaren aylık geliri asgari ücretin üçte birinden fazla olan bütün vatandaşlar her ay düzenli olarak GSS primi ödemek zorundadırlar. Ödenmesi zorunlu olan primler, ödenmediği takdirde sürekli olarak birikecek ve daha sonra faizi ile birlikte vatandaştan tahsil edilecektir.
3- GSS’de yapılan bu düzenlemelerle birlikte vatandaşlar için sağlık güvencesi artık ancak prim ödeme ile mümkün hale gelmiş; yurttaşlık hakkı olan sağlık hizmeti “paran kadar sağlık”a dönmüştür. Parasını ödeyemeyen yurttaşlar yoksul olduğunu devlete ispat etmeye mecbur kılınmakta ve “sadaka” niyeti ile hizmet almaya mahkum edilmektedir.
4- Keza; Sosyal Güvenlik “Reformu”nun gerekçesi olarak kullanılan “norm ve standart birliğini sağlamak” iddiası boş bir yalandan ibarettir. AKP Hükümeti açısından GSS primi ödeyebilenlerle ödeyemeyenler hiçbir şekilde eşit olarak kabul edilmemektedir.
5- Yapılan düzenlemeler başta yoksullar olmak üzere bütün vatandaşlarımızın sağlık hakkı için çok ciddi tehdit oluşturmaktadır.
6- Hükümetin eli vatandaşların cebindedir ve bu elin gün geçtikçe daha derinlere ineceği anlaşılmaktadır.
hastalanmayın sakın arkadaşlar..
İşverenlere SSK nın yükü çok ağır resmen soygun yapılıyor ödiyemeyecek hale getirilmek isteniyor
Yetmedi her bireyden tek tek ceplerini boşaltmalarını istiyorlar
Hastanelerin hiç birinde profesör kalmadı bırakmak zorunda kaldılar
Özel hastane sahipleri parayı koyacak yer bulamıyorlar vurgun üstüne vurgun yapıyorlar
Senelerdir sigortalıyım ne zaman eczaneye gitsem muayene borcum çıkıyor
Hani bana sağlık bedavayadı nasıl iş bu arkadaş
İlaç alıcam 20-30 TL borçlu çıkıyorum hep..
yaw arkadaş sizlerde hep eleştiriyorsunuz..![]()
![]()
asgari üzeri 106 tl mi, asgari üzerinde alan ama çok az üzerinde alan atıyorum 900 lira gibi alan ve kıt kanaat geçinen insanlar var ,birde ekstra maaşlarından 100 tl kesintimi olcak. Ben artık hiçbirşey demiyorum. Bu ülke giderek yaşanmaz bir hal alıyor... Haram zıkkım olsun hakkım.
Önümüzdeki hafta gidip öğrenim bakalım. İnşallah kolay yapılan bişeydir. Gerçi bu tür şeyler genelde oraya git buraya git şeklinde oluyor ama görecez bakalım. Mecbur yaptıracam artık.
İşin içinde olduğum için açıklamalı ve doğruları yazayım gazetelerde veya yanlı haberlerden farklı olarak sadece doğrular şunlar :
1-Herkes sigortalı olmak zorunda yani sen pazarcısın nasıl olsa bana bişey olmaz diyerek sigorta yaptırmama hakkın yok artık sigortalı olmak zorundasın. Bunu yaparken iki alternatifin var ;
a) Gelirim yok diyerek yeşil kartlı olucaksın.
b) Gelirim var diyerek gelirini belgeleyecek ve ona göre 35 ile 212 arasında para ödeyeceksin. Ve unutulmaması gereken bu para sadece sağlık yardımı için yani sen bu parayı ödeyerek emekli olmayacaksın.....
2- Devlet isterse bundan sonra fizik tedavi veya kaplıcalar saçma bişey diyerek bunu ödemem diyebilecek. Veya MR veya buna benzer tetkikler.
3- Reçetelerde zaten 3TL alınıyordu tek fark artık 3 kutudan fazla ilaç alırsan kutu başına 1 TL ödemek gerekecek.
Bundaki amaç sen daha çok gelir elde ediyorsan daha fazla prim ver, gelirin yoksa hiç prim ödeme mantığı var. Maaş alanlar zaten bu parayı ödemeyecek çünkü onlar zaten sigortalı bundaki amaç kayıt dışının büyüklüğünüde ortaya çıkarmak.
Peki bununla ne yapıcaklar sen saf gibi ohhh 100TL'ye sigortalıyım diyeceksin iki gün sonra maliye sana bi tebligatla şaka yapıcak![]()
İşin içi çok karışık hem iyi hem kötü yanları var ama sakın olaki medyaya güvenmeyin alın kanunları ve kanun hükmünde kararnameleri kendiniz okuyun yoksa herkes kendine göre yontarak sizi yönlendiriyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)