şimdi peder emekli valide ev hanımı, valideyi ilgilendiren bir durum var mı acaba?
Tango-1 never dies.
25 YAŞIN ALTINDA, ÇALIŞMAYAN ÖĞRENCİ
Herhangi bir işte çalışmayan ve 25 yaşını doldurmamış öğrenciler, anne, baba veya eşinin sosyal güvencesinden yararlanabilecek. Bunun için öğrenci belgesini en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi’ne teslim etmesi yeterli olacak.
şöyle bişey buldum nette.
E devlet e girip
Sol yandan Sunulan hizmetler
Daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumundan
4A 4B yada 4C ye girerek hangi türe dahil olduğunu görebilirsiniz, bende GSS Kapsamı60/a-1 kapsamında sigortalılar çıkıyor kaydım varmış, kayıtsız değilim![]()
Arkadaş böyle işlere çok uyuz oluyorum ya. Gittim az önce kaymakamlıga yuzlerce kişi ayakta beklıyor. Tek bir kişi çalışyor. Sıradakilerin elinde birsürü yesıl kart. Ya benım bunlarla ne alakam var yesıl kartım mı var yok ee ?
Bakalım doldurduk formları vermeye gıdıcem bırazdan kac saatımı alcak bakalım
soruları dolduran varsa gormustur utanmasalar gece kac posta atıyosun onu sorcaklar yok fırın varmı tv varmı lcd mı modelı yılı ne yok tuvalet ıcerdemı dısarıdamı kac para kazanıon ortalama ne kadar harcıosun bıde bolmusler. Yok sanat kultur,gezme tozma vs. sacma sapan bi iş. Birde telefon bılgılerını dogru verın kurumdan sızı arayıp evınızı denetlemeye gelebılırler dedı. Yuh artık. Bu ısın ıcınden baska bı ıs cıkmasın bakalım , sankı amac farklı gibi geldi bana neyse ben gıdeyımde vereyım su formu nolcaksa olsun bıtsın su çile.
bende birazdan gidecem şişliye kaymakamlığa işimiz zor desene ben birşey soracağım ama ona bile sıra gelmez
Mustu valla dal ben onun ıcın bekleyeyım dedım baktım olcak gıbı degıl zaten formda alıcaktım kavga dövüş girdim içeri sordum yoksa sıra gelecegı yok sırada o kadar ınsan beklıyor bır kızcagız oturtmuslar onunda bası donmus tek kısı ılgılenıyor hem basvuru alıyor hem soruları yanıtlıyor hem form dagıtıyor. Onada Allah sabır versın bakalım ne olcak. Bu sıstem belkı guzel bısey zamanla gorucez ama bu bu sekılde olmaz olmamalı 1 ay gıbı kısa bı surede yetkın olmayan ve az personel ıle dayatıyolar ınsanlara bunu sonrasındada böyle problem cıkıyor. 170 ı aradım telde bekledım bı ton herkes orayı arıyor oradakı eleman sayısı bıle yeterlı gelmıyor demekkı. Insanların gozunu korkuttular tabı basvurmayan ayda 212 tl oducek dıye. Bakalım ne olcak cıdden merak ıle seyreylıyorum.
ya benim baba bağkurlu ama baya borcu varvalide bugüne kadar hiç sağlık hizmetinden faydalanmadı babam üzerinden
acaba ben valideyi buraya kaydettirebiliyormuyum diye soracamda![]()
sıra bana geldi (3saat sonunda) kimligi ve fotokopiyi verdim.
kadın 1dakka falan bilgisayarda bişeyler yaptı sonra bana döndü otomobilniz varmışşş hemde mercedes dedi,derken gözleri parladı(o an icimden ahaa 200'lük kısım oldum amk dedim)
35 lira olmadı bari 106 lirayla yırtarım diyodum ama tezgahı güzel kurmuş devlet yakaladını geciriyor![]()
şimdi yaptıran arkadaşlar bi sorum olacak
35 lik dilim 105 lik dilim
baba - esnaf
anne - ev hanımı
çocuk - çalışıyor
çocuk - öğrenci
burada kişinin geliri tespit edilirken bu evdeki toplam gelir / 4 çıkan sonuç oluyor dimi
Arkadaşlar anasından, babasından, eşinden faydalanan kişilerin başvuru yapmasına gerek yok...
Kanun hiç bir sosyal güvencesi olmayan kişileri kapsıyor...
Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.
Ben ilk once muhtarlıktan resimli ikametgah ve form-5 i aldım 1 gun sonra sabah saat 8 de gidip 4. numarayı aldıktan sonra 20 dk içinde işlerimi hallettım sordugu sorular gelir gider falan filan borçlar ödemeler ailenizdeki kişilerin durumları ve ailenin gelir dağılımı.
tüm heryeri bir sistememi bağlamışlar![]()
allahtan benim ustume birşey yokta arabamı bile babamın ustune almıştım allahtan sigortalı emekli o yoksa çok fena patlıcaktı demekki
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)