User Tag List

Sayfa 8/23 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
420 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Nedir bu GSS..?

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cem bugün gittim bende çok sıra vardı geri döndüm ama insanlara dağıtılan formlar 5-6 sayfalık bişeydi 2 sayfa değil

birde sen baya araştırmışsın bişi sorayım konuda en az 50 kere sormuşumdur

bizim valide ev hanımı baba bağkurlu ama borcu var. valide babanın bağkurundan dolayı hiç bir şeyden faydalanmadı bu güne kadar şimdi sorum şu

- validenin kayıt yaptırması zorunlumu
    - zorunlu değil ise isteğe bağlı olarak kayıt yaptırmak istesek olurmu acaba kadıncağız sağlık hizmetlerinden faydalanır o sayede

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En iyisi yeniden bir form doldurmak.

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cem bugün gittim bende çok sıra vardı geri döndüm ama insanlara dağıtılan formlar 5-6 sayfalık bişeydi 2 sayfa değil

bizim valide ev hanımı baba bağkurlu ama borcu var. valide babanın bağkurundan dolayı hiç bir şeyden faydalanmadı bu güne kadar şimdi sorum şu

- zorunlu değil ise isteğe bağlı olarak kayıt yaptırmak istesek olurmu acaba kadıncağız sağlık hizmetlerinden faydalanır o sayede
    bence başvursun abi ; madde şu ;

10 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi (4/b-BağKur) kapsamında sigortalı sayılanlardan, altmış günden fazla prim ve prime ilişkin borcu bulunan ve bu borcu 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesine göre tecil ve taksitlendirmeyen sigortalıların, onsekiz yaş altı çocukları hariç olmak üzere, bakmakla yükümlü olduğu kişilerin 5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılmak için talepte bulunmaları hâlinde, yapılacak gelir tespiti sonrasında bu kişiler genel sağlık sigortası kapsamına alınacak, eğer gelirleri asgari ücretin üçte birinden az çıkarsa primlerini devlet ödeyecek, fazla çıkarsa primlerini kendileri ödeyecek.

ayrıca;

şimdi dediginiz kagıtları kanal d haberde de gördüm çok garip Eskişehirde böyle kagıtlar kimseye verilmedi.Şuan veriliyormu bilemedim. Ama verilsin verilmesin çok bişey değişmeyecek emin olun.Orda ne kadar dogru yazdıgın mechul zaten. Devlet oraya güvenip iş yaparmı sizce
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eyvallah kankacım benim bu güzel oldu

şimdi bize ne gelir çıkaracaklar bakalım ev validenin üstüne baba esnaf ersin 18 yaşından büyük ssk lı çalışan bide öğrenci kız var yani hane halkı 4 kişi ne kilitleyecekler bakalım 35 lirayla yırtabilecekmiyiz

vodkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yurtdışında evlenince nolucak acaba? taş catlasa 2 ayda anca 1 hafta gelir giderim sonra hiç ayak basmam.

Drft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tşkler cem bilginlendirme için bakalım bidaha bi girecek kanun tasarıları ne olacak
    Ancak Mücadele varsa zafer vardır!

Blackbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaymakalığa başvurdum elimde (Gelir tespiti başvurusu alındı belgesi) var ama forum falan doldurmadım sadece oradaki görevliye kimlğimi verdim arkadaşlar evinize gelecek dediler, herkes forum doldurdumu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eyvallah kankacım benim bu güzel oldu

şimdi bize ne gelir çıkaracaklar bakalım ev validenin üstüne baba esnaf ersin 18 yaşından büyük ssk lı çalışan bide öğrenci kız var yani hane halkı 4 kişi ne kilitleyecekler bakalım 35 lirayla yırtabilecekmiyiz
    Onu herkes merakla bekliyor ya Geçen bi kaç haber okudum mahkeme ile ilgili falan dava açmışlar peşini bırakmıycaz falan diyolardı.

hatta şöyle birşey var ;

DAVA AÇARAK GSS DEN KURTULUNABİLİR Mİ

Hane halkı geliri baz alınarak geliri ve kazancı olmayan kişilerden alınacak zorunlu sağlık sigortası primine mahkeme yolu göründü. Geliri olmayan kişilere, primden muaf olmak amacıyla SGK’ya başvurmalarını öneren Hukukun Egemenliği Derneği (HED) Genel Başkanı Avukat Erdem Akyüz, SGK’dan red cevabı gelmesi halinde İdare Mahkeme’sine başvurmaları çağrısında bulundu. Akyüz, başvuru sonucunda Mahkeme’nin vatandaşı haklı bularak, düzenlemeyi iptal edeceğini söyledi.

1 Ocak 2012 tarihi itibariyle nüfusun tamamı genel sağlık sigortası kapsamına alındı. Ancak ülkede 1 milyon 700 bin kişinin hiçbir sosyal güvencesi bulunmadığı için, bu kişilere de hane halkı gelirine göre her ay 35 TL ile 213 TL arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) sağlık primi ödeme zorunluluğu getirildi.

HED Başkanı Erdem Akyüz,zorunlu sağlık sigortası primi ödemek zorunda bırakılan geliri olmayan kişilerin Mahkeme’ye başvurabileceklerini söyledi. İşsiz, geliri olmayan kişilerden "Hane halkı geliri" baz alınarak zorunlu sağlık sigortası primi tahsil edilecek olmasının doğru olmadığını söyleyen Akyüz, "18 yaşından büyük ve geliri olmayan kişilerin anne babasının geliri kendi geliri sayılarak bu kişilerden prim alınacak. Bu kapsamda 31 Ocak tarihinden sonra uygulamaya alınacak düzenleme çerçevesinde, hiçbir geliri olmayan kişilerin ‘ben ailemle oturuyorum ama gelirim yok’ diye Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurması gerekiyor. 60 gün içerisinde cevap verilmezse bunlar yargıya başvurabilecek. Dava açalım diye bize gelen başvurular var. Ancak bunun için önce düzenlemenin uygulamaya alınması ve kişilere borç tahakkuk ettirilmesi lazım" dedi.

http://www.alosgk.com/url/?u=http://...abilir-mi.html

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Blackbird Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaymakalığa başvurdum elimde (Gelir tespiti başvurusu alındı belgesi) var ama forum falan doldurmadım sadece oradaki görevliye kimlğimi verdim arkadaşlar evinize gelecek dediler, herkes forum doldurdumu ?
    az önce arkadaşla konuştum oda forum doldurmuş ben bişey doldurmadım bişeyde sormadı devlet işi corba işi. olan bizlere olucak yazık türk halkına

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vodkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yurtdışında evlenince nolucak acaba? taş catlasa 2 ayda anca 1 hafta gelir giderim sonra hiç ayak basmam.
    ehehe benim kız arkadasim da yabanci , onada burda zorunlu primi kitlediler valla.hemde direk 1 senelik.

ben onu sordum gelmem falan diye , dönünce ödersin dediler

işin daha ilginci , yurtdışında okuyan arkadaslarım var , Trde yaşamamasına ragmen yaptırmaları istenmiş.Adam italyada okuyor oranın saglık güvencesini taşıyor Tr'ye prim ödüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinizde adınıza dair başvurdu belgesi çıktısı olsun , ikametiniz dogru olsun , gerisi onemli degil bence.Baya okudum araştırdım bu işi buna inanıyorum

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5-6 sayfalık bir form doldurdum içinde acaip acaip sorular vardı yazdım önceki mesajlarımda .

Bende cevap vermek istedim bugun kaymakamlıgın her duvarında en öndeki 25 kurumun adının oldugu basa ısmını ekledıgın a4 kagıdının altına yazmıslardı. ssk dan emeklı olsa dahi hanedekileri yazıyorsun. Ben onlarında fotokopısını cekıp goturdum adlarını yazdırdım onlarada bakılıcakmıs bu sekılde. Zaten onların guvencesı var bısey cıkmaz dedı alan kız dırek söyledım es geçti onları.

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vodkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    az önce arkadaşla konuştum oda forum doldurmuş ben bişey doldurmadım bişeyde sormadı devlet işi corba işi. olan bizlere olucak yazık türk halkına
    Diyorumya memurlar bile uygulamayı tam olarak bilmiyor. Her gelene başka telden çalıyor. Olan bize olacak. İnşallah birileri mahkeye başvurup iptalini isterde kurtuluruz bu durumdan.

Blackbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elinizde adınıza dair başvurdu belgesi çıktısı olsun , ikametiniz dogru olsun , gerisi onemli degil bence.Baya okudum araştırdım bu işi buna inanıyorum
    Başvuru belgesi varda ben bunların hiç birşeyine inanmıyorum

Trde olmayanlara yabancılara bile kitliyorlarsa artık diyecek bişey yok, istediklerini yapıp sigorta veya bağkur yapalımda onlarda işsizliği 2 ayda %5 düşürdük diye ahkam kessin bizim koyunlarda inansın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başvuru belgesi varda ben bunların hiç birşeyine inanmıyorum
    Onu sakın kaybetme. Ali Tezel'i 2 saat dinledim başvuramazsanız bile aşşagıdaki şekilde aps yapın , hertürlü haklısınız dedi.

Yogunluktan başvuramayanlar için;

ALİ TEZEL' DEN SON UYARI ................
    BU YAZIYI MÜMKÜN OLDUĞUNCA SAYFALARINIZDA PAYLAŞIN DOSTLARIM .........
    Zorunlu GENEL SAĞLIK SİGORTASI ( GSS ) kapsamında GELİR TESTİ yaptırmak amacı ile bağlı bulunduğunuz Kaymakam' lıklara müracaat ettiğinizde , aşırı yoğunluk veya memurlar tarafından " Yok böyle bir şey kardeşim - senin için gerekmiyor " şeklinde söylemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu söylemlere inanıp evinize döndüğünüzde 31.OCAK.2012 tarihinden sonra GELİR TESTİ yaptırmadığınız için şahsınıza en yüksek GSS primi olan 212 TL.'lik bir borç tahakkuk edecektir. Bu primi ödemediğiniz sürece de evinize her an HACİZ kağıdı gelmesi muhtemeldir. İşte bu yüzden GSS kapsamına giren bütün vatandaşlarımız bağlı bulundukları Kaymakam' lıklara bir dilekçe yazarak APS ile göndermelidir. İleride tarafınıza " Gelir testini yaptırmadığınız için tarafınıza 212 TL. GSS primi tahakkuk ettirilmiştir " şeklinde bir yazı geldiğinde; karşı tarafa gösterebileceğiniz bir geçerli belgeniz olacaktır. Bu da sizin en yüksek GSS priminden kurtulmanızı sağlayacaktır.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ :
    =============
    ................ Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğüne ,

Genel Sağlık Sigortası kapsamında GELİR TESTİ yaptırmak istiyorum.
    Gereğini arz ederim.
    Saygılarımla,
    TARİH
    ADI - SOYADI
    İMZA

EK : NÜFUS KAĞIDI ÖNLÜ - ARKALI FOTOKOPİSİ
    ================================================== ===
    Bu dilekçeye de bir fotokopi alarak,APS kağıdının GÖNDERME belgesi ile muhakkak saklayınız

http://www.antalyaeastsubaylar.org/i...tid=3:haberler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ehehe benim kız arkadasim da yabanci , onada burda zorunlu primi kitlediler valla.hemde direk 1 senelik.

ben onu sordum gelmem falan diye , dönünce ödersin dediler

işin daha ilginci , yurtdışında okuyan arkadaslarım var , Trde yaşamamasına ragmen yaptırmaları istenmiş.Adam italyada okuyor oranın saglık güvencesini taşıyor Tr'ye prim ödüyor
    1 sene ne demek iyice soyguncu oldu devlet.

gss sacmalıgından bir hafta önce ülkesine döndü 1hafta kalıp temelli yerleşmek icin gelicekti türkiyeye tam ucagın oldugu gün sacmalık patladı ortalık netleşene kadar türkiyeye ayak basma dedim artık planları degiştirdik ben gidicem şu an itibari ile gene planı degiştirdim gitmeden malı mülkü satıp ayak basma olayını kesmek lazım nemelazım hava alanında keserler cezayı vergisiyle falan

Jam da Joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Demin kanal a da bununla ilgili bir haber vardı..
    Sadece gelirin evdeki kişi sayısına bölümünün altı veya üstü değil giderlerde düştükten sonra kalan paranın evdeki kişi sayısına bölümüymüş.. Yani kira vs gider olarak gösterilebilinicekmiş onlarıda sözde bankadan falan kontrol ediceklermiş
    unless you ride the beast
    you wouldn't understand

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diğer konu uçtu sanırım. Benim babam ssk emeklisi ve de hala sigortalı olarak çalışıyor. Acaba gidip gelir bilgi formu doldurması gerekiyor mu? Annem çalışmıyor, okuduğuma göre babamın sigortasından faydalanabiliyormuş, onun gitmesine gerek yok sanırım. Konuya hakim olan biri cevaplarsa sevinirim.
    Instagram: mutusgarage

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diğer konu uçtu sanırım. Benim babam ssk emeklisi ve de hala sigortalı olarak çalışıyor. Acaba gidip gelir bilgi formu doldurması gerekiyor mu? Annem çalışmıyor, okuduğuma göre babamın sigortasından faydalanabiliyormuş, onun gitmesine gerek yok sanırım. Konuya hakim olan biri cevaplarsa sevinirim.
    babanın sigortası var zaten annen de ona bağlı gitmesine gerek yok ikisinin de..

ben 2. günümü doldurdum yine sıra gelmedi sabah 8 de yien gel dediler.. eğer ki 200 üzeri bi prim çıkarsa ki benim gittiğim yerde direk söylüyolar şu kadar çıkıcak primin haberin olsun diye, gidip normal sigorta başlatıcam.. hiç değilse emekliliğe 1 ay yaklaşmış olurum..

Bu kadar saçma birşey yok senede 3000 TL (12x250TL) gider özel sigorta yaptırırım, hala bu adamları savunan tiplerin beyni yok kesinlikle.
    "özel sigortam var benm teşekkürler canım" diyince he tamam o zaman demiyolar ki ama işte yine 200ü veriyosun 1500 lira da ceza

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)