2 dakikada sinirlendim ve sonra geri aldımolay sigortasız çalışanlar yani sokakta hurdacı-pazarda elmacı ve seyyar satıcı bu adamların vergi levhası yok bağkurlu ya da ssk'lı değiller ve olay bunları kapsıyor...
örnek verecek olursak.
Bu Devletin bir sigorta şirketi kurması gibi birşey fakat bu sigorta şirketi insanların gelirine göre para alıp aynı sağlık hizmetini veriyor yani ayrımcılık yapmıyor, sana diyorki kardeşim senin sigortan yok sağlıktan yararlanamazsın o zaman kaç para kazandığını söyle bizede kazandığından şu kadar para ver bizde seni ölene kadar sigortalı yapalım. (zorunlu olarak) yarın öbürgün hasta olduğunda yandım anam deme, gibi. Esasında mantıklı geldi bana.....
Bende işsizlik maaşı alıyordum ve evrak ile gidip bildirdim ve sildiler. İki gün sonra tekrar yaslamışlar 200 küsür lira. Bu ne hırsdır arkadaş ya
Tabiki sende haklısın bazı eksiklikler vardır mutlaka fakat düşünsene mesela adamın sigortası yok işportacılık yapıyor ve olduki başına birşey geldi direk devlet hastanesine sonra tedavi oldu eee para yok sonra hastanede rehin !!!Ve ardından parası yok diye hastanede rehin kaldı manşetleri!!! Bıraksa medya suçlayacak bizde Medya'dan öğrendiğimiz kadarıyla yuhalayacağız,bırakmasa haberimiz olmadan enayi olacağız çünkü böyle kişiler az değil maddi olarak bu kişilerin masrafları 1er lirada olsa bizden çıkacak....
Şimdi biz ssk primini neden ödüyoruz emekli olmak ve hastaneden yararlanmak için peki SSK primi ödemeyen birini hastanede rehin tutmadığı zaman ne olacak ? O vakit biz enayi olucaz falan gibi...
Devlete gelince babamın vergi borçları vardı vefat etti borçlar haliyle bize kaldı çok şükür ödedik az bir miktar kaldı....Şimdi ben bunu her ödemediğim ay 500 liraya yakın faiz biniyor ulan ana parayı sabit tut zaten ödüyoruz kişisine göre muamele yap şerefsiz zaten esnafın hâli ortada! Fakat öbür açıdan bakarsak faiz uygulamasa bu sefer kimse takmıcak amaaan nede olsa öderiz olacak yani anlayacağın kurunun yanında yaşta yanıyor bir öyle bir böyle umarım hakkımızda hayırlısı olur...
aöf den geriye dönük öğrenci belgesi alabilen varmı? 2012 nin ilk 4 ayı için öğrenci belgesi almam lazım bu lanet şeyi iptal ettirmem için.
Bazı tsi lar doğuştan şanslı![]()
Bunda mantıklı olan hiçbişey yok. zorunlu olmayıp , sigortasız çalışanların , sağlık hizmetinden isteğe bağlı yararlanması için başvurup ödeme yapmasına eyvallah. ama ben bu yaşa kadar hiç doktora gitmemişim nerdeyse. deliler gibi prim ödemişim çalışırken. şuanda çalışmıyorum ama ben mecburen ücretmi ödeyeceğim ? yararlanmak istemiyorum belki ben..yada belki bende para çok özel hastanalere basıyorum parayı , tedavimi oluyorum. ynede sigortam yok diye gelirime göre sigorta primi ödemek zorundamıyım ?
bu kadar şekilden şekile girceklerine , bigün millet olarak sıraya geçip cebimizdekileri çıkaralım. ne var ne yoksa alsınlar da , para yolmanın çeşitli yollarını aramakla uğraşmasınlar.
BORÇ kelimesinin anlamı nedir ? Mal yada hizmet almamışım ki bu neyin borcu oluyor,bunu çıkaran adam neyin kafasını yaşıyor![]()
Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır
Şimdi sorgulattım borcum çıktı.Sgk ya öğrenci belgemle gittiğimde borç siliniyormuş sanırım silinmeme gibi bi durum olur mu ?
Ben Turkiyede ogrenci gozukmuyorum ve yasamiyorum, hatta sorgulamada bile yurtdisinda yasadigimi gorebiliyor resmi daireler kimlik no ile sorgulayinca, bana yazmismidir bu borc varmi bilgisi olan ?
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
Sorgulamayı bu linkten yapabilirsiniz.
İyide bana ne sokakta vergisiz, sigortasız çalışandan. Ayrıca, imkanı olmayan adam diyor ki devlete gel gelir testi yap, sor bakalım devlet gidip gelir testi yapıyor mu, hiç işlerine geliyor mu. Gelmediği gibide, bir güzel borç yansıtıyor.
Yetmiyor, sen bir yerde senelerce çalış, emekli gün sayını doldur, maaş bağlanmasını bekle, o ara çalışırsan hiç ellemediğin emekli maaşından ayda 2 TL kesiyorlar bir yerde çalışmazsanda GSS'yi yaslıyorlar.
Hadi bunu geçtim, tam kapsamlı özel sağlık sigortası yaptırsan senede maksimum 400TL veriyorsun, diğer yandan GSS ile ayda minimum 35TL maksimum 212TL veriyorsun ve her türlü özel sigortadan fazla ödüyorsun ve üstelik devlet hastanesine gidince bir tomar bürokrasi ile karşılaştığın gibi insan gibi muamelede göremiyorsun. Misal ameliyat olacaksan ve protez takılacaksa minimum 20 gün deniliyor, iyi bari, ölmezsek taktırırız.
Dahada ilginci ömründe hiç devlet hastanesi görmeyen birinin de bu primleri ödemek zorunda olması.
İşin kötüsü, özellikle emeklilikle anlattığım kısmın kimsenin farkında olmaması.
Bir anektot daha; diyelim ki öğrencisin ve ailenede yardımcı olmaya çalışıyorsun haliyle bir yerde part time çalışıyorsun. Ama bu seferde ayda ne kadar çalıştıysan o kadar günün primi yatırılıyor, atıyorum ayda 5 gün sigortalısın geri kalanında öğrencisin, devlet bu noktada da hayırdır birader sen niye 30gün primi ödemedinde 5 gün primi ödedin diyor ve sana 30 güne tamamlaman gerektiğini söylediğinden haşırt yine sana saplanıyor.
Neyse ya, sesini çıkartmazsan daha çok şey saplanır. Şimdi sırada işsizlik var, hoş onu tüik saklamaya çalışıyor ama o da bir yere kadar.
3 kere öğrenci belgesi verdim, 1 kere gelir testi yaptım. Her seferinde öğrenci olduğumu gayet net şekilde belirttim. Fakat borcum hala yükselmeye devam ediyor. Bana ilahi bi mesaj bu sanırım, kal İspanya'da *** mu var Türkiye'nin işleriyle uğraşıyorsun gibisinden...
Instagram: mutusgarage
Dün gece denk geldi bakayım dedim. 720 lira giydirmişler banada. Sabah erkenden öğrenci belgesi alıp sgk ya gittim hallettim. Az önce de netten sorgulattım borç silinmiş.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)