Ben 26 ya satiyorum üst kapak dolu sıkıntısız degişensiz =) giderli :D
Printable View
yeşil s14 istanbuldaydı 50 küsür bindeydi ilk çıktığı zaman piyasaya hakkı taş çatlasın 28 bin di şimdi 45 bin maşallah diyorum aracım bittiği zaman net satış fiyatı 60bin avrodur arkadaşlar bende şimdiden yazıyım :)
Cumartesi gecesi veya pazar günü herhangi bir buluşma olursa pm atarmısınız :)
http://www.techturkey.com/forum/yol-...-oranlari.html
nissancılar şuna bir bakın hele :)
satilik s13 en temizinden:o
arkadaşlar bende 200sx s13 düşünüyorum temizinden ama korkuyorum aracın kronik sorunları nedir acaba modifiye olarak ilk olarak ne ile başlamalıyım :) bide belirli bir bütçem yok ayırdığım sadece zamanla yavaş yavaş adam etmek istiyorum
ilk olarak coilover alınmalı bence
yunusum, o kdr sx aldım sattım, bildiğim,etüd ettiğim şey şu ;
elektrik tesisatı mıncıklı arabadan uzak durmak iyidir, her tarafı kurcalanmış arabadan uzak durmak iyidir, tercihen evveliyatı bilinen bi araba kovalamak en mantıklısı..
bnm aldığım s14 118bindeydi, araba hiç yatmamış, düzenli k ullanılmıştı, 2. sahibinden aldık, ilk sahibi 1 sene, 2. sahibide arabayı 12 sene kullanmış. aldım hiç bir sıkıntısı yoktu, pis benzinden (öyle olduğunu düşünüyoruz) yada benzin pompasından dolayı üst kapak gitti, motor yaptık, snra bide rodajdayken hararet gördü araba, bi kere daha motor yapıldı. sonra tıkır tıkır bindim.
yani kısmet meselesi birazda, mümkün olan en iyi şekilde sıfırlanmış araba almak (görkemin arabası gibi) yada hiç kurcalanmamış araba almak mantıklı.. ama sonuçta bu arabalar eski, her zaman bir potansiyelleri var.
arabayı önceki insanlar kız gibi kullanıp, orjinalliğinden kaçmadan kullanmışlarsa, ve sonraki sahibi alır almaz basınç açalım, göstergeyi takalım , bide şunu yerleştirelim v.s derken, uyuyan şeytanı uyandırıo sonrasında da çorap söküğü gibi başlayan sıkıntılar dizisi başlar ve devam eder.
lafı çok uzatmiyim ;
200sx gönül ile ilgili bişey bana kalırsa. sevmeyen, kafayı takmayan, üzerine uykusuz kalmayan, ordan oraya koşturmayan tabir-i caiz se "arabana en nihayetinde" mantalitesiyle binilebilcek bi araba diil..
eren söledi zamanında 200sx pişmanlıktır diye, evet yorar, üzer, ama farklıdır, ruhu vardır, hastalık yapar, bulaştımı kurtulamazsınız.
"araba araç olmalı, amaç olmamalı" tarzı bi deyim vardır ya hani, 200sx ler bunun tam tersi, "200sx amaç odaklı araba olmalı" derim ben..
aşktır yani.
saygılar ;)
forumda bayağı yazdık kronikleri , araştırırsanız çıkar . ben en az 3-4 defa yazdım yani :)
Bugünümün tamamını maslakta geçirdim. Pek tanıdığım olmadığı için bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir ustanın yanına gittim.
Sorun:
Sabah sarsıntılı marş (düşük hararet)(enjektör lerin fazla benzin vermesi)
Düşük rolanti bu sebepten bazen stop (genel bakım)
Düşük hararet (termostat)
Dalgalı rolanti (rolanti motoru)
Yüksek yakıt sarfiyatı(genel bakım)
Çözüm:
Termostat yenilenince düşük hararet uygun seviyeye geldi
Gaz kelebeğinin,hava akış sensörünün,bujilerin,hava filtresinin bakımları yapılınca düşük olan rolanti yükseldi ve yakıt tasarrufunu kısmen sağlik gibi. Aynı zamanda sarsıntılı marş sorunu çözüldü
En önemli konu rolanti motoru aracın rolantisini ayarlayan mekanizma bozuk araç şu anda bazen 1500 bazen 1000 devirde rolantide çalışıyor. Bu sorunu çözmem için yeni bir rolanti düzenliyeciye ihtiyacım var. Ancak gün içinde bulamadım nereden temin ederim bilmiyorum. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
Çözüm fikri için mustafa ya teşekkür ederim.
Rica ederim , tekrar güle güle kullan.
Idle Control Valve olarak yurtdışında araman lazım.Yada burdaki çıkmacılara bakacaksın ama çok umutlu değilim açıkcası.
sarsıntılı marşın termostatla çözülmüş olması enteresan geldi . bendede aynı problem var 1 aydır , ilk marşa 1-2 dk sallıyor motor sonra düzeliyor. motor kulağı gibi geliyordu bana. aksine benim de termostat bozuldu sarsıntı olmadan 2-3 hafta önce , kıllandım bende şimdi
tamam işte ya 200sx benim için aynen araç değil amaç :) eyvallah yanıt için
wideband varmi arabandanda ? zengin olmasi sadece sogukkenmi oluyordu ?
kronik sorunlara,kronik sorular,
gogo kankacmda güzel yazmiş eline saglik.unutmamak lgzmki bazende şanş kırılmassa kırılmıyor örnekleri 2nizde + (yunus) yaşadınız.o araba 300bin olur 3muzde artk noluruz bilemem :D
araba eğer sürekli 80 derecenin altında çalışıyorsa zengin yaktırır yazılan gibi , beyin avansı 2-3 derece rötara çeker + enjektör çarpanını yüksektir 80C nin altına düştüğünde. termostat sıkıntısı burda çıkar yani araba giderken eğer boşa atıp giderken soğuyorsa evet tekrar geri +80 e çıkana kadar fazla yaktırır.
fakat sarsıntılı marş problemini ben termostatla bağdaştıramadım .