Hala merakla Kasım ve kıs tahmınlerını beklıyoruzzz.....
Printable View
Hala merakla Kasım ve kıs tahmınlerını beklıyoruzzz.....
Evet kış tahminleri için forum avcıları ellerini ovuşturmaya başlasın bakalım :D
Merakla bekliyoruz.
Öncelikle geciktirdiğim için herkesten özür dilerim.Yoğun tempodan dolayı foruma giremedim ve unuttum gitti diyeyim :) Nese detaylara geçelim ;
-Kış Kasım-Aralıkta zirve yapacak ve Ocak ayının yarısı ılıman geçecektir.Mart ve Nisan başına kadar kış etkisini gösterecek
-Kuzeyli ataklar boyunca kar alacağız.Bu şu demek ; kuzeyden damla halinde soğuk sarkacak vuracak geçecek ve bu topaç halinde devam edecek
-Karadeniz'e sahili olan kesimler,İç kesimlerin kuzeyi,İç batı anadolu bu sene tekrar efsaneler yaşayabilir.
-bu kışın diğer tipik karakteri vurucu ama zamanı az olması.Mesela hava 5 derece ve sis var diyelim.. Soğuk hava dalgası hızle geldiği zaman aniden -3 lere inip felaket yağış bırakıp ertesi gün güneş açabilir.
-Don olayı bu sefer doğuda sık görülebilir..
-Kasım sonuna doğru İstanbul-Ankara ilk kar tanelerini görebilir.İlk kar örtüsü ise Aralık ayı içinde %98
-Ekstrem koşulların artacağı bir dönem yine
-Hastalık olarak dikkat edilmesi lazım süreç kısaldı ve yakında ciddi inişli çıkışlı günler olacak.
-kış lastiğini erken alın kış hızlı girecek
-Özellikle iç batı anadolu tekrar rekor kırabilir..
-Ayrıca küresel ısınmanın tam tersine Türkiye bölgesi için soğuma artacak.
-İleriki günlerde yağacak olan yağmurların kalitesi çok kötü yüksek ihtimal ki araçlarınızı bu yağmurdan korumanız işe yarayacaktır.
Detaylı grafikli anlatımı ise yakın zamanda yapacağım.Çoğu büyük kurumlar kışı kış gibi yaşayacağımı ön görüyor.. Yakın zamanda nokta atışı bir tarih verebilirim istanbul için..
yağmurdan ne gibi sıkıntılar olabilir ? çoğu zaman açıkta bırakıyorum arabaları ona gore onlemimizi alalım
@GSİ CLUB kardeşim anadolu yakası için son durum nedir yağış ne zaman gelir birde yarınki durum ne olur havalar istanbulda böylemi devam edicek bayarama kadar:D
Batı ataşehir bir anda fena yağmur başladı
İStanbul'un kışı sert geçirme olasılıgı düşüşe geçiyor.. İbre dönüyor hafiften.Avrupa yanacak kışın bunu net diyebilirim.Güney bölgelere yıllarca kar yağmayan yerlere kar düşebilir.. Ekim başında genel değerlendirme yapacağım tekrar :)
Yapma yahu,bizi heveslendirdin :(
Yine mi gol degil?
Peki genel gorusun nedir mart ayina kadar?
P.tesi - Salı Bütün marmara bölgesi için acil alarm verilmesi lazım.Aşırı derecede yağış var..
Sibirya 2 günden beri hareketli.. Sanırım uyandı ve aktif hale geçicek.Şimdi son 1-2 veri kaldı onlarda tabloyu sunduktan sonra 10-12 gün sonra bu kışın adını koyabiliriz.
Hava gerçekten sıkıntılı , fena patlıcakmış..
Alarm verildide alarm verilse ne fark eder yine acemi suruculer yine dikkatsiz suruculer...
O degilde ins barajlarimiz dolacak gene
Şu anda zincirlikuyudayım burda çarşı pazar karıştı sel götürüyo tamaaaamm.... :)
aynen, bende Şişlideyim - Fena bir şekilde yağmur yağıyor..
Kartalda'da efsane yağıyor şuanda.Yukardan sürahi leğen ne bulurlarsa boşaltıyorlar aşşağıya.
Pendik'te aynı şekilde... Fırtına, yağmur, hortum, kaos, felaket ... :D
pendıkte acayıp sımsek cakıyor yav
Frankfurt'ta Sabiha ucusum "3" saat rotar yapti oradaki hava sartlarindan dolayi...
Olabildiğince erken uyarı vermeye çalışıyorum,umarım geç kalmıyorumdur :) Bu kış için tek kesin olan şey ; fazlaca yağışlı olacak. Şükür 2 senedir her şey yerinde gidiyor. Küresel soğuma eğilimi ise artıyor
yağsın yağsın yağmur berekettir. allah işine karışılmaz:)
Bu yavislar kara donermi yoksa kar sinirinda kalirmi kardesim?
Rotar yemek fena birsey...
karşı meydandan dolayı rotar olayı bana çok saçma gelmiştir helede uzun mesafede ise şuan burda birşey yok çünkü zaten sawa inemese ahl ye iner
http://i60.tinypic.com/2h2jgy0.jpg
14 ekim senaryosu.. Yüksek basınç patterni o zaman bizde dolanacak ki pastırma yazıda tahmini ekim sonu-kasım başı olacaktır.Sibirya bölgeside hızla soğumaya devam ediyor..alçak basınç ise avrupada.. Bu pattern bize sıcak ve sabahları puslu günleri getirir.Ama bu normal,10-15 gün (14 ekimden sonra) sonrası pattern değişir ve yukarda beslenen soğuklar jet akımlar ile aşağıya salınım yapar.Fakat bizim ülkemizin karakteristik özelliği gereği ilk kar taneleri ekim 30'dan önce düşmeyecektir.Artik salınım,deniz sıcaklıkları ve ingiltere civarı basınç dizilimini takipteyim.Şu an gidişat güzel,ama kimse nereye kar yağar diye sormasın.Çünkü ortada yağış soğuk var ama ibre oynak.Buraya haritada ilçelere kadar çizip o zaman tablo vereceğim.Önceki sene efsane demiştim,bu da efsane 2.0 adayı.Sadece uzun süreli don olaylarımız az olacaktır
Maltepe den uzak durun sel alıyor
bosver basinc dalgasini biz kavakta mahsur kaldik.yemek yemeye gidemedik :p
Birazdan ankaraya doğru yola çıkıcam İstanbuldan.Sıkıntı yaratıcak bir durum olmaz diye umuyorum ?
Pendikte ufaktan yagmur basladi,hava kapali,yagabilir dikkatli olalim
Teşekkürler havayı koklayan adam :D
Dün akşam çok kötüydü izmit düzce o civarlar şimdi nasıldır bilemiyorum mümkünse gündüz geçin.okadar hızlı yağan yağmur çok nadirdir heralde , sapancada dereler taşmış hatta.
Adanaya geldik orası hariç çok sıkıntı çekmedik.
Soyle birsey istesek senden,haddimizi asmis olurmuyuz bilemedim...
Her hafta basi,o hafta icin kisa bir bilgi versen ve alrmlarda(ani hava degisimi)'da kisa notlar post etsen,nasil olur?
Bodrum tahmininle söz ve nişanımı yaptın :D
Şimdide 10 Ekim için senden Istanbul'a şöyle ılık yağışsız bir tahmin bekliyorum :) Düğünüm var mekan cabriolet ama tente kapansın istemiyorum :D