Hadi inş kardeşim 10 aralık gibi snowboard sezonunu açsak bize yeter
Printable View
Aralık ayı bize çalışacak inşallah.. Şu an avrupa bizim alacağımız soğuğu aldı ve mükemmel kar var şu an.Bakalım bu 28-30 sistemi 1-2 gün ötelenecek gibi duruyor ama üzülmüyorum çünkü yağışlarda baya artış var.28-5 aralık gibi olarakta birleşme ihtimali var.Yarın sınav çıkışında tekrar bakıp buraya yorumlayacağım.
Yani 29'u sorunsuz mu?
Ver bir mujde be :(
Ufak güncel ; Sistem ortalam 1 gün 2 saat gecikecek.27 kasım'da girmesi gereken soğuk 28 kasımda girecek.Fakat bitişi olmayacak ve aralık başı sistemle birleşip 3 aralığa kadar sürecek.2 gün moladan sonra önceki sene 7 aralık senaryosunun aynısı geri gelecek.Pist için değişen pek bir şey yok,yağışta az azalma var fakat hava bulutlu.
#10795 nolu postunu okumaya çalıştım ama her defasında kafam başka yerlere gitti, yinede açıklamaların için teşekkürler.
Müsadenle sana 2 soru yöneltmek istiyorum
1- 7-8 Aralık ve 15-16 Aralık İzmir-İstanbul arası uçuşları etkileyebilecek bir beklentin var mı?
2- Daha öncede bahsetmiştim ev taşımam gerekiyor Aydın'dan Yalova'ya. Şimdilik bunu erteledim ve düşüncem ise ocak sonu şubat ortası aralığı. Doğru bir karar mıdır sence?
1-2 ayrı sistemde şu an oluşum aşamasında mesela bu akşam çıktılarında daha da belirgin hal alır,fakat ne bi sonuç için aralık 5'i beklemek gerek.Çünkü işinde alçak basınç var,onun 2km oynaması rezilde eder vezirde.Benim beklentim 7-8 sistemi daha güçlü,çok düşük iptal ihtimali var diyelim.
2-Size sanırsam 16-17 aralık tarihi vermiştim,o tarihler uygun fakat zaman az size yetmez sanırım.Diğer mevzu ise ocak sonu değilde ortası gibi atmosferde dinlenme aşaması olabilir.Ama kesin ve kesinlikle şubat-mart soğuk ve yağışta rekor kıracak.İşin içine sibirya girecek aktif olacak.Ocak 15-25 arası uygun olabilir diyelim.Sıkı takip etmek gerek ama şu aralar uzun vade riskli.Fakat aklımda arada bir hatırlatırsanız net durumlar yazabilirim ilerleyen zamanda :)
Tipik gün günceli ; Pist için olumlu koşullar fazla olmaya başladı.yağış gibi.. Diğer büyük bomba ise,rüzgar yönü değişirse izmir karla karışık kar görebilir.. Ankara ciddi kar alacak.. v.b .. Yarında modeller iyice okeylesin yarın gece güzel bir yazı yazarım :) Kış geliyor,kar geliyor,yağış bereket geliyor :)
Konu başlığı Türkiye'de hava durumu diye değişse güzel olur sanki :D
Emir yağsın Angara'ya artık bir lapa lapa kar.
Emir bugün konuştuk ama ben yine emin olamıyorum :D yarın sabah boluya gidicemde kar geliyor falan diyorsun bak dağın başında araba itersem valla külahları değişiriz :D :D :D
Gsi club niğdeye net olarak ne zaman kar düşer bakabilirmisin bi anda soğuk olacaksa dükkana biraz daha kazak stoğu yapıyım
Pist icin olumlu gelismeler var diyip yagis diyorsun Mike :(
Valla yuregime indiriceksin.
Simdi var mi yok mu paZar? :(
Bu sene benim senem sıkıntı yok ankara için abii :)
senin işin 25'le bizim işimiz 30 kasımla :D sana iyi eğlenceler kardeşim :)
30 kasım - 5 aralık... şimdiden yapın derim.
Bol bol yağış vardı azaldı işte :D Ben senin için sistem 30'a kaysın diye dua ediyorum tutuyorda :D az kaldı 29'na güneş açtıracağız :D :D şaka bi yana yağış halen mümkün :)
Bu arada hatırlarsanız kasımda istanbula ilk kar tanesi düşecek dedim aylar öncesinden.şimdide diyorum istanbulun yüksekleri dahi olsa 30 kasım gece 23:59'a kadar kar tanesi düşecektir.Eğer ki bu tahminim tutarsa 3-4 ay önceden nokta atışı yaparak yeni tahmin metodumu başarıya dönüştürmüş olacağım.Olaki tutmazsa.. sağlık olsun diyeceğim :)
O gunu bulutlu gecırelımde,baska bırsey ıstemem kardesım...
Kısa özet geçicem,1-2 gün daha bekleyeceğim çünkü.Kesin ve net bilgi 29'unda istanbul'da yağış var pist işi sıkıntılı.. 30 kasımda marmara bölgesi bursa'da dahil ciddi soğuyacak.yağmurla başlayacak yağış geceye doğru yükseklerde kara dönecek.İStanbul için yükseklerde kar 1 aralık gibi daha yüksek,tahminim 30 kasımdı umarım öyle olur ki tahminim tutar.1 aralık gibi iç bölgeler karla tanışacak.Ankara,Eskişehir ve çevresi.. 2 aralık kısa moladan sonra 3-4-5 aralıkta karlı-soğuklu bir periyot olacak.Uzun yazmadım çünkü 1-2 gün daha bekleyip yağışların miktarlarını kesinlemek istiyorum.Soğuk var,kar var fakat ne derece yağacak v.b hepsi yarın gece bu konuda olacak :)
kardeşim yılbaşı günü van erciş çaldıran doğubeyazıt arası nasıl otarafa gıdıcemde
Ben de yılbaşı programı planlıyorum.. Öncelikle Kartalkaya ve uludağ nasıl olur şimdiden öngörmek mümkün mü?
Yani pazar gunu Kurtkoy kesin yagmurlu?
Yada yagmur saatleri bellimi? Hani sabah yagar,oglen kesilir gibi?
Cok sordum ama bir suru sey aldim,kullanmamak sıkıcak :(
Konu istanbul degilde istanbul parkta hava durumuna donmus
Suan en yakin "Ortak" program o var.
Yazmak icin yazi bu olsa gerek.
Burada isteyen dugunun gununde yada piknige-maca hatta merakindan soruyor,kimsede laf etmiyor.
Can sıkıntısı...
Kıslıkları ne zaman takalım forumun havayı koklayan adamı ? :)
Sonunda yağmur ile uyandık istanbulda..
Yılbaşı için Balıkesir Kepsut tarafı içinde bir tahmin rica edeyim. Bir arkadaşın dağ evine gitme durumumuz var. Kar olduğunda adam gibi oluyor. Mahsur kalmayalım :)
2016 icin boyle bir tahmin buldum;
Özet:
Geçen yıla nazaran, ülkenin batısında meteorolojik olarak daha az aktif, dolayısıyla daha az yağışlı, daha az rüzgarlı, daha çok sisli bir kış öngörüyoruz. Sıcaklıklar yine, üç ayın ortalaması göz önüne alındığında, ‘normal’den (yani siz bunu “eski kışlar”dan olarak okuyun) yüksek olacak.
Bununla birlikte, batı bölgeleri ara ara ziyaret edecek yağışlı sistemler hem kışın çok kurak geçmemesini sağlayacak; hem de Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları gibi alçak yerlere bile örtü yapacak bir iki karlı periyodun (2015’tekiler kadar sert olmasa bile) yaşanmasını sağlayacak.
Karadeniz Bölgesi’nde (özellikle orta ve doğu kesimlerinde), ayrıca İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise karşımıza daha farklı bir tablo çıkacak. Karadeniz ve Doğu Akdeniz üzerinden nispeten sık gelecek ve çoğu zaman soğuğun da eşlik edeceği yağışlı hava sistemleri nedeniyle bu saydığımız bölgelerin normalin üzerinde kar yağışı almasını ve özellikle iç taraflarında kar örtüsüyle birlikte ayaz gecelerin sayısının epey artmasını bekleyebiliriz. Ülkenin doğu yarısındaki 1000 metre üzeri yerleşimlere yağışların büyük kısmı kar olarak düşecek (zaten ‘normal’i de budur).
http://havadelisi.com/2015/11/22/201...li/#more-11466
Emir kardeşim merhaba Allah nasıp ederse haftasonu İstanbul Ve Sakarya için değerlendirmen nedir
sabah ve öğle modelleri ara çalıştırma oluyor ve reel oranda gerçekliği %40larda.o yüzden ben her zaman akşam çıktılarını baz alıp yorum yapıyorum.O yüzden bu tarz sorularınızı akşam 9'a kadar yığın buraya ben hepsini tek tek detaylı cevaplyacağım :) Anlık bildirim isteyenler yazabilir,o konuda yardımcı olabilirim
selam.
Haftasonu cumartesi günü tuzla sahil taraflarda arabaların foto çekimini yapmayı düşünüyoruz sağanak şeklinde yağarmı acaba?
Sen konuyu biliyorsun,pazar gunu netlesti mi Kurtkoy civari? Ver bize guzel haber...
C.Tesi etkili lodos,pazar ise normal biçimde yağış var her iki il için :)
Yerel sağanaklarda mevcut olacak.Pazar günün öğleden sonrası bi ihtimal müsait olabilir.. Güneş zor görünür ama.
5-6 aralık arası adeta fark olacak.Şöyle diyeyim;5 aralık soğugun ve karın son günü.6 aralıkta yağış doğuya kayacak fakat buzlanma v.b riski abant için devam eder.Gündüz -'li dereceler görülebilir..
İSTANBUL PARK ÖZEL TAHMİNİ ;
Geceden başlayan/devam eden yağmur pist bölgesinde saat 13:20'ye kadar azalarak etkisini gösterecek.Özellik 07:00-10:30 arası güzel yağış düşecek ve sonra doğuya rüzgar sayesinde kayarak çiselti haline gelecek.13:50-15:00 arasında yağış bitti gibi olacak fakat aşırı bulutlu olacak.Rüzgar ise 15:30 gibi karayele meyilli olacak yön değiştirecek.Basınç ise 14:00'den itibaren hızla artacak.Nem %70-80 arası gezinecek.Genel sıcaklık 13-15 iken pist sıcaklıgı 9,5 - 11,5 arası gidip gelecek.15:00 sonra pist sıcaklıgı giderek soğuyacak.Yarın öğlen değişim olursa güncel çekerim,olmazsa bu tablo geçerlidir.Herkese iyi eğlenceler.
Yılbaşı ÖZEL TAHMİNİ ;
Yılbaşı kar yağması hepimiz için mükemmel bir olay sayılır.Bu kış peki ne olacak ? 26 Kasım - 3 aralık sisteminden sonra 10-12 aralık sistemi var gibi.. Eğer 10-12 aralık soğuması olursa yılbaşındaki soğuk salınım 27-29 aralık arası gelir ve yılbaşında etkisi az olur.2.senaryo ise 10-12 soğuğu ötelenir veya fos olursa,22 aralık ve 28 aralık olmak üzere çift kademe soğuk güçlenerek gelir.Yılbaşı ise karlı geçer.Bu senaryı harici %90 karadeniz hattı-doğu bölgeler kışa karlı ve yağışlı girecektir.Uludağ v.b kayak merkezleri ise 25 aralıktan itibaren kar periyotlar halinde devam edecek ve bu kış rekorlar kıracaktır.Ankara ve iç kesimlerinde karlı girme ihtimali İstanbul'a bağlı.. Şu gidişata göre kar olur fakat etkisi az.. Daha zaman çok takip eder,güncel çekeriz
Genel BAKIŞ
Kış sezonu açan sisteme giriş yapalı 1 gün oluyor.Ve yağışlar 1 aralığa kadar iç anadolu-marmarayı etkileyecek.İstanbul 30 kasımda ciddi soğuma alacak ve yüksekleri kar görebilecektir.kısa süreli ama.. Ankara ise bugün biraz fazla ısındı,sistemin az daha hızlanması bize yarayabilir.ÖZellikle batı ve kuzey kesimleri kar alacaktır 30 kasım-1 aralık aralıgında.3 ARalık gibi de sistemin R hareketi ile tekrar soğuk olacak ve bu sistemi buzlanma don ile kapayacağız.Sonrası ise 10 aralık-22 aralık v.b periyotlar halinde salınımlar ile devam edecek.Özelliikle aralık 10 sistemi potansiyeli kuvvetli olan bir sistem.Zamanı geldiğinde burda yine değerlendireceğiz.
Tesekkur ederim kardesim. Bizde yagmura gore haZirlik yapariz. Yedekleri yanimizda getiririz.
Merhaba,
bu akşam itibari ile yola çıkacağım salıya kadar Bosna Üsküp Karadağ bölgelerini kapsayan bir gezi yapacağım... birkaç farklı hava tahmininde alakasız sonuçlar çıkıyor. Yağış varmıdır yokmudur bilemedim. Kıyafet seçimini ona göre yapacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
Uludağ ve KArtalkaya'ya 25'inde mi kar düşecek
5-6 günde kayılacak kadar kar yağmaz hayatta o zaman :/
Acaba Erzurum nasıl olur