Yağsın kanka yağsın F1 in arkasındaki ormana gidicez gazlamaya 9-10 gibi :D
Printable View
Bügün şirket aracının kar lastiklerini taktım bekliyorum artık :)
abi bu taraf cumaya kadar %70 temiz görünüo uzun süreli ama Karadeniz kuzeyi basınç açısından çok oynak. Cumaya kadar bu tarafı etkileyecek bir olayda yok hatta Akdenizden ufak bir dalga yukarı hareket edio. O ısıtacak biraz. Yağmur vs için bişey diyemem Cuma akşamüstü basınç geçişi başlıo. Basınç haritasında ondan sonrasını göremiyorum yayınlanmamış. Yarın akşam ya da perşembe sabah söylerim. Aşağı yukarı ne yağacağını nekadar yağacağını. Ama karadeniz bütün tahminleri bozabilir. Dalgalanma çok yüksek. Sabah fırtına akşam sütliman karadenizin kuzeyi.
Pazara yagıs varsa pıst hazırlıgını ıptal edıp av yada aıle programı yapıcagım.
Yarın aksam ararım senı kardesım.
konu hakkındaki haberleri bende bekliyorum. 600km yol boşa gelmeyelim
Elimden geldiğimce araştırıyorum ama galiba kafayı yiyeceğim :D AO-NAO değerlerine kadar girdim :D Kısa vadede GFS , uzun vadede ECMWF'ye bakıyorum.Ve dikkat ettiğim bir şey ise gfs hep ecmwf'ye uyuyor.. Önümüzdeki soğukların yağışı azalmış,ancak soğuk çekirdeği aynı kalmış gözüküyor.AO değeri pozitiften nötre inmediği sürece kaymaklı sistemler gelmeyecek gibi :)
seni bu meteorolojinin türkiye deki en prof adamıyla tanıştırırım müsait olduğumuz bir gün.kafandaki soruları yanıtlar her şekilde
ya madem bu kadar ilgilisin neden meslek olarak seçmiosun. Ben tamamen amatör ve hobimle paralel olarak ilgileniyorum. Mecbur kaldığım için. Seviyosan bence bu konuya kafa yor. Bi arkadaş meteoroloji mühendisliği okudu itü de. Daha sonra amerikada staj yaptı ve tamamen kendi tasarımı yıldırım engelleme sistemleri icat etti patent aldı ve şu anda bir çok büyük telekom firmasına satışını yapıp ciddi paralar kazanıo. İlk başta testler vs için çok büyük borçların altına girdi ama satışlar başladığı gibi borçları eritti. Şimdi para kazanıo.
Seviyosan bence git konus :D
Düşüncen için teşekkür ederim abi :) Benimki hobi gibi bir şey,meslek olarak yaparmıyım diye bir çok kez kendime sordum..açıkcası bir ufak heves içinde ilerde of aslında çok sıkıcıymış demek istemiyorum :) Şimdi zaten muhasebede çalışıp aöf işletme okuyorum,yani hem iş tecrübem gelişiyor hemde diplomasını almış oluyorum :) Yine de tekrardan gireceğim sınava belki fikrimi değiştirebilirim :)
Bu buz gibi istanbul soğuğun ardından ya kar patlayacak ya da ters köşe olucaz :)
Sabah erken saatlerde yollarda sis vs mevcut mu ? Yada gece gec saatlerde ?
Bilgi verirseniz sevinirim yola cikicam da :o durumagore konaklamali ikigunde gelmeyi dusunuyorum heryer -derecelerde cunku viyadukler korkutuyo..
Onur bilader gece gündüz sıcaklık farkı pek yok o yüzden sis olmuyor.tabi edirne tekirdağ o kısımları bilemiyorum.
Saygılar...