Onurcan;dustum koltukdan!!
Alper ısvec cakısı gıbı ;)
Alper; dedıklerıne katılıyorum ancak tersıde olabılır sekerım...
Printable View
Onurcan;dustum koltukdan!!
Alper ısvec cakısı gıbı ;)
Alper; dedıklerıne katılıyorum ancak tersıde olabılır sekerım...
oha yeni mi haberin oldu lan. Genelde bizim uçak pisti için yapıyorum. Haftasonu uçulur mu uçulmaz mı diye. Şu anda bizim alanda koyduğum amatör basınç tahmin cihazı var. Online bütün değerleri görebiliyorum.Aşağıdaki aletten kurdum piste. Çatalcada her boku görebiliyorum hava ile alakalı. Haftasonu boşu boşuna 70 km gitmemek için aldık koyduk kendi yaptığımız model uçak pistine. Amatör havacılık ile uğraşıosan takip etmen gerekiyor. Basınç haritalarını falan okumayı da öğrendim zamanla.
Tycon Power TP1080WC ProWeatherStation Professional Wireless Data Logging Weather Station Track
Kar geliyo diyen hava forum mu forum hava mi ne sanirim.
Gecen sene de fos ciktilar bu sene de fos cikarlar. (Totem)
Ozaman sana danısıcagız Mıke,ava gıderken yandın valla...
balkanlardan geliyo genelde soguk turkıyeye:D ben burdaki hava durumuna göre size bildiririm:D burda 2gün yağdı kar sadece,ama haa erimedi:) önce buraya yagması gereklı tekrardan ki sonra turkıyeye gesin(istanbul) + bir bilgi daha veriyim accuweather sofia veya dimitrovgrad olarak bakın zaten ist n zmn yagcagını 3aşşa5yukarı çözersiniz:D
sıkıntı yok ne zaman istersen. Çatalcayı anlık verebilirim diğer yerler 5 dakika falan sürer. Türkiyede benim gibi meraklı adamların beraber yazıştığımız bir mail grubu var. Farklı farklı bölgelerden benim gibi anlık ölçüm yapıolar daha pro cihaz kullanan da var amatör kullananda var. Gündüz 5 -10 dakika içinde bazı bölgelerin bilgisi gelio. Gittiğin yerde yoksa da netten kontrol eder söylerim.
Bünyamin Süremlinin (Havayı koklayan adam-cnn turk meteroloji) anlattıklarını yazdım.Bildiğim kadarı ile saglam bir arkadaş bu konularda.Hatta biri daha yazmış 7-8 gibi gelebilir kutup kökenli diye.1 hafta öncesinden saatine kadar tutturduklarını gördüm.burdan takip edebilirsin.
https://twitter.com/BunyaminSurmeli
pazara pistte hava şartı nedir şimdi?
Tamamdır Alper,ıyı olurr ;)
Eee,pazar?
abi daha erken. Bugünden belli olmaz. Cuma saatine kadar yağış miktarını söylerim. Daha önce körfez zamanı herkes yağmur var dedi. Yerli meto dahil. Ben saat 3te bi kaç damla bırakıcak geçecek dedim. Saat tam 3 te bi kaç damla yağdı geçti.
İstanbul bilmemde,müsait olursam uludağa gidicem cumartesi 35 cm kar gösteriyor facebooktaki sayfada pistler açılabilir yazıldı..en düşük sıcaklıkta -7..
Dediğim gibi karadeniz bütün herşeyi değiştirebilir ki karadeniz lodos çok alır. Kuvvetli lodos deniz sıcaklığını yükseltir. O basınç kütlesi tozla buz olur yağmura döner. Şu an için yorum çok erken. Bu sene gulf stream rutin de döndü o yüzden bu sene yüksek oranda kar beklemiyorum ben genel olarak.
Hava durumuna ilgim var derken bayadır az çok bişeyler kaptım :) şöyle diyim ; Aralığın 5'inden itibaren soğuma giriyor ve 7-8-9 tarihlerinde kar görebilirsiniz.hangi semtde ne olur tam bilemem detaylı araştırmak lazım.ama onunda çözümü var :D 850hpa değerine bakılarak kar yağışını kestirebilirsiniz.850hpa ortalama 1500m yapıyor.850hpa'da -4 girmesi kar değerinin başlangıcı.2m yani toprak sıcaklığıda önemli,zaten o tarihlerde 2m -4lere kadar düşüyor sıkıntı olmaz yağış açısından :) basınçlara gelirsekte ; Azor denilen yüksek basıncın konumu ülkemiz açısından oldukça önemlidir.bu yüksek basınç ne kadar dikleşirse bize de avrupa-karadeniz üzerinden o kadar sistem gelir :) her türlü sorularınız cevaplanır :D
Şu an pist 3 derece, hissedilen 0 altındadır sanırım :D
Abi ne Isvec cakisi, adam Chuck Norris in Turk kuzeni cikti ahahaha :D
http://img.pandawhale.com/51162-When...nion-1Muw.jpeg
ahahahhahaahhahahahahah onions :D :D
cumartesi gecesi başlıyor pazar devam ediyor bu aralık ayı sanırım biraz karlı geçicek.