edirne kırklareli çanakkale yükseklekleri tekirdağ dolayları için cumartesi akşam pazar çok büyük sıkıntı var. dikkatli olunması lazım.
Printable View
edirne kırklareli çanakkale yükseklekleri tekirdağ dolayları için cumartesi akşam pazar çok büyük sıkıntı var. dikkatli olunması lazım.
face de hava ile ilgili güzel paylaşımlar yapan yabancı bir bölümm var bu son 10 günlük hava hareketlerinin videosunu paylaşmış
https://www.facebook.com/severeweatherEU/?fref=ts
Salı günü ankara'ya sabiha gökçen'den gitmeyi düşünüyorum aynı gün döneceğim inşallah.. Rötar yermiyiz uçuş iptali olur mu sizce?
Şimdiden teşekkürler..
Emir Balıkesir yine güzel bir kar yağışı alırmı?
Ne zaman beklenir yağış?
Yüksel ihtimal evet.
18 ocak :)
17 ocak akşamından edirne'den girecek sistem ve adım adım ülkeye girecek.19 ocakta tüm ülke kar altında olacak.İstanbul ;18 ocak sabahı avrupada kar atıştırcak,öğleden sonra ise boğaz hattı ve anadolu yakası kar alacak.Avrupa yakası ile anadolu yakası arasında 10-15cm kar farkı olacak.Düzce-Sakarya-Zonguldak hattı dikkat.. Yine iç kesimlerde ; Eskişehir-Afyon,Kütahya dikkat.. İstanbul beklentiyi düşük tutsun max 20cm kar göreceksiniz.İç kesimler rahat olsun.(Ankara'da dahil).Ankarayı sona saklıyorum,gidişat güzel cilası kaldı sadece.. Antalya-İzmir gibi kıyı bölgeler kar taneleri görecektir.17 ocak - 21 ocak , 22 ocak - 25 ocak gibi ardı kesilmeyen partlar halinde ülke geneli kar alacak.ve sonu yok 5 şubata kadar yolu var.yine ay sonu veya şubat 10 gibi benim için harbi EFSANE yaşanabilir.. Aynı ışığı gören burda 1-2 üye var onlarda sabırsız biliyorum :)
Istanbul beklentıyı dusuk tutsun dedın,yıktın bızı :(
Sanırım gelen sıstemler az kar bırakıcak bıze,batı karadenız ve ıc kesımler daha sanslı?
Mike işler değişiyor. İstanbul ve iç Anadolu için güzel şeyler olacak gibi. Bu sabahki güncelleme ona işaret ediyor.
ayın 18 inden 21ine kadar bursa balıkesir çanakkale doğusunda sıkıntı büyük dikkat etmek gerekiyor.
öyle 30cm olmasada olur istanbulun içine edilmesi için 10-15 santimde yeter hatta su birikintisi olması bile yeter :D
18inde Manisadan Burasaya gidicem bakalım yollar nasıl olacak şansıma :D
kar ister 3 cm ister 50 cm yağsın istanbula, Süremeyen, yol yordam bilmeyen, tedariksiz olan çıkmasın yola arkadaş. Tek sıkıntı bu, 1-2 gün biraz üstün kirlensin biraz üşü, biraz yürü ama süremiyosan çıkma yola. Arabanda eksik varsa çıkma yola. Bin toplu taşımaya devam et.
En nefret ettiğim şey bu, kendi arabam tam takım hazır her yolda gidiyorum önde 1-2 hayvan kalmış bide camdan kafa çıkmış abiiii itermisiniz....
İstanbul için sistem biraz eridi galiba :/
istanbul soğuk üşüyoruz
Bu yapıda bi araba neden 5 kapı hala anlam veremedim.Saçmalık başka bişey değil.
Arabamı araba ne arar burda ?
Hata olmuş kusura bakmayın :) Başka bir konuya yazılmıştı nasıl olduysa buraya düşmüş :) editliyorum
tıypır konusu ile karışmış :)
http://i65.tinypic.com/25rkrvl.jpg
beyaz şeritle çizdiğim alan içerisi dek alacak.İStanbul için sistemin bomba olmamasının sebebi rüzgarın karayel meyilli gelmesi ve ull merkezine uzak kalmasıdır.yüksekler 15-20cm,kıyı kesimler 5-10 cm arası değişir.Aynı şeyleri tekrarlamanın manası yok açıkcası,İstanbul 1x kar alıyorsa iç kesimler 4x alacak.Tabi böyle dedik ya hüsranada girmeyin,örtü olur yine.Ankara 19 ocak yoğun kar yağışlı.18 ocak ise şüpheli,eğer soğuk hızlı girerse öğleden sonra kar alırız,eğer yavaş girerse akşama kadar yağmur alırız.Biz öyle bi şehiriz ki 1-2 derece ısınma ile yoğun karı yağmur alan yeriz.O yüzden yaşayıp göreceğiz.
soldaki beyaz çizgi beyliükdüzü cumhuriyeti semaları :hehe: arkadaş istanbulun en özerk yeri olup en soguk yer olur ama kenardan köseden yakalarız karı ayıp be
Kara kışa inat istanbulda hergün motosiklet ile gezer oldum, 4 çeker kullanımı, kar lastiği hayatımızdan çıktı :)
Pazar gunu canakkale - gelibolu feribot gecisinde sikinti olur mu ? Firtina - kar vs gibi
Geçen seferki gibi kar cm tahminlerini bekliyorum Emir. :)
22-23 ve ay sonu sistemi olarak İstanbul umduğunu bulacak zaten.Hem dek,hem ULL hemde siklonik yağış alacak.Ayrıca o sistemde hemen hemen tüm ülke çok şanslı olacak :) 17-19 1.seviye,22-23 2.seviye,25-31 sistemi ise 3.seviye kuvvetli olacak.Asıl beklediğim Polar koridorun daha da açılıp,blokaj ile 850hpa'da -25leri görmek.. İmkansız değil şu an ve olabilitesi çok fazla.Eğer öyle bir şey olursa şaka değil hayat durur.
29'u sabahı uçağım var
2 dakika rahat dursun sistem mistem
voltran oluşuyor yane ocak sonu :)
Bir ev taşıyalım dedik yüz yılın karı geliyor :D yalovada sağlam bir hamam bilen varsa tavsiye alabilirim
Giresun için bir tahmin de ben rica etsem