Eger o sibiryadan dogu avrupaya kayan ordan da uzerimize inen sistem olursa subat basi yikim olur. Bekleyip gorecegiz :)
Printable View
Emırcım,yanlısım varsa duzelt. Sayende bır cok hava durumu forumuna ve face sayfasına abone oldum,keske olmasaydım. Hepsı farklı tahmın yapıyorlar,hele bırde ısı bılen ıyeler var,onlarında yorumunu okuyunca kafa hep kazan oluyor.
Kısaca İstanbul'a pazartesı gelıcek kar cok etkılı olmayacak,hatta 22-23'u bıle bunun gıbı. Ortalama 10-15cm kar ancak 29'undan sonrakı gelıcek kar cıdden yagıs bırakıcak,dogrumudur?
Benimde takip ettiğim kadarıyla Emir bi postunda bu yakın yağış için 1. derece, 22-23'ü için 2. derece, ay sonu olacak yağış içinde tabloda gördüğü sistem gerçekleşirse 3. derece yağış olacağı ve hatta zor koşulların bizi beklediğini söyledi istanbul ve Türkiye geneli için.
Aynen oyle ama bu uye oldugum sıteler ve face grupları okadar farklı yagıs mıktarı verıyor kı,Emır'den varsa guncelleme beklıyoruz.
Soyle dıyım;atasehır'e 5-10cm yazanda var,30cm de!.... Hatta aralarında kavga falan edıyorlar :)
şu 22-23-24 ocağı bi açıklığa kavuşturalım Emir. İstanbul yolculuğu planlıyordum o tarihte ?
Sıcaklık 15 derece düşecek, kar bastıracak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uzun vadeli tahminlerinde geçtiğimiz haftadan itibaren etkili olacağını duyurduğu kar yağışında tahminler değişti. Meteoroloji, İstanbul'da beklenen kar yağışını, 'yoğun kar' olarak değiştirirken, yağış süresini de uzattı. milliyet haber
19 Ocak sabahında kar başlar.19 ocağa kadar aralıklı yağmurlu.
Fazla detaya inme,herkeside dinleme abi.Çoğu kişi duygusal yaklaşıyor ve hep pozitif hep pozitif.. Atmosfer bu reelde neyse o dur.Ben daha önce 100kere yazdım anadolu yakası daha şanslı 20 cm ama üstünüde görebilir diye.Arkanıza yaslanıp 2 gün sonrasını bekleyin.Şu saatden sonra sistemi konuşmanın yorumlamanın anlamı yok çünkü.
o sistem halen değişken,1-2 gün daha takip etmek gerek.Ama yolculuk olarak şu an bile sıkıntı gözüküyor.Ardı kesilmeyen kar yağışları 5 şubata kadar devam edecek.
Gece bir kaç açıklama yapacağım,anlaşılan çoğu kişinin kafalar karışmış
Ya Alper inanamazsin. Bunuamin Surmeli'yi face den takip edeyim dedim,face de sana ayni amacli gruplari oneriyor. Kalabalik olanlara uye oldum,son tahminlere bakayim dedim. Amaninnn..! Oranin dek etkisi su,siklinu boyke oyle degil,wcmb si boyle xcms oyle degil! Benim sablonum senin sablonunu dover! Oradaki ab buradaki yb,falan filanlar havada ucusuyor! Tartismalarida guzel,teknik terimler ucusuyor! Bende araya girdim;yahu Atasehir'de kar 5-10 mu 25-30cm mi,hic birsey anlamadim,diye. Bunlarda kim la cahil diye onceleri yazmadilar sonra,yine alevlendi ortalik :)
Tesekkur ederim Emir'cim. 20cm misss olurrr...
Tekirdağ için varmı birşeyler :) hava durumları karlı diyor güneşli diyen var kafam karıştı :)
Desenize pazartesi okullar tatil..
- Pazar günü arabayı yıkatsammı yıkatmasammı :D
Pazartesi gelecek sistem güçlü mü değil mi ben onu anlamadım :D İstanbul için soruyorum beyler
Yarin istanbul saganak ?, ptesi kar ?
çarşamba günü sivas tan istanbul a bilgi verebilirmisiniz
22 Ocak Gecesi - 23 Ocak Antep-Adana-Konya-Eskişehir-Bursa gidicem yola çıkmalı mıyım yolda sıkıntı yaşar mıyım çıkarsam kardan dolayı kapanan yol vs. olur mu?
Emir'im bu hafta Ankara ile ilgili yeni güncelleme var mı? Kar ne Zaman başlayacak? Cuma günü yeni bir hava geliyor diyorlar bol yağışlıymış ama kar mı bilemedim. Ne diyorsun?
Öncelikle ; 17 ocak - 25 ocak arası uçak,feribot v.b yolculuk yapacaklar tedbirini alsınlar.Orası sıkıntı olur mu burası olur mu vb .soruların genel cevabı budur.Evet olur.Özellikle bolu düzce afyon hatları ve çevresi pert olur.
Bu gece Edirne'de kar yoklayacaktır.Yarın akşama kadar avrupa yakasına kadar kar gelecektir.17 ocak öğleden sonra kuvvetlenerek anadolu yakasına kar geçecek.Avrupa yakası geneli 10-15cm alacak.Daha fazlası anlık duruma göre değişir ama fazlası avrupa içiin zor.Anadoluya güçlenerek gelen ve dek bantlarınn merkezi olacak anadolu yakası 15-25 cm arası kar alır.Özellikle düzce hattı pert olur.Avrupa yakası için 17 ocak 14:00-15:00 vakitleri,anadolu ise tam başlangıç 23:00 ve 18 ocak 02:00 arası.Önceden de kar attıracak ama tam anlamıyla başlaması dediğim vakitlerdir.17 ocak gecesinde iç kesimelre kar ilerleyecek.Eskişehir-Afyon-Bursa-Denizli-Konya-Antalya ve çevresinde kar başlayacak.Ankara ise sıcaklıktan dolayı ilk karla karışık yağmurla alacak yağışı.18 ocak öğlene yükseklerden başlayıp alçaklara kadar kara çevirecek.BAtı kesimler daha şanslı.totalde 10-15 cm anca alacak ankara o bile şu an sıkıntılı.Dikmen söğütözü gibi yüksekler kar alır ama batıkent-yenimahalle gibi alçaklarda 5-10 cm arası kalır.19 ocağa kadar bu kar devam edecektir ülke genelinde.Çok fazla detaya gerek yok olay bu kadar açık net.10-15cm dedim diye kimse karalar bağlamasın.daha fazlası-azıda olabilir ama tatmin eder.Dediğim gibi 30cm 40cm diyenleride dinleyebilirsiniz,benim yazdığımıda ciddi alabilirsiniz.Ama duygusal olmayın,sadece hava değil her konuda çok bilenler,az bilenler,kulaktan duyma bilenler v.b var.Şimdi arkanıza yaslanın ve sistemin keyifini çıkarın.Okullar tatil olur pek çok yerde.. Yine geliişme oldukça yazacağım.
Emir;kardesimizsin.... Sagol mike....
Zonguldak-kastamonu arasi havadurumunu sormuştum bugün icin. Tesekkur ederim emir. Gercekten dedigin gibi cikti.
Pazartesi öğlen 1'de uçağım vardı son dk golüne karşı hazırlıklı bekliyoruz o zaman ne diyelim :D Teşekkürler Emir
pazartesi bütünleme sınavı var. Tatil olur diyorsanız çaylar benden :D
hangi okul :D
Gececilere selam..
http://i64.tinypic.com/zmm802.jpg
gerçeklemesi 40 yılda 1 olabilecek bir olay ve 5.kez sinyal yaktı.. Gelirse hayat durur,kar amacını aşar.. Takipteyim.. Ama eldeki veriler böyle bir şeyin bize er yada geç uğrayacağını söylüyor.. 850hpa'da -20.. bu haliç'in donması ve ötesi demek..
Ay sonu için değil mi bu ?
ay sonu için öngörülüyor.. Ancak şahsi tahminime göre şubat ortası diye umuyorum.Zaten aylar öncesindeki verilerde şubat ortası diyordu.. Ay sonu AO index'i olsun,Basınç dizilimi olsun bu derece soğuk belki diyor.. Ayın 20'sine kadar bu görüntü tekrar ederse sıkıntı büyük..
Size biraz şaka geliyor sanırım :D Ciddi manada hayat aksar.. Açıkcası ben istemem.. 1-2 gün tamam güzelde,stoktan yemek var sonra..
Fakir fukaranin sokakta kalanin anasi aglasin olsun zaten...
-20 demek benim arabaya kırmızı antifiriz koymak demek.
Emir iphonda kar gözükuyodu bu hafta ankara için şimidi sadece pztesi diyo sen me diyosun
Herkes eğlence peşinde de, evinde yakacak odunu olmayanları, evsizleri düşünün biraz ona göre yazın çizin. Ayıptır.
Allah fakirin fukaranın yardımcısı olsun,Kuşadasında şu an fırtına var ve rüzgar çok şiddetli ,saat 11-12 arası dahada şiddetlenecek diyor denizcilikle ilgili hava programı 70 km leri geçecekmiş rüzgarın hızı.
Şuan İzmir de hava patladı şiddetli rüzgar ve sağnak yağış var.Hava aşırı kapalı akşama kadar duracağını sanmam.Doğanın dengesini bozuldu kış 3 ay ya sürüyor ya sürmüyor ama allah dışarıdakilere muhtaçlara yardım etsin.
Ne kar sevdalısı milletmişiz yaa.. Çok meraklısı varsa tası taragı toplayıp erzuruma felan yerleşsin.. Geçen yagdıgında gecenin köründe kedi miyavlamasından içim parçalandı, indim aşagı bişeler yedirebilmek için. Hayvanları geçtim bi sürü evsiz var fakir fukara var..
Havalimanında desen hayat duruyor, şirketlerin milyonlarca lira kaybı var, insanlar desen işinden gücünden oluyor, kara ve deniz ulaşımı aynı..
Karın yagdıgı hafta domatesin kilosu 10 liraydı markette.
Zannedersin refahın gelişmişligin dibine vurduk, kendimize macera arıyoruz..
Su mesajlari okuyanda kari burdakiler yağdırıyor zanneder. Allaha dua edin arkadaslar yagdirmasin o zaman kar mar. Kardan beslenemeyen dogada ürünlerini yaza cok guzel paylasir sizinle. Hatta bundan 6 7 sene once ankarada barajlarin boşluğundan yaz boyu su kesintileri yaşandı. Ben kar yagmasindan zevk aliyorum sen arabani doldurmaktan. O zaman bende derimki 50 liralik dizel araba al arabanada standart bin km de az yakit yakarsin kalaninida fakir fukarayi sevdirirsin. Bu ne kadar sacmaysa sizin dediğiniz de o kadar sacma.