öğleden sonra 2-3 gibi abi
Printable View
Karadenize de bir yorum alsak öncelik olarak Giresun :)
Konuyu bir çok insan bilmez ama dilim döndüğünce açıklayayım. Aslında kar, yağmur kadar su taşımaz. Ama su gibi akmaz da. Yani yağmur yağdığında toprağın üzerinden akar gider. Toprak o sudan çok fazla ememez. Dolayısıyla yağmurda su yeterince derine inemez. Ama kar öyle değildir. Kar akışkan olmadığı için yerde uzun süre kalır ve sıcağı gördükçe erir. Bu yüzden de toprak eriyen kar suyunu yavaş yavaş emer. Su toprakta daha derine işler ve bu da yazın bile özellikle hububatın (buğday, arpa, vs.) su ihtiyacını giderir. Bir de yeraltı su kaynakları esas kardan beslenir. Ayrıca karın altı havadan sıcak olduğu için yine hafif yeşermiş olan hububat donmaz.
Soğuğa gelince : Özellikle meyva ağaçlarının bir çoğunun üşüme ihtiyacı vardır. En çok üşüme ihtiyacı ayvanın. Kış ne kadar uzun olursa ayva o kadar iyi olur. Belkide ayvayı yedik deyimi buradan geliyordur :) Üşüme ihtiyacını gideremeyen ağaçlar vakitsiz çiçek açar. Sonra o çiçekler ilk soğukta donar o yıl o ağaçlar meyve vermez. Yeterince üşümeyen ağaç hasta olur ve meyve verse bile meyvesi kalitesiz olur.
Benim bilmediğim ya da burada yazmadığım daha bir çok faydası vardır karın, kışın. O yüzden dualar, temenniler hayırlısı olsun şeklinde olsun. Dışarıdaki insanlara yardım edebiliriz ama kar yağdıramayız :)
Kar yer altı sularına ve sulamaya buyuk faydası vardır...
Cıftcı olan yok mu aramızda?
kıyı kesimler sallantıda..iç kesimler kar olacak.son güncellemede detay geçeceğim :)
Bursa güzel rahat olabilirsiniz :) Bu arada önceki postu görmemişim çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)
şu an sıkıntı olmaz gibi..Bunu yarın gece cevaplayacağım abi.
Aylık Tahmin - Meteoroloji Genel Mudurluğu
mgm'de yola geliyor,yoğun kar ikonlarıda koyacak iyi izleyin :)
Ankara'ya şöyle kütür kütür kar yağsa da, güneş gözlüğünen mangalda uscuk yapsak...
Emir;pazar gunu yagis sanki aksam basliyacak gibi?
pazar feribotla istanbuldan bursaya dönmeyi düşünüyorum iptal falan olma ihtimali var mı :D
iste çanak antende kavurma yapayım
http://i.hizliresim.com/m4rmOZ.jpg
iste kuzuyu sırığa takayım
http://i.hizliresim.com/ErzkGB.jpg
Izmirden ankaraya tasindim bu sene icin, incekte yasiyorum 9-10 aralik gibi izmirden arkadasim gelecek kislik lastiklerim izmirde , suan eagle f1 var aracimda kislik lastikleri takmak icin izmire gidip gelmeyi bekliyim mi yoksa simdiden kargolatayim mi hocam sizce hava ne alemde bakindim ama karar veremedim
Hacıt, uscuk yeter. İlk etapta fazla yüklenmeyelim...
Oyle diyince gerildim ben en iyisi kargolatayim yillardir kar gormuyorum karda araba kullanmiyorum. Incekte yollarda sikinti olmaz gibi geliyor bana alcakliktan vs sikinti yasarmiyim
Emir bursa yalova arası nasıl acaba bugün yola çıkacam pazartesi sabah erkenden çıkıp bursaya gelecem bir sıkıntı çıkar mı ??
istanbulda sabah 7 derece olan hava öğlen nasıl 20 derece oldu ? Bilseydim bagaja bi tişört atardım :)
Bu havadan son daha sertı gelıcekmıs...
Pazar aksama kadar rahatız degıl mı Emırcım? Aksam yazarım demıstın...
Hacım son duruma göre ankarada kaç cm bulrz birde 2012 kışıydı sanırım ankarada cuma başlıyodu yağmaya pazartesi ye kadar sonra cuma bidaha bi iki ay sanrm böyle gitmşti bir daha böyle bi kış görrmyz acaba
o gelecekmiş,gelecek v.b diyenler benden daha hızlı olmaları lazım :) Burda kasım sonu diye bağırdım,önceki postlardada aralık 2. dalganın tarihini verdim.üzüyorsun beni murat abi,bu konu harici tahminler seni çook yanıltır :) %90 akşama kadar yağış etkisiz hatta olmayabilir ama burayı takip et değişime açık.
en kötü 15cm,yüksekler 30-40cm.2.sorun ise kısa öz cevap vereyim ; O sene bu sene. Tarih vereyim ; 30 kasım - 5 aralık / 9-15 aralık / 25 - 31 aralık diye gidiyor liste..
Açıklama ne zaman kardeşim:) son rötuşları alsak senden:)
az çok her detayı yazdım sayılır.. istanbulda dek yağışları,iç kesimler ciddi kar yağışları v.b emir kim derlerse 30 kasım sistemi dersiniz :D :D Pazar gecesi %90 noktayı koymuş olurum ve hatasız ölçüler vermiş olacağım inşallah.29 Kasım - 22 Aralığa kadar ısınma yok,güneş çok nadir,hele iç kesimler gündüz bile 0 derece anca olacak.Ocak ayının %70ide durağan ayaz geçecektir.
İncek diyince burası gelir hep aklıma ankarada otururken her kar yağdığında buraya gelirdim tabi o zaman subaru vardı ayrı bir tadı vardı. Ahlatlıbel otoparkı burası
subi - YouTube
Yer ayni sekilde devamsa ilk kar dustugunde size benzer bir video gondermek icin orda olacagim :)
Emırcım kırıyorsun benı valla,senı kac kez aradıgımı bılırsın. Sadece senın soyledıgını sana tekrar baska yerden duyarak soylememın amacı,mıllet 2.sıstemı daha yazıyor anlamında :)
Pazar gunu aksam 4'e kadar yagıs yok,dogru mu anlıyorum kardesım?
Yanı ıstanbul Park pazar gunu ıcın sordum? Sagol kardesım sımdıden....
***** onlarca kısı gelıcek pazar gunu pıste,yagmur yagısı bundan dolayı onemlı. Sen yok dıyorsan yoktur zaten. Elıne saglık :)
Haftay ve sonrakı sıstemın detaylarını beklıyoruz artık....
çarşamba ve cuma bursa yağışlı gösteriyor marmara özelikkle bursa ewde kazakla oturuyordum kayak montu da giydim hadi bakalım :D