sabahına kar ama akşamı temiz gibi.. buzlanma olabilir ama gelirler ya arkadaş dediğin gelir :D :D
öğleden sonra belki bir şeyler olur.. tadı tuzun yok abi açıkcası beklenti 0 olsun.
ilk defa mı kar görüyon sayın cantürk :D
Printable View
sabahına kar ama akşamı temiz gibi.. buzlanma olabilir ama gelirler ya arkadaş dediğin gelir :D :D
öğleden sonra belki bir şeyler olur.. tadı tuzun yok abi açıkcası beklenti 0 olsun.
ilk defa mı kar görüyon sayın cantürk :D
@GSİ CLUB Yıllar sonra evet :hehe:
Bize yine hüsran, bende bu sabah bembeyaz bi İstanbul' a uyanırız diye ümitliydim ama kar göremiycez sanırım.
@GSİ CLUB bu yağış ne zamana kadar devam edecek böyle :))
mevcut durumumuzu açıklayan en iyi tweet bu bence :D
Ankara süper süper Maşallah 3-4 gün böyle yağmaya devam etse keşkeeee :D
ankara'da yağış biraz ara verecek sonra devam..en şiddetli kütleler yolda.. akşam 4-5 gibi etki yitirir.. Basınç yükseliyor çünkü gelen kütleler akşama eriyecektir.
Fatihte kar başladı yalandan yağıyor ama Çok soğuk dunki gibi değil
valla benim korkuym kış değil önümüzdeki yaz
zira yanlış bilmiyorsam barajlar marajlar boş
eğer böyle giderse yazın damacana suyla yıkanıcaz istanbulda :(
yaz için içiniz rahat olsun.. iç kesimler normallerin az üstü,marmara ve karadeniz ise normallerin altı bir yaz geçirecek
yaz ne zaman gelecek sıkıldım bu kardan kıştan :)
Nevsehirde kar yagmur hersey var :D Kar istiyorsaniz yada yagmur istiyorsaniz 10dk yolunuza bagli :)
Snow Fun / VW Passat B8 TDI DSG - YouTubehttps://youtu.be/RutJCbHsvOw
Sultangazi suan lapa lapa yağıyor
Kurtkoy zincirlikuyu arasi otobandan geldim, yol boyunca kar hic kesilmedi, ama tutmuyor
Nişantaşı yaklaşık bir saattir tatlı yağıyor ama arabaların üstü bile zor tuttu :D
Umraniye yagiyordu simdi atasehire geldim hala yagiyor ama tutmssi zor hava aogumadi hala
Tarih : 30/12/2016
Genel Doluluk Oranı (%) : 48,2
Baraj Doluluk Oranları
Ömerli---------72.93
Pabuçdere-----13.04
Sazlıdere------31.08
B.Çekmece----32.12
Alibey----------45.81
Terkos---------42.87
Kazandere-----29.00
Elmalı----------00.52
Darlık----------66.34
Istrancalar-----38.47
Şu an Kasımpaşa da tipiye döndü sulu kardan.
Ama tutmuyor.
Levent civarıda sadece araç üstünde örtü var yarım onun dışında yağan kar eriyor
beylikdüzü uçuşa geçti adeta
Rüzgar sıkıntı , arabalar beşik gibi sallanıyor
Yarın gece yeni yılın ilk tahminin satırlarını yazıyor olacağım.. 2013'ten beri yazdığım bu başlıkta çok daha güzel haberleri de size sunacağım.. Ben yazana kadar bana bir süre mola.. :)
sakarya merkez üzdü bizi kar almadı belli belirsiz yağdı bıraktı yağmur yağıyor sürekli :)
Bursa yeni yeni tutmaya basladı. Son 1-2 saattir ciddi yagıyor.
Kar görmekisteyen kartepeye gitsin cok güzel abant ve Gölcük'te göller donmuş oralarda cok güzeldi
Kocaeli hiç bir şey yağmıyor. Akşamın ilk saatlerinde sert rüzgar vardı. O da geçti
Meteoroloji neden bu kadar yanılıyor tahminlerde acaba kar dediler bir şey yağdığı yok 3 tahmindir yanılıyorlar
Aslında kimse yanılmadı , bazı şartlar el vermedi hava soğumadı karın tutunmasina yeticek kadar , rüzgar poyaz esti vs.
Avcılar dün akşam 7 den şuan dahil aralıksız kar yağışı sürüyor ama sadece araba üstü örtü oluyor hava hala sicak
Bursa fena yaa :) :) Mudanya rampasında millet kalmıs.. Doğu taraflar seyrek olmak üzere bicok yer tuttu :)
Çekirge tarafında yollarda kar yok:( keşke yollarda 20 cm kar olsa
4 çeker bi arabamız olmadı ki bursaya iskender yemeye gidelim. AZ karda keyif yapalım. =)
6-8 ocak arası İstanbul için efsane bir sistem görünüyor,bunu buraya bırakayım 6 ocakta güncelliycem :D hava sıcaklıkları -1 -2 derecelerde seyredecek bu sistemdeki gibi sıcak sıkıntısı çekmeyeceğiz yağışta güzel görünüyor eğer bir değişiklik olmaz ise beklediğimiz kar yağışını bu tarihte alırız 2 günlük bir görsel şölen olur
tabi gördüler muazzam soğuk tablolaları sonra yazdılar çizdiler 6 ocak v.b dediler.yarında tekrar derler Godzilla geliyor felan :) Yanlış anlama sözüm sana değil ama 6 ocak büyük tuzak aman.. İnşallah öyle gelir ama yarın sabaha puf olacaktır.
-http://i65.tinypic.com/34dque9.png
sıcaklık sıkıntısı 850'de yok ammaaa 500 hpa halen büyük risk..500hpa -36 girmediği sürece istanbulda kar sıkılacak kıvama gelmez.zaten eps'de bunu destekliyor,o avrupadaki yüksek az itelerse kendini istanbula puf olur o kar yağışı.
-http://www.cpc.ncep.noaa.gov/product...x/ao.sprd2.gif
Ao endeksi çıldırasıya negatife iniyor..Negatif eğilim soğukların kendini toplayıp kuyruğunu avrupaya yöneltmesidir.Hatta indeksler negatife pozitife doğru eğilim gösterdiğinde her yer çoşar.Çünkü negatif eğilimde avrupada olan soğuk pozitife eğilim yaparak karayelle türkiyeyi vurur.Negatif ardı pozitif çıkış her daim güçlü sistemdir.Ama indeks bize diyorki ben bi negatife ineyim çıkarken sizede kat çıkıcam diyor.Ne zaman ;Ocak 10'dan sonra..
-http://i64.tinypic.com/xmpet5.jpg
diagramda hata kokuyor..siyah çizgi gfs çıktısı.Kontrolden uzak dipleri oynamış..Yağış desen öyle.. En soğuk çıktı demiş,hiç bir optimal kaidesi yok.
-http://i63.tinypic.com/nxky2q.jpg
6 ocak öğlen basınç durumu.. Avrupadaki yükseğin doğulayıp istanbuldaki karı puf edeceğinin sinyalini çakmış.Bu çıktı yine Ankara'ya yarar sıcak cephe olur 20cm götürür :D
Kısacası 6 ocak soğuk sinyali veren ve modellerin abarttığı kadar olmayacak,iç kesimlere yarayan bir sistem olacaktır olursa tabi. .10 ocak sonrasını bekleyin.. bu 15-17-21 gibi değişiklik gösterir 1-2 gün.ama 10 ocak sonrası ağzının açık kalacağı sistemleri göreceksiniz.
Bu sayfa çekirdek kolalı resmen çok zevkliydi :):)