Çorlu bayağı soğudu hafif yağmur çiliyordu simdi durdu.
Printable View
Çorlu bayağı soğudu hafif yağmur çiliyordu simdi durdu.
Gsi club abi istanbulda gecen seneki gibi okullar tatil olurmus kar yüzünden?
Geçen sene yılbaşı akşamı ondan önceki akşamlar çok fena kar yağmıştı yollarda telef oldular. Bu sene öyle bişey olabilir acaba?
Çerkezköy de kuru bir soğuk var gece yarısı 5 6 derecelere düşüyor.
10 Aralık - 20 Aralık - Büyük Vurgun Sistemi
Şu saatlerden itibaren Trakya ve Marmara geneli aralıklı yağmurlu ve soğuk olacak.Bu gece yarısı Trakyanın yüksekleri kar geçişleri görebilir.11 Aralık öğleden sonra İç ege'nin yüksekleri kar ile tanışacak.Antalya-Muğla hattı yağmurlu.Marmara-Trakya aralıklı yağmurlu çok bulutlu.Diğer yerler açık ve soğuk.13 aralık - 14 aralık ufak soğuk bir mola olacak.Aslında beklenilen hadise değildi.Yukarımızda bol sinerji taşıyan soğuklar var ve topaç gibi dönerek iniyor.Normalde AO hareketi ve ingiltere odaklı sinoptiğe göre 13-14 aralıkta sistem girmesi gerekiyordu.Fakat kendini daha da depolayan soğuk 15 aralık itibariyle kuzeyden iç bölgelere kadar girecek.Merkezi kutup soğuğu olan bu dalga okul tatil ettirecek potansiyele sahip.10-20 aralıkta ben iyi veya az bir sistemin yaşanacağını ve güzel bir sistem olacağını ön görüyorum.Ve yine ekliyorum ; Bakın şu an ciddi kararsızlık var ki diagram-sinoptik-model 3lüsü bile "Bu hava ne yapacak ya ?" tribinde.Ben bir risk alıp tahminci yönümü kullanıyorum buraya yazıyorum.Ve yine güzel bir haber daha,Yılbaşı veya ocak başı güçlü bişeyler olabilir.Tepemizde deli soğuklar dönüyor ve patlama noktası biziz,sadece tur atıyor zaman kolluyor böyle düşünün.Ayrıca Etna olayıda bu soğuklara etki etti.Olası deprem v.b hareket bizi daha da kışa itecek.Ve er yada geç 2016 kışı hatra sayılır kış olacak.Erken gelen kış bi nevi iyi değildir,ama yoklama çekmesi güzeldir.Biz yoklamayı aldık,şimdi büyük vurgunu kovalıyoruz.Beklentileriniz çok fazla benden,iyi güzel ve heyecanlı bir şey fakat temkinli olun az.Ben burda 10-15 derim bulut 20km yavaşlasa 1 gün seker 16 olur.veya hızlanır aniden girer.
Bu havalar mgm'yi çok bozdu :D
http://i66.tinypic.com/25ytybr.jpg
emir kardeşim 16-17 aralık istanbul eskişehir izmir gidiş geliş yol durumu ve yılbaşı kartalkaya kar durumu hakkında bi bilgi verebilir misin sana zahmet?
istanbul-izmir-eşkişehir hattı o günler sıkıntılı tam yağış dönemi buzlanma ve kar için dikkat edilmeli.yılbaşı kartalkaya kar alır
ankara o dönem ayaz ve ufak kar atıştırmaları yaşayacak.gündüz 2-3 derece olmasu muhtemel
o iş yarın gece belli olacak.Eğer bu gidişatda giderse 16-17 aralık güzel olur ama 500hpa halen sıkıntılı.Eğer yüksek basınç bize doğru yatarsa kar için sonraki tarih yılbaşı olur.
emir selam kardeşim
sabah 7 gibi çıkıp edirneye gitmeyi düşünüyorum kısmetse pazar günü öğlen gibide dönücem bir sıkıntı olurmu yollarda kar lastiğim yok araba dacia :)
Emir var mı güncel?
Az önce efsane semihin yazdıklarını ve tahminlerini okudum moralim bozuldu. 6 ocağa kadar batıda tık yok diyor.
sistem şu an 17-18 1.5gün soğuk veriyor.. O güne kadar beklemeyi seçtim.Çünkü nerden tutsan hepsi farklı modeller çıktılar.. Sancılı bir gidişat,tepede biriken muazzam kar.. Elbet patlayacak sabır bakalım.. moraller 0 bende.. soğuk kar var tabi ama beklediğimiz gibi gelmiyor.. Sövmeyeceğim neyse. :)
Kar şuan bu bölgede sadece kartepe de sanırım, bu akşamdan bir görüntü, hafif hafif atıyor
http://i.hizliresim.com/zlDa4B.jpg
Bu istanbulun sogugu nedir arkadas kar yagsa da rahatlasa hava..
24 araliga kadar hareket yok sanirim. Wuderground dahil bircok site oyle diyor.
Emir;bir sen iddialisin ama 16-17'ye yagmur bile vermiyorlar. Karadeniz tarafina yagicak o tarihlerde.