Allah aşkına iş için Ankara'ya geldim kar yağsın geri dönemiyim lütfen.... :D
Printable View
Allah aşkına iş için Ankara'ya geldim kar yağsın geri dönemiyim lütfen.... :D
Cuma oglen ıle pazar aksama kadar Erzurum Oltu ılcesınde hava durumu nasıl kardesım?
Sanırım yagıs yok,gunduz 4 gece -9 cıvarları.Sıs vs olur mu?
Bana bolge hakkında bılgı verırsen sevınırım kardesım...
http://i65.tinypic.com/23mlidd.jpg
29 aralık akşam 22:00'dan sonra sistem yurda girecek.30 kasım sabah 7'ye olan ki durumu yukarda çizdim.Paint terk oldu k.bakmayın :D
1.Bölge - 29 Aralık 22:00 - 30 Aralık 12:00'a kadar ara ara kuvvetli güzel kar alacak bölgeler.İstanbul alçak kesimler ilk yağmurla alabilir sistemi kısa sürede kara dönecektir.
2.Bölge - 29 Aralık 22:45 - 30 Aralık 14:00'a kadar normal düzeyde tatmin edecek kar alacak bölgeler.
3.Bölge - 29 Aralık 00:15 - 30 Aralık 16:00'a kadar aralıklı ve ara ara karla karışık yağmur,kar alacak bölgeler.
Yağış +/- değişimi olursa tablo güncellenecek.Sistem hepimize hayırlı olsun.Ayrıca 4 ocaktan sonra 1-2 gün mola derken tekrar kar kış bizle.Artık sürekli sistem alacağız.Yılbaşı özel saatli değerlendirmem daha netleşmedi,onu da en kısa sürede yazacağım.Özel bölge v.b soruları biriktirin ben cevaplayacağım :) Özetle kıyılar hariç tüm türkiye 7-8 ocağa kadar güneşe kapalı.
alla alla sisteme bakılırsa bakırkoy kar alıcak normalde hep ustumuz açık kalırdı :D
emir merhaba bursa ne alemde kar ne durumda olacak 25 aralıktan sonra ankaraya gidecegim 3 günlügüne 25 _ 30 aralık ankara ne şekilde olur acaba kuru soğuk kötü bir durum kuralık oluşacak haberlerini bekliyorum kardeşim kolay gelsin ....
Tablo kabataslak fikir versin çizildi,tam net yerleri günü geldiğinde buraya yazacağım.Ama şunu not alın 27 aralık - 7 ocak arası Kıyılar hariç bütün bölgelerde kar ve buzlanma olacak.Özellikle iç batı bölgeler.. Bu saatden sonra riske atılacak bi yolculuk v.b olmamalı çünkü cidden kış moduna geçiyoruz.
Ankara Bilkent'te ince ince kar yağıyor şu anda.
Emir kardeş, 2 haftadır çok fena sis oluyor hem sabah hem akşamları. Dikmen Keklikpınarında oturuyorum.
Evim 8. katta. Sabah uyandığımda sisten bahçe dahi görünmüyor.
Bu sisler ne zaman sona erecek peki ?
kar değilde kar greni diyoruz buna :) nem %100'e ulaşınca sis nedeniyle asılı kalan su damlacıkları çakma kar seviyesine geliyor ve düşüyor.bi nevi kar gibi ama tek farkı içeriği kar kadar güçlü değil :) En son sene 2011 ocak öncesinde tek tük yağmıştı,ama bu sene ilk defa bu kadar çok yağdı.
aralık 28-29 gibi kar yağışı devreye girecek.Maalesef sis kar yağana kadar kalkmayacak :) güneş yok hemen hemen sisle beraber 2-3 hafta güneş görmemiş olacağız.2012 tarzı kış derken bunu kastetmiştim.Sis ile soğuk korunacak ve gelecek sistem içi boş gelsede bizde oluşan nem ve soğuktan dolayı hep kar olarak düşecek.Hava çok kirli mutlaka dikkat edilmeli.Baş ağrısı felanda yaşanabilir.Açıkcası ben pek sevmem sisi ama bizim kar olayımız için süper bir durum
Konya için ilk kar tahmini var mı?
tabloda belirtmiştim ama tekrar çekeyim tablodaki kısımlar kar alacak sadece yağış değişken o da pazar gününe kadar belli olur.Kıyılar hariç her yer kar görecektir.
Bu akşam 21:00'dan sonra sokağınıza kadar merak ettiğiniz hava durumunu tek tek cevaplayabilirim.Kar lastiği,don buz tedbirler alınsın :)
31 aralık akşam üzeri yalovadan (bursa balıkesir manisa) aydına doğru çıkıp, 3 aralık dönmeyi planlıyordum ama tereddüt ettim şimdi :S
Emirle telefonla görüştüm son çıktılar çok iyi olduğunu yılbaşında Türkiyenin karlı olduğunu hazırlıklı olmamızı söyledi