User Tag List

Sayfa 589/999 İlkİlk ... 89489539579587588589590591599639689 ... SonSon
18969 sonuçtan 11.173 ile 11.191 arası

Konu: Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.mgm.gov.tr/tahmin/aylik-tahmin.aspx
    Az koymuş

istanbul-Zongulda ve karadeniz hattı için ilk kar tanelerinin giriş yapacağı gün saat ; 29 Aralık 2015 - 02:45 Şimdiden hayırlı olsun Diğer bölgelerin saatini akşama doğru vereceğim
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    afyon ne olcak arada onada bakıver zahmet olmazsa zaten yol üstü yani
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alpha12gtr ye de gider turbo civic ile. 100-300 getir
    Alıntı Kekuti* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ulan miniyle M6 geçtik bu kadar hit olmadık asahuahuashuahus

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bostancı - Caddebostan - Ataşehir ne zaman kar alır?

Bir de cumartesi ya da pazar günübirlik dağa gitmeye niyetlensem, gidebilir miyim? Yollar nasıl olur?

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bir de cumartesi ya da pazar günübirlik dağa gitmeye niyetlensem, gidebilir miyim? Yollar nasıl olur?
    Ek olarak özellikle palandöken için yorum ne olur pazar günübirlik gitsek güzel kar olurmu?

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16-20 aralık falan demiştik baya kaymış... Ama gelirse sağlam gelecek 10-12 günlük bir sistem olabilir.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    16-20 aralık falan demiştik baya kaymış... Ama gelirse sağlam gelecek 10-12 günlük bir sistem olabilir.
    10-12 Gün olması imkansız.3.5 gün sürecek ve sonraki sistem 10-12 ocak arasında.12 sürmesi için izlanda ile blocking olması lazım o da şu an imkansız 40yılda 1 olabilecek bir şey..

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suan canakkale ezinenin tavakli sahilindeyim, yazdan kalma gun resmen

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suan erzurum senkaya ve oltu arasi keklik avindayim,soguk ve arazi adamin kiccini kesiyor!!
    Buralardaki kisi dusunemiyorum!!
    Kardesim sahsi soru sana; 29'undaki sistem istanbul'un dogusunumu etkileyecek daha cok yada anadolu avrupa,her yer mi?
    Afyon ve Ordu icin ayri ayri yazabilirmisin? Ciddi beklemis ordek programlarimiz var,sıkıtidan 1600mt lerde keklik ariyorum ve iflahim kesildi

Backstage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bursa icin durum ne olur abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    29 ARALIK - 5 OCAK [EFSANEVİ SALINIM] SİSTEMİ İNCELEMESİ.
    Aşağıdaki resimde 29 aralıktan 5 ocağa kadar ki sistemin hareketi verilmiştir;

850 hpa (1500metre) sıcaklığımız 29 aralık gecesi tüm yurda düşerek kar değerlerine fazlasıyla inecek.

İstanbul diagramını örnek atalım.diagram bizde meşhur olan hamak görüntüsünü gördüğünüz an bu iş tamamdır diyebilirsiniz.Bir düşüş bir salınımı,bir çıkış ise bu sistemin varlıgını ve biterek ısınmayı size belirtir.gördüğünüz gibi 850 hpa -10.. Ancak reelde -16 oturmasını bekliyorum.500 hpa'mız -35.. Bu ara katmanda büyük bir gerilime yok açacak ve gökgürültülü kar olacaktır.

Ne demiştik 29 aralık gecesi ilk kar tanesi.. İlk kar taneleri yüksekleri ufak vururken ilerleyen zamanda merkezi dek'ler ile vuracak(deniz etkisi var bknz DEK)Peki bunu nası anlarız ? Şöyle;

Thickness kalınlıgı.. Özel bir bilgidir.. Bu soğuk katmanın kalınlık derecesi,yani kar tanelerin oluştugu ana olayın merkezi.. Tablo 30 aralık sabahına ait.. Altda bir skala var.. 5220gpm kar sınırı,yeşile dönen gpmler ise karla karışık yağmur,yağmur v.b diye gider.ayrıca 500-1000 mb kalınlgııdır bu.Peki 500-1000 şablonu her yere kullanabilir miyiz?Hayır.. Her fiziki yerin karakter gereği kalınlık şablonu değişir.Biz istanbul için 500-1000'e bakacağız.500mt altındaki rakımlar için 500-1000 kalınlıgı iyidir.Tabloya dönersek ; 29 Aralık gecesi ilk kar taneleri yükseklere düşerken,merkez 30 aralık öğlene kadar karla karışık yağmur ve cılız bir kar alıyor.. Yani her şey 850hpa v.b değil.. Bileşkeler puzzle'lar önemli

ve öğleden sonra mavilikleri görüyorsunuz.. Artık merkez dahil dek kar yağışlarına başlıyor.. Bu arada önceki tabloda ankara yeşil gözüksede kar alacak.Sebebei bahsettğim her ile göre değişen kalınlık şablonları.

Biraz göz tırmalayan veri gelmiştir size Bu dikey ısı taşınım tablosu.Sıcak cephe,soğuk cephe,durağan cephe gibi bulutların içerdeki sırrını bize veren tablo.Marmara soğuk cephe sayesinde her yere düşen kar buz tutarken bursa civarı sıcak cephe oluşuyor ve nemi artıyor.Bu da Bursa'nın 10cm değilde 30cm kar alacağını bize sunuyor.. Ve ilerleyecek sıcak cephe,Ankara'ya vardığında kendinden soğuk cepheye rastlıyor.(Sisin önemi ankaralılar).Bu durumda sıcak cephedeki nem duramıyor ve patlıyor..

Ufak bilgiler sonra sade dil kullanayım;Trakyanın doğusu,İstanbul'un karadeniz sahili,Boğaz hattı ve Anadolu yakası,Sakarya-Düzce hattı,Karadeniz kıyısı boydan boya,Bursa ve doğusu,Sivas ve doğusu efsane yaşayacak.Şimdiden planı olan ertelesin,sınavı olan çalışmasın,tatil bekleyen arkasına yaslansın,drift bekleyenler el frenini tutsun beklesin..

Pekii ee diğer iller ? Ankara-denizli,eskişehir,konya... İşte biz kritik oyunu kumarı oynacağız.17 şubat efsane istanbul sistemini örnek alırsak,biliyorsunuz ki bize kuzeyli kar yaramıyor.. Peki bize ne lazım. Akdeniz civarı bir alçak basınç,yağış pompamız... Şu an ki tabloya bakılırsa ab oluştu ama biraz doğuda..Ama biz onu batıya kaydıracağız az kaldı Kritik illerden şanslı olanları eleyelim ; Denizli ve çevresi maalesef 1-2 cm o da belki.. Oyun dışısınız.. Konya'nın kuzeyi ve güneyi 3-5 cm.. Ortası muamma.. Antalya kıyıları karla karışık yağmur görebilir ihtimal çok yüksek.. Afyon ise 3-5cm alacaktır.Ve küme düşenlerden sonra geldik Ankara-Eskişehir.. bu 2 il 29 aralık gecesinde kar taneleri alacak.. 30 kasımda yağış olacak 3-5cm.. ki bursadan gelecek sıcak cephe bizi 10cm'e sürükleyecek ve istanbulu kıskansakta güzel bi kar alacağız.Ama ab alanı batılarsa.. İşte o zaman halay çekeriz ki ab alanı batılayacak inşallah..

Sonuç : Daha önceki postlarımda 17 sistemi olmazsa yılbaşı bizimdir demiştim.yine aylar öncesi yılbaşı sorusu geldğinde yüksek ihtimal demiştim.Ve bugün cidden mutluyum.Çünkü bu sistem ciddi potansiyeli var ve sistem 5 ocağa kadar sürece dahası saydığım yerler 80cm'e varacak.Belki efsane belki daha ötesi.. Sizlerin anlayacağı sade dile yakın olmaya çalıştım.Ezber v.b oldugu düşünen varsa daha da yazarım.Benim bir yöntemim ve çalışma disiplinim var.Sektirmeden bu sezonu beraber bitireceğiz.Hava olayları sevsekte,diğer yanlarını unutmayalım... Hayvanlara,kimsesizleri unutmayalım.Her yönüyle güzel bir sistem hayırlı olsun bize.Önümüz açık,güzel Sistem anında da canlı olarak size yardımcı olacağım

Alıntı aslanneron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    afyon ne olcak arada onada bakıver zahmet olmazsa zaten yol üstü yani
    kar var 3-5 cm şu an.. artabiliri takipte kalın

30 aralık sabahını bekleyin.öğlene doğru güçlenecek.H.sonu sıkıntı yok

Alıntı yucelebeci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ek olarak özellikle palandöken için yorum ne olur pazar günübirlik gitsek güzel kar olurmu?
    PAzar günü eh işte.. ama sonrası..metreler olur,28'inden sonra damlayın oraya direk.şov var..

Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Suan erzurum senkaya ve oltu arasi keklik avindayim,soguk ve arazi adamin kiccini kesiyor!!
    Buralardaki kisi dusunemiyorum!!
    Kardesim sahsi soru sana; 29'undaki sistem istanbul'un dogusunumu etkileyecek daha cok yada anadolu avrupa,her yer mi?
    Afyon ve Ordu icin ayri ayri yazabilirmisin? Ciddi beklemis ordek programlarimiz var,sıkıtidan 1600mt lerde keklik ariyorum ve iflahim kesildi
    doğu-batı olayı yukardaki metinde mevcut.afyonda mevcut.Ordu yine mükemmel olacak.sadece sabredin kuzey kesimlerde 0 şüpheniz olsun.

Alıntı Backstage Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bursa icin durum ne olur abi
    merkez ve doğusu 20-30cm zorlar.batısı ise ne koparırsa 5-10cm.. Takipte kalın

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Telefon da verdi çarşamba itibari ile 6-7 derece sıcaklık düşerek kar geliyor şeklinde bilgiyi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardesim 31 i istanbul cikisli ucuslar icin ne dersin. Istanbul -ankara

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Black_Eagle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardesim 31 i istanbul cikisli ucuslar icin ne dersin. Istanbul -ankara
    iptal olması %90.. 3ocağa kadar saydıgım yerler arasında ulaşım kopar.Şaka değil ciddi ciddi kopar.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    31inde istanbul ve çevresi yolculukları iptalmi etmek gerekli sıkıntılı gibi duruyor ana yollar açık olurmu acaba ben gitsem sıkıntı değilde annemler gidebilir

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emir eline saglik bilgiler icin bursa icin guzel haber vermissin takiptwyim seni

Gorky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi geçen seneden beri senden okuduğum bilgilerle "şu gün, şu saat" kar başlıycak diyorum. hadi len diyolar tabi de her seferinde iddaaya giriyolar benle. 10-15 aralık sisteminde ilk kez iddayı kaybettim bu sefer 29 saat 02:45 diyorum. eğer ötelenme ihtimali varsa söyle bileyim. onayını bekliyorum

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben yine bi *** anlamadım ya (

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde anladığım kadarıyla haftaya güzel kar var. inş tatil yaparık yıl başı ile birlikte

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gorky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi geçen seneden beri senden okuduğum bilgilerle "şu gün, şu saat" kar başlıycak diyorum. hadi len diyolar tabi de her seferinde iddaaya giriyolar benle. 10-15 aralık sisteminde ilk kez iddayı kaybettim bu sefer 29 saat 02:45 diyorum. eğer ötelenme ihtimali varsa söyle bileyim. onayını bekliyorum
    İnan sektirmemek için bütün yönümle zorluyorum kafa yoruyorum.Fakat hava işte bazen ters köşe yapıyor.Birazda fazla risk aldık.Artık daha temkinli duygusal olmadan gidiyorum.Her gün revize edeceğim tahmini merak etme yüksek yerler için 2:45,merkez ve deniz seviyesi için 30 aralık öğleden sonra 14:00 gibi de konuyu takip edersen sana kaybettirmem

Ben yine bi *** anlamadım ya (
    Kar var bol bol , merkez 30 aralık öğleden sonra,yüksekler 29 aralık gecesi abi Yine anlık durum isteyenlere whatsapptan yardımcı olabilirim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 konuk)