fiyatı gayet makul ve yazdığına göre hatasız olması 10 numara, bence biran önce baktırıp almanı tavsiye ederim,
Printable View
fiyatı gayet makul ve yazdığına göre hatasız olması 10 numara, bence biran önce baktırıp almanı tavsiye ederim,
Araç turbo değil. XT seçtiğine bakma...
Otomatik XT'yi 30bine almam için arabanın tamamen kusursuz, tabir caizdir inşallah; kız gibi olması gerekir, 2005 model olsa bile.
Arka amortisörler patlaksa zaten düşük durur. Duruşundan bile anlaşılır. Düşük durmuyorsa da ya sağlamdır arka amortisörler, ya da başka yay+amortisör uydurup çevirmişlerdir.
4EAT gayet sorunsuz bir şanzımandır. Ama tabi ki yıpranmışsa geçişleri vuruntulu olabilir. Onu da kullanınca kavramasından, geçişlerinden farkedersiniz.
LPG varsa fakirde binilmişse subap sorunu yakındır. LPG'de kilometresi, en son ne zaman subap bakımı yapıldığı önemli.
Cadde iyidir. Ben de oraya götürdüm bir iki XT'yi ekspertize.
2005 4eat kronik problemlidir, bir cogu garanti kapsaminda yapildi, yapildiysa sorun cikartmaz ama yapilmadiysa sanziman icinin komple degismesi icab eder;)
Ben zaten hiç lpg takılmamış araçlara bakıyorum öncelikle. Şanzıman içinde en azından expertize kadar götürürken vurutun vs var mı anlaşılır, istanbul trafiğinde dur kalk oluyor baya çünkü:)
Bakalım 30bin içinde pazarlığımızı yapacağız sonuçta :)
Yapılıp yapılmadığını servis kaydından anlarız sanırım, zaten öncelikle düzgün servis kaydı olan araçlara yöneliyorum. Bu icap eden kısım ne tutar acaba onu da öğrenmek lazım.
Hocam yeni nickine alışmakta büyük güçlük çekiyorum aman avatarını değiştirme.
Şimdi 30bin çok mu diyorsun yani:beuj: ?Bakıyorum 30binin altına 2005 model neredeyse satılık yok.
Birde seni yakalamışken sorayım. Mesela istediğmiz foresterı bulduk.
Sıra geldi lpg için marka seçmeye. Ama öyle bir kit olsunki takalım widebandımızı bugün orjinal turbo ile harita yazalım yarın wrx turbosu ile.
En kullanışlı en iyi lpg beyni hangi firmanındır? Tabi yazılım kısmı ve internette kaynak bulmakta önemli.
orjinal 4eat de zaten radyatorle butunlesin olarak yag sogutucu var , bu kisin soguk havalarda sanziman yagini cabuk isitmak yazin sicak havalardada sogutmak icin kullaniliyor ama bence guclendirilmis bir arabada bu ikisini ayirmak dogru bir tercih, kaliteli bir sanzuman yag sogutucusu ve daha yuksek su kapasiteli bir radyator takmakta fayda var.
4eat yapilacak islamlere gore 800 hp lere kadar dayanacak hale getirilebilir, fakat 800 hp ye dayanacak 4eat yi sokakta kullanmak yuksek devir tork konverter kullanmak gerektiginden pek keyifli olmaz, ama basit birkac islemle 400-450 leri rahat kaldirir.
en iyi lpg alternatifi, sivi lpg fakat su an en yuksek 230 hp destekliyor, gaz lpg kitleri ile mukayese bile edilmez.
korhan abi bu otomatikğe yapılacak birkaç güçlendirme işlemini biraz açarmısın rica etsem? neler değişiyor yada elden geçmesi gerekiyor? benim bildiğim debriyaj ve tork konvertörüyle alakalı değişimler gerektiği, bilmediğimiz yada yanlış bildiğimiz kısmınıda senden öğrenelim :)
debriyaj yok zaten tork konvertorlu modellerde,
degismesi gerekenler, icindeki balatalar, selenoidler, basinc valvi ve eger istenirse converter. yaklasik 2500, 3000 usd lik bir parca lazim.
Şanzıman için soruyorum bunu makyajlı 2006-2007 ve son güncel kasanın otomatik şanzımanı nasıldır peki? +Otomatik 2.0 Atmosferik olanların ortalama yakıtları ne durumda?
Korhan abinin dediği şekilde güçlendirilmiş bir 4EAT'ın nelere dayanabileceğini göstermesi açısından bir 4000 devir üstü brake-boost launch vidyosu;
99 Subaru impreza RS Brake Boost launch 4EAT - YouTube
Vidyo sahibi specleri şu şekilde vermiş;
EJ257,CP pistons,Pauter rods, Chimera Performance CNC Race port heads, 272 crower cams, Chimera twinscroll foglight mount BorgWarner s366 turbo. Built Subaru 4eat transmission. Pro-Torque converter. 450whp 600wtq
Şanzımana yapılan işlemler ise;
billet servo is $320 Reinforced planets are $650 transbrake ValveBody is $1900 approx
demiş.
sağolsun duhan abi (Durango) biraz araştırma yapmış burada gerekli malzemeler hazır olarak var...
Subaru Shift Kits Valve Body Kit
Subaru Torque Converter
değişmesi gereken malzemeler bunlar, selenoid ve basınç valfleri ilk linkte hazır toplanmış şekilde türkçe değimiyle hazır otomatik şanzıman beyini olarak satılıyor tork konvertörüde dahil... otomatik şanzımana baya bi ısındım valla fiyatlarıda çok uçuk değil :)
Ipt 4eat d mode - YouTube buda benden olsun :)
3 saat sonra bir Forester Xt'yi eskpertize sokuyorum, sıkıntısızsa bugün işlemi bitiricem. 1 Haftadır Forester'la yatıp kalkıyorum :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...4603155/detay/
Arabanın temizine vereceğin tavan rakam 30 olsun. 30 altı alacağın her rakam kar sana. Sahibindendeki temiz arabaların hepsini aradım. Adamlar dediğin gibi fiyatta düşmüyorlar çok. Lpg kitinin ne zaman takıldığı zaman çok önemli, eninde sonunda subapları kucağa bırakıyor. Subaplarda yanmamışsa bile subap ayarını bozuyor. 100.000 km'de subap ayarları yapıldığı için ağır bakımı yapılmış tercih sebebi olabilir. 2003-2005 kasada subap ayarları için motor komple inmiyor, buda ayrı bir avantaj. İnternetten baktığım kadarı ile yerine göre 250-500 arası bir maliyeti var.
Alacağım aracta teleflex lgp mevcut. İlk başkta pahalı güzel bir sistem görünsede beyin ayarları kurcalama gelmiyor. İnternette aracını modlayıp sıkıntı yaşayanlar var. Bu konu için mtm-prince tavsiye edilmiş. İstediğin setupları yapan yer Ankara'da. Yiğit gerekli bilgileri ekler ;)
foresster harbıden guzel araç boxer eşlıgınde jıp keyfı. Hele bıde ıstanbulda ataşehire yakınsan 7tepe üni yokuşundan aşağı sallıyacan ( sanruf kapalı olsun ) uça uça ınıcen super oluyo :D
Valve body ilgili linkte 529 dolara mevcut ;)
Subaru Modified Valve Body | Shift Kit | 4EAT
2005 xt haric hicbir subaru 4eat de kronik problem yok, hatta cok saglam bir otomatik sanzumandir. subarunun sohc modelleri haric hicbir dohc modeline motor inmeden subab ayari yapilamaz, yapiyorum diyen uydur kaydir yapiyordur. lpgden dolayi subablar bozuluyor x,y,z de uzerinde yaparim diyor sadece arabadaki teklemeyi kesiyor, subab ayari oldu saniliyor oyle birsey yok;)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...04603155/detay
Bugün araca baktım. İlgilenenler için eksper raporu olsun :D
-Araç için 28.000 Tl'ye anlaştık
Gel gelelim ilanda belirtilmeyenlere....
-Aracın kaportası göçük içinde, kapı çıtasından aşağısı taş izi içinde, çizikler mevcut
-Şanzuman 2000-2500 devir arası titreme yapıyor. Bugün olmasa yarın mutlaka patlamak üzere
-Kaputta boya var
-100-120 km arasında arka difransiyelden ses geliyor
-Arka sağ amortisör patlak
-Sunroof takılarak açılıp kapanıyor sıkıntılı
-Bakımlar tümüyle yetkili servis deniliyor ilanda fakat sanayiye girmiş araç
Bu arada serviste bu araca denk geldim, fiyat fazla olmasa almak istediğim 2005 modelden çok daha temiz ve diri... Sahibi tık ses geldiğinde servise geliyormuş hasta yani, kaporta boyasıda çok detaylı bilgim olmasada çok iyi durumda...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5146597/detay/
Legacy bakın Forester'ları tükettik :D