ev müsait mi (bahçe vs. açısından) ve sert mi olucak bilemiyorum ama rotweiller öneririm. çok akıllı ve çocuklarla iyi anlaşan bir tür olduğunu düşünüyorum.
Printable View
ev müsait mi (bahçe vs. açısından) ve sert mi olucak bilemiyorum ama rotweiller öneririm. çok akıllı ve çocuklarla iyi anlaşan bir tür olduğunu düşünüyorum.
eğer evde köpek besliycem diyorsanız ve çocuklarlada iyi anlaşsın istiyorsanız sana tek tavsiyem dogo argentino dur.(avatarımda ki köpeğim) sabah çocuklarla oyun oynar kucaklarında yatar akşam domuz avına çıktığında tam bir terminetör dür.Ben çok köpek besledim ama dogo yu besleyene kadar bence hiç köpek beslememişim.Mükkemmel bir köpektir.Kendine has köpek kokusu yoktur.Tüy dökmez,tek yapılması gereken egzersizleri eksiksiz yaptırılması gerekir.Şu kadar söylüyorum size eğe sağlam bi dogo alıp beslerseniz 1.5 yaşından sonra yanınızda canlı bir TANK gezdirmiş olursunuz.Ben nişanlımı dogo ile istediği yere gönderiyorum allahın kuluda gelip ne yaklaşa bilir nede başka bişey.Son bişey bir alman kurdu hırsızı bahçeye asla sokmaz rottweiler hırsızı bahçeden dışarı çıkarmaz ama bir dogo hırsızın içeri girmesine izin verir ve o bahçeyi kendi av alanına çevirir.
öneride bulunan ve deneyimlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. benimde hayalim olan bir kaç cins var fakat şimdilik hayallerimde kalmalı. apartman dairesinde besleyeceğimiz için iri ve sert görünüşlü olmamalı. giriş çıkışlarda mutlaka diğer apartman sakinleriyle karşılaşacağız ve korkup çekinen insanlarla muhattap olmak istemiyorum. evim geniş ayıracak yerim çok ama bahçem yok maalesef. seçenekleri şimdilik ingiliz bulldog ve beagle. bir arkadaş sokağa atılan köpek için pm atmış dün akşam onu da değerlendirebilirim.
bu arada çocukluğumdan kalan tek hayalim bu terrier. bir gün hakkını verebileceğime inandığımda mutlaka beslemek istiyorum.
http://a1202.hizliresim.com/u/6/2gt4c.jpg
kaliteli mama yiyen rottun agzında salya gormedım ben :) cocuklarla sanılanın aksine cok cok iyi anlasır benımkı yegenımı annesine vermıyodu :D
apartmanda beslerken herkes cüsseye bakarda ufak turler bi rott a göre daha cok havlıyo daha cok oyuncu tipler havlar hele alman coban filan aman aman :D
bencede danua çok zarasız bi hayvan ancak boyutlarından dolayı biras :D sıkıntı olabilir bende alman kurtu var dediğim herşeyi anlıyor çok ii bir hayvan ancak ew olunca tavsiyem fransız buldog
beagle ben baktım iki tane erkek, inanılmaz tatlılar ama dehşet yaramazlar söyliyim. çocukla sorun yaratabilir çok laf dinlemiyorlar.
beagle lar özünde av köpeğidir fakat çok akıllıdır evet harketelidirler ama küçük çocuklarda çok hareketli köpekle fazla enerjisini atar köpek yorulur bi kenara yatar çocukta akşma fazla geçe kalmadan koltuklarda uyumaya başlar bence bu iyi birşey. beagle ayrıca kolay eğitim alır tüyleri kısadır düzenli tarandığı zaman fazla sorun çıkarmaz. sağlık sorunları yok diyecek kadardır buldog ve buglara göre.
Senin köpekten neler beklediğine bağlı bir olaydır bu.İnsanlara ne alayım diye sorunca emin ol istediğine tam manada ulaşamazsın.köpek var köpek var 2 golden da 2 pitbull da bazen birbirlerinden çok farklı köpekler olabiliyolar.Benim pitbull um var çocuğum olsun gene pitbull alırım.Sizin karakterinizde köpeğiniyle uyuşmalı.
biri 2 biri 3 iki tane yeğenim var.birbirleriyle oynamaya bayılıyolar.hassastır zarar verici şekilde oynamaz.kuyruğunu çekerler koltuktan üstüne atlar büyük olanı elini azına sokar kulağını kıvırır tam baş belası ona saatlerce müsama gösteriyo :) yemek yerken yanına benden başka kimse yaklaşamaz mesela çocuklar yaklaşınca mama kabınıda alır azına yukarı falan kaçar.Siz köpekle ne kadar uyumlu olur onu anlarsanız o kadar çok istediğiniz karaktere bürürsünüz.
Arkadaşın biri dogoyu örnek göstermiş.Bende apartmandan çıkınca evdeki haliyle alakası olmayan bi köpekle dolaşıyorum.Sabah 7 akşam 11 çıkış saatlerim tehlikeli olmasından ötürü.ciddi manada yan gözle bakanı anlayıp paramparça edicek şekilde kabarıyor.Ama bunlarda benden dolayı hayvan yılın 4 ayı çiftlikte training yapıyor :) onu istediğim kıvama getirmem 2 yılımı aldı. kız arkadaşımın yanına veriyorum istediği yere gidiyor.Golden falan olsa çekilmez peşinden kendim bekçi diye dolaşmam lazım böyle sıkıntım yok çok şükür yürüdüğü yeri yarıyor aslanım benim :)
sadete gelicek olursak sen kendini bi reis olarak hissediyosan karakteri senin ailen içindeki ev düzenine hangi köpek uyuyosa onu al.böyle danışarak köpek alanlar pişman oluyo çoğunlukla.
NOT: karar verdiğiniz köpeği almaya giderken yanınızda köpekten çok iyi anlayan birinide götürün.sadece köpeğin sağlığına değil,köpeğin size bakışına uyumunuza yaptığı yorumuda göz önünde bulundurarak almanız için.
husky denmis, ama ben husky besledim, eve hic ama hic uygun bir hayvan degil.
Cocuklarla da cok iyi degil. Cekistirme huyu var ve oldukta aptal:)
beagle tavsiye edenler sanırım evde beslemediler o köpekler ev için değildir asla dayanamazlar ve inanılmaz havlarlar değişik bir havlama sesi ile o yüzden unut.
Avla ilgili her köpekte çocuklar ile anlaşır densede işinizi pek şansa bırakmayın.
bi rot veya boxer veya bunlara benzer cinsler her zaman karakteri köpekten köpeğe değişiyor. yani risk alırsınız.
Golden rot. ların çok insancıl olduğu düşünülür ama 4-5 tane ısırma vakalı golden gördüm.
Köpeklerimi hep sakin büyüttüm karnını deşsen sadece noluyo diye hafifçe irkilir ama genede labrador hariç boxer, rot. veya golden ile çocukları yanlız bırakmaya cesaret edemedim.
evet arkadaşlar,
horlama, osurma :) ve salyalarına ramen ingiliz bulldog a karar verdik. o şişko ben şişko iyi bir ikili olacağız herhalde. secereli bir arkadaşı nasıl temin edebilirim? google de araştırdım bir kaç üretim çiftliği çıkıyor sizlerin bildiği tandığı yerler varmı acaba?
ben beagle beslediğim için tavsiye etmiştim başımıza gelenler bunlardı yanlız kalınca evde havlama ağlama durumu varmış ama pek yanlız kalmadığı için öle bi durum yaşamadık.
her köpeğin zorlukları vardır ben evde. pointerda besledim av köpeği oda bi zaman sonra camdan uçan kuşları gördükçe çıldırmaya başlamıştı :)
setter besledim büyüyne kadar şimdi otoparkta köpek 10 aylık olana kadar evdeydi gık ses çıkarmadı ısırma diye bir huyu asla yok fakat tüğleri çok uzun sıkıntı oluyor evde.
boxer besledim şansıma çok akıllı çıkttı evde çok rahat ettik ne ses ne seda tualet eğtitiminide verdikten sonra çok huzurlu bi yaşantımız olmuştu :)
pincher besledik ozaman ben küçüktüm çocukları acayip kıskanıyor acayip bi hayvandı junıor doberman resmen :D
beagle sakın sakın derim
ufak olmasına bakmayın o köpekler av köpeğidir tilki köpeğidir yani aşırı enerjik köpeklerdir evde beslemesi zordur bahçe ister
size apartmanda besliycekseniz boyutu önemli değil aslında buda bir yanıltıcı unsur oluyor enerji yapısı düşük egersiz ihtiyacı az olan bir köpek lazım..
minnacık köpek alırsınız çok enerjikdir evin içinde koşturur havlar sizlere rahatsızlık verir ve bu enerjisi en sonunda hüsrana saldırganlığa ısırmaya dönüşür..
benim tavsiyem ırk olarak miskin fazla gezmeyi sevmeyen aileci evcimen bir köpek olmasıdır..
bulldog iyi tercih ama salyalı hayvandır bakım ister.. ben size french buldog öneririm tam ihtiyaçlarınıza cevap verebilicek tarzda bir köpekdir.
bunlara alternatif newfoundland bullmastiff (çok büyükdür iridir ama bir o kadarda tembel bir hayvandır yani gezidrmezseniz gezmek istemez )aklıma gelenler bunlar aslında çok geliyorda shih-tzu gibi gerek yok maceralara
bence en ideali french bulldog yada kaniş dediğimiz bichon yorkie yada frise cinsi köpekler sizin için en iyisi olucakdır çünkü bu köpekler zaten evde sizle çocuğunuzla oyun oynarken tüm enerjisini tüketir egzersizinide o sırada yapar fazla gezme istemez..
güzel bir seçim :)) Kimseyi dinlemeyin siz hangisini istiyorsanız onu alın.Bulldog güzel seçim çok besleyen arkadasım oldu biraz narin (yazın) ama güzel köpeklerdir. İstanbuldaysanız Sun petshop a bakın , ben ordan almıştım , çok saglam secereli köpekler getiriyorlar ve cok güzel ve temiz bakıyorlar orda onlara.İlk aşıları falan yapılmıs olarak alıyorsunuz.Tavsiye ederim bir arayın konusun.
Sunpetshop
Barbaros Bulvarı Çınar Apartmanı No : 24 / A Balmumcu - Beşiktaş / İstanbul
Telefon : 0212 275 52 12