User Tag List

Sayfa 3/7 İlkİlk 12345 ... SonSon
120 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Köpek Sahibi Olmak İstiyorum

emre erdana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerçek bir besleyici ve masraf bakımından sıkıntı olmayacaksa kesinlikle al hevesinde kalmasın benimde köpek besleme gibi bir düşüncem vardı uzun süredir çok sevdiğim bi arkadaşım sayesinde kangal aldım ve besliyorum arkadaşların dedikleri gibi öyle kolay olmuyor kesinlikle zaman ayırman gerekecek maddi açıdan fedakarlık etmen gerekecek çünkü senin bir parçan oluyor vicdani duyguları ağır basan bir kişi zaten kötü niyetine alet edemez bir canlıyı.bu arada bedavaya istediğin köpek cinslerini bulman bence imkansız o konudada elin bol olması lazım ayrıca istediğin köpek cinsi için tek önerim kangal olacaktır aradığın bütün kırıterler kangalda mevcut
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!

MehmetCanA. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre erdana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gerçek bir besleyici ve masraf bakımından sıkıntı olmayacaksa kesinlikle al hevesinde kalmasın benimde köpek besleme gibi bir düşüncem vardı uzun süredir çok sevdiğim bi arkadaşım sayesinde kangal aldım ve besliyorum arkadaşların dedikleri gibi öyle kolay olmuyor kesinlikle zaman ayırman gerekecek maddi açıdan fedakarlık etmen gerekecek çünkü senin bir parçan oluyor vicdani duyguları ağır basan bir kişi zaten kötü niyetine alet edemez bir canlıyı.bu arada bedavaya istediğin köpek cinslerini bulman bence imkansız o konudada elin bol olması lazım ayrıca istediğin köpek cinsi için tek önerim kangal olacaktır aradığın bütün kırıterler kangalda mevcut
    Abi kesinlikle beslemek için can atıyorum. Abi ben zaten illaki o tür olsun demiyorum. Kırma olmasın ve istediğim özellikleri barındırsın bana yeter. Yeter ki besliyeyim. Kangal bence olmaz abi. O hayvanın tasmayla olmasından acı duyarım ben. O hayvanı salıcaksın, takılıcak kafasına göre bence. O yüzden kangal olmaz :

emre erdana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    müstakil evde oturuyorum demiştin sanırım ona dayanarak kangal tavsiyem oldu ki dar alanda beslenmez die birşey söz konusu değil bence aklında kalsın detaylı bir araştırmasını yap kesinlikle fikrin değişebilir.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Almas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8,5 sene pitbull besledim
    cocuklara vs saldırmadı gezdirirken köpeklerede saldırmazdı
    kedilere hassasiyeti vardi her köpek gibi
    Pitbull American staff olarak alınırsa düzgün egitim alırsa akıllı uslu olur
    Kısa boylu olmasına ragmen oldukca güclü görüntüsü olup sizi koruyabilir
    Bahcemde telle cevrili ve ic güdüsel olarak koruma yetenegi var
    yigenlerim vs gelip severdi
    Pitbull da dikkat edilmesi gereken şey asla sert vurarak ceza vermeyin çok hisli bir cins siz mutsuz oldugunuz his etsin sizle ugraşırlar mutlu etmek icin
    Şuan bulldog aldım arkadaştan staff pitbulldan

Staff

American pitbull

Red Nose

Pitbullar da riskli olarak cekindigim Red nose tur
    dövüş amaclı kullanılmıştır
    Dişisi ve erkegide dövüş amaclı yetiştirilmiş gladyatör tarzıdır
    Ve Bunlar ciftleştirilip yeni yavrular elde edilir ama kanında dövüşe hazırdır yalnız yetiştirilme tarzı onemlidir Doguştan güçlü ataktır
    Ve Ayrica Death Game Dog serisi olan pitbullar da vardır bu konular degişkenlik gösterir yetiştirilme dövüştürme vb
    Bu durumdaki köpekler zaten 1000 ve 20000$ a kadar cıkabilir
    American pitler genelde game dog tur yada Show amaclıdır
    Staff lerdede Game Dog Ve Show Amaclı gösterilir
    Yetiştirilme önemli bizim arkadaşta bi bulldog vardı köpek alayına gider yapan bi tip hani havlayıp dibinize gelip durmuor direk isiriyordu bu biraz yetiştirilme ile alakalı

Bunlarda cocuk katili pitbullar
    BORKED
    Rednose ırk değildir APBT'nin kırmızı burunlusu Rednose olarak geçer. 2. resimde ki köpekle aynı standartlarda olurlar. Saldırganlığın Rednose olup olmamasıyla kesinlikle alakası yoktur.
    Gamedog konusuna gelirsek gamedog sadece dövüşen pitbullara verilen bir ünvandır. Staff'lar ancak bilinçsiz insanlar tarafından dövüştürülür çünkü yapıları dövüştürülmeye müsait değildir. Staff'ın gamedog olmasını beklemek GTİ'nin VTİ'yi geçmesini beklemek gibi bir şeydir

Son olarak Pitbull kesinlikle ilk köpek olmamalıdır. En azından askerliğini bitirmeni tavsiye ederim.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM_5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin köpeğin cinsi ne abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre erdana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    müstakil evde oturuyorum demiştin sanırım ona dayanarak kangal tavsiyem oldu ki dar alanda beslenmez die birşey söz konusu değil bence aklında kalsın detaylı bir araştırmasını yap kesinlikle fikrin değişebilir.
    Pekalaa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurkanerkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rednose ırk değildir APBT'nin kırmızı burunlusu Rednose olarak geçer. 2. resimde ki köpekle aynı standartlarda olurlar. Saldırganlığın Rednose olup olmamasıyla kesinlikle alakası yoktur.
    Gamedog konusuna gelirsek gamedog sadece dövüşen pitbullara verilen bir ünvandır. Staff'lar ancak bilinçsiz insanlar tarafından dövüştürülür çünkü yapıları dövüştürülmeye müsait değildir. Staff'ın gamedog olmasını beklemek GTİ'nin VTİ'yi geçmesini beklemek gibi bir şeydir

Son olarak Pitbull kesinlikle ilk köpek olmamalıdır. En azından askerliğini bitirmeni tavsiye ederim.
    Neden ilk köpek olmamalı ve askerliğimi bitirmem lazım ? Biraz daha açar mısın abi ?

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zor iş ama seviyorsan kendinden eminsende bakarsın ben 14 yaşından beri bakıorum tamamen sevgiye sabıra dayalı bi olay.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendinden gayet eminim ve inanılmaz derecede seviyorum. Ve yapabiliceğimden eminim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Asci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendinden gayet eminim ve inanılmaz derecede seviyorum. Ve yapabiliceğimden eminim
    ozaman edin bir tane ilk köpeğin olcağı için sağlıklı bi cins araştır. en az 3-4 aylık bi köpek al yavrularda ölüm riski falza hayal kırıklığı yaşama. bi tane boxer al viski rengi adınıda jack koy

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_leon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozaman edin bir tane ilk köpeğin olcağı için sağlıklı bi cins araştır. en az 3-4 aylık bi köpek al yavrularda ölüm riski falza hayal kırıklığı yaşama. bi tane boxer al viski rengi adınıda jack koy
    Valla sahiplendirmeyi düşünen bi abim varsa neden olmasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Asci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla sahiplendirmeyi düşünen bi abim varsa neden olmasın
    valla hacı bu devirde kimse günahını bile bedavaya vermez biraz araştır et madem çok istiosun kovalıcaksın bi şeyler ben şuan beslediğim köpek için sahibinden söz aldım 2 sene köpeğinin yavrulamasını bekledim. 5 ayda annesiyle kaldı her ay mama götürdüm ettim kavuştum sonuç bu

By mertleon at 2010-11-08

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de buradaki bir çok arkadaşım gibi aynı şeyi düşünüyorum.
    pitbull, bulldog, dogo, doberman ve özellikle rottweiler ırkından olan köpekleri besleyen kişilerin ilk köpekleri olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bu ırk köpekler hata affetmez. Çok hassas ve dikkatli bir şekilde eğitilmeli. Karakterleri itibariyle zor hayvanlar. Özellikle rott lar.

Bu sebepten dolayı nasıl ki motosiklet almak isteyen birisine ilk motorunun 1000cc lik bir motor önerilmez, köpek seçimi de o hesap.

Hem koruyan hem sevecen hem de eğitimi kolay bir köpek istiyorsan şahsi görüşüm tek köpek var, o da kangal.
    Eğitimi bakımı çok kolay,
    karakter itibariyle çocuklarla çok iyi anlaşan,
    Kişi koruma, alan koruma, madde koruma konularında çok üstün,
    Hastalıklara karşı dayanıklı
    Temel itaat ve ileri itaat eğitimlerini çok rahat alabilen,
    Sahibine çok sadık bir köpektir.
    (izmirde eğitimini de benim verdiğim 120kg lık kangalım vardı biraz bilirim huyunu suyunu )

Çocuk bakmakla ilgili örnekler verilmiş. Bu örneğe de katılmakla birlikte ben daha çok dilsiz ve yatalak hastaya benzetirim köpek bakımını..

-Yemeğini suyunu sen vereceksin.
    -Dolaştırmaya çişe vs çıkaracaksın. ki bunların yazı kışı pazarı biraz uyuyayım vs yok. her sabah her akşam aynı saatte..
    -Aşıları konusunda çok hassas olmalısın zira bu ikinizin sağlığı için de çok önemli..
    -Asla yanlız bırakmamalısın (büyüyene kadar evde bakacaksan sosyal hayatı unut)
    -Hayatını ona göre düzenleyeceksin.
    -Tatillerde ya yanına alacaksın ya da birisine emanet bırakmak zorunda kalacaksın.

Demem o ki "otur, pati ver, oy oy cici şey" den daha öte bir şey köpek bakımı

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pitbull'lar üstünlük kurmayı alfa olmayı seven ırklardır. Sahibine üstünlük kuran bir Pitbull'u kontrol edebilmek çok güçtür. Yani daha önce köpek beslememiş köpeğin psikolojisinden anlamayan birisinin kontrolü eline alması zordur. Daha önce köpek beslememiş biri Pitbull bakamaz mı ? Elbette bakar ama ilerde keşke bunları yapmasaydım dediği şeyleri yapması muhtemeldir.
    Askerlik konusunun ırkla kesinlikle alakası yoktur. Askere gideceğin zaman köpek 15 ay sahibinin ilgisinden mahrum olacak bu yüzden askerden sonra almak en makbulüdür..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi arkadaşımın yanından geldim 15 aylık bir dogo su var.Ben o köpekten öyle hareketler beklemezdim ama acayip neşeli ve hareketli bi köpek şuan kendimde araştırmadayım nasip olursa alıcam bir tane
    54 YL 820

ATLETİC SPOR CENTER

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    köpeğim 2,5 yaşında.

2500£ eğitimi.
    4420TL şuana kadarki mama parası.
    700 TL şuana kadarki veteriner aşı ıvır zıvır.
    300TL tasmaları montu kazağı.
    1350TL bu zamana kadarki yazın pansiyon parası.

daha dünya kadar akla gelmeyen harcamaları.Peygamber efendimizin(S.A.V) emanetlerine sahip olmadan önce düşünülmesi gereken durumlar...
    Vorsprung Durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de buradaki bir çok arkadaşım gibi aynı şeyi düşünüyorum.
    pitbull, bulldog, dogo, doberman ve özellikle rottweiler ırkından olan köpekleri besleyen kişilerin ilk köpekleri olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bu ırk köpekler hata affetmez. Çok hassas ve dikkatli bir şekilde eğitilmeli. Karakterleri itibariyle zor hayvanlar. Özellikle rott lar.

Bu sebepten dolayı nasıl ki motosiklet almak isteyen birisine ilk motorunun 1000cc lik bir motor önerilmez, köpek seçimi de o hesap.

Hem koruyan hem sevecen hem de eğitimi kolay bir köpek istiyorsan şahsi görüşüm tek köpek var, o da kangal.
    Eğitimi bakımı çok kolay,
    karakter itibariyle çocuklarla çok iyi anlaşan,
    Kişi koruma, alan koruma, madde koruma konularında çok üstün,
    Hastalıklara karşı dayanıklı
    Temel itaat ve ileri itaat eğitimlerini çok rahat alabilen,
    Sahibine çok sadık bir köpektir.
    (izmirde eğitimini de benim verdiğim 120kg lık kangalım vardı biraz bilirim huyunu suyunu )

Çocuk bakmakla ilgili örnekler verilmiş. Bu örneğe de katılmakla birlikte ben daha çok dilsiz ve yatalak hastaya benzetirim köpek bakımını..

-Yemeğini suyunu sen vereceksin.
    -Dolaştırmaya çişe vs çıkaracaksın. ki bunların yazı kışı pazarı biraz uyuyayım vs yok. her sabah her akşam aynı saatte..
    -Aşıları konusunda çok hassas olmalısın zira bu ikinizin sağlığı için de çok önemli..
    -Asla yanlız bırakmamalısın (büyüyene kadar evde bakacaksan sosyal hayatı unut)
    -Hayatını ona göre düzenleyeceksin.
    -Tatillerde ya yanına alacaksın ya da birisine emanet bırakmak zorunda kalacaksın.

Demem o ki "otur, pati ver, oy oy cici şey" den daha öte bir şey köpek bakımı
    Ellerine sağlık abi, oturup zahmet edip yazmışsın. Şimdi şöyle bi durum var, ilk köpek olmamalı demişsin doğrudur. Fakat Allah'a şükür okumayı araştırma seven biriyim. Burdaki tecrübeli abilerimizden ve başka kaynaklardan yararlanılarak üstesinden gelebiliceğimi düşünüyorum

Zaten benimde en sevdiğim nokta bu abi. Ben ilgilenicem, ben büyütücem onu. Sosyal hayat problem değil. O sevgi için ondan fedakarlık ederim. Evde yalnız kalma gibi bi durumu olmaz sürekli annem evde. Teşekkürler bilgilerin için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uTkU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    köpeğim 2,5 yaşında.

2500£ eğitimi.
    4420TL şuana kadarki mama parası.
    700 TL şuana kadarki veteriner aşı ıvır zıvır.
    300TL tasmaları montu kazağı.
    1350TL bu zamana kadarki yazın pansiyon parası.

daha dünya kadar akla gelmeyen harcamaları.Peygamber efendimizin(S.A.V) emanetlerine sahip olmadan önce düşünülmesi gereken durumlar...
    Bu konuda ailemin yardımcı olucağı konusunda eminim abi. O yüzden bu yönü pek fazla sorun etmiyorum.

Bayrampaşalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkez kendisi bilir ama cok köpekle ugrastım siteden bazı arkadaslarda ıyı bılırler pitbull gibisi yok yasa yuzunden degısık köpeklere yöneldım hıcbırı onun yerını tutmadı gittim bugun gene pitbull aldım

By mesutgti at 2012-01-29

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)