ben de buradaki bir çok arkadaşım gibi aynı şeyi düşünüyorum.
pitbull, bulldog, dogo, doberman ve özellikle rottweiler ırkından olan köpekleri besleyen kişilerin ilk köpekleri olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Bu ırk köpekler hata affetmez. Çok hassas ve dikkatli bir şekilde eğitilmeli. Karakterleri itibariyle zor hayvanlar. Özellikle rott lar.
Bu sebepten dolayı nasıl ki motosiklet almak isteyen birisine ilk motorunun 1000cc lik bir motor önerilmez, köpek seçimi de o hesap.
Hem koruyan hem sevecen hem de eğitimi kolay bir köpek istiyorsan şahsi görüşüm tek köpek var, o da kangal.
Eğitimi bakımı çok kolay,
karakter itibariyle çocuklarla çok iyi anlaşan,
Kişi koruma, alan koruma, madde koruma konularında çok üstün,
Hastalıklara karşı dayanıklı
Temel itaat ve ileri itaat eğitimlerini çok rahat alabilen,
Sahibine çok sadık bir köpektir.
(izmirde eğitimini de benim verdiğim 120kg lık kangalım vardı biraz bilirim huyunu suyunu

)
Çocuk bakmakla ilgili örnekler verilmiş. Bu örneğe de katılmakla birlikte ben daha çok dilsiz ve yatalak hastaya benzetirim köpek bakımını..
-Yemeğini suyunu sen vereceksin.
-Dolaştırmaya çişe vs çıkaracaksın. ki bunların yazı kışı pazarı biraz uyuyayım vs yok. her sabah her akşam aynı saatte..

-Aşıları konusunda çok hassas olmalısın zira bu ikinizin sağlığı için de çok önemli..
-Asla yanlız bırakmamalısın (büyüyene kadar evde bakacaksan sosyal hayatı unut)
-Hayatını ona göre düzenleyeceksin.
-Tatillerde ya yanına alacaksın ya da birisine emanet bırakmak zorunda kalacaksın.
Demem o ki "otur, pati ver, oy oy cici şey" den daha öte bir şey köpek bakımı