casper'ı halen ara sıra izlerim,genelde okulda hep sabahçı oluyordum izleyemiyordum casper'ı,ablam video'ya çekerdi geldiğimde izlerdim ne günlerdi yahu :(
Printable View
Ey gidi neler vardı, neler yapardık beeeeeeee
leblebi tozu alırdık bea bakkallardan :)
yanlız bu oyunları almak için büyük paralar gerekiyordu yani bize çok büyük para gibi geliyordu çünkü harçlıklarımız belliydi 1 meyve suyu birde açma ya da poğça parası zaten gerisine ihtiyaç yoktu nereye para harcayacaksın öle atarilere falan gidip jeton almak baya lasvegas'ta kumar oynamak falan gibiydi :D jeton alabildiğimiz zaman oyunda yanmamak için çok çabalardık ee yanınca biticek çünkü :D ama süper günlermiş zaten en güzel yıllar 80li yıllar o yıllara yetişemeyenler çocuk olamayanlar çok şanssız :)
valla anılarım canlandı .ok fena oldum
bide aklıma geldi meydan laruse ansiklopedileri vardı anasını satim ondan mutlaka her evde olmalıydı okumayacaksan bile mutklaka vitrinde olacak şart :D
geçenlerde bir arkadaşım big babol bulmuş getirdi yedim 2 dk çiğneyemeden attım şekerim yükseldi o nasıl bişeydir öyle :D
zamanında 3 tanesini ağzıma tıkıp akşama kadar çiğnediğimi bilirim :D
big babol ve catapat bulunur :D bıtmedıkı bunların çogu hala bulunuyo yanı ben satıyorum bayadır :D
big babol hemde 4 ceşit var suan :)
Böyle meybuzlarda vardı
http://imgim.com/meybuz.jpg
Birde benda hala var ve evde oynuyorum akşamları kasetli atari vardı
http://2.bp.blogspot.com/__P8Tmgn7oa...0/DSCF2219.JPG
Sene 95-96. Bende 5-6 yaşında Esenlerde otururduk. Annemin verdiğim bin lira ile maskemi alsam cipsmi alsam diye düşünürken bakkala gider "abi binnaraya ne geliyo" diye sorardım.
Bayram öncesi evdeki tüm kolonya şişeleri bakkala götürülür, bakkalın kimyager havasında içi kolonya dolu cam tüplerden pompayı sıka sıka şişeleri doldururdu. Şimdiki gibi git hazır kolonya al yoktu.
Çakmak gazı bitince genelde kuruyemişçilerde olan çakmak gazı doldurma zımbırtısından doldurulurdu. Deodorant gibi evine al doldur yada bakkaldan yeni çakmak al yoktu.
Mahalleye manuel çalışan dönmedolabımsı salıncaklı bi zımbırtı geldiğinde ağlaya zırlaya alınan paralar ile binerdik. Güzelmiş o zaman hayat. :)
valla ben küçükken girerdim bakkala bi milka gofret vardı bide 10 krşluk ucuz gofretler vardı ama 100 binlira milakadan uzun boy olarak derdim lan şimdi milka alacaksın cabuk bitecek 500 binlira liraya 5 tane alırsın o gofretten catlayana kadar ye hep de gider gene milka alırdım :D
http://www.kadinlarkulubu.com/attach...991548&thumb=1
Okul önlerinde oyuncak satan amcaların sattığı kolonyalar vardı bide. Patlat sür at :D
Ne kral diziydi ya. Tahirin tilkiyi dövmesini iple çekerdim :D
bakkaldaki plastik topların kokusu yeterdi be:)
Ken ile ryu babamızın oğlu gibiydi :D
http://jimmyneutronoyunlari.com/oyun...ade__ken_5.jpg
mikasa 9 kat diye top vardı patlamaz bu diye alırdık üstünden araba geçerdi geoid şeklini alırdı :D yine de oynardık :)
leblebi tozu, birde kaymak gibi içi olan külahlar vardı içinden oyuncak çıkardı küçük plastik silah falan:) meybuz, sulugöz sakız, yumyum(bu yeni ama diğerlerinden:))
eskiler iyiydi ya