uahsdhahha :D anılarım canlandı yemin ederim :D dersin ortasında patlatırdım meyve suyu kutusunu hoca sınıftan atardı :D
Printable View
Vayy bee anılarım canlandı valla ;( ;(
Orbit çilekli sakız
Cino
Tipi tip
Doldurma çikolata (alpella kızılayda vardı :D )
macuncu amcalar :)
pokemon vardı nedense balbazarı çok severdim :D
Ekşi sakız vardı sulugözmüydü neydi adı..
Futbolcu kartları :D sen üttün ben üttüm :D
sonraaa çıt pıtlar kız kaçıranlar daha neler vardı... Vay anasını duygulandım şimdi:D
Kendi kolleksiyonumdan,
http://i1131.photobucket.com/albums/...ps4018cf0e.jpg
Jelatini açılmamış çil çil :)
http://i1131.photobucket.com/albums/...psae047b94.jpg
bunları çok net hatırlıyorum sanki dün gibi , çok geride kalmışlar gibi geldiler gözüme.
Benim en çok özledğim ise böyle yarım ekmeğe salam kaşar yaptırıp yanına çamlıca gazoz içmek paha biçilmezdi bakkallarda
bizim yaş grubumuzda sizin kadar olmasada eski bakkalları az çok gördü en azından kendi adıma konuşursam , ama artık malesef büyük marketler bakkalları kapattırıyo tek tek okuduğum sayfalar hep nostalji dolu
Emin olun ansiklopedide bir konu ararken gözümüze takılan ya da ilgimizi çeken konular sayesinde genel kültürümüz artardı.Şimdi bakıyorum da internette hiç öyle olmuyor.
Bizim bakkala gittiğimde en adrenalin yükselten hadise ise bakkal alt tezgahtan ya da arka buzdolabından birşey almaya gittiğinde,açılmış ve üzerine tenekeden camlı kapak konulmuş karton bisküvi kutularından 2-3 tane bisküviyi ağzımıza atıp geldiğinde farketmesin diye aldığımız şeyin parasını verip hemen kaçmamızdı.Büyüyünce Cavit amcadan helallik almıştık ama.:D
hahahaha aklıma geldi çook eskilerden kalma bi amca vardı adı şerafettinmiydi şemseddin miydi hatırlamıyorum böyle evdeki ayakkabıları terlikleri alırdı yerine leblebi verirdi taks edilirdi annemin terliğinin tekini alıp adama verirdim leblebi alırdım hep...sonra annem anlardı tekinin olmadığını görünce eşşoleşşek git öbürünüde sat bari diyip kafama tam isabetle terliği yerdim :D tabi hemen amcayı bulurdum biraz daha leblebi alırdım :D
Bende koca bir tarih yatıyor eski birşey görünce dayanamıyorum koyuyorum depoya. En son yerli yapım 1971 yılına ait kudret ve kuvvet ilacı buldum :) Hahahaha :)
Bu konu çok tehlikeli olmuş ya anılar depreşti,bıraktım biraz okuduktan sonra :D
sulugöz-puf-cino-leblebi tozu-meybuz-caprisun
81 oynardık-9aylık oynardık-mahalle maçları kavgalar dövüşler :D sonra devam etmeler,anadolu yakasında cevizli'de oturuyordum bende dereye kaçan toplarımız,iner alır devam ederdık,hatta 1 kere bisiklet ile dereye düşmüşlüğüm vardır :D
kızlarla voleybol maçları,beyzbol falanda oynardık :D
bisiklet çeteleri toplanır gezerdik
çivi oynardık,misket,borular fişekler sapanlar :D
yemediğim halt kalmamış :D bi keresinde mahalle maçında top sekip yoldan geçen kamyonetin kasasına düşmüştü adama bagır,cağır durduramadık topu görüp daha da gaza basmıstı pezevenk :D 10 kişi durduramadık adamı top gitti maç bitti :D mahhalece para toplar top alırdık ya ilk maçta dereye giderdi kurtaramazdık ya patlardı :D üüüffff neler neler yaa evemi giriyorduk,şimdiki çocuklar ıııhhh olmuyor abi :)
hiçbiryerde bulunmayan bu şekerler favorimdi :D üstten basınca 1 tane verirdi sadece :)
http://www.neo2.es/blog/wp-content/u...t-original.jpg
heralde bızler butun gun eve gırmeyıp oynadıgımız oyunlarla hatırlayacagız cocuklugumuzu yenı nesılde gozluklerıyle ve gobeklerıyle evlerınde bıtırdıklerı pc&konsol oyunlarını..
beyler bu ağızda patlayan şekerlerden hala satılıyor, koca adam olduk hala arada alıp makarasını yapıyoruz :D
kokusu bile güzeldi bakkalların
pazarda civciv satarlardı
futbol topların üstünde 5 kat 8 kat yazardı
999 in 1 atari kasetleri
alaska frigo dondurma - Bing Bilder
sahillerde satılırdı vay beeeee
Topu atan alırdı. Bizden 1-2 yaş büyüklerimize abi diyecek kadar saygılıydık. Su kücüğün söz büyüğündü her zaman.. Küfür etmeyi bile bilmezdik çoğu zaman.. Kızarma gibi özelliğimiz vardı. Utanma duygusu ile büyüdük biz.. Top oynarken forvette Hagi defansta bülent korkmazdık.. Kaleye geçince taffarel oluverirdik bi anda. Sevgilmiz yoktu ama sevenlerimiz vardı. Belli eden bi hareket yaptımı oooo anlayalım lafı cıkardı koro gibi herkesin ağzından aynı anda. Erkeklerle kızlar toplandığında yakar top oynardı. Yine de centilmen adamdık biz yakmazdık bile bile kızları.. Amacımız kötü olmadı hiç bi zaman.. Karnımız acıkırdı öğle vakti güneşin altında " anneeee yarım ekmek yap " derdik.. sepetle gelirdi ekmeğimiz. Bakkaldan kola alırdık bazen , veresiye defterine yazdırırdık Babamın haberi var abi nidalarıyla.. Dudağımız patlardı , kimse dayak mı yedin demezdi o zamanlar.. Cünkü kimse kimseye zarar vermezdi. Ya düşmüşüzdür ya da top gelmiştir.. Her hafta dizimizde yara olurdu , kabuk tutardı. Soyması da bi zevk , kaşıması da bi zevkti.. Tasolarımız vardı , bazıları erken kalkar inerdi sokağa biz o " çıt, çıt " sesiyle uyanırdık.. Bi kaybettik mi , oturur ağlardık kimi zaman gitti " misty tasom " diye.. Zor cıkardı cünkü cipslerden. Bisiklete biner hava atardık arkadaslara. 2002 senesi Dünya kupası macları esnasında sokağa cıkma yasağı getirirdik kendimize.. TÜRKİYE maç yapacak diye yüzümüzü boyardık televizyon karşısında. En kötü hareketimiz , bisiklete pompa eşliğinde havalı korna yapmaktı belkide. Gürültü yapardık , arka lastiğe sıkıştırırdık pet şişeyi motosiklet havası katardık. Yeni dökülmüş asfaltın üstünde cıplak ayak koşmanın zevkini yaşadık biz ! Sonunda zenci ayağımız olsa da.. Bizim için en büyük mutluluk , bugs bunny bitti zannederken arkasına yeniden bir bölüm başlamasıydı belkide.. Oturur izlerdik. Biz iyiydik , güzeldik.. Noldu bize diye sormak bile , tüm bunları yaşayanlarda bi kaç göz yaşına sebep olur belki.. Cünkü içimiz de hala o cocukluğumuz ve anılarımız var.. He unutmadan , camiiye girip içtiğimiz suyun tadı hangi damacanada ?? vayyyyy beee
sünnet düğünümde arkadaşlar taso hediye etmişti :D:D:D:D
leblebi tozu gibi aynı pakette kaymak satılırdı içinde küçük plastik oyuncak çıkardı
kames marka topu bilirmisiniz bilmem bizde meşhurdu
camiye giderdik kakara kikiri yaşlılar kovardı
namaz kılarken şeytan dürterdi töbe yarabbi :D:D:D:DD
millete heves edip sigara içerdik
sigara içmek için 2 mahalle ötede tarlalarmı dersin çevre yolumu dersin
başı boş köpeklerle gezmekmi dersin
bizde miskete cıncık denirdi
öyle zor durumlara düşerdikki enekesine bile oynardık yani o derece
vay bee
sporcu kartı toplayacam diye yarım kutu sakız aldığımı bilirim ben hahahahahha