Kesinlikle daha iyiyim, yazdığın her kelime için çok teşekkürler abi.
Printable View
aynen bu lafı çok duyuyorum sonra buna ek olarakda şey geliyo "para kazanıyon diye adam olduysan git kendine ayrı ev tutta o zaman görelim diyo yada kira elektrik su vs hepsinin yarısınada bi ortak ol bakiyim" benzeri laflar geliyo :)
üni sınavı zamanları bende cok problem yasıyodum sadece babamla degil annemlede yasıyodum.. en son bigün arabayı aldım cıktım gittim sabahtan dersaneye falan gittim ordan cıktım gezmeye gıttım ehlıyet falanda yoktu sonra otoparkta arabaya carpıp kactılar.. arabanın anahtarını servısle yolladıydım calıstıgı yere dedım araban orda alırsın donuste ben gelmıyorum eve senle tartısmaktan sıkıldım artık falan... ertesi gün geldi buldu beni (gittigim yeride kimseye söylememiştim ama telefon işi sakat işte :D ) bigüzel konustu etti sonrada bida pek bişey demediydi..
o zamanlar ne sigaram ne alkolüm vardı dogru duzgun.. alkolüde ilk babam ogrendı ıctıgımı sıgarayıda soyledıgımde hıcbısı demedı sonra.. iyi anlasıoruz artık hatta sanırı bu gece sinirlendigi birinin yanına gidicez baba ogul o derece yani :D
roman gibi yazdım ama bende doluymusum be kardeşim :D
17 'li 18'li yaşlara kadar babalar genelde iyidir üniversite sınavını kazanamadığın ve yaşının ilerlediği her yıl tavırlarındaki değişikliği rahatlıkla fark edersin.Sen onun senden soğuduğunu,para kıskandığını,arabasını kıskandığını,seni sevmediğini düşünebilirsin Allah göstermesin başına ufacık bir dert gelse etrafına baktığındada anandan babandan başka kimsenin olmadığını görürsün bütün düşüncelerinin ne kadar saçma olduğunu anlarsın.Genelde babaların en büyük isteği çocuklarını iyi yerlerde görmektir.Ben çok yaşadım yazdıklarını araba kıskanıyor,para kıskanıyor,adam yerine koymuyor,beni dinlemiyor,fikrime saygı duymuyor....... 2 sene başka eve çıktım gereksiz insanlarla,çalıştım aklımca tavır yaptım şimdi düşünüyorum da ömrümden 2 sene eksiltmişim keşke dizimi kırıp oturaydım sınavı kazanaydım da şimdi sahip olduğum herşeye 2 sene önce sahip olaydım diyorum 1 sınavmı değiştirdi ? belki evet belki hayır gerçek olan bu zor şartlarda ailelerin çocuklarını iyi yerlerde görmek istemeleri babalar kızar boşver sıkma canını o kızdıkça sen sarıl boynuna öp yanaklarından çok arkadaşım var çevremde babası olmayan,sabah akşam içki içen vsvs... sen dinle bu abini kıymetini bil babanın dursun arkanda dağ gibi madem tavsiye istemişsin otur dizinin üstüne boşver ıvırı zıvırı sınavını kazan birşeyler değişmezse tekrar değerlendirirsin durumu ama değişecek hemde çok şey...
Bundan bırkac sene sonra bu konu ''hortladıgında'' bazı arkadaslar babaları hakkında yazdıklarını gorecekler. Bazıları cok mutlu olacak bazıları bır utanc ıcınde edıt tusuna basacaklar belkıde bazıları oturup aglayacaklar. Varken degerını bılmelıyız bız atalarına cok deger veren bır mılletız sakın onlara saygısızlık etmeyın.
bnden sana tavsıye gunduz vaktı kacırma :D gecede sakin yerlerde biraz turla kafanı dagıt don gerı bırak :) gündüz kacırdım gıttım lisedeyken birinde geri geri unonun ustune cıktım (filmler yeniydi en koyusundan görememiştim arkayı bide ben vitese takarken yoktu anlamadım ne ara geldi :D ) digerindede otoparkta vurup kactılar.. benzer bişi olur daha cok bozulur aranız.. ben o unonun masrafını bile yakında bi tanıdık vardı onu cagırıp hallettimde sonra ona ödedim.. ehliyetimi aldıktan 1 yıl sonra babama söyledim olanları.. hatta arabayı satalı 2 yıl olucak nerdeyse bazı şeyleri hala yeni söylüyorum. o yüzden mümkün olduguncada dikkatli ol.. hem kendi canın hem başkalarının canı hemde ailenin huzuru için :)
çoğu zamanda konuşmaya başladımmıydı geçiştiriyodum içime atmadım hiç şöyle dedi böyle dedi diye.. konuşsun içini döksün bırak.. içine atıp kendini yıpratma yapman gerekenleri yap sadece :)
1 hafta oldu babam emekli olalı göze göze geldiğimiz anda havada laflar uçuşuyor yediğime içtiğime gezdiğime iş bulamama yardırıyor 1 haftadır kan kusuyorum revde açıl iş bulmam gerekiyo ama yooook yoookk yoooooooook ak.
Bir de imkanin varsa ayri bir eve cik. Ayri bir birey ol. En fazla 2 ayda alisirisin yeni durumuna.
Eger hayatinin her aninda babana ve anana sigindiysan, her seyi onlara sorduysan yokluklarini hissedersin, onlar yokken sudan cikmis baliga donersin. Fakat hayati kendin ogrenirsen, her seyi kendin goguslersen cok daha guclu olursun.
Babami severim, annemi de severim ama sevgi ayri, hayat ayri. Tek basina ayakta durursan her zaman saygi gorursun, hep birine biat edip onun sozunden cikmazsan bir sey olamazsin.
Babalar ve anneler hicbir seyi bilmiyorlar bu devirde. Digital dunyada yasiyoruz. Annene babana danisacagin seyler yerine git internette ara, daha dogru bilgi alirsin.
Bir tek turkiyede gordum baban siyaha beyaz derse bile inan diyenleri. Elin gavuru 16 yasina geldi mi cocugu saliyor sokaga....
Bende babamla s.a ve a.s sekildeyiz.Zaten odama giriyorum cıkmıyorum bu seferde yüzünü görmüyoruz evi otel gibi kullanma diyor :) Babamla oturduğum zaman genelde okul iş para gelecek ve kız muhabbeti acıyor daraltıyor birbirimize girmemek için hep susuyorum ama yaşım 27 oldu susmakta zorlanıyorum.Onunda yaşı 54 oldu tahammulu azaldı.Bide bu sene emekli oldu hepten patladık aynı odada bulunmamaya özen gösteriyoruz.Bu durum ilerde birgün Allah sıralı ölüm verirse kahrolacağım gerceğini değiştirmiyor malesef ama şu anki durumada bir faydası yok.Belli yaştan sonra insanın kendi evine cıkması gerekiyor biyolojıik olarak bu gerekiyor cunku ayrı bir benlik düzen istiyor insan sanırım.
Babanı da sev ananıda, en çok ***** sev ama Çünkü, baban belki baban ama anan, anandır...
Diyen babam'ı çok seviyorum. dogrularıyla yanlışlarıyla. varlıgımın bugünümün emekçisi.
benim gibi postayı koymada :)
Ayrı ev işini 3 arkadaş denedik abi, stüdyo ev tuttuk. Lakin diğer iki arkadaş sonradan vazgeçti gelemedi zorluğa boşverdiler. Bende tek başıma kirayı veremediğim için tıpış tıpış geri döndüm. Bende öyle düşünüyorum abi, sonuçta babam elbette bişeyler biliyodur ama jenarasyon çok farklı. Babam 66 doğumlu. Benim yaptığım şeyleri yadırgaması normaldir belkidee
Mesela abi senden Diecast'ı aldım. Niye aldın bunu dedi. Hiç öyle koleksiyonluk olsun dedim. Bayılıyosun arabayla alakalı herşeye para harcamaya dedi. E orda diyemiyosun işte sen saçma sapan traş makinasına para bayılırken sorun olmadı da ben heves edip aldıgımda mı sorun oldu diye. Valla dediğin gibi abi, bi eve iki reis olmuyo. Erkeğin belli bi yaştan sonra babadan uzaklaşması gerekiyo.(yanlış anlaşılmasın bunları kendim için demiyorum. Ben daha o yaşa gelemedim :D)
konuyla alakasız ama emırganın neresınde oturuyorsun ???
birşey olmadı. Sadece bizimkiler ayrı 20 sene oldu... aramaz sormaz aklına gelirse bir kaç senede bir alo der... bende geçen postayı koydum arama diye... yaşım olmuş 25 bu saatden sonra senden babalıkmı baba sevgisimi görecez diye :) yol verdim ne o beni arar nede ben onu... sadece genetik bağ var başka bir bağ yok... :) sen şükür et senin baban kızgınlığına takılma bence... bak ne boktan babalar var bu gezegende.. aha biride bendeki...