User Tag List

Sayfa 3/9 İlkİlk 12345 ... SonSon
158 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Baba-Oğul İlişkisi

u.kurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    para kazanmak istiyorsan sana serbest iş veririm gezdikce ve oturdugun yerden kazanırsın. ama baba konusunda yardımcı olamıcam baba deilim ama bu insan ilişkilerine girer yani insanın içinde olur insan içinde bişeyleri deiştirir diye düşünüyorum

MehmetCanA. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ST-max Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En büyük derdin bu olsun derler.Sağlık sıhat yerinde olduğu sürece evdeki 2 bağırmanın kime nesi dokunur ki.Cidden bi süre sonra dersin babam benim canım benim diye.O bağırmaların hepsinin sebebini tek tek anlarsın.O dediğin versiyonun upgrade hali var bende..Ama bak saygıda kusur etmedim bugüne kadar sözündende çıkmadım.Anlıyorum yaşıtın olarak seni.
    Çalışmayı düşünme bile otur zaten sınava çok az var bırak forumu falan çalış dersine gir üni.'ye mutlu et sizinkileri sonrası çorap söküğü gibi gelir.Ben geçen yaz babamın bağırmalarından sıkılıp arkadaşıma gittim 2 saat anlattımda anlattım hiç kesmedi dinledi beni bende susmadan analttım sonra döndü o arkadaşım dediki;
    Keşke benimde babam da sağ olsaydıda bağırsaydı kızsaydı ama yinede burda benimle olsaydı varlığını bilmek bile mutlu eder adamı dedi..Bunu diyen arkadaşım benim kardeşim dediğim yagene insandır.İçimden bi parça koptu onu dediğinde.Sonra sonra bazı şeyleri anladım anlamadıklarımıda anlamış kabul ettim ne dediyse doğrudur vardır bi bildiği dedim..
    Biraz olgunlaştıracak bizleri hayat o zaman tam anlamıyla kavrıyacağız sanırım.
    Allah başımızdan eksik etmesin onları. İnşallah onları anlıyacagız dediğin gibi zamanla, kavrayacagız.

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genelimizin yaşadığı problem bu, hep böyle olur gördüğüm kadarıyla. Çok fazla bunlarla vakit harcama derim, hayatta kendine bir hedef koy ve o hedefe ulaşmak için zihnini meşgul et, bunlar için değil. Baban ne kadar zıt olsa da ne kadar bağırıp çağırsa da her söylediğinden her hareketinden çıkaracağın bir şey vardır, ne kaparsan kardır senin için. Ayrıca asla unutma, yeri asla ve asla dolmayan kişilerdir anne ve babalar...

pureal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    06 yaşında : Babam herşeyi biliyor.
    10 yaşında : Babam çok şeyi biliyor.
    15 yaşında : Ben de babam kadar biliyorum.
    20 yaşında : Şu muhakkak ki; babamın öyle pek fazla bir şey bildiği yok.
    30 yaşında : Bir kere de babamın fikrini sorsam fena olmayacak.
    40 yaşında : Ne de olsa, babam bazı şeyleri biliyor.
    50 yaşında : Babam her şeyi biliyor.
    60 yaşında : Ah, babam hayatta olsaydı da kendisine danışabilseydim.

slhdmr34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardesim hepimiz o gunleri yasadık ve inan bitmiyor da bitmeyecek de ve BİTMESİN de.. basında baba oldugu icin dua et, derslere asıl tam gaz, kendi ayaklarına saglam basmak icin bu sart. Gidip 3-5 kurusluk harclık cıkart ama okumayı bırakıp hep 3-5 kurus kazanan adam olma. Ben saga sola bakarım ama bana soz vereceksin, derslerini etkilemeyecekse bir seyler ayarlarım. Aman kırma babanı, ben babayım ve 4 yasımda kızım var, daha aklı ermese bile bana kızıp bagırdıgı zman içim cız ediyor, soyleyemiyorum belki, belli de etmiyorum ama ediyor... sen de baba olunca anlarsın, simdi babanın zamanı ile senin zamanın bir degil, ona her sey farklı geliyor, ben babama burgerda yemek ısmarladım, ulan itin onune koyulan et gibi catal kasıksız yemek yedirdin dedi. diyorum ya jenerasyon farkı var arada bir kere...Yoksa sana gıcık oldugundan degil yaptıkları emin ol

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hey yavrum hey...... Konuya bak...

Babam senin yaşındayken derdi ki bana "Baba olunca anlarsın !". Baba oldum
    anladım. Si.....nden düştüğüm adamı senin çağlarında beğenmeyip, küçümsediğim
    zamanlarım çok oldu.

Gelip geçecek bu günler... İnan bana takma kafana. Belki baban yaşındayım
    dinle sana bi abi bi amca tavsiyesi... OKU OKU OKU... Okuyabildiğin kadar oku,
    imkanın elverdiğince ve babanı manevi olarak arkanda hissettiğin sürece oku...

Çünkü gün gelecek şu an çatıştığın adamı kendi ellerinle sen toprağa vereceksin.
    İşte o an geç olmadan babanın değerini bil, annenin değerini kıymetini bil...

SEveceksin de, sayacaksında...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı slhdmr34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardesim hepimiz o gunleri yasadık ve inan bitmiyor da bitmeyecek de ve BİTMESİN de.. basında baba oldugu icin dua et, derslere asıl tam gaz, kendi ayaklarına saglam basmak icin bu sart. Gidip 3-5 kurusluk harclık cıkart ama okumayı bırakıp hep 3-5 kurus kazanan adam olma. Ben saga sola bakarım ama bana soz vereceksin, derslerini etkilemeyecekse bir seyler ayarlarım. Aman kırma babanı, ben babayım ve 4 yasımda kızım var, daha aklı ermese bile bana kızıp bagırdıgı zman içim cız ediyor, soyleyemiyorum belki, belli de etmiyorum ama ediyor... sen de baba olunca anlarsın, simdi babanın zamanı ile senin zamanın bir degil, ona her sey farklı geliyor, ben babama burgerda yemek ısmarladım, ulan itin onune koyulan et gibi catal kasıksız yemek yedirdin dedi. diyorum ya jenerasyon farkı var arada bir kere...Yoksa sana gıcık oldugundan degil yaptıkları emin ol
    Abi zaten kesinlikle sınava hazırlanmayı bırakıpta çalışcak değilim. Ama dediğim gibi 3-5 harçlığımı çıkartsam boş olduğum 1-2 günde hiç fena olmaz. Valla abim ayarlayabilirsen çok iyi, güzel olur. Pm atarsın zaten olursa. Olmazsada canın sağolsun

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Asci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte sorunda sınava girip çıkmama, tercih falan filana yaklaşık 5-6 ay var.
    biliyorum uzun zaman var daha çocukları yeni yeni ergenliği bitiren-reşit olan her baba aynı heralde diyorum yorumları okuyunca. O dönemden kurtulalı daha birkaç sene geçti çok olmadı yani ama haklıymış ya adam diyorum iyikide öyle yapmış.. O dönemde benden ay olarak yada bi yaş büyük arkadaşlarım ehliyet alıp gezmeye başlamıştı arabayı ver gezcem falan dediğimde kendi yanımda olmadan asla araba kullanmama izin vermezdi (kendi yanımda olsada yol çok müsait olmasa vermezdi.) arabayı verirsin vermezsin tartışırdık hep. ehliyetimi trafikten aldığım andan itibaren arabayla ilgili hiç sıkıntı çıkarmadı hatta kendi otobüse bindi bana arabayı verdi..

o yaşlarda çok para vermeyide sevmezdi bunun içinde anlaşamazdik bi türlü, şimdi şimdi anlıyorum derdi bana vereceği para değilde tam kişiliğin oluştugu yaşlarda fazla para verip gereksiz alışkanlıklara başlamammış amacı.. iyikide yapmış diyorum..

son olarak hiçbirşey bi anda düzelmez tabi zamanla sizde düzelirsiniz umarım. karşılıklı olarak (ama özellikle sen) mümkün olduğunca ters laflardan kaçacaksınız bi süre sonra sonra herşey oturuyo yerli yerine.

küçük bi tavsiye tartışacak olduğunuzda ders çalışcam, markete gitcem falan diye bi süre ortalıktan kaybolursan büyük oranda önlersin bu sürtüşmeleri

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet sevgili abilerim, yaşıtlarım, kardeşlerim. Forumda az buçuk tanıyorsunuzdur beni. Açtığım konularla, takas yaptığımız şeylerler satın aldığım sattığım şeyler aracılığı ile. Ne zaman başım sıkışsa buraya konu açıyorum. Allah razı olsun hepiniz yardımcı oluyosunuz, fikir veriyorsunuz. Lise son sınıf öğrencisiyim. Üniv. sınavına hazırlanıyorum.

Babamla pek anlaşamıyoruz artık. Eskiden muhabbetimiz gayet iyi iken şimdi ne yapsam ona dokunuyor, kızıyor. Haliyle benimde her yaptığım harekete kızması, sürekli bağırması gerçekten gururumu kırıyor. Tabiki babadır, elbette evladının kötülüğünü istemez ama ne kadar kırıcı olduğunun farkında değil sanırım. Anlatmaya çalıştım, lakin yine bakarız ederiz diyerek konuyu kapattı. Bunları anlatabilceğim, tavsiye alabiliceğim bi abim yada benzeri biri insan yok çevremde. Yine size sığındım açıkcası.

Sürekli bana kızmasından, verdiği para için sürekli laf etmesinden gerçekten çok sıkıldım. Sizden istediğim tavsiye ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım. Bir diğeri ise kendi paramı bu yaşta nasıl kazanabilirim. Haftada 100 lira kazansam bana yeter. Bunun için ne gibi bi iş yapabilirim. Bi yere girip çalışma gibi bi durumum yok, en baştada dediğim gibi üniv. sınavına hazırlanıyorum. Sizden tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden hepinize teşekkürler.

Dalga geçen, kafaya alan abilerim elbbette olucaktır. Onlarından canları sağolsun şimdiden.
    Valla kardeşim, hepimiz geçtik bu yollardan hiç canını sıkma.

Sana şunu söyleyeyim bir baba için bir erkek evlat bu dünyada en üst en önemli şeydir. Bu sebeple babanın sana söylediği herşey senin iyiliğin ve onun oteritesiyle orantılı, babana saygını, sevgini hiç kaybetmeden, terbiyeni bozmadan, babanı üzmeden geçin. Babana düzgün, kendi ayaklarının üstünde durabileceğini (para mevzusu bu yüzden oluyor, yoksa bütün malı mülkü senin) kanıtlamnı istiyor. Onun iktidarını yıkmadan

haaa kelin merhemi olsa, durumu bizdede var. yaşından dolayı daha alıngan oluyorsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hey yavrum hey...... Konuya bak...

Babam senin yaşındayken derdi ki bana "Baba olunca anlarsın !". Baba oldum
    anladım. Si.....nden düştüğüm adamı senin çağlarında beğenmeyip, küçümsediğim
    zamanlarım çok oldu.

Gelip geçecek bu günler... İnan bana takma kafana. Belki baban yaşındayım
    dinle sana bi abi bi amca tavsiyesi... OKU OKU OKU... Okuyabildiğin kadar oku,
    imkanın elverdiğince ve babanı manevi olarak arkanda hissettiğin sürece oku...

Çünkü gün gelecek şu an çatıştığın adamı kendi ellerinle sen toprağa vereceksin.
    İşte o an geç olmadan babanın değerini bil, annenin değerini kıymetini bil...

SEveceksin de, sayacaksında...
    Yorum yapmaya dilim varmadı abi. O kadar iyi yazmışssın ki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Söylediklerinizin hepsini denicem abiler

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olaya farkli yonden yaklasacaagim. Baban bagirsin tepinsin dursun takilma. Bir kulagindan girsin, digerinden ciksin bagirmalari. Sonucta o ilerde olmayacak ama sen bir basina kalacaksin. Kendi basina yasamaya alis. Gerekirse kendi parani kazan, fakat babana agiz bukme. Yavas yavas bagimsizligini kazan. Ben aman babadir candir muhabbetine hic takilmadim hayatim boyunca. Unutma hayat senin hayatin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorum yapmaya dilim varmadı abi. O kadar iyi yazmışssın ki.
    Ben 41 babam 67 oğlum 4 yaşında...

Babam benimle arkadaş gibi oldu her zaman... Oturup rakımızı da içeriz hala,
    çapkınlık yaptığımızda olmuştur zamanında... Onu çok iyi anlayacaksın zamanı
    gelince...

Şimdi kanın kaynıyor biliyorum seni de çok iyi anlıyorum çünkü hepimiz geçtik
    bu yollardan sakın ama sakın saygını kaybetme babana karşı...

Bugün ben 4 yaşındaki oğlumla alt alta üst üste boğuşuyoruz akşam işten gelince...
    Benim için çok özel baba oğul ilişkisi....

Mesela senin yaşındayken ve ehliyetim yokken babam al cebimden çalacağına
    ben kendim vereyim diyerek arabanın anahtarını kendi vermişti bana...

Zamanla seninde babanla yaşayacağın çok özel anıların olacak...

Bence PC yi kapat git babana sımsıkı sarıl

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben olaya farkli yonden yaklasacaagim. Baban bagirsin tepinsin dursun takilma. Bir kulagindan girsin, digerinden ciksin bagirmalari. Sonucta o ilerde olmayacak ama sen bir basina kalacaksin. Kendi basina yasamaya alis. Gerekirse kendi parani kazan, fakat babana agiz bukme. Yavas yavas bagimsizligini kazan. Ben aman babadir candir muhabbetine hic takilmadim hayatim boyunca. Unutma hayat senin hayatin.
    Aynen... Babana sırtını dayama kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğren.
    Hayat gerçekten zor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 41 babam 67 oğlum 4 yaşında...

Babam benimle arkadaş gibi oldu her zaman... Oturup rakımızı da içeriz hala,
    çapkınlık yaptığımızda olmuştur zamanında... Onu çok iyi anlayacaksın zamanı
    gelince...

Şimdi kanın kaynıyor biliyorum seni de çok iyi anlıyorum çünkü hepimiz geçtik
    bu yollardan sakın ama sakın saygını kaybetme babana karşı...

Bugün ben 4 yaşındaki oğlumla alt alta üst üste boğuşuyoruz akşam işten gelince...
    Benim için çok özel baba oğul ilişkisi....

Mesela senin yaşındayken ve ehliyetim yokken babam al cebimden çalacağına
    ben kendim vereyim diyerek arabanın anahtarını kendi vermişti bana...

Zamanla seninde babanla yaşayacağın çok özel anıların olacak...

Bence PC yi kapat git babana sımsıkı sarıl
    Dediğini yapmayı çok isterdim ama şuan uyuyor abi kendisi Sana söz, bu dediğini yarın sabah yapıcam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen... Babana sırtını dayama kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğren.
    Hayat gerçekten zor.
    Aynen öyle. İlerde Allah muhafaza ona bieşy olduğu zaman tek başıma kalıcam. Bazı şeyleri şimdiden öğrenmem lazım. En azından şuan hata yaptığımda arkamda durucak bi babam var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bu kafada düşünüyorum. Sonuçta ben bi hayalimin peşinden gitiğimde ve onu başaramadığımda en azından denedim olmadı dicem. ama hayalimin peşinden gitmezsem her zaman bi ukte kalıcak içimde. Hep bi pişmanlık. Bunun bilincindeyim

Splendour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum bu dünyada çoğu şey tecrübeyle öğreniliyor.sen şuan sınavına odaklan yapabileceğin başka birşey yok.haftada 100 lira diyorsun.kıs kendini mümkün olduğunca.üniye girene kadar sık.isteklerini gereksinimlerini hep arka plana at.ünide çok ihtiyacın olursa part time bir iş ayarlarsın kendine.ben inanmıyorumki gerçekten bir baba çocuğunun kötülüğünü istesin.sonuçta aramızda ne kadar yaş farkları var ve karakter.her insan sevdiğini belli edemez.ben düşüp kolumu kırmıştım ve eve gittim.inanırmısın 7-8 saat aynı evdeydik cesaretimi toplayıp söyleyememiştim babama.ama ne yaparsa yapsınlar değerlerini bilin.baba anne gibisi yoktur.2 yıl oluyor babamı kaybettim.bazen başıma kötü olaylar geliyor,keşke diyorum yanımda olsaydıda bana bağırıp kızsaydı.Allah kimseyi böyle sınamasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu açtığınki zamanki ruh halinden daha iyisindir umarım... Hayırlı geceler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)