User Tag List

Sayfa 5/9 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
158 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Baba-Oğul İlişkisi

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hic okumadan yaziyorum baska muhabbetler donduyse ortadan dalmis gibi olmiyim

TR de iken ayni evde yasamamiza ragmen hic konusmaz gibi birseydik ama annemle saatlerce konusurduk. 5 yil oldu ayrilali hepimiz alistik birbirimiz olmadan yasamaya ama bazen telefonda oyle seyler soyluyorki herseyi birakip geri donesim geliyor. Cok uzun seyler yazilabilir ama kisaca ne onlarla oluyor ne onlarsiz .

Senin durumunla asagi yukari ayni durumdayiz. Bende 17 yasimda iken maddi ozgurlugum icin cok ugrasmistim ve basarmistimda. O zamanki imkanlar ile simdiki imkanlar tamamen farkli. Yurtdisindan ozellikle ebayden seni zorlamayacak butce ile baslangic yapip 3-5 kurusta olsa birseyler birakacak seylerle baslayip devamini getirmeye calisabilirsin . Ticaret bana gore degil dersen eger otellere, restaurantlara garson gonderen firmalar var Tr de ( hala vardir diye tahmin ediyorum ) Oralara basvurup ozellikle hafta sonlari sana bir hafta yetecek harcligi cikarabilirsin.

Arkadas, forumdas, abi tavsiyesi olsun ne olursa olsun babani ve aileni asla karsina alma. Yasin 17 kanin kayniyor ama sinirlerini kontrol etmesini ogren ve asla sinirlerinin seni kontrol etmesine izin verme.

meLaNchoLic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Asci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesela abi senden Diecast'ı aldım. Niye aldın bunu dedi. Hiç öyle koleksiyonluk olsun dedim. Bayılıyosun arabayla alakalı herşeye para harcamaya dedi. E orda diyemiyosun işte sen saçma sapan traş makinasına para bayılırken sorun olmadı da ben heves edip aldıgımda mı sorun oldu diye. Valla dediğin gibi abi, bi eve iki reis olmuyo. Erkeğin belli bi yaştan sonra babadan uzaklaşması gerekiyo.(yanlış anlaşılmasın bunları kendim için demiyorum. Ben daha o yaşa gelemedim )
    senınkı gene arabayı aldın dıye laf edıyo benımkı sımdı mutfaktan kalksın gelsın hala napıyosun bu saatte dedıgınde hııc forumda takılıyom oyle dedıgımde dıyecegı sey belli "bu kadar saat neye bakıyosun orda" ya da "bitmedi su arabalar ne cok bakıcak seyın varmıs sabahtan aksama kadar ızlıyosun bakıyosun edıyosun vs.vs." uzaaaarr gıder

ılk defada habersız pahalı bısey aldım gecen ay odama led tv aldım kafama göre evkurdan cunku sureklı alcam alcam dedıgımde sımdı bosa taksıt acma dıolardı dayanamadım gıttım kendm aldm zaten calısıp kendım oduom dıye tv geldı kuruldu ilk 1 saat konustular sonrada geldiler bi film acta izleyelim bakalım nasıl oluyomus dediler arada kafalarına estimi gelip bagla su bılgısayarıda bi film izleyelim diyolar böylede bi garipler işte
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

emir91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkezde aynı durum işte s.a a.s deyip gecmek, kavga gürültü cıkmasın diye aynı ortamda cok bulunmamaya calısmamak vs. herkezin babası muhakkak sever değer verir fakat herzaman düşünürüm keşke muhabbet daha farklı olsada az zaman geçirmek yerine biraz daha beraber zaman geçiriyim dese insan.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anne babalar hep çalışkan olmanı, iyi yerlerde okumanı, güzel bir iş sahibi olmanı isterler bunu unutma...Bunu kendileri için mi isterler? Tabiki hayır...Bağırsalar da çağırsalar da kötü davransalar da hepsi senin içindir.

Ben de babamla pek anlaşamam, konuşabildiğimiz tek şey otomobillerdir. Onun dışında hiçbir ortak yanımız yok diyebilirim. Çok dayak yediğimi de bilirim, çok azarlandığımı da, arkadaşlarımın yanında küçük düştüğümü de...Bunların hiçbiri güzel şeyler değil ama çocuğuma neler yapmayacağımı öğretti bunlar bana...Babam da annesi babası ayrı büyümüş, aile sevgisi aile sıcaklığı nedir bilmemiş, yaşamamış görmemiş...Yurtlarda kalmış 3 kuruş parayla okumaya çalışmış ve mühendis olmuş o imkansızlıklarda...O yüzden gençliğimde ders çalışmadığımda, sonrasında işsiz kaldığımda, iyi bir işte çalışmadığımda ne söylediyse haklı buluyorum.

Annemizin babamızın her ne yaşarsak yaşayalım değerini bilmek lazım...Onlardan başka hiç kimsemiz yok...

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla varken değerlerini bilmezseniz, olmadıklarında keşke yaşasada isterse el bile kaldırsa dersiniz. ben diyorum, yaşasada tokatını yemeye bile razıyım. sert adamdı elide ağırmış, sonuçta asker adamdı ama dayağını yicek kadar büyüyemedik yaşarken, erken gitti. yaşasa dayağını yemeye razıydım.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı emir91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkezde aynı durum işte s.a a.s deyip gecmek, kavga gürültü cıkmasın diye aynı ortamda cok bulunmamaya calısmamak vs. herkezin babası muhakkak sever değer verir fakat herzaman düşünürüm keşke muhabbet daha farklı olsada az zaman geçirmek yerine biraz daha beraber zaman geçiriyim dese insan.
    valla ben nelere istiyorum ama olmuyor..bicok kısı bılır aılevı durumumu ama sa as bıle bazen fazla geliyo inan bana.allahın gucune gıtmesın ama boyle yni..
    - K -

________
    Dr.Ecu

merve
    Misafir
    benim babam bitanedir yaa, bak yine çok özledim, kıymet bilmek lazım

sende küçücüksün daha, senin yaşındayken üni 1 deydim ben, düşünüyorumda salağın tekiydim, ne çalışması o yaşta, otur adam gibi dersine çalış, iyi bi yer kazanınca herşey sona erecektir zaten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üniversiteye gidince herşey değişicek emin ol. bu yaşlarda çoğu kişi aynı şeyi yaşamıştır. bende annemle o şekildeydim. üniversitede uzak kalmanın çok yararı oluyor. haksız bile olsan kırma babanı derim, sineye çek

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçecek bu zamanlar... Sık dişini sadece...
    Hepimiz aynı dönemlerdne geçtik..geçemedik v.s...
    Sabret ve şu üniversite için elinden geleni ardına koyma
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç bi aile evladını kötü olmasını istemez,senin yaşadığın tartışmaları hemen hemen herkes yaşamıştır emin ol.Benden san bi abi,kardeş ,ne sayarsan say ama ana babanın sakınha ahını alma.Askere gidip geldikten sonra daha iyi anlarsın onları.Tamam de geç,takma kafana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece ilk postu okudum..

ama olaya biraz bencil bakıyosun bence.. baban ne iş yapıyor bilmiyorum ama şunu unutma

herşeyden önce ev geçindiriyor evin senin varsa ablan abin kardeşin annenin belkide babaannenlerin ananenlerin de yükü omuzlarında olabilir

bununla birlikte paranın yetmediği durumlar vardır emin ol yeri gelir cebinde para bile kalmaz sana veya başka bişeye vermesi gerekir

bi durum olmuştur manevi olarak sıkılmış bunalmıştır.. yetişemiyo olabilir bu şıklar uzar gider..

o inan seni o gözle görmüyor yani yaşın büyümüş etmiş fasa fiso onları geç o seni hala 4-5 yaşında çocuk olarak görüyodur buna emin ol...

üni kazanınca da olay bitmiyor ben sana söyliyim sakın üniyi kazandımmı iş bitiyor diye düşünme ve herzaman beterini gör kendinden altını gör maddi olarakta manevi olarakta..

o yüzden buna da şükür de yaptığın şeye odaklan.. ve kesinlikle çalışmayı düşünme

al ben çalıştım ünide ilk senemde derslerim bombok oldu okul bitmedi alttan dersler ıvırlar zıvırlar bitmiyor olay..

babanı üzme güzel kardeşim anne baba candır uzak kalınca anlarsın ve emin ol senin ümüğünü bile sıksa baban sana bişey olduğunda uçarak gelicek olan şey ailendir.. vardır onunda bi sıkıntısı de geç.. benim yaptığım yanlışlıkları yapma

lncdlt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla varken değerlerini bilmezseniz, olmadıklarında keşke yaşasada isterse el bile kaldırsa dersiniz. ben diyorum, yaşasada tokatını yemeye bile razıyım. sert adamdı elide ağırmış, sonuçta asker adamdı ama dayağını yicek kadar büyüyemedik yaşarken, erken gitti. yaşasa dayağını yemeye razıydım.
    Basiniz sagolsun.

Sadece ilk mesaji okuyarak yaziyorum... O yaslarda baba ile atismalar normal, hatta olmazsa bir problem var demektir

Bende baya bir zaman babam ile gecinemedim ama 1 yildir kafa yapimiz tamamen uyusuyor (bunda benim kafa yapimin degismesi en buyuk etken tabi )

Gelicek gecicek zamanlar bunlar. Bu zamanlarda sana su anda dersler veriyor, farketmemen cok dogal.

Insan babasini anca baba oldugu zaman tamamen anlar demisti bir buyugum, bende sana ayni seyi diyeyim.

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çalışmayı falan boşver. Babana karşı bütün kırgınlığını-hırsını derslerden çıkart. İyi bir üniversite kazanıp babanı mutlu ettiğinde yeni bir başlangıç için adım atılmış olucak zaten.
    artık corc-i zamanı cdti

Splendour - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı hisleri paylaşıyoruz,başın saolsun.

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lise bittikten sonra 3 sene evde oturdum ne çalıştım ne başka bişi yaptım....17-20 yaş arası....ne kadar kavgamız oldu evden kaçtım o beni kovdu falan ama sonrasında ikimzide yaptığımız yanlışları anladık barıştık....okula gitmiyosun araba istiyosun bütün kavgalarımızın alt yapısı buydu....neyse uzatmıyım geçen sene okula başladım ve her yaptığımın battığı kişi birden değişti...baba arada çalışıyım param olsun diyorum yok sen okula devam et para ben veririm sana diyo baba arabayı şunu yapcam tamam olum yap ne lazımsa diyo...bide okulda başarılı olursan kral gibi davranır....diceğim şu ki çalışmayı falan bırak yada illa çalışmak istyosan ders çalış....güzel bi okul kazan emin ol gözüne giriceksin bide derslerde güzel giderse bi dediğin 2 olmaz .....benim fark ettiğim şey onunla aranı iyi tutmak istiyosan onun istediği konuda başarılı olmalısın genelde coğuda okulda başarı ister.....
    bu arada babası ölen arkadaşlarım abilerim başınız sağolsun bazen düşünüyorum babam olmasa ne yaparım diye cevap bulamıyorum....işime karışma diyorum ama çıkmaza girdiğimde hep beni kurtaran o oluyo.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    para şimdi büyük problem sanırım,vermeyince suçlu olur ama sabah kahvaltıda birşey eksik gördüğün zaman anne bundan yokmu deriz bi güzel.
    ben para kazanmıyorum okuyorum şuan,üni masrafı o bu zaten yük oluyorum,çok gerekli olmadıkça keyfi harcamalarımda para ıstemıyorum biriktiriyorum bi yol ile.biraz tutumlu olmak gerek.1 ay tatil vardı nerdeyse coğu zaman evdeydım,dışarı çıkıpta ona buna harcama yapmayayım diye.
    bi gün işte geldi, b.k var evde oturdun kaldın git bi gez toz ne var ne yok öğren sanki parayı sen kazanıyorsun dedi ??????? haha hoşuma gitmişti valla ama hâla para isterken gönlüm razı gelmiyor.

zaman gerekli.aynı dertleri çeken arkadaşım var,üni başlamadan 1 hafta önce gitti okuluna.seni bilmem ama o biraz agresif te, baba-oğul çabuk sinirleniyorlar ondanda oluyor hep zıt hep zıt

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anne babalar hep çalışkan olmanı, iyi yerlerde okumanı, güzel bir iş sahibi olmanı isterler bunu unutma...Bunu kendileri için mi isterler? Tabiki hayır...Bağırsalar da çağırsalar da kötü davransalar da hepsi senin içindir.

Ben de babamla pek anlaşamam, konuşabildiğimiz tek şey otomobillerdir. Onun dışında hiçbir ortak yanımız yok diyebilirim. Çok dayak yediğimi de bilirim, çok azarlandığımı da, arkadaşlarımın yanında küçük düştüğümü de...Bunların hiçbiri güzel şeyler değil ama çocuğuma neler yapmayacağımı öğretti bunlar bana...Babam da annesi babası ayrı büyümüş, aile sevgisi aile sıcaklığı nedir bilmemiş, yaşamamış görmemiş...Yurtlarda kalmış 3 kuruş parayla okumaya çalışmış ve mühendis olmuş o imkansızlıklarda...O yüzden gençliğimde ders çalışmadığımda, sonrasında işsiz kaldığımda, iyi bir işte çalışmadığımda ne söylediyse haklı buluyorum.

Annemizin babamızın her ne yaşarsak yaşayalım değerini bilmek lazım...Onlardan başka hiç kimsemiz yok...
    Yavuz,güzel yazmışsın ama bir yerine katılmıyorum o da ilk paragraftir.Bir evladin çalışkan olmasini istemek onu başkalariyla kıyaslamak ve onun yerine hayaller kurup ona bir hayat dayatmak asla ve asla doğru değildir..Sen çok iyi bir aktör olabilecek iken ve ya müzisyen olabilicek duruum da olmana rağmen seni mühendis olmaya ve ya doktor olmaya sırf kendi egolarini tatmin etmek ve eğer ben olsaydim bu olurdum diyerekten çocuğunu baskı ile yönlendirmektir.Her insan mutlaka ve mutlaka bir işte başarılı olur bu da içinden ne kadar gelerek yaptığına bağlıdır.Anne baba bu duyguyu yeri geliyor köreltiyor ve kendi istedikleri çocuğa dayatıyor.Evet,belki istedikleri oluyor ama o çocuk daha sonra mutsuz bir hayat yaşıyor ama sözde onun iyiliği içindi herşey ? O yüzden hayatta bazi insanlar yaşı ilerlediği zaman zıvana dan çıkıyor bir anda özgür hayati yaşamak istediğini yapmaya çalışıyor bir düzeni varken sırf bunun için düzenini bozanlar,boşananlar var..Bir insanin geleceğini çocukluğu belirliyor..Çocuklukta ve gençlikte yaşayacağı problemler ileride çok daha kalıcı hasarli sonuçlara yol açıyor.(Kişilik bozukluklari vs..)

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnan bunlar geçecek emin ol. Hele bir üniversiteye gel.

Bende ortaokulda çok zorlu bir ergenlik dönemi geçirdim. Evden kaçtım, şunu yaptım, bunu yaptım ama ne yaparsan yap onların evladısın.

Rabbim nasip etti; liseyi ailemden uzak, yatılı bir şekilde okudum. Ve varya, o okula kayıt yaptırdığım gün dünyanın en özgür insanıydım. Fazla özgürlükte zarar yoksa çift dikiş yaparsın, ben direkten dönmüştüm.

Şu anda sana lazım olan tek şey derslerine çalışmak ve aileden uzak şehirde okumak.

Rabbim sınavında yardımcın olsun.

Hakan Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin yaşındayken ben değil babama laf söylemek, cesaret edip konuşamıyordum bile. Hep azarlamalar, türlü türlü laf söylemeler , bir laf söylesen saçmalama demeler falan. Beni hep çocuk yerine koyardı. Hala bile öyle ama. Tamam baban sonuçta özlersin falan ama hala bile bana güvenip kendi arabasını vermez mesela. Kendim çalıştım aldım ama okuyup zamanı gelince. Biraz sabır etmeye bak kardeşim. Ben senden daha kötüydüm. Bütün gün azar işitirdim boynum bükük dolaşırdım. Arkadaşlarım bütün gün arabayla dolaşırlardı, ben oturup sinirimden ciddi ciddi ağlardım o derece. Ama Rabbim şu an bana kat kat verdi şükürler olsun. Biraz sabır önemli. Şimdi biraz zaman geçti. Espri yapmaya falan başladı artık takılmacalar falan ama hala inadından vazgeçemedi. Geçen gün mesela dükkanın önü biraz eğimdi baba ben çıkartayım istersen arabayı dedim olmaz altını sürtersin dedi Şu an hiçbirşeyle aklını bulandırma. Oku düzgünce mesleğine bak, mümkünse uzak bir şehirde üniversite oku. rahatına bak sonra bir iş bul , paranı kazan artık ne yaparsan yap yolun açık olsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)