User Tag List

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 6789 SonSon
158 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Baba-Oğul İlişkisi

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Çok üzgünüm bunları söylüyorum kimse alinmasin ama kültürümüze biat etmek nasil yerleşmiş..

Baba kizsa,dövse,sövse,aldatsa yine babadir tribi...o da bir insan sadece biyolojik olarak sizin dünya ya gelmenize vesile olan kişidir.Herkese nasil adil davraniyorsaniz ona da adil davranin.Hayat sizin..kendi kararlarinizi verin tabi eğer tavsiyeleri varsa dinleyin mantikli geliyorsa uygulayin ve değerlendirin mantikli gelmiyorsa kusura bakma baba bana göre doğru değil benim düşüncem bu ve kendi fikrimi uygulamak istiyorum diyin ve harekete geçin..kimse sizi istemediğiniz birşeye yapmak zorunda bırakamaz..(eğer reşitseniz)

Edit:Olayi lütfen farkli yerlere taşımayın ve ya demek istediklerimi saptırmayın..Örnek olarak bir erkek nasil bir kızı deliler gibi sevdiğin de onun peşinden koşuyorsa ailesi izin vermese bile..aynısını kendi hayatınızda ki olaylara yapin demek istediğim budur..Babam bunu diyor onun dediğini illa yapmaliyim demek değil..Akil süzgeçinizden geçirip durum değerlendirmesi yapmak mühim.

arabasızadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu tam okumadım ama sıkıntını anladım kardeşim çok canın sıkılırsa atla gel 2 bira ısmarlarım sana arabam yok olsa gazlatırdım seni neyse konuşmak istersen grüşürüz saygıla-R
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

131mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende benim yaşıtım olup ta ''bu yaşta çalışıp para kazanmak çok çok zor'' diyen arkadaşlara sesleniyorum siz bi gidin allah aşkına beyler Ben 15 yaşımdan beri babamdan para almadım aldıysam da gittim dükkanında temizlik yaptım satılık arabasına detaylı temizlik yaptım hakkımı aldım ki bunu bana babam öğretti... Son 4 yıldır yapmadığım iş kalmadı elektrikçisi yıkamacısı tamircisi garsonluğu organizasyon işleri falan ama para kazandım harçlığımı çıkarttım...

Bir fabrikada işe başladım aylık 1000 lira maaş alıyordum bi baktım ki okumuşlar 3000 alıyor dedim okuruz amk lise kitaplarını kurcaladım falan filan mühendislik kazandım. Şimdi ne zaman evime gidip gelsem Babam mutlaka cebime harçlık koyar param var dediğimde kızlara yedir o zaman hıyar der güler

Bunların hepsine babam sayesinde kavuştum ne derse haklı o kadar
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itin köpeğin maskarası değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, askeriyim.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    badcat

kimse zaten aldatan eden yada ne biliyim içip içip eve gelip olay çıkartan babayı koru itaat et demez. öylesine ters çıkışmakta gerekirse üstüne yürümek bile gerekli olabilir.

ama kimisi çok iyi insandır ama biraz sinirlidir. hata yapmaman için hep gereğinden fazla prensipli yaşatmaya çalışan babalar var. valla evine bakıyorsa aç açıkta bırakmıyorsa kumara alkole karıya kıza yönelmiyorsa o baba isterse çok sert biri olsun genede katlanılmalı.

zaten elin ekmek tutmaya başladı mı böyle sert babalar bile değişiyorlar. sonuçta her insanın dönem dönem zorlukları oluyor. örnek çocuk harşlığını alıyor hiç bişeyden habersiz ama belki adam aslında borç içinde ama ona belli etmemeye çalışıyor o yüzdende yanlış harcama yaptığını gördüğünde arada laf sokuyor olabilir refleks gibi.

şu özellikle aile ekonomilerinin son yıllarda ki yıkılışlarıyla gördüğüm kadarıyla bir çok mutlu ailenin düzeni mutluluğu darbe almaya yıkılmaya başladı.

yani bazen büyüklerimizin ne sorunları olduğunu bilemedğimiz aslında çocuğum okusun diye çok fazla stres ve çalışmak zorunda kalıpta bunu söyleyemediğini anlayamadığımız dönemler olabilir.

burda anca tavsiyede bulunuyoruz. herkesin babasını en iyi kendi evlatları tanır. ancak gördüğüm o ki bazen çevrede, adam kendine göre kendini haklı görüyor gezmek eylenmek hakkım bana şu kadar harşlık vermeli şunu bunu yapmalı gibi babasına yüklenebilenler oluyor. valla olmayınca katlanmak lazım.

benim kardeşimde öyle bazen olmadımı yok u anlamıyor. babamız olmadığından tüm üni masraflarını ben karşılıyorum her ay bir sürü para yolluyorum ama bende insanım bazen çıkmıyor öyle zamanlarda triplere girebiliyor bende dolayısıyla parlayıp fırça atabiliyorum anlayışsızlığı karşısında.

ama olanları anneme öyle yansıtmıyor. ben onun üstüne gittim tripler attımda ondan bağardı bana demiyorda, durup dururken bağardı bana filan diye anlatabiliyor
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

zübeyir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu baba oğul ilişkisinde çıkan kavgalara dikkat edıyorumda Yaş hiç fark etmiyo5 yaşındada olsan 50 yasındada hep sıkıntı yaşanıyo.Her evde oluyor boyle seyler.yeterki uzatma.hepimiz babamızla çok zor zamanlkarımız olmuştur.babamıza içimizden nelersoylemisizdir.sonuçta baba yapıcak birşey yok.şu sıralar babama kızdıgımda bunu ızlıyorum bıraz normale gelıyorum .sende izle

Yaşlı Bir Baba ve Genç Oğulun Hikayesi: ISRA Suresi - Kişisel Gelişim - YouTube
    Scorpion TypeR

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 131mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende benim yaşıtım olup ta ''bu yaşta çalışıp para kazanmak çok çok zor'' diyen arkadaşlara sesleniyorum siz bi gidin allah aşkına beyler Ben 15 yaşımdan beri babamdan para almadım aldıysam da gittim dükkanında temizlik yaptım satılık arabasına detaylı temizlik yaptım hakkımı aldım ki bunu bana babam öğretti... Son 4 yıldır yapmadığım iş kalmadı elektrikçisi yıkamacısı tamircisi garsonluğu organizasyon işleri falan ama para kazandım harçlığımı çıkarttım...

Bir fabrikada işe başladım aylık 1000 lira maaş alıyordum bi baktım ki okumuşlar 3000 alıyor dedim okuruz amk lise kitaplarını kurcaladım falan filan mühendislik kazandım. Şimdi ne zaman evime gidip gelsem Babam mutlaka cebime harçlık koyar param var dediğimde kızlara yedir o zaman hıyar der güler

Bunların hepsine babam sayesinde kavuştum ne derse haklı o kadar

Aynen öyle. "Ben ilk arabamı almak için 2. işime girmiştim, o arabayı da sen başkalarının arabasına bakıp imrenme diye aldım" der hep ihtiyar.(ama annemden öğrendiğime göre başkasının arabasının üstüne oturduğumdan balkondan bağırmış sahibi sonra gidip almış, 2. işe girmiş =) ) Allah razı olsun. Ne zaman maddi sıkntıya girse, baba bak part time işe girebilirim derim, yok oğlum sen okulunu adam gibi oku sonra paranı kazanırsın zaten, o zaman işi bırakıcam ne halin varsa gör der sırıtır. Yazları iş bulursam çalışırım, 14 yaşımda restaurantta mutfaktaydım, 16 yaşımda otelde yine mutfaktaydım, 18 yaşımda matbaada çalıştım vs. Şimdiye kadar sağolsun hiçbir şeyimi eksik etmedi. Aramız mükemmel değildir, kötü de değildir de işte sitede babalarınızdan efsanevi sözler konusunda duyduğum kadar koyu muhabbetimiz yoktur. Merhaba merhaba arada futbol, siyaset o kadar. Arabayı alırken fikrimi sormadı, kırıldım mı kırıldım ama belli etmedim en nihayetinde adamın arabası, adamın parası, ne zaman bu konuda eleştirsem benden bu kadar oğlum çalış daha iyisi senin olsun der.

Özetlersek, babalar her zaman haklı değildir, fakat sahip olduğumuz çoğu şeyi öncelikle kendimizi anne ve babamıza borçlu olduğumuzdan ötürü en azından saygıyı hak ediyorlar, onlar da bize müthiş bir hayat sunmak isterdi ama kedi her zaman ciğer yemezmiş. Bunlara da şükür.
    Instagram: mutusgarage

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    GökhanRS,saol cevabin için yanlış anlamamışsın en azından

Her zaman sürtüşmeler olur ve ya anlaşılamayan noktalar gelir geçer sonuçta herkesin aynı fikir de olduğu bir ortam asil problemli olandir bana göre..
    Ama eğer bir insan sırf egolari,geçmişte kendi babasiyla(dede olur) yaşadıklarını kendisinin size aksettirmesi ben babamdan böyle gördüm diyerek olumsuz şekilde davranmasi kabul edilebilir değil..buna biat kültürü ile susmak bana göre değildir..

Örnek olarak ben yanlış bir karar alma aşamasındaysam ve kendisi de beni bu durumdan vazgeçirmek için karşısına alıp bir birey olarak konuşursa yardimci olmaya çalışırsa işte bu babalik olur..ve kendi yaşadığı olumsuzluklari yaşamamaniz için yardim etmesidir..yoksa ego vs girdimi işin içine............

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaDCaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GökhanRS,saol cevabin için yanlış anlamamışsın en azından

Her zaman sürtüşmeler olur ve ya anlaşılamayan noktalar gelir geçer sonuçta herkesin aynı fikir de olduğu bir ortam asil problemli olandir bana göre..
    Ama eğer bir insan sırf egolari,geçmişte kendi babasiyla(dede olur) yaşadıklarını kendisinin size aksettirmesi ben babamdan böyle gördüm diyerek olumsuz şekilde davranmasi kabul edilebilir değil..buna biat kültürü ile susmak bana göre değildir..

Örnek olarak ben yanlış bir karar alma aşamasındaysam ve kendisi de beni bu durumdan vazgeçirmek için karşısına alıp bir birey olarak konuşursa yardimci olmaya çalışırsa işte bu babalik olur..ve kendi yaşadığı olumsuzluklari yaşamamaniz için yardim etmesidir..yoksa ego vs girdimi işin içine............

abicim zaten bu durumda ona birşey demek yanlış olur.

ama Gökhan abininde bahsettiği durumlarda karı kıza para yiyosa yemişim babalığını ya

altan alamam bu konuda sonuçta haksızlığa uğrayan annem yani

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    okuyupta ekstradan çalışıp hemde üniversiteye girmek için çalışacaksan , bence çalışma hayatı okul kazanman için bir engel olucaktır....
    konsantre eksikliği,yorgunluk vs. durumlar ortaya çıkarsa sen istediğin zekilikte adam ol , sınavı kazanman pek mümkün değil istediğin bölüm için en azından yeterince çalışman lazım.o da ; alt yapısı iyi olan hazırlanma evresinden geçer.
    -iyi hazırlanman için ; ille de iş olucaksa , yorulamayacağın bir iş olmalı.
    -net cafe sorumlusu,cafe kasiyeri..oturmalı bir iş gibi düşün.
    -yorulmaman lazım.
    -eve geldiğinde veya dersin başına geçtiğinde algılarının yüksek olması sana yeterli ders çalışma düzeyini sağlar.

-baban ile olan ilişkilerini düzeltmek istiyorsan ; onunla ERKEK-ERKEĞE konuşman lazım. hayatına yön verebileceğin 1 evreden-dönemden geçtiğini ve aile içierisnde ve ev ortamında yeterli huzuru bulamadığını ve ilişkilerinizin en azından biraz daha tatlıya bağlanmasını hatta ve hatta ; bu huzursuzluğun babanın yol açtığını en azından kendi iç duygularındaki huzursuzluğu babanın yarattığını söylemelisin...(yada çözüm) sunmalısın.okumam lazım ama senin yüzünden derslerime çalışamıyorum çünkü mutsuzum gibi....
    -şimdi gelelim babanın seni terslemesine ... o da bir insan ve kafası eskisi gibi en azından senin gibi dinamik düşünemeYEbilir.onunda yürütmek zorunda olduğu bir çark sistemi var.işi-ailesi-çevresi gibi.onun işleri onun yaşantısı senden biraz daha zor.yapması gereken görevleri---sorumlulukları ve çözmesi gereken sorunları var .... o biraz daha sert yaşıyor hayatı ... bence baban seni sadece geçiştirmiş gibi.(hallederiz lafından) yola çıkıyorum ... baban ile olan şuanki sorunun aslında "ilgisizlik" ...
    -sana olan ilgisizliği....
    -şöyle de düşünebilirsin ayrıca, herşey üst üste denk geldi , birde sen bastırınca bişekilde kendi mekanizması adına seni geçiştirmiş gibi oldu ....
    -bence "bir tavla" oynarken nabzı yokla. oyun oynarken tatlı tatlı sohbete dal sen ... konuşmuş ama konuşmamış gibi. yada kendi ilişkiniz adına bir tuğla da sen koy
    -arayı yumuşat....onun işlerinden işinden , çevresinden , yada ileride filan yapmak istediği planlarından "bahsettir" ona ...
    -eğer bir planı varsa , zaten gerekli konuşma yolu sana açılır kendinden bahsetme adına
    -belki gerçekten saçma gelebilir sana ama , konuyu geyiğe almadığımı ve sana yardımcı olmayı denedim bende..."ö.m. atabilirsin" ...

sevgi ile kal.
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Providence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baban ile zaman geçirmeye çalış haftasonları vs , eskiden ilişkimiz çok iyiydi diyorsun belkide artık ona zaman ayırmadığındandır bu davranışları , tabi biraz da orta yaş bunalımı olabilir , genelde anne-babalar çocukları senin yaşlarına geldiğinde onlarla eskisi gibi vakit geçirememekten şikayetçi olurlar ve bunu bazen çocuklarına yansıtırlar. Babanın para döktüğü sapanlarını vs lerini biraz paylaş onunla denemekten zarar gelmez

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu açan arkadaşım, yaşlarımız 3 aşağı 5 yukarı aynı yaşıt sayılırız. İlk olarak değinmek istediğim konu biraz babanın yapısıyla ilgili. Benim babam en ufak şeye sinirlenebilir, kimi zamanda sinirleneceğini tahmin ettiğim şeylere hiç birşey demez olan olmuş artık der geçer.

Herkes maddi durumdan dolayı söylenmiş, fakat maddiyatla inanın ilgisi yok. İstediğimi alıp gezebiliyorum, evde herkese araba var istediğim zaman çıkabiliyorum sorunum yok ama babamla sürekli bir tartışma halindeyim. Haklı mıyım, olaylayın %90 ında haksız, %10 unda haklıyım. Haklı olduğum zamanda kendi kendime söylenir ama sineye çekerim. En sonunda mantıklı düşününcede babamın haklı olduğunu görüyorum.

Birde konunun ayrı bir kısmı var, benimde okul ile başım belada, söylenmesinin en büyük sebebide budur ama maddiyata pek bağlama Forumdan tanıştığım insanlar bilir nasıl biri olduğumu, az çok yaşantım hakkındada bilgi sahipleride vardır ama o tartışma kolay kolay bitmez.

Son olarakta, babamın sürekliği dediği laflardan biri ise, "Bende senin yaşlarında böyleydim babama çok kızar-söylenirdim, ama iş işten geçtiğinde ben gittiğimde diceksin kendi kendine baba ne kadarda haklıymışsın diye"
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuya en uzun cevaplardan birini yazabilirim sanirim kendi icimi doksem. ama tek tavsiyem kendi iraden ve aklin var. ney iyi ne kotu idrak edebiliyorsun. sana tavsiyem her ne olursa olsun kendi yolunu kendin cizmen gerektigi. Ama sakin unutma bu dunyada tek gercek varsa oda annedir. baba degil..
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Rascal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuya en uzun cevaplardan birini yazabilirim sanirim kendi icimi doksem. ama tek tavsiyem kendi iraden ve aklin var. ney iyi ne kotu idrak edebiliyorsun. sana tavsiyem her ne olursa olsun kendi yolunu kendin cizmen gerektigi. Ama sakin unutma bu dunyada tek gercek varsa oda annedir. baba degil..
    telefonuna bak baham diyosan internet paketim yok facebookunu aç
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

F.Dogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Para pul hikaye bir erkegin arkasinda onun her zaman iyiligini dusundugunden yapmayacagi seyin olmadigi bir babanin olmasi paha bicilemez.

Universiteyi kazandim babamla aram o zamana kadar cok soguktu. Babam cok emek verdi fedakarlik yapti. Oyle bi tavirdaydiki kazanamazsam onlarin altinda ezilip gidecektim. Sinavi kazandim babamin ilk defa o bilgisayar ekraninda agladigini ve bana ilk sarilisina sahit oldum. Simdi aramiz o kadar iyiki hayatta her istedigim olmuyor ama bana herseyi gerekceli anlatiyor ve beni ikna ediyor. Universiteyi kazaninca soz vermisti araba alicam diye alamadi o siralar altindakini verdi gonderdi beni. Ben bikac ay sonra haberini aldim herkesten araba ister olmus milletin nazindan bikmis etmis dayanamadim geri goturdum verdim.

Diycegim o ki o eski halinden eser yok simdi babamin sen hic parayi dusunme sinavini kazan hayatin sana nasil guzel gelecegini goreceksin.
    "Ve her millet, icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır."

fastchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 41 babam 67 oğlum 4 yaşında...

Babam benimle arkadaş gibi oldu her zaman... Oturup rakımızı da içeriz hala,
    çapkınlık yaptığımızda olmuştur zamanında... Onu çok iyi anlayacaksın zamanı
    gelince...

Şimdi kanın kaynıyor biliyorum seni de çok iyi anlıyorum çünkü hepimiz geçtik
    bu yollardan sakın ama sakın saygını kaybetme babana karşı...

Bugün ben 4 yaşındaki oğlumla alt alta üst üste boğuşuyoruz akşam işten gelince...
    Benim için çok özel baba oğul ilişkisi....

Mesela senin yaşındayken ve ehliyetim yokken babam al cebimden çalacağına
    ben kendim vereyim diyerek arabanın anahtarını kendi vermişti bana...

Zamanla seninde babanla yaşayacağın çok özel anıların olacak...

Bence PC yi kapat git babana sımsıkı sarıl

abi babam 47 yaşında o hala benle boğuşuyo

bendeki baba sizlerin babaları gibi değil allah herkese öyle baba versin
    para okul için verir ayrıca para vermez ama bi örnek vereyim ardiyede bi 4*100 sac jant-lastik takımı vardı çıkarttı onu meydana anladımki bu boşta gidip satıp aldım parayı yani öyle direk eline para vermez arabanın hala çalışan farını vs. değiştirir çıkanı elır eve getirir bana sattırır

hele bir ehliyet-araba muhabbeti varki aramızda hahaha St-Max - C2VTS yaşıtlarımız bilir o der kazanıp çalışıp alırsın bende derim ben ehliyeti alınca o arabanın sende kalacağını sanıyorsan yanılıyorsun
    gibi gibi gibi bizi aramız böyle daha dün akşam can sıkıntısına sahilde turlayıp bi iki sıkıp geldik

hea bendede ne var şu yaşıma geldim daha babama bi saygısızlık yapmadım sözünden çıkmadım gece gezmelerim çok fazla yoktur gündüzleride gideceğim yerler bellidir genellikle bostancı sanayii'de parçacımda bulur beni o konuyla ilgili çok değişik anılarımız var ben daha 4.-5. sınıftayken ama anlatsam çok uzun olur şu an bile lafı çok dolandırıyorum kısacası ana fikir bu paragrafın başında
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka sen çekirdekten yetişme bi manyaksın belirtiyim dedim
    -Now-34 K 3862 E34 5.20 1996 CosmosSchwarz " Sumfang Edition "

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah a sukurler olsun cok iyi babam var.Gezmeye birlikde gideriz, makarayi birlikde yapariz, sovulceklere birlikde soveriz vs
    Bide arada bizim ozel gunlerimiz olur derki bugun baba-ogul degil 2 arkadasiz ne yapiyosan yap ozgursun herpoku yemekde gercekden de agzini acmaz.Ama bende ne derse yaparim daha bi gun saygisizlik etmedim etmemde, herseyde destekcisi oldum, ins bi omur bu sekilde gider.
    Bazi ufak seylere sinirlenebiliyo o zaman alttan alip sakinlestirceksin susunca daha da artiyo sesinin seviyosi
    Eve misafir geldiginde mesela herkezle tokalastikdan sonra elini operim o zaman cok mutlu oluyo, kendi demedi bunu ben baktim seviniyo devam ettim
    Yanindayken kiyafet cok onemli, adam gibi giyincen diyo mesela ben tarzi hala bulamadim ama alistim
    Bu yaslarini iyi degerlendir aklina geleni yap ilerde hic bisey icin keske deme diyo
    Arkadaslarimla da iyi anlasir gelir sosyal mesaj verir ama icinde espiride olur, ki genelde de espirilidir.
    Bende 14 yasindayken bi donem anlasamiyodum sebebide okuldu ki bende cok basarisizdim, ortam geriliyodu aksamlari Simdi uni son sinif kafa sonradan dank etti ama hayirlisiymis demekki aramiz guzel

AFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Asci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnşallah abi. Dediklerinde sonuna kadar haklısın. Zaten babamında bana hep dediği şey;

"7-9 yaşları arası babam ne çok şey biliyo diceksin
    9-15 yaşları arası babam aslında pek çok bişey bilmiyo diceksin
    15-20 yaşları arası babam bi *** bilmiyo diceksin
    20-25 yaşları arası babam aslında bişeyler biliyomuş diceksin
    25-... yaşlarında ise babam herşeyi biliyomuş diceksin"

der hep. Ama işte olmuyo
    Bence gayet açıklayıcı bir lafmış kalın yere dikkat edersek nerede olduğunu farkına vardığın zaman sıkıntı olmayacaktır bırak babam bir b*k bilmiyormuş de ama kırmada onu ki 20 yaşından sonra babam birşey biliyormuş dediğinde baban yanında olsun.
    NOT: Yaşım 16 o yüzden konuya yazma gereği duymamıstım takıpteydım ancak bu laf bence gereklı bunu belırtmek ıstedım yasadıklarını bende yasıyorum bu yüzdende yapman ve yapmam gereken sabırlı olmak.
    yalanmotors

cliver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Kaderin değiştirilemez olduğunu savunan kaderciler de ,karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakıyor" Stephen Hawking

bu arada benim babam 10 numara adamdır hakkını hiçbir zaman ödeyemem onun birbirimizi çok severiz karşı gelmeyi bırakın 1 kere terss söz söylemedim ben ve saygım sonsuzdur dişini tırnağına takıp çalışmış kendine değil ailesine çalışmış her zaman ADAM olmak kolay değil gerçekten öyle bir babam varki hangi konuda olursa olsun yanımda olan bazen hiç yaşıma başıma bakmadan gider yatarım dizine okşar başımı ben babamı çok severim bu dünyadaki herşeyden çok arabaya modifiye yapıcaksam bıle beraber tartırısırım hangisi iyidir değildir geçen mesela yarış esnasında arabayı boşaltıyorum geldi yardım etti beraber söktük test ettik
    Alıntı cliver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızlarıda göremezsin
    alın teri
    16 YA 234 minik serçem
    16 BS 462 Clio rsi
    16 R 5115 Saxo vts(Kermit)
    16 GU 424 punto hgt
    Anka Vts
    belediye otobüsü

MehmetCanA. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emek verip, vakit harcayip zaman herkese tesekkur ederim oncelikle

Sizlerin soylediklerinizle kafamda yapicagim seyler az bucuk oturdu yerine. Artik kendime bi yol belirledim ve o yolda ilerlicem. Oncelikle iyi kotu bi universite kazanicam insallah. Ilk tercigim sehir ici. Ama ailemle ayni evde degil farkli bi eve cikmak. Eger sehir isi olmazsa da baska bi ilde okucam. Ilk sene yurtta kalip sehri ogrenicem. daha sonra da kendi evime cikicam insallah. Bi cok abimiz demis, ne kdar az gorusursen o kdar iyi falan diye. Kesinlik bende ayni fikirdeyim. En azindan kavga etmeyiz ve benimde onu kirmak gibi bi kaygim olmaz. Bi kac postta yazdim ama hala bazi abilerimiz belki yokturda az veriyodur falan demisler. Bi kere daha soyliyim. Ben aldigim paradan rahatsiz degilim, yada daha fazlasini aliyim gibi bi derdim yok. sadece verdigi paranin lafini etmesi, hepsi bu

Simdik dusunmeye, aramaya basladim. Beni zorlamicak bi is aramaya basladim. Evde fslan yapabilicegim bir is. Tavsiyesi olan abimlerim varsa benimle paylasirsa bu durumu sevinirim. Herkese tesekkur ederim. Ve dedigim gibi onlarin istedigi bi isi yada univ de onlarin istedi bolumu degil, kendi istedigim isi yapicam yada okulu okucagim

Simdilik ilk hedefim, evde yapabilicegim bir is, yardimci olabilicek fikir verebilicek bi abim varsa mesajini bekliyorum

Bu arada bira ismarlarim diyen abim sagolasin, ismarlamis kadar oldun Umarim oturuo bi gun keyiften iceriz

Herkese cok tesekkurler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)