User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
104 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Modlu araçlarla ilgili yeni yasalar ?

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar bazı arkadaşlar duygusal kendi işine geldiği gibi konuşuyor.yok şuymu yok buymu avrupaymış falan burası türkiye inanın sadece şunu sölicem eğer cidden tamam halledin piyasadaki uygulamalara aykırı aracı desin 81 il emniyet müdürü en fazla herkez 2 kere dayanır yazılan cezalar genel itibari ile alt sınırda inanın üst sınırdan ceza yazsınlar bakın ne oluyor.onun için bazı şeylerin prosedürü,kanunu vs tam içeriği ile bilmeden yorum yapmazsak daha iyi olur bence.herkez emir kulu adam yap derse yapacak ha 5 parmağın 5 i bir değil o tartışılır ama inanın duygusal ve kişisel düşünenler var
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu mantığı ne zaman öğreneceksiniz?

1- Modifiye ürünlerinin satımı serbesttir.
    2- Modifye ürünlerinin kullanımı serbesttir.
    3- Trafikte gerekli projeyi yapmadan ve onay almadan modifiye ürünlerinin kullanımı yasaktır.
    4- Modifiye ürünü alan müşterinin bu ürünü nerede kullanacağı modifiye ürünü satan dükkanları ilgilendirmez.
    5- Trafiğe araç çıkaran her kişi trafik kanun ve kurallarını bilmekle mükelleftir.
    6- Modifiye ürünlerinin kullanım yeri trafiğe kapalı pist ve parkurlardır.

Demek ki neymiş? Bu ürünün satışı da legal, kullanımı da legal. Ancak kullanım yerleri trafik değil pist ve parkurlar. Siz kuralı çiğnedikten sonra, aldığınız ürünü izin verilen yerde değil de izin verilmeyen yerde kullandıktan sonra tutup da "ben alırken vergi verdim, alırken legal da takarken mi illegal" diyemezsiniz.

Helikopter aldın diyelim.. İnebiliyor musun bağdat caddesinin ortasına? İnemiyorsun. Neden? Onun kullanımı ve inişi için tanımlanmış yerler var.

Tır aldın veya, girebiliyor musun bağdat caddesine? Tır için de vergi ödüyorsun, dünya kadar benzin parası ödüyorsun? Giremezsin. Neden? Tırın da kullanımına izin verilen yerler var...
    tamamen haklısın kardeşim
    artık corc-i zamanı cdti

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı golfcu0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bazı arkadaşlar duygusal kendi işine geldiği gibi konuşuyor.yok şuymu yok buymu avrupaymış falan burası türkiye inanın sadece şunu sölicem eğer cidden tamam halledin piyasadaki uygulamalara aykırı aracı desin 81 il emniyet müdürü en fazla herkez 2 kere dayanır yazılan cezalar genel itibari ile alt sınırda inanın üst sınırdan ceza yazsınlar bakın ne oluyor.onun için bazı şeylerin prosedürü,kanunu vs tam içeriği ile bilmeden yorum yapmazsak daha iyi olur bence.herkez emir kulu adam yap derse yapacak ha 5 parmağın 5 i bir değil o tartışılır ama inanın duygusal ve kişisel düşünenler var
    abi bunu diyosun ıyı guzell .. adam dıyokı camın yesıl olmıcak %30 gecırgen olacak polıs arabaların hepsınde kısısel olsun devletın olsun flım var bı kımlıkle ıs bıtırıyolar en bırı arkadasım tırsardı polısı gorunce totosu tıtrerdı suan polıs okulunda 3 sınıfmı ne kımlık var adamda gosterıyo gecıyoo oncam dahıl 3 numara flım bunuda acıkla bıdamı emır .. al kişisel dusunmedım gozlerımle gordumm ayıp abı adalet yok .. haa ben neye kızıyorum adaletsızlıge flımım yok eksozum yok sıkıntım yok ...
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    canım kardeşim kankam bu işin polemiği konuşmakla bitmez emin ol ama şukadarını söliyim ben avrupayada gittim gezdim gerçi burda daha fazla ama dolmuşcu dolmuşcuya,adalet bakanlığına bağlı personel kendi adamına,doktor doktora,polis polise, vs vs vs bu uzar gider meslektaş diye öncelik tanımazmı zaten bilinen bişi.ha şimdi ben seni görsem veya bir arkadaşın senin selamını yollasa kıyak babında varsa yapılacak yapmammı böyle düşün kanka dünyanın istesekte istemesekte gerçeğinden biri bunlar
    artık corc-i zamanı cdti

zafa38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir süre Ukraynada yaşadım arkadasn yanında..
    Orda Egsoz Emisyon yok
    Vergi yok sadece alrken yada 2. el satışlarda var..
    Egsoz yasagı Ses rahatsızlıgı Film yasagı gibi seyler asla yok...
    Arkadsın araba ortalıgı aglatıyordu polis durdurup kimliklere bakıyor alkole bakıyor sonra bırakıyor...
    TR bizi düdüklüyor...
    GT-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her ülkenin kanunu maddesi ayrı biz değilmiyiz en basit örnek yeni tl nin şekline yok ermeni,yok avrupa birimine benzemiş vs diyenler,avrupanın kölesimiyiz vs vs tartışmalar yapan.burası TÜRKİYE ukranya değil canım kardeşim.önce kendimize bakalım başkaları bizi ilgilendirmez
    artık corc-i zamanı cdti

zafa38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı golfcu0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her ülkenin kanunu maddesi ayrı biz değilmiyiz en basit örnek yeni tl nin şekline yok ermeni,yok avrupa birimine benzemiş vs diyenler,avrupanın kölesimiyiz vs vs tartışmalar yapan.burası TÜRKİYE ukranya değil canım kardeşim.önce kendimize bakalım başkaları bizi ilgilendirmez
    Walla beni ilgilendirir oranın insanı neden rahat bu sekilde para pul odemiyoda biz ödüyoruz bizim Topraklar altın karışımlımı?
    Ben neden devlete para akıtıyorum oluk oluk?
    Benim üzerinde yasadıgım toprak dahamı ince elenmiş
    Dahamı cok haklara sahip oluyorum?
    Herhangi bir Ülkede insanlar az verirken ben neden kat kat ödüyorum ?
    GT-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    canım kardeşim tartışma konusu yaratmaya gerek yok bu konu konuşulmakla bitmez inan bana.almanyada petrolde kendi benzinini kendin alıyorsun,mağzada bi kıyafeti açıp bakınca tekrar katlayıp yerine koyuyorsun burdaki gibi arkamızı toplayan yok ve bunun gibi dünyalar kadar örnek onun o maddeleri güzeldir bizim başka maddelerimiz.herkez sen ben gibi düşünse amenna.insan kendini bilecek önce ve inan hoş görülü insan kaybetmez hiçbir zaman
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yok yok ne polısın polıslık halı kaldı hep cıkar nede rahat kaldı yollar buz polıs bana karısacagına gıtsın kara yollarını uyarsın beledıyeyı uyarsın yolu kazısın .. polısın gorevı bu cam flımı deıl kuytu koselere cekıpp arabayı 24 saat ıstop etmeyıp takılmasınlar gıttıklerı yerde cay parası versınler corba parası versınler ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak gene atarlı laf etmişsin hemde çok büyük olmuş ve yanlış olmuş.kardeşim insanları annesi doğurur kendi olmuşmaz insan insan olmalı ne iş yaptığı önemli değil hayatta herkez işini 4x100 lük yapıyor üç -beş tane polisin kabahatı 300000 bin kişilik koca teşkilata mal ediliyor çok yanlış.sen evde yatarken sıcak sıcak ben diyarbakırda ekip arkadaşımı elimde can verdi yanlış.kötü kendi kötüdür ama iyi heryerde ne olursa olsun kazanır en önemlisi ahireti kazanır üç-beş kişinin yanlışnı yüzbinler ve onların eşine çocuğuna mal etme sana yakışmaz duygusal olma gerçekci ol
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ordakılere lafım yok 2007 de guneş operasyanundaydım bende hakkarı cukarcada .. ona kalırsa .. ordakılerın tırnaklarının ucu bıle olmaz burdakıler.. ben cogul konusmuyorum bu ısı yapanlara hıtap edıyorumm kopru nobetlerını sattıalrını duydum sırf rusvet ıcınn .. doalrlar konusomus nobet devrı ıcın ... bunlar ne abii

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onlar şehir efsanesi tek bişi dicem sen gittin 18 ay veya nekadarsa yaptın ama biz 30 sene veya daha fazla içindeyiz sen gördünmü öyle yapanı gözünle gördüysen eyvallah.ha rüşvetmi aldı,sigaramı aldı,çorba içti paramı vermedi no yapan ahmet mehmet polis dersen çok kişinin günahını alırsın kardeşim dicem o.ha 2003 ten beri yüksek okul mezunu veriyor emniyet ve çok ama çok büyük değişiklikler oluyor buna inan herşey ha diyincede olmaz yavaş yavaş değişir bazı şeyler
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    gordum abi ..muavinlık zamanı otobus le ızmıre gıdıyoduk yolda atladı polıs onumuze haa otobusun hıc bıseyı eksık olmaz sonucta can tasıyıosun sıgortası muanesı hep bı ay oncden yapılır .. durduru hayırdır abı dedım yav surdan bı kahve ver .. e bu nedır .. ? 46 kısı var arabada ne oldu bu 46 kısının 10 dakıka beklemesı kul hakkı deıl mı ? o kahveyı ıcmesı haa benden yana helal olsun sıkıntı yok ama hala savundugum sey sen o bız deıl mıllet olarak yanlıs yoldayızz hep kaybedende bız oluyoruz ben ne kadar konussam bos bısey olmıcak ama her zazaman savundugumun arkadasındayımm .. daha buna benze bır suru olay yasadım 2001 2004 senelerı arasında hepsıde alhıme .. hepsıde polıs lehıne .. 1 kılo cay a cıkıs verdıgını bılıyorum ankara otogarı bızım soforun hız lımıtlerını astıgı halde .. 20 tl ıstanbuldan srcsız cıktık .. hatabızdede var ama polıs gorevını yapsa adam akıllı cıkar pesınde kosmasa ulkede duzene gırer .. kast ettıgım bu kızdıgım bu ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    seni anlıyorum kızmakta haklısın ona sözüm yok kanka.ama dediğin gibi önce biz millet olarak kendimizi düzeltim bilşlenmeliyiz.kızdığın konular tamam eyvallah ama canını sıktığına değmez boşver gitsin allahın izni ile herşey zamanla daha güzel olacak merak etmela ben tam 6 sene şehir içi şehir dışı mavinlik 1 sene de şoförlük yaptım zamanında bak meslektaşız
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İster farında ister sisinde olsun çakma xenona sahip tüm arabaları bağlasınlar. Karşıdan gelenin ve önde gidenin gözünü çok feci alıyor. Zaten 10 yıl oldu o saçma xenon kitleri piyasaya çıkalı, yaptırım uygulanması için çok geç bile kalındı.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı bLackModeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi haklısın dıyorum ama avrupa standartlarında bu aracları hep caddelerde goruyoruz .. adamın arabası rengarenk onu ruhsata ısletmeye kalksan ruhsat dolar haa avrupada su zorunluluk var hersey vergı nasıl mı avusturya ve hollandave isviçrede akrabalarım var .. isviçrede halamın oglu opel calıbrası var sıbob kapagı krom o bile işli bu tarz bıseyler dıyorum avusturyadan dayım 530 la geldı ayagında 19 jant vardı jant marka ve lastık ebatına kadar gosterıyoo kagıtta .. bunu istiyoruz madem rahat rahat gezelım ..
    Her ülkenin kendine göre kanunları vardır. Kanunlar da mecliste yapılır. Oturduğumuz yerden onu istiyoruz bunu istiyoruz demekle isteklerimiz yerine getirilmez. İsteklerimiz yerine getirilmedi diye de yasayı çiğnememiz hoş görülemez.

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belgeli olarak konuşuyorum:
    araç tip onay belgesi diye birşey var, o belgede olmayan hiçbirşeyi otomobiline takamazsın, içindeki dikiz aynasını bile değiştiremezsin. kanunlarla bu korunur.
    projelendirerek yapılabilecek şeyler de çok sınırlıdır, servis, kasa yapmak, lpg takmak ,yeni motor takmak vs gibi..
    karayolları trafik kanunu ve sanayi bakanlığının avrupa uyumu için MARTOY da geçen kurallar geçerlidir.

örnek: ruhsatında hem M1 hem de otomobil heçbek vs. felan yazar. aslında M1 ile diğer tanım aynı şeydir ancak hem trafik kanunu hem de martoy ikisi birden geçerli kanunlar olduğundan ikisi de ruhsatta olmak zorundadır.
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

Tunç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    harbi bokunu cıkardılar vergısını ver arabayı al benzınını al ıstedıgın gıbı bınemessın kıme ne ya mal benım değilmi

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Tunç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    harbi bokunu cıkardılar vergısını ver arabayı al benzınını al ıstedıgın gıbı bınemessın kıme ne ya mal benım değilmi
    Kendine ait bir ada alırsın orda istediğin malı istediğin gibi kullanırsın. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarla yönetilir, malı almak demek bununla istediğini yapma hakkını vermez. Malın ne şekilde kullanılabileceği kanunlarla belirlenmiştir. Bu kanunları bilmek de vatandaşın yükümlülüğündedir. Kanunlara uymayıp suç işledikten sonra ilgili ceza ne ise ona katlanılır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)