çalıştığım şirkete bizde bu hafta auris alıcaz 1,33 comfort bize 35 bin küsür bi rakam verdiler
Printable View
ben premium araç olduğu için yazmadım bunu doğuş marka değeri yükseltmek adına bmw merc. audi gibi firmaların satış taktiğini uyguladı başarılı oldu dedim. yanlış anlaşılmış olabilir. Çocuk muhabbeti filan yazılmış anamın karnındayken otomobil işindeydik hangi araba premium hangi araba değil biliyorum.
Doğuşun stratejisi premium firmaların stratejisidir bunu anlatmaya çalışıyorum. bu konu da başarılı olduğunu bu kadar bekleme süresine rağmen yaptığı satış rakamlarından anlayabiliyoruz.
filo konusuna gelince hiçbir firma filoya araba vermeyi istemez kolay kolay çünkü satıştan,satış sonrasına kadar her anlamda filo şirketlerine çok yüksek iskontolar vermek zorunda kalırsınız.
daha çok kar ettiği araba yerine az kar ettiği arabayı satmak istemiyor. Her araba ellerinde mevcut ama sen ısrarla kar etmediği modeli istersen tabiki sana bekle der yok ben sabırsızım dersen o zamanda daha çok kar ettiği arabayı alırsın ;)
kasım ayı gibi polo almak için gittik. 3 ay sonra gelicekmiş araçlar ama ne renk ne donanım seçebiliyormuşuz ne renk denk gelirse oymuş falan filan dediler. dünya para vericeksin bide üstüne bunları çekiceksin.
evet o zamanlar cok uzundu bende 2008 de bertoneden sonra opc alacaktim gelis süresi belirsizdi typer aldim ama sonra yine 2008 de opc arkadasim aldi ama o da nerdeyse 3 ay beklemisti
ama size katiliyorum getirseler o zamanlar simdi de dahil 3 er tane s2000, typer, opc, rc, polo gti ve rocco nasil satiliyor hemen :)
vw sahibi olmadım ama şöyle bir durum var markaya talep çok ve doğal olarak markada buna göre tavır takınıyor evet showroomlar'da ilgisizlik var ama bizde belli başlı araçlara hayranlık hastalık olduğu sürece daha çok devam eder bu şikayetlerimiz malesef:):):)
Türkiyede bir malı en iyi şekilde satmak istiyorsan YOK satacaksın.
Malı istediği gibi stoklar gelen müşteri ile ilgilenmez bizim size değil sizin bize ihtiyacınız var imajı verilir.
Alınan kaporalardan bile para kazanır.
Kimse kusura bakmasın da 3 ay 5 ay bekleyen hala daha talep eden olursa grupça düdüklenmeyi haketmişler demektir.
ikinci unsur sahibinden satış sitelerindeki araçları alıp daha fazla paralara satmak isteyenler aslında kendi ve diğer insanların imkanlarını baltaladıklarının farkında değiller.
Ne diyorsun koçum sen? Yararım şimdi seni, o zaman görürsün yaranın büyüğünü.
Sen mahallede çükünü sallayarak dolaşırken biz otomotiv sektöründe abilerimizin, büyüklerimizin yanında yetişiyorduk. Sen daha ehliyet almamışken bölge bölge satış stratejilerini konuşuyorduk. Senin gibi kıçıkırık bir VW sahibi olunca doğuş taraftarı kesilenleri, bindiği arabayı uzay mekiği olarak görenleri de çok gördük bu yolda. Ama yürüdük, senin gibilerini gördükçe yeri geldi süzdük, yeri geldi üstüne basıp ezdik.
Çok şükür, Şahenk'le bir ticaretim olmadı. Olmaz da. Asker arkadaşı da değilim. Ama gördüğüm kadarıyla senin epey sıkı fıkı ilişkilerin var. Allah arttırsın, ne deyim.
Daha marka pazar stratejileri hakkında en ufak fikre bile sahip değilken gelmişsin burada sağa sola sataşıyorsun. Varsa bildiğin söyle, dinleyelim. Varsa yazdıklarımıza bir itirazın yaz fikrini adam sayalım, cevap yazalım. Yok, saldıracaksan sağa sola, bizim de dişimiz var, göstermekten çekinmeyiz.
Çok güzel saygılı efendi bir kişiliğiniz var maşallah.Klavye başından belli oluyor. Baya belli oluyor ticaretle uğraştığınız. Doğuşu savunmuyorum size. Ben bir kaç konuda gördüm volkswagenden yana bir memnuniyetsizliğiniz var. Sorun nedir diyorum. Kıçıkırık değil 1994 den beri vw bayiisiyiz. 6 yaşından beri yazları işyerlerinde gezerek büyüdük. Az çok neyin ne olduğunu biliyoruz. ;)
Birinci sayfada ve bundan 2 önceki mesajımda ufak tefek şeylerden bahsettim. Doğuşun bu olaydaki payı müşterileri diğer modellere ve yan markalara yönlendirmek. Çünkü stoklar bu işin başında ki şeflerin lüzumsuz araba stoklamasından ileri geliyor ve inanın stoklar deyim yerindeyse kakılı.
Benim sorunum doğuşla veya VW ile değil. Benim gözümde Ford da markadır, VW de... Benim sorunum VW'nin VW'ye tapan bilinçsiz, ama kendini prof zanneden, VW haricinde hiçbir markanın parasını haketmediğini düşünen ve kendinin en doğru kararı verip bir VW sahibi olduğu ayetine inanan, VW'ye veya Doğuş'a en ufak eleştiri geldiğinde taarruza geçen müşteri kitlesi ile. Ki buna sen de dahilsin.
haha tafocum siz neyse test sürüsü yapsaniz ne olacak sizden kiymetli mi :) ama ben geldigi gün sehir disindaydim gidemedim ertesi gün gitmistim bir baktim arac showroomda herkes basina toplanmis o ayda auto show fuari vardi denizlide fuardan sonra teslim edelim diye sormazlar mi :D bende 4 aydir bekliyorum dedim birakin fuari bir gece daha bekleyemem diyip ayni gün teslim aldim araci :)