User Tag List

Sayfa 5/13 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
239 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Garaj Önüne Park

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbulda durum nasıl bilmiyorum ama burda dükkan önüne parketseniz dükkan sahibinden önce şehrin takımına destek amaçlı park görevlileri geliyor.fiş yazıyor ve aracıma orada bir şey olsa sorumluluk üstlenmiyor.madem kamu malı niye para veriyoruz ? eğer bu adamlar bu suç işliyorsa para ödemek zorunda değilim aynı zamanda şikayette edebilmeliyim yanlış anlamadıysam
    Şehrin takımına destek amaçlı derken ne kastettin anlamadım. Ama İSPARK gibi ise; o alan belediye tarafından ücretlendirilmiş umuma açık park yeridir. Ücretini kim öderse parkeder. Dükkan sahibi ile alakası yok bunun..

Ha yok gelen adamlar kafalarına göre gelen değnekçi ise şikayet etmen gerekir. Yaptıkları iş yasal değildir.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    park yerlerinden gelen gelir sakaryaspora gidiyormuş..parkettiğim zaman fiş yazıp cama bırakıyorlar.şimdi parkomat diye bir şey koymuşlar ama bayadır özel otoparka parkettiğim için nasıl çalıştığını bilmiyorum ve şehrin merkezinde her yerde bu aletlerden var.demek belediye oraları sakaryaspora hibe etmiş.

d16y4
    Misafir
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dükkan önü diye kastettiğin yer garaj girişi değilse, herkesin kullanımına açık ve parketme yasağı olmayan bir kaldırım kenarı ise; niye kavga ediyorsun? Dükkan için kira ya da satınalma bedeli ödediğinde yol da senin hükümdarlığına mı giriyor?

Ben bu tarz yaklaşımda bulunanların dükkanlarının önüne özellikle parkediyorum. Kamuya ait bir alan tekelleştirilemez. Bunun adı gasptır ve kamu alanına el koymak suçtur.
    hayat sizin bildiğiniz gibi değil. herşey kanunlarla yürümüyor hiç bir binanın önündeki boş alan yada araba giren çıkan yerler dükkana ait değil her yer ortak kullanıma ait .

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parkomatlar benim bildiğim şöyle çalışıyor :
    Sen fiş alıyorsun arabanın içine görülebilecek yere koyuyorsun.
    Bu sayede ceza yemiyorsun. Ama akşam vakitleri kimse bakmıyor.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Parkomatlar benim bildiğim şöyle çalışıyor :
    Sen fiş alıyorsun arabanın içine görülebilecek yere koyuyorsun.
    Bu sayede ceza yemiyorsun. Ama akşam vakitleri kimse bakmıyor.
    bunu bilmiyordum.her yerde var bu parkomatlar.arabaya zarar gelince ödese razıyımda biri camı kırıp içinden eşyaları götürse sorumluluk üstlenmiyorlar birde üstüne park parası isterler diye inat ettim onlara para vermiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu dükkan önüne park ederim kardeşim diyenler, hiç dükkanınız oldu mu sizin?

O iş yerinin önünde park edemediği için basıp devam eden müşterinin arkasından baktınız mı hiç? Evet falan demeyin sakın bana

"Ben koyarım arabamı, kimse de birşey diyemez, ortak park alanı vs" şeklinde öyle külhanbeyi tavırlarla olmuyor bu işler işte...

Geçen aylarda bir arkadaş konu açmıştı.. Müzik sistemleri üzerine iş yeri var ve adam park edip gitmiş, dükkana giriş çıkış olmuyormuş.. Herkes ayıpladı.. Hatırladınız mı..

Yani o hesap, biraz empati yapacaksın..

Sana saygı duyulmasını istiyorsan sen de saygı göstereceksin, biraz geniş düşüneceksin, yapamıyorsan biraz zorlayacaksın kendini..

Neyse.. Bulaşmayayım şimdi akşam akşam kimseye..

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    park yerlerinden gelen gelir sakaryaspora gidiyormuş..parkettiğim zaman fiş yazıp cama bırakıyorlar.şimdi parkomat diye bir şey koymuşlar ama bayadır özel otoparka parkettiğim için nasıl çalıştığını bilmiyorum ve şehrin merkezinde her yerde bu aletlerden var.demek belediye oraları sakaryaspora hibe etmiş.
    Belediye ile anlaşma vardır, sakaryaspor kafasına göre para alamaz. Fiş veriyorlarsa zaten anlaşmanın göstergesi bu..

Alıntı d16y4 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayat sizin bildiğiniz gibi değil. herşey kanunlarla yürümüyor hiç bir binanın önündeki boş alan yada araba giren çıkan yerler dükkana ait değil her yer ortak kullanıma ait .
    Ben de aynısını söylüyorum. Ne alaka "hayat bildiğim gibi değil" anlamadım? Benim bold yaptığım alan, apartman otopark giriş çıkışı, asfaltla bir olan yer. Onun dışında ben de zaten ortak kullanıma ait olduğunu, ortak kullanımı kısıtlamanın suç olduğunu söylüyorum. Kanunda yazan bu? Ne yazmaya çalıştın anlamadım..

Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

O iş yerinin önünde park edemediği için basıp devam eden müşterinin arkasından baktınız mı hiç? Evet falan demeyin sakın bana

"Ben koyarım arabamı, kimse de birşey diyemez, ortak park alanı vs" şeklinde öyle külhanbeyi tavırlarla olmuyor bu işler işte...

Geçen aylarda bir arkadaş konu açmıştı.. Müzik sistemleri üzerine iş yeri var ve adam park edip gitmiş, dükkana giriş çıkış olmuyormuş.. Herkes ayıpladı.. Hatırladınız mı..

Sana saygı duyulmasını istiyorsan sen de saygı göstereceksin, biraz geniş düşüneceksin, yapamıyorsan biraz zorlayacaksın kendini..

O konuda da aynısını yazdım ben. Empati yapmak, insiyatif kullanmak, iyi niyet göstermek kişinin bireysel kararı. Yasalarımızda o yerlerin ortak kullanım alanı olduğu yazıyorsa, parkedilebilir bir yerse tutup da dükkan sahibi hopp parkedemezsin derse inadına parkederim. Daha önce de çok parkettim.

Ha rica ederse, ben de insiyatif kullanıp parketmekten vazgeçebilirim.. Veya insiyatif kullanmayıp aracımı gene oraya bırakırım.

Benim en büyük derdim dükkanı var diye dükkanının önünün kendisine ait zannedenlerle..

3-5 ay önce bir dükkan sahibi aynısını yaptı, hatta üzerime yürüdü o kıt aklı sıra.. Bir de tehdit etti arabana birşey olursa karışmayız vs diye.. Durdum, "olsun arabanın kaskosu var, birşey olursa karşılar... Peki senin dükkanının ve içindeki malların kaskosu var mı" dedim tırıs tırıs geri gitti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farklı düşünüyoruz bu konuda evren. Esnaf kisi illa uyarmak zorunda degil. Düşünmek lazım bazı seyleri..

onurunal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 aksamın 2 sinde garaj önüne parkediyorrum mecbur kalıyorum yer olmuyor arabayı cebime koyacak halim yok...
    numaramı yazıyorum hatta kapı numaramı bile yazıyorum ama yine de laf yiyorum...
    yok abi yer ne yapayım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Memleketteki evim çarşının içinde ve 2 tane garajım var anayol üzerindekine ne yaptıysam fayda etmedi ne zamn araba sokucak yada cıkarıcak olsam kesin önünde bi araç olur yada yarısına kadar koymstur kaldırımdan inip cıkmak zorunda kalırım. Duba koydum onu deviren mi çeken mi ararsın hatta bi gece çalan bile oldu arka garaj desen oda ara sokak diye adam kitleyip sabahdan aksama kadar gittigini bilirim. çevreye sora sora sahibini buluodum.. ömrümü yedi desem yeridir. Ondan ne zamn aracımı park edicek olsam dikkat ederim garaj girişi veya cıkısımı die
    ☻/
    /▌
    / \

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi balkonunun önü olması kamuya açık alanı senin tekeline vermez. O alan umuma açık ve parkedilebilir yer ise herkes parkeder.

İlk dediğin konu ise tamamen insiyatif. İster çekersin, ister çekmezsin... Dükkan sahibi park edilebilir alana para ödemiyor. Mal gelmesi onun sorunu, mal gelecek olması kanunu çiğnemesini haklı çıkarmaz..
    abi herşey yasa değil.. şimdi kendi evinin önünde boş yer varken gelip benim evimin önüne koymasın.. Ben bir kere gidip de onun evinin önüne koymuyorm.. Neden? orası ona ayrılmış, burası bana ayrılmış.. Ben gece 2 de çapraz apartmana koyup yürümek de istemiyorum.. İnsanlar tanımıyor olsa tamam.. Ya ben çok düşünceliyim ya da onlar değil.. hani siz hep aynı yere koyarsnız birisi boş olsa bile burası onun sayılır yani başka yere koyayım diye düşünürsünüz.. Dar sokaklar falan değil, aklınızdan geçen sıkışık binalar sokaklar değil.. şehrin biraz dışında oturuyorm ve gerçekten geniş bir alan ama inatla kendi tarafına değil benim tarafıma koyanlar var.. Ben sana ilanı koyayım oradaki alan aklından canlansın.. Benim fotonun çekildiği yer işte balkonun önü.. yanyana 8 arabalık falan.. karşı tarafta da 6 araba sığıyor.. toplam 32 daire var herkesin arabası yok.. ama o tarafta hep boş yer oluyor bizim taraf dolu.. rahat 3 araba karşı taraftan anlamıyorum..

Honda Accord 1.8 ES 2001 Model 20.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 54052316

Karşıda gördüğün üstü kapalı yerde arkadaşma ait.. Oranın da hikayesi var.. Oraya kışın kimse koymazdı ağaçtan bir şey geliyordu, yazın koyarlardı.. kış boyu arkadaşm arabayı oraya koyar, yazın da hemen sağında ağaçtan böcek yağdığndan oraya kokymak isterler.. kışın zaten orası kötü, yazın sorun yok.. bu çocuk yaz kış arabası kötü yerde kalıyordu.. orayı beraber yaptık babasıyla üstüne branda ve sarmaşık koyduk falan.. 1-2 kere yüzsüzlk yapıp aynı adam ( şu an benm yeirme koyan adam) oraya arabasını koydu brandanın altına, kavga çıkarınca boşken bile girmedi.. oraya bi ben girebiliyorm bi kendileri..

Adam da 60 larında saygıdan bir şey demiyormm ama sinirli anımda arkasına bırakacam arabayı.. Şimdi aklından geçiyor park yeri yokken koyuyordur.. eyvallah.. ama gündüz karşısı boşken gelip bizim tarafımıza koyuyor kendi gözlermle gördm.. neyse çok uzun oldu.. Ben ne yaya geçidine, ne park yasak yerlerine, ne garaj girişlerine koymam.. garaj girişine ucu ucuna bile koymam.. insanlar manevra yaparken bana sövmesinler diye.. gider park yeri ararım.. bu saygıyı gösteriyorsam bunu da beklerm
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

cix boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla geçen gün aynı olay benim başıma geldi aradım polisi yarım sat içinde geldi çekiciyi aradı geldi çekti gitti beni düşünmeyeni ben neden düşüneyim ki
    61 DF 161 TOLEDO
    61 EL 206 206 GTl ( SOLD )
    61 VL 090 LEON T.SPORT (SOLD)
    61 EL 585 206 HDİ (SOLD)
    61 VL 700 106 GTİ (SOLD)

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

biraz anlayışlı olmak lazım bu konuda dediğiniz gibi. bizimde kuaförümüz var cumartesi günü önüne kamyon park etmiş orda iş yeri varmı yokmu belli bile olmuyor bilen geliyor. bilmeyen caddeden geçen insan görmüyor. bunları düşünmek lazım kimsenin ekmeğiyle oynamamak lazım.

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sürekli gittiğim bi PS cafe var oraya gidincede bi fırın var arabayı çoğu zaman onun önüne park ederim,önce sorarım araba gelecek mi diye eğer gelecekse çekerim gelmicekse söylüyolar bana bırakıyorum oraya arabama göz kulak bile oluyolar. Kimseyle ters düşmeye gerek yok bu konuda siz anlayış gösterince karşı tarafta aynı şekilde anlayış gösteriyor.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmzam . 10 krkter.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim sitede 80 daire ve toplam 60 araç kapasiteli park yeri var, genelde park edecek bir yer mutlaka oluyor. yer yoksada kendime sorun etmeden ara sokak olmasından dolayı dışarıya bırakıyorum. 2 hafta önce c.tesi gecesi eve geç saatte geldim, içerisi full dolu birde eşşek kadar bir pikap kapıya tam diklemesine park etmiş otoparka girmek için en az 3 manevra yapacaksınki anca geçersin. sürekli uyarıyorum bu adamları tepemin tası attı o gece. kapıyı tamamen kapatacak şekilde arabayı çektim içeri park ettim hiçbir şekilde araç ne girebilir ne çıkabilir. aldım elime kağıdı hangi blok daire olduğunu adımı soyadımı cep numaralarımı ön camdan okunacak şekilde cama koydum. altına devasa büyüklükte not yazdım. ölüm kalım olmadığı sürece arayanında evime geleninde a.......... korum diye.(bir yandanda sürekli aşağıyı kontrol ediyorum acil bir durumda arabayı çekecem diye) sabah saat 8 gibi kapı çaldı. peder bey kapıyı açtı gelen apartman görevlisi ve konuşma başladı.
    babam: buyur neşet.
    görevli: mustafa abi kusura bakmarahatsız ediyorum ama şey.....
    babam: ne var neşet hayırdır. söylesene....
    görevli: abi kusura bakma, senin oğlan arabasını apartman girişine park etmiş kimse girip çıkamıyor.
    babam: dur bakim. (balkona gider bakar benim araba kapıyı komple kapatmış) tamam neşet ben şimdi çektiriyorum.
    tabi peder bey yanıma geldi git arabanı ordan çek diye, bende gel beraber inelim dedim.
    aşağıya inmemle pikabın sahibi olacak dallama başladı söylenmeye benim zaten kafam bozulmuş herifi bir terslemişim anlatamam. ne kadar apartman yöneticisi varsa aşağıya indirtip tüm araçları sordum. sonuç olarak 60 araç park edilecek yerden 70 araç çıktı bunlardan 15i ev sahiplerine gelen misafirler yada komşu sitede yer bulamayan arkadaşlar çıktı. artık site içerisinde yer olsada 3 servis minibüsü ve pikap otoparka giremiyor. amacım zorbalık değil ama ben hassas davranınca millet kendini nimetten sayıyor. bazen böyle ders vermek gerekiyor.

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim sitede 80 daire ve toplam 60 araç kapasiteli park yeri var, genelde park edecek bir yer mutlaka oluyor. yer yoksada kendime sorun etmeden ara sokak olmasından dolayı dışarıya bırakıyorum. 2 hafta önce c.tesi gecesi eve geç saatte geldim, içerisi full dolu birde eşşek kadar bir pikap kapıya tam diklemesine park etmiş otoparka girmek için en az 3 manevra yapacaksınki anca geçersin. sürekli uyarıyorum bu adamları tepemin tası attı o gece. kapıyı tamamen kapatacak şekilde arabayı çektim içeri park ettim hiçbir şekilde araç ne girebilir ne çıkabilir. aldım elime kağıdı hangi blok daire olduğunu adımı soyadımı cep numaralarımı ön camdan okunacak şekilde cama koydum. altına devasa büyüklükte not yazdım. ölüm kalım olmadığı sürece arayanında evime geleninde a.......... korum diye.(bir yandanda sürekli aşağıyı kontrol ediyorum acil bir durumda arabayı çekecem diye) sabah saat 8 gibi kapı çaldı. peder bey kapıyı açtı gelen apartman görevlisi ve konuşma başladı.
    babam: buyur neşet.
    görevli: mustafa abi kusura bakmarahatsız ediyorum ama şey.....
    babam: ne var neşet hayırdır. söylesene....
    görevli: abi kusura bakma, senin oğlan arabasını apartman girişine park etmiş kimse girip çıkamıyor.
    babam: dur bakim. (balkona gider bakar benim araba kapıyı komple kapatmış) tamam neşet ben şimdi çektiriyorum.
    tabi peder bey yanıma geldi git arabanı ordan çek diye, bende gel beraber inelim dedim.
    aşağıya inmemle pikabın sahibi olacak dallama başladı söylenmeye benim zaten kafam bozulmuş herifi bir terslemişim anlatamam. ne kadar apartman yöneticisi varsa aşağıya indirtip tüm araçları sordum. sonuç olarak 60 araç park edilecek yerden 70 araç çıktı bunlardan 15i ev sahiplerine gelen misafirler yada komşu sitede yer bulamayan arkadaşlar çıktı. artık site içerisinde yer olsada 3 servis minibüsü ve pikap otoparka giremiyor. amacım zorbalık değil ama ben hassas davranınca millet kendini nimetten sayıyor. bazen böyle ders vermek gerekiyor.
    bu sorun harbiden can sıkıcı , bizim fatihteki evin site park yerindede aynı sorun var geçen sene gittiğimde yer buluyordum geçenlerde gittim içerde servis , kamyonet herşey var bende çıkış kapısının önüne koydum ama erken çıkmak zorunda kaldım evden
    Livestrong

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O sitede oturan bi pickup yada servis sahibi otoparka park edemiyormu simdi. Sitenizin kurallarini bilmem ama buda bi garip olmus.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farklı düşünüyoruz bu konuda evren. Esnaf kisi illa uyarmak zorunda degil. Düşünmek lazım bazı seyleri..

Valla bizim dükkanın onunde parkımız var oraya parketmezlerse veya girişi kapamazlarsa sorun yok.Ama öyle denyolar oluyorki direk girişe koyuyorlar falan... Ama iki tarafada hak vermek lazım esnafın hem dukkanının onu kapanıyor hem musterisi gelse park bulamıyor... Ama araç sahibi olarak bakarsan düşün bankaya veya başka bir yere gidiceksin ve koyacak yer yok aracı.E sokak yol esnafa ait değil ama koydurmuyorlar.. Oda başlı başına gıcık bir olay.Yani iki taraf içinde zor aslında..
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)