''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
allah sabır versin zor işiniz.
benimde başıma böyle birşey geldi. oturup adamı beklemek zorunda kaldım garajın kapısında.
geldiği zaman arabanın benden tarafına bakıp bir hışımla bindi direksiyona. gözlerinin içine baktım ama hiç birşey demedi hayvan oğlu hayvan. her aklıma geldiğinde hala sövüyorum herife ana avrat.![]()
Apartmanın önündeki veya apartman altında dükkanın önündeki yol veya kaldırım
kimsenin tapulu malı değildir. İlk boş bulan gelir koyar aracını. Hee sabah gelir dükkan sahibi park yeri boşken kendi aracını koyar kimse bir şey diyemez. Aynı şey apartman sakinleri ve orada oturmayan herhangi bir vatandaş için de geçerlidir. Apartmanın tapulu arazisi olmadıkça evimin önüdür park ettirmem deme hakkı yoktur. Dolu ise gider bir arka sokağa koyar.
Bunlar dışındaki davranışlar insanların kültür ve insanlık seviyelerini gösterir.
He şunu da söyleyeyim biz de bir dükkanın önüne koyarken de içeri girecek çıkacak müşteriyi düşünüp ona göre yaya geçebilecek yolu bırakır öyle koyarız arabamızı.
Hayvanlık edip adamın ekmeğini engellemeyiz.
bu arada evimin altındaki sokakta 1 aracı olan mobilyacı 5 araçlık yola dubaları döşemek suretiyle çömüş vaziyette ve ben ve benim gibiler bu gibi insanlıktan nasibini alamamış ortak kullanım alanının farkında olmayan haysiyetiz dağdan inme esnaflar yüzünden her ay para verip özel otoparka araba bırakmak veya alakasız mahallere aracımızı bırakara hırsızlık ve hasar durumu ile yüz yüze kalmak zorunda kalıyoruz.
"Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."
Bilerek öyle koyuyormuş mesajı aynen kopyalıyorum
"bu mesajımın üstüne sabahleyin bu manzarayı görünce dur şunu belgeliyim dedim, arkadaşı öğlen gördüm '' hocam yakında arabanı yan koyup 4 araçlık yer kaplamanı bekliyoruz, senin arabanın şanına 3 araçlık yer yakışmaz 4 araçlık yer kaplaman lazım'' dedim, ne dese beğenirsiniz '' hocam ben bilerek öyle koyuyorum'' dedi
"
Edit: daha da bombası geldi bunu yapan uzman doktormuş...
"bunu yapan adam uzman doktor, yani toplumun en eğitim görmüş insanı, 6 yıl tıp okudu üstüne 5 yıl ihtisas yaptı ama ortaya çıkan ürün bu , kapı meselesine gelince ne soldan ne sağdan kapının civarına girmek mümkün değil, adam ona göre ortalamış direkleri ""
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
istanbul'da yasamak gerçekten zor, sinir hapları falan ancaa.
a piece of heaven, goes like hell. NİSSAN 350z
En cok deli oldugum bı durum tam garajn karsısına araba koyuyorlar koyanda uzaktan akrabamız aynı sokakta oturuyorum belki 100 kere zile basmısımdır cekın su arabayı suraya koymayın dıye sıgır gıbı adamlar ya bole tıplerden nefret edıyorum sığıra bile seslensen dönüp bi bakar banamı diyor diye malesef toplumda böle duyarsız davarlar dolu ya
Sizi gülümsetebilen insanların peşine takılın çünkü sadece bir gülümseme karanlık bir günü aydınlatabilir.
bir de dükkanının önündeki kaldırıma dükkanında bulunan maldan fazla mal koyan insanların geçmesine yer bırakmayan esnaflar var ya hepsine ayar oluyorum. herif kaldırımı gasp ediyor yayalar yoldan geçiyor bir de önündeki yola araba park edince cazgırlık yapıyorlar.
Evimin önü buraya koyma diyen bir amcamız ve oğlu vardı eski apartmandabir kere bunu söyledi, ertesi gün aracını bi kıstırdık önü arkası boş halde. bizim aracı önüne şirketinkini arkasına bir koyduk, araya cep telefonu girmiyor ne önden ne arkadan. hadi evinin önü senin olsun çıkar bakalım o arabayı
sonra amca her akşam babama işten gelirken oglum gel bi kahve iç diyordu..
-Fırat
Çok bariz bi garaj girişimiz var. Yani garaj girişi olduğunu anlamamak için öküz olmak gerekiyor. Daha önce araba kullanabilen bi öküze denk gelmedi semtimiz ve getirip garaj girişimize çekmiş. Doğal olarak akşam ben, babam ve diğer apartman sakinleri garaja giremedi. Babamın arabasını arka tamponuna yasladım, komşudan arabasının anahtarını aldım onun arabasını da ön tampona yasladım. Kendi arabamı da cadde tarafından aynasına değecek şekilde çektim. (sokağı engellemeyecek şekilde.) Ben bütün bunları yaptım çıktım eve 1-2 saat sonra yana döne arıyor, kapıcı zile bastı abi bi inebilir misin dedi, indim benim arkamdan bi kaç apartman sakini de inmiş.. Bir de atarlı görmeyin. Sanki garaj onun da ben rahatsız ediyorum. Hayırdır çektiysem nolmuş ile lafa başladı en son hatırladığımda bokunuzu yiyim falan diyodu. Mobilya kurulumu için gelmiş serserilermiş meğer. O koca transporterlarıyla milleti rahatsız etmemeyi öğrenmişlerdir artık. Kusura bakmayın falan dese çekerdim arabaları giderdi.
bitane lavuk gelip kapısını açarken audi'e vurmuştur. Çizik veya göçük olmuştur adamda muhtemellen o günden sonra o şekilde park etmeye başlamıştır diye düşünüyorum. Genelde boş avm'lerde bende o şekilde bırakıyorum kimsenin hakkı geçmiyorsa tabi
Livestrong
Bilmiyorum belki yanlış yaptığımı düşüneceksiniz;
Apartman kapımın önüne güzelce ortalayarak arabasını park edip giden, ben ve diğer apartman sakinlerinin apartmana giriş çıkışlarını zorlaştıran birisi. İlk olarak sileceklerini kaldırdım uyarı manasında. Birkaç gün sonra tekrar kapının önüne koymuş ayrı araç. Bu sefer de ön iki lastiğini indirdim evime girdim. 1 hafta sonra tekrar ayrı yerde görünce dayanamadım arabasını çizdim ve lastiğini indirdim. Zerre acımadım. Uyarıdan anlamayan birisine bu az bile bence.
Allah korusun apartmandan hasta birisi çıkmak zorunda olsa, kapıdan sedyenin çıkma ihtimali yok.
Ben kendi arabamı gidip otoparka koyuyorum kapımın önü dururken. İyi ki yapmışım hiç pişman değilim, bir daha görsem yine yaparım.
audi aracın olduğu yer sanırım didim devlet hastanesinin otoparkı, adam doktor olunca şüphelerim iyice arttı![]()
Hastane önünde ikinci sırada araç içinde bekliyorum hastamı. Dikkat edin sırf yanımdaki araç sahibi gelir de arabasını çıkaramaz kul hakkına girmeyelim diye. Neyse ilk sıradaki araç sahibi geldi ben de çıkması için yol verdim. O çıkarken başka biri gelip boşalan yere girmesin mi? Ben bekliyordum orayı diyorum anlamıyor iyi dedim boş yere sen çek ben de yanına çekerim arabamı dolmuşla giderim işe 3 gün de uğramam buraya dedim. Adam manyak herhalde bu dedi mecbur yer verdi...
Apaçilik kavramını bana bir açıklayabilir misin? Ve bu durumla alakası nedir ?
Silecekleri kaldırarak zaten insan gibi uyarmış olmuyor muyum? Lastik deşmek yok, havasını aldım sadece. Ben öyle bir hata yapayım, başkasının giriş çıkışını zorlaştırayım benim arabamı da çizsinler.
Yahu apartmandan yaşlı/hasta/yatalak birisinin sedye ile çıkarılması gerekse ne olacak bir düşün ? Bir empati de sen yap bakalım![]()
bende bu bankalarda işi olupta ikinci sıra park yapanlara tavım. ondan sonra ambulanslar bile geçemiyor yoldan. bide bu bankalar hep ana caddelerde ve trafiği felç ediyorlar.
insanlarımız araba sahibi olduktan sonra bakkala araçla gider oldular. arkadaş 3-5 sokak ileriye sokak arasına park edip bankaya kadar yürüseler ölürler.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)