User Tag List

Sayfa 33/55 İlkİlk ... 23313233343543 ... SonSon
1038 sonuçtan 609 ile 627 arası

Konu: FOTOGRAF Makinesi Tavsiye/Bilgileri Buraya

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar konun daha yararlı daha verimli olması için lütfen photoshop vs ile oynanmamış fotoğrafiları paylaşın... paylaşınki makinanın asıl yeteneğini görelim...
    Bu yazın Bana değildir herhalde, PS terk biriyimdir, Hafif keskinlik vermekten başka bildiğim birşey yok. Brenizer Method u diyorsanda 20 tane kareyi seçip ICE denen programa atıyosun o birleştiriyor
    Fusion35 ------> OnurD.

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok konu fotoğraf makinası paylaşım tavsiye olduğundan yazma ihtiyacı dıydım, sonuçta konu fotoğraf makinaları hakıında bilgi edinmek, çekilen fotoyla oynandığı zaman fotoğraf makinasının gerçekte ne çektiğini anlayamıyorsun, dolayısıyla fotoğrafı çeken makina hakkındada hiçbir bilgiye ulaşamıyorsun konu heba oluyor, yani yanlış anlaşılsın istemem tabi ama bence bu konudaki fotoğraflala hiçbir şekil oynanmadan ham olarak atılması gerekli diye düşünüyorum...

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onur çok saol benim için güzel tavsiyeler oldu , bunları yazdım kenara araştırıcam böle konularda deneyim ve fikirleirnizi yazarsanız sevinirim şahsen
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok konu fotoğraf makinası paylaşım tavsiye olduğundan yazma ihtiyacı dıydım, sonuçta konu fotoğraf makinaları hakıında bilgi edinmek, çekilen fotoyla oynandığı zaman fotoğraf makinasının gerçekte ne çektiğini anlayamıyorsun, dolayısıyla fotoğrafı çeken makina hakkındada hiçbir bilgiye ulaşamıyorsun konu heba oluyor, yani yanlış anlaşılsın istemem tabi ama bence bu konudaki fotoğraflala hiçbir şekil oynanmadan ham olarak atılması gerekli diye düşünüyorum...
    Smile eklememişim Bende yanlış anlama yok. Bir taradaftan mantıklı söylediğin fakat; 1.5 yada 1.6 crop faktörlü son 5 senede üretilen makinelerin aralarında çok farklılıklar yoktur. O görüdüğümüz muhteşem fotoğrafların çoğu işlenmiş vaziyette görücüye çıkıyor. Mesela çok güzel bir kare görüyoruz altında da 60D yazıyor (Tabi elimizde 550D var mesela) Vayy makineye bak 10 numara diyoruz ve almak için can atıyoruz. Halbuki Sensörler aynı, yani aynı kareyi çekiyor. İşlemci farkı var yada fazladan LCD var, daha büyük, Daha fazla kare çekiyor vs.
    Nikon'un keskinliği ve yeşili, Pentax'ın kırmızısı ham fotoğrafta görebileceğin farklılıklardır. Onun haricinde ham fotoda çok fark yoktur. Kompozisyon, Işık ve Dijital dokunuşlar fotoğrafı ön plana çıkarır.

Alıntı Bad-Fast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onur çok saol benim için güzel tavsiyeler oldu , bunları yazdım kenara araştırıcam böle konularda deneyim ve fikirleirnizi yazarsanız sevinirim şahsen
    Çok şey bildiğim söylenemez ama olduğu kadar yardımcı olmaya çalışırım.
    Fusion35 ------> OnurD.

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki nikon mu Canon mu diye bir soru atsam ortaya ne dersiniz. 550d arıyorum ikinci el, bu aralar
    TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
    FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
    TK 757 - Mazda 323GTX AWD TURBO
    VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biri mercedes, diğeri bmw. yani ikisi de.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mr.korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki nikon mu Canon mu diye bir soru atsam ortaya ne dersiniz. 550d arıyorum ikinci el, bu aralar
    Nikon lensler Canon'unkilere nazaran daha pahalıdır AF moturu yüzünden diye biliyorum. Yani olay sadece gövde aldım bitti gibi kolay değil. Ama nikonun keskinlik ve yeşil tonlarıda yabana atılacak cinsten değil.

Ne alırsanız alın 2.el alın başlangıç için.

60D alırken d90 la arada kalmıştım. iyiki 60D almışım diyorum. Ha D7000 gibi bir modelide inceleyince tühh d7000 alsaymışım diyorum. Ufak bir araştırmadan sonra d7000 deki sensöre yağ sıçratma gibi bir sorun olduğunu okuyuncada kendimi avutuyorum. En sonunda da hepsi aynı .ok diyorum

Şimdiki aklım olsa 5D clasic alır geçerdim, manuel lenslere yatırım yapardım. 5d de video yok mesala Bende var diyip yine kendimi avutuyorum
    Fusion35 ------> OnurD.

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OnurD. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nikon lensler Canon'unkilere nazaran daha pahalıdır AF moturu yüzünden diye biliyorum. Yani olay sadece gövde aldım bitti gibi kolay değil. Ama nikonun keskinlik ve yeşil tonlarıda yabana atılacak cinsten değil.
    AF motoru Body de yani makinanın kendisinde. Hani yanlış yerde aramayınız.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu yazın Bana değildir herhalde, PS terk biriyimdir, Hafif keskinlik vermekten başka bildiğim birşey yok. Brenizer Method u diyorsanda 20 tane kareyi seçip ICE denen programa atıyosun o birleştiriyor
    ICE programini bilmiyorum panorama icin tercihim kolor autopano olmustu hep..
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Jerky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bad-Fast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamron 17-50 2.8f bende tavsiye ederim. Bende kullanıyorum tam bir f/p ürünü. Yanında da 50mm 1.8 uzun süre idare eder.
    alıntıya HAYIR...

AHMET1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bisey danisayim. Canon 600D makinadan FF makinaya gecmeyi dusunuyorum yine Canon 6D dusunuyorum. Aslinda gonlum Mark3 te ama cok para. Nikonda cok uzak geliyor . Onerilerinizi bekliyorum
    I sold the BMW because I wanted something sporty and fun to drive like the STI, yet be more comfortable and practical. The John Cooper Works Mini was the best of both words

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AHMET1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bisey danisayim. Canon 600D makinadan FF makinaya gecmeyi dusunuyorum yine Canon 6D dusunuyorum. Aslinda gonlum Mark3 te ama cok para. Nikonda cok uzak geliyor . Onerilerinizi bekliyorum
    neden FF size avantaji ne olacak?
    Experience is what you get when you don't get what you want.

AHMET1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslinda croppudan farkini gormek istiyorum, lenslerim 24-70, 17-40 ve 50mm 1.4 cropluda tam verim alamiyorum
    I sold the BMW because I wanted something sporty and fun to drive like the STI, yet be more comfortable and practical. The John Cooper Works Mini was the best of both words

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    AF motoru Body de yani makinanın kendisinde. Hani yanlış yerde aramayınız.
    Ben Body almakla bitmiyor lensler asıl önemli olan anlamıda diye yazmıştım ve lensleri nikonun daha pahalı. AF motoru lenste konusu nedir peki ozaman neden öyle birşey kaldı acaba aklımda.

Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ICE programini bilmiyorum panorama icin tercihim kolor autopano olmustu hep..
    Oda iyi diye duydum, hiç kullanmadım sadece duydum. Ben ICE deniyorum olmadı Photoshopta var panorama oluştur kısmı orasını deniyorum. Artık hangisi daha iyi birleştirirse. PS kullanımında iyi iseniz kesinlikle PS, üstüne istediğiniz kareyi alıp yapıştırma ve oynama şansınız var.

Alıntı Jerky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamron 17-50 2.8f bende tavsiye ederim. Bende kullanıyorum tam bir f/p ürünü. Yanında da 50mm 1.8 uzun süre idare eder.
    17-50 varken, Canon 50mm f1.8 gereksiz geliyor bana. İlla açık diyaframlı birşeyler olsun kenarda diyorsanızda manuel lenslere yönelmekte fayda var. Canon 50mm f1.8 in o AF motoru delirtiyordu Beni vııtt vııtt tak tak diye. Birtürlü netleyemiyordum. MF lenste kendim vizörden yada LCDden bakarak daha kolay netliyorum hiç olmazsa kalite var tavsiye ederim.

Bence 6D WG (Wifi-GPS) şu dönemde alınabilecek en mantıklı FF (1750$ gibi bir rakam telaffuz edilmişti en son). Nikon d600 lerde Nikoncuların kabul etmediği Shutter mekanizma sorunu ve Sensör kirlenmesi sorunu mevcut, d800lerde ise sol taraftaki AF noktalarında AF sorunu. bu iki makine haricinde güncel bir FF makinesi olmadığını düşünürsek (d610 ne alemde bilmiyorum) Nikonu eliyoruz haliyle.

5D m3 ise çok çok iyi bir makine ancak fiyatı çok (Değer tabikide ama verecek para varsa )
    Fusion35 ------> OnurD.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslinda croppudan farkini gormek istiyorum, lenslerim 24-70, 17-40 ve 50mm 1.4 cropluda tam verim alamiyorum
    Lenslerde Tam FF lik. Bunlar varken zaten Canon Harici markaya geçmek saçma olurmuş
    Fusion35 ------> OnurD.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Smile eklememişim Bende yanlış anlama yok. Bir taradaftan mantıklı söylediğin fakat; 1.5 yada 1.6 crop faktörlü son 5 senede üretilen makinelerin aralarında çok farklılıklar yoktur. O görüdüğümüz muhteşem fotoğrafların çoğu işlenmiş vaziyette görücüye çıkıyor. Mesela çok güzel bir kare görüyoruz altında da 60D yazıyor (Tabi elimizde 550D var mesela) Vayy makineye bak 10 numara diyoruz ve almak için can atıyoruz. Halbuki Sensörler aynı, yani aynı kareyi çekiyor. İşlemci farkı var yada fazladan LCD var, daha büyük, Daha fazla kare çekiyor vs.
    Nikon'un keskinliği ve yeşili, Pentax'ın kırmızısı ham fotoğrafta görebileceğin farklılıklardır. Onun haricinde ham fotoda çok fark yoktur. Kompozisyon, Işık ve Dijital dokunuşlar fotoğrafı ön plana çıkarır.

Çok şey bildiğim söylenemez ama olduğu kadar yardımcı olmaya çalışırım.
    ham fotoda pek fark yoktur demişsin yine yanlış anlama ama bi nikon d800 yada d3x in çektiği fotoyla bu bahsettiğin kameralarla çektiğin fotları yanyana koyunca olay inanılmaz değişiyor malesef, ha tabi şu faktör var oda ışık seninde dediğin gibi, misal bende d2x vardı, çok eski bi makinadır ama hallen daha çoğu kamerayı ezer, üstünde bi ışık sensörü vardı, inanılmaz bir renk doğruluyla çekerdi sanırsın photoshop var fotoda, diğer yandan gece bi barda arkadaşla yaptığımız öylesine bi çekimde arkadaşın 7d si ile bendeki d800 ün aynı iso, shutter ve diyaframda çekilmiş fotoları arasında yine dağlar taşlar vardı, misal 7d ile isoya abanınca yer gök gran oluyor d800 ise zaten 800 isoya kadar gren yapmayan bi makina, 800 üstündede yine pek bişey göremiyorsun gren olarak...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    d2xs ham fotoya bir örnek, lens nikon 1.8 50mm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    d800... ham halkini bulamadım ancak renklerle biraz oynandı bu fotoda, o fayanslar birazdaha sarımsı çıkmıştı fotoda biraz renk düzenlendi okadar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ham fotoda pek fark yoktur demişsin yine yanlış anlama ama bi nikon d800 yada d3x in çektiği fotoyla bu bahsettiğin kameralarla çektiğin fotları yanyana koyunca olay inanılmaz değişiyor malesef, ha tabi şu faktör var oda ışık seninde dediğin gibi, misal bende d2x vardı, çok eski bi makinadır ama hallen daha çoğu kamerayı ezer, üstünde bi ışık sensörü vardı, inanılmaz bir renk doğruluyla çekerdi sanırsın photoshop var fotoda, diğer yandan gece bi barda arkadaşla yaptığımız öylesine bi çekimde arkadaşın 7d si ile bendeki d800 ün aynı iso, shutter ve diyaframda çekilmiş fotoları arasında yine dağlar taşlar vardı, misal 7d ile isoya abanınca yer gök gran oluyor d800 ise zaten 800 isoya kadar gren yapmayan bi makina, 800 üstündede yine pek bişey göremiyorsun gren olarak...
    Bence Yazdığımı tam okumamışsın
    Bir taradaftan mantıklı söylediğin fakat; 1.5 yada 1.6 crop faktörlü son 5 senede üretilen makinelerin aralarında çok farklılıklar yoktur
    Yazmışım gördüğün gibi. Sen ise FF bir makine ile 1.6 çarpanlı bir makineyi kıyaslamışsın. Ben ise 500D ile 60D arasında fark yokur demişim
    Fusion35 ------> OnurD.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)