Sony nex serisi kullanan var mı aramızda bir tanıdığım nex5 yada nex7 tavsiye ediyor..
pentax k-x kullanıyorum sıfır olarak bulması zor ama 2. el gayet ulaşılabilir bir fotoğraf makinası
ekipmanları diğer markalara göre çok çok ucuz. zaten fotografcılıkta en önemli unsur lensin kalitesidir. kit lens denilen 18-55mm başlangıç için gayet yeterlidir fakat ilerleyen zamanlarda belli bir yoldan ilerlemek isteyeceksinizdir. bu kuş fotoğrafcılığıda olabilir, portre olabilir vs. şuan sahip olduğum ekipmanlar.
50mm f1.7 manuel len - kendisi portre çekim için en güzel lenslerden biridir. portre fotoğrafları için ışık çok önemlidir diyafram açıklığı bu lensde oldukça yüksektir fiyatı ise 70-90tl civarındadır. fakat bu lens manuel olduğu için kullanımı yeni başlayanlar için zordur.
50-200mm f4 otomatik focus lens - tak gez diye tabir edilen bir lens kendisi. gece çekimleri tripodsuz imkansız gibidir fakat gündüz çekimleri çok güzeldir. fiyatı 200tl +-20tl civarındadır.
daha birçok otomatik ve manuel lensim var fakat en öne çıkanlar bunlardır. nerden bu kadar lens edindin diye sorucak olucaksanız dediğim gibi pentax 2.el olarak ekipmanı çok ucuz olan bir marka. ve gece çekimi için tripodsuz forumdaki gibi araba çekimleri yapmanız imkansız. makinayı alıp bir kaç poz çektikten sonra hüsrana uğramanız muhtemel. gündüz elde çekim yapabilirsinizbenden bu kadar bir pentaxian olarak pentax tavsiye ederim. k-x k-r k-5 k-7 vb makinalar asla sizi pişman etmiyecektir.
Araştırmalara devamBenim içi fotoğraf çekicem nesne Otomobil olucak nadir çevre manzara hatıra fotoğrafı çekicem. Bu göz önünde bulundurulursa ilk sayfadaki makine işimi görürmü?
Yaklaşık 2 senedir fotoğraf çekmekle ilgileniyorum. İlk makinemi SLR Like olarak Fujifilm Finepix S1800 olarak tercih ettim fotoğraf çekmeyi öğrenmemde büyük katkı sağladı, 2 3 ay öncede Canon 550D alarak DSLR makineye geçiş yaptım fiyat/performans oranına göre en mantıklı seçim bence o tabi içimdeki Canon sevgisi ve çevremdeki Canon kullanıcıları buna etken oldular. 550D fotoğraf çekmenin yanında video performansında da 600D kadar olmasa da iyi bir makine. Kitlensinin (18-55) yanında küçük ama marifeti büyük olan 50mm f1.8 lensi aldım kitlensden daha çok onu kullanıyorum. Bence fotoğraf çekmenin, fotoğrafçılığın bir sınırı yok her şey sizin elinizde ve kadraja olan bakış açınıza bağlı. Çektiğim 2 kare:
![]()
http://www.techturkey.com/forum/imag...rotfltotal.gifDetailEF Nickli Üyeden Alıntı
baslangıc ıcın demeyelımde normal kullanım ıcın hs20 yada 200exr makınalar nasıldır bu tarz bıse dusunuyorum acıkcası ama kullanan test eden varmıdır
Ancak Mücadele varsa zafer vardır!
Birkaç gün önce araçtan D5000'im çalınmıştı,en kısa sürede yeni bir foto makinesi almam gerekli. Tekrar D5000 alayım diyordum fiyat dolayısı ile fakat fotoğrafçı bir abim kesinlikle almamam konusunda ısrarcı. Şu an aklımda olan 3 model var,fakat ıncığını cıncığını bilemiyorum tam olarak. Pro sayılmam fakat hobi amaçlı ilerlemek istiyorum,STF'ye de gidiyorum kurs olarak.
Nikon D7000
Canon 7D
Pentax K-5
bu 3 model arasında kalmış durumdayım. Nikon'a aşinayım ,pentax'i bilmiyorum fakat incelemeler ve karşılaştırmalarda biraz daha iyi gibi duruyor sanki. Fiyat olarak bir fikrim yok..
Tavsiyesi olan var mıdır hangisi seçilmeli,veya başka model önerisinde bulunabilecek?
snapshot'a göre pentax K-5 Eos 5D Mark 2 den de iyi çıkıyor.. Birçok karşılaştırmada da Nikon D300S ile kıyaslanıyor.. Pentax alsak lens sıkıntı olur mu?
ben genelde tex. çekimler yapıyorum bir arkadaşımın canon makinesi ile ama kendime ait olan pentax ist D makineyi kullanmak istiyorum bu tip bir iş için ne tarz bir lens önerirsiniz lenslerden anlamam pek
genelde yaptığım işler yakın plan çim toprak çekmek yada dokusu olan şeyleri çekip
texture oluşturmak
örn:
![]()
Fotofçılar Nikon cu ve Canon cu diye 2 ye ayrılıyormuş. Nedir bu ayrım. Hangisi daha iyi106 gti mi VTi mi muhabbeti gibi. Hangisi öncüdür. Biri diyor nikon canon dan sonra cıktı. Biri de tam tersi.
İnandığın Gibi Yaşayamazsan
Yaşadığın Gibi İnanırsın.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)