Buda benden gelsin 600d 55-250 lens ile çektiğim favori fotoğraflarımdan biri
FotoKritik - Esaretin Resmi
Buda benden gelsin 600d 55-250 lens ile çektiğim favori fotoğraflarımdan biri
FotoKritik - Esaretin Resmi
Everyday I ** çapuling...
bu slow motion olayı benim anladığım sonradan bilgisayarda yazılım ile yapılıyor
600d nin ne üstünlüğü varki slow motiona daha yatkın, fps dahamı yüksek sadece o yüzdenmi ?
600d güzelmiş gerçekten ama resim kalitesi bakımından değil
inceledim kullanış, body,lcd falan gibi şeyleri güzel
yoksa 1100d nin resim kalitesi kesinlikle yarışır gözüküyor ?
yalnız bir konuya değinmek istiyorum ki bence en önemlisi![]()
Gövdeden çok lens daha önemli bence, Fotoğrafı paylasrken hangi lens ile çekildiğini de yazarsanz daha yararlı olur![]()
O fotoğrafı doğal yaşam parkında tel örgülerin arkasından çektim uzun odak mesafesi ve düşük f yüzünden teler kayboldu doğada çekilmiş gibi çıktı
Valla video olayından pek anlamıyorum ama makinayla çekilmiş videoyu izlerken isteiğin hızda oynatabiliyorsun. Zaten kendi programı var orda çok rahat düzenlersin .
1080p de çekim yapabiliyor belki onunla bi alakası vardır.
600d 1100 e göre çok daha iyi bi makina biri 18mp diğeri 12 yüksek isodaki noise düşük.
Dönebilen lcd ve 1080p hd kayıt olayıyla son noktayı koydu bu sınıfta canon![]()
Everyday I ** çapuling...
canon 500d ve 1100d arasındaki fark.
Movie Size :
500d
HD (16:9)1920 x 1080P - 20fps, 1280x720P -30fps, SD(4:3) 640 x 480 - 30fps
1100d ise:
1280 x 720 (29,97, 25 kare/sn)
550d
1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kare/sn)
1280 x 720 (59,94, 50 kare/sn)
640 x 480 (59,94, 50 kare/sn)
kaynak:
http://www.canon.com.tr/for_home/com...Comparator.asp
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
Bu slow motion olayını bir ara bayağı sarmıştım adobe after effect adlı programdan twixtor adlı eklentiyi kullanarak bu kadar akıcı slow motion hazırlıyorlardı sanırım
Benim ae1 program makinem var ama artık para yetiştiremiyorum o yüzden kullanmıyorum kenarda duruyor. Bölümüm gereği fotografi görüyorum ve makine almak gerekiyor ama yaza anca alıcam gibi. Kullandığım makinelere gelirsek genelde d3100 kullanıyorum 2 tane çok yakın arkadaşımda var. Fena makine değil kullandıkça yeni yeni şeyler öğreniyor insan ama tamamen manuel ayar yapılabilen compact makinelerden başlamanızı tavsiye ederim.
Geçen kuzenimin fujifilm finepix s2950 kullandım. Çok büyük eziyet yaşadım açıkcasıufakda bi ayarsız tripodum vardı
Uzun pozlamayla güzel kareler çıkıyor yinede
Kesinlikle tripod kullanmanızı tavsiye ederim makine farketmez.
İşte bir kaç kere.
Bunlarda d3100den
Bu fotoyu tripodsuz çektim.
![]()
K-r çok iyi bir makina gövdesi sağlam titreşim önleme gövdede af motoru gövdede lens leri nette ve sirkeci vs gibi fotoğrafla uraşan yerlerde bulmak mümkün çok eski manuel lensleri uygun fiyata bulabilirsiniz titreşim önleme onlardada çalışır6 fps seri çekimi var baya hızlı ve kaliteli bir kit lensi var iso su gayet iyi ,vatan %25 lerinde 1499 gibi güzel bi fiyata düşüyor. Servis olarak Nar teknoloji distributoru tnb toshibanın kuruluşu ,çok sorun çıkaran makinalar değil zaten pentax lar.
not: Manuel lens leri netleme yardımcısı yeni makinalarda var k-r olsun 600d olsun deklanşöre yarım basılı tutup halkayı çevirdiğinzde netleme olursa size uyarı veriyor
Video ile ilgili 720p 25fps çekimi var 120 fps mümkün değil tabi bu canon ve nikondada mümkün değilcanon 600d 60fps çekimi var bunu programla yavaşlatıyorlar.
k-r sahibi değilim ama herhangi bir sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışim hergün elimin altında makina
....
50mm çok zevkli lensdir ve piyasada en ucuz onlar değerlendirmek gerekli![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)