7D ve 17-50 3000TL kimine göre normal görünsede Bana göre çok fazla bir rakam.
Bende 17-50 kullanıyorum hatta satılıklarda ilanı var 650TL ye. Garantisi devam ediyor ve gerçekten sıfırla ayırt edemezsin. Ha makine; 3cü sahibiyim 60D min. 2ci sahibi Ben istedim diye aldı makineyi ve parayı denkleştirince ondan aldım 2ay falan kaldı onda. 50bin shutterın üzerindedir ancak gel gelelim makine temiz olduğu için bunun bir önemi yok Benim için yine.
ikisini kaça satarsın deseler 1900TL ye veririm. Ne alaka neden fiyat yazdın dicek olursanda; 2 işlemci, body farkına ve daha az shuttera 1100TL vermeye değermi? (Body mi satmak gibi bir niyetim olduğu çıkmasın ortaya)
Shutter Konusu ise; 7D 60D seviyesindeki makinelerde 120-150bin shutter rahatlıkla görüyorsunuz. Ha diyelim Ömür bitti, 200-300TL sıfır shutter. (Shutter mevzuu genel bilgilendirme amaçlıdır)
FF Bende çok istiyorum, ama lens anlamında doyuramayacağım için alamıyorum. 24-105 alıcam yakınlarda 60D ile kullanmak için. Fırsatını bulursam 5dm2 yada 6d alabildiğimde alıcam. alamazsam 60D ile devam edicem.
Sıfır 60Dler var mesela; Örnek link bunu alıp üste 15-85 veya 17-50 lens alınabilir. hatta ve hatta 24-105 alınır Totalda 3000e. 7D nin 60D deye nazaran artıları Seni çok etkileyecek veya hissedeceğin artılar değil. O yüzden fazla para verme.
FF konusunu çok tartışmaya gerek yok, Hangisini alırsan al hertürlü diğerlerinden öne çıkacaktır tabiki iyi bir Lens ile :)