hayırlı olsun kardeşim, en kral makinelerden birisini almışsın. ben de 600d'yi tam 1.500'e almıştım 3 ay önce kadar ve makineden çok memnunum.
hayırlı olsun kardeşim, en kral makinelerden birisini almışsın. ben de 600d'yi tam 1.500'e almıştım 3 ay önce kadar ve makineden çok memnunum.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
merhaba , büyüklerimin yardımına ihtiyacım var nikon d5100 cihazımın 18-55 lensi ile artık istedigimm gibi verim alamıyorum yetmiyor bana . 18-105 135 200 aralarından hangisini tavsiye edersiniz ? vr dx olanları var bunların olması şart mıdır ? bu konuda gercekden bilgisizim yardımınız doğrultusunda bi lens alıcam inşallah
para en büyük sıkıntı aslında abi ögrenci oldugum icin18-55in üstüne koyucam öyle alıcam yada 18-55i satıp bi süre makineyi koyucam köşeye parayı halledip istediğim gibi bişey alıcam
edit : abi lensin fiyatına baktımda 3.500tlden başlıyor o kadar param olsa 5100üde satıp araba alırım kendime![]()
Kit lenslere bakana 24-70 önermek biraz tuhaf olmuş
İş sende bitiyor zoom istiyorsan zaten 105mm-135mm kurtarmaz seni..Kalite olarak sınıf atlamak istiyorsan 17-50 var en ucuz..
O zaman nikon dx 35mm 1.8 al. Hem uygun hemde çok popüler bir lens. Elindeki body de Dof i 50 mm' e denk gelir.
Ali Can Calis
Sigma 10-20 mm lens kullanan var mı aramızda?
Manzara fotoğrafları için bu lensi almak istiyorum, geniş açı olarak, kullanan arkadaşlar yorum yapabilirler mi? Bu fiyat aralığında başka tavsiyeleriniz olursa da sevinirim.
Sigma'nın 2 versiyonu var , 3.5 olanı iyi bir lens ancak diğeri ise onun yerine Tokina 12-24 öneririm..
Sigma F/4-F/5.6'ya gelince;
10mm'de aşırı bükülme var haliyle 10mm için alıyorsanız çok bişey beklemeyin..Ve alacaksanız son üretim kaplamasız olanlardan alın, eskilerinin yüzeyi çok kötü ve zamanla soyuluyor..
Açık diyaframda keskin bir lens değil, F11'de en keskin haline ulaşıyor..CA çok az..
Vignetting problemi var ancak aşırı değil,böyle bir lens için göz yumulabilir..
Tokina ise yukardaki konularda daha iyi..Sabit diyafram, tank gibi kasa, vignetting ve distortion problemi yok denecek kadar az ancak bu lenstede CA problemi var..PS ile halledilebiliyor genelde..
İkisindende iyi sonuç veren Tokina 11-16 var onada bakabilirsiniz..
bilmedigim icin soruyorum 17-50nin ve 35mm'nin bana ne gibi bi faydası olabilir çok kücük degıl mı o lensler
Lensin sensöre uzaklığı o değer küçüldükçe sensöre yaklaştığı için daha geniş açı alırsın uzaklaştıkçada açı daralır daha uzaktaki nesneleri daha net çekersin
Everyday I ** çapuling...
anladım abi teşekkür ederim peki 18 135den falan daha mı iyidir bu lensler benım istediğim şey aslında daha uzakdaki nesneleride flu yapmak 18-55de cok ıcıne gırmek gerekıyor
18-135 18-55 den en az 2 gömlek üstün bi lens gerek keskinlik gerekse diafram olarak çok başarılı
Uzaktaki nesneleri flu yapmak için bakman gereken diafram değeri olmalı ne kadar düşük olursa o değer hem dediğin gibi arka planı yok edip keskin resimler çekersin hemde az ışıkta daha iyi resimler alırsın.
Fiyat olarak 18-135 baya bi pahalı ama fiyat performans olarak baktığında seni tatmin eder.
Everyday I ** çapuling...
2. el arıyorum o yüzden abi , 18-105 nasıldır peki alternatif olarak
Sonunda Nikon'da karar kılıp d3200 aldım ( 1075 tl ).18-55 kit ile birlikte ancak istediğim verimi elde edemiyorum.Otomobil ve portre fotoğrafı çekme niyetim var.50 mm portre için yeterli sanırım.
Okuduğum kadarıyla 24 70 otomobil fotoğrafı için öneriliyor.Ama o da baya tuzlu.Bunun haricinde önerebileceğiniz hesaplı iş görecek bir lens var mı ?
Abi sanırım sabit diyafram olduğu için daha keskin hatları olan fotoğraflar çekiyorlar.
Ben araba çekiminde 50 mm değilde geniş açılı lens kullanmayı düşünüyorum.O yüzden 24-70 ayarında hesaplı bir lens sordum![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)