User Tag List

Sayfa 30/55 İlkİlk ... 20282930313240 ... SonSon
1038 sonuçtan 552 ile 570 arası

Konu: FOTOGRAF Makinesi Tavsiye/Bilgileri Buraya

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun kardeşim, en kral makinelerden birisini almışsın. ben de 600d'yi tam 1.500'e almıştım 3 ay önce kadar ve makineden çok memnunum.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Le10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun kardeşim, en kral makinelerden birisini almışsın. ben de 600d'yi tam 1.500'e almıştım 3 ay önce kadar ve makineden çok memnunum.
    saol abı uygun fıyata aldıgımı dusunuyorum ancak ıcınden canta cıkmaması can sıkıntısı yarattı bende ıns gonderırler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba , büyüklerimin yardımına ihtiyacım var nikon d5100 cihazımın 18-55 lensi ile artık istedigimm gibi verim alamıyorum yetmiyor bana . 18-105 135 200 aralarından hangisini tavsiye edersiniz ? vr dx olanları var bunların olması şart mıdır ? bu konuda gercekden bilgisizim yardımınız doğrultusunda bi lens alıcam inşallah

alicancalis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JusticeF0rALL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba , büyüklerimin yardımına ihtiyacım var nikon d5100 cihazımın 18-55 lensi ile artık istedigimm gibi verim alamıyorum yetmiyor bana . 18-105 135 200 aralarından hangisini tavsiye edersiniz ? vr dx olanları var bunların olması şart mıdır ? bu konuda gercekden bilgisizim yardımınız doğrultusunda bi lens alıcam inşallah
    Tavsiyem gündelik 24-70 f2.8 al. Muhteşem bir lens. Biraz pahalı ama değer.
    Ali Can Calis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    para en büyük sıkıntı aslında abi ögrenci oldugum icin 18-55in üstüne koyucam öyle alıcam yada 18-55i satıp bi süre makineyi koyucam köşeye parayı halledip istediğim gibi bişey alıcam

edit : abi lensin fiyatına baktımda 3.500tlden başlıyor o kadar param olsa 5100üde satıp araba alırım kendime

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kit lenslere bakana 24-70 önermek biraz tuhaf olmuş
    İş sende bitiyor zoom istiyorsan zaten 105mm-135mm kurtarmaz seni..Kalite olarak sınıf atlamak istiyorsan 17-50 var en ucuz..

alicancalis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman nikon dx 35mm 1.8 al. Hem uygun hemde çok popüler bir lens. Elindeki body de Dof i 50 mm' e denk gelir.
    Ali Can Calis

Bülent76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigma 10-20 mm lens kullanan var mı aramızda?
    Manzara fotoğrafları için bu lensi almak istiyorum, geniş açı olarak, kullanan arkadaşlar yorum yapabilirler mi? Bu fiyat aralığında başka tavsiyeleriniz olursa da sevinirim.

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigma'nın 2 versiyonu var , 3.5 olanı iyi bir lens ancak diğeri ise onun yerine Tokina 12-24 öneririm..
    Sigma F/4-F/5.6'ya gelince;
    10mm'de aşırı bükülme var haliyle 10mm için alıyorsanız çok bişey beklemeyin..Ve alacaksanız son üretim kaplamasız olanlardan alın, eskilerinin yüzeyi çok kötü ve zamanla soyuluyor..
    Açık diyaframda keskin bir lens değil, F11'de en keskin haline ulaşıyor..CA çok az..
    Vignetting problemi var ancak aşırı değil,böyle bir lens için göz yumulabilir..
    Tokina ise yukardaki konularda daha iyi..Sabit diyafram, tank gibi kasa, vignetting ve distortion problemi yok denecek kadar az ancak bu lenstede CA problemi var..PS ile halledilebiliyor genelde..

İkisindende iyi sonuç veren Tokina 11-16 var onada bakabilirsiniz..

Bülent76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SmT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sigma'nın 2 versiyonu var , 3.5 olanı iyi bir lens ancak diğeri ise onun yerine Tokina 12-24 öneririm..
    Sigma F/4-F/5.6'ya gelince;
    10mm'de aşırı bükülme var haliyle 10mm için alıyorsanız çok bişey beklemeyin..Ve alacaksanız son üretim kaplamasız olanlardan alın, eskilerinin yüzeyi çok kötü ve zamanla soyuluyor..
    Açık diyaframda keskin bir lens değil, F11'de en keskin haline ulaşıyor..CA çok az..
    Vignetting problemi var ancak aşırı değil,böyle bir lens için göz yumulabilir..
    Tokina ise yukardaki konularda daha iyi..Sabit diyafram, tank gibi kasa, vignetting ve distortion problemi yok denecek kadar az ancak bu lenstede CA problemi var..PS ile halledilebiliyor genelde..

İkisindende iyi sonuç veren Tokina 11-16 var onada bakabilirsiniz..
    Bilgi için çok teşekkür ederim. Tam detay bilmediğim için soruyorum, Tokina 12-24 aynı zamanda zoom sınıfına da girmiyor mu? Samyang 14 mm için bilginiz var mıdır?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilmedigim icin soruyorum 17-50nin ve 35mm'nin bana ne gibi bi faydası olabilir çok kücük degıl mı o lensler

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lensin sensöre uzaklığı o değer küçüldükçe sensöre yaklaştığı için daha geniş açı alırsın uzaklaştıkçada açı daralır daha uzaktaki nesneleri daha net çekersin
    Everyday I ** çapuling...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladım abi teşekkür ederim peki 18 135den falan daha mı iyidir bu lensler benım istediğim şey aslında daha uzakdaki nesneleride flu yapmak 18-55de cok ıcıne gırmek gerekıyor

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladım abi teşekkür ederim peki 18 135den falan daha mı iyidir bu lensler benım istediğim şey aslında daha uzakdaki nesneleride flu yapmak 18-55de cok ıcıne gırmek gerekıyor
    18-135 18-55 den en az 2 gömlek üstün bi lens gerek keskinlik gerekse diafram olarak çok başarılı
    Uzaktaki nesneleri flu yapmak için bakman gereken diafram değeri olmalı ne kadar düşük olursa o değer hem dediğin gibi arka planı yok edip keskin resimler çekersin hemde az ışıkta daha iyi resimler alırsın.
    Fiyat olarak 18-135 baya bi pahalı ama fiyat performans olarak baktığında seni tatmin eder.
    Everyday I ** çapuling...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. el arıyorum o yüzden abi , 18-105 nasıldır peki alternatif olarak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonunda Nikon'da karar kılıp d3200 aldım ( 1075 tl ).18-55 kit ile birlikte ancak istediğim verimi elde edemiyorum.Otomobil ve portre fotoğrafı çekme niyetim var.50 mm portre için yeterli sanırım.

Okuduğum kadarıyla 24 70 otomobil fotoğrafı için öneriliyor.Ama o da baya tuzlu.Bunun haricinde önerebileceğiniz hesaplı iş görecek bir lens var mı ?

Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. el arıyorum o yüzden abi , 18-105 nasıldır peki alternatif olarak
    Bence sen önce birah daha piş bence neden lens alman gerektiginin farkinda değilsin

Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zorbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonunda Nikon'da karar kılıp d3200 aldım ( 1075 tl ).18-55 kit ile birlikte ancak istediğim verimi elde edemiyorum.Otomobil ve portre fotoğrafı çekme niyetim var.50 mm portre için yeterli sanırım.

Okuduğum kadarıyla 24 70 otomobil fotoğrafı için öneriliyor.Ama o da baya tuzlu.Bunun haricinde önerebileceğiniz hesaplı iş görecek bir lens var mı ?
    Esasinda 50 mm portre lensi degildir , ama boyle deniyor yanlış portre icin 85 ile 135 mm arası idaeldir , 50 mm otomobil fotoğrafçılığı icin dar açılı kalabilir illada almak istersen G modelini alman gerekli otofosus çalışmak icin aklinda olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sanırım sabit diyafram olduğu için daha keskin hatları olan fotoğraflar çekiyorlar.

Ben araba çekiminde 50 mm değilde geniş açılı lens kullanmayı düşünüyorum.O yüzden 24-70 ayarında hesaplı bir lens sordum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)