Modem aç kapayla alakası ne kadar var bilmiyorum ama bu olay 3ün önce akşam oldu ilk defa başıma geldi ve noırmal hızımda seyrederken bağlantı kopmadan hız bir anda düştü
Sınırlama modemden değil santralden yapılıyor. Belli checkpointler var bunlara denk gelindiğinde tekrar kota uygulanıyor. Bu checkpointlerin zaman aralıkları da santraline göre değişiyor.
TR-069 protokolü olan modemlerde klasik web arayüzünden bu protokolün de ayarları değiştirilebilir. Bu protokolü de TTnet değil(yasal olarak kullanamazlar) modem üreticileri call center ları kullanırlar sadece.
O ekran alıntısında gösterilen PID'ler ise modemde o anda aktif olan servisleri gösterir. Orada tr069 satırı modemi telefon hattına bağlamasanız bile olacaktır. Orda olmasının sebebi bu protokolden gelen bağlantı isteklerini karşılamak içindir.
O liste bir 'log' değildir. Arkada çalışanları gösterir sadece. Bir benzeri Windows'ta da mevcuttur. Win+R'ye basıp services.msc yazıp enterladığınızda gelen listede 'Başladı' ibareli olan satırlardır.
Windows 7'de CTRL+Shift+esc yapılıp gelen pencereden Hizmetler sekmesinde de gözükür bunlar PID'lerine kadar.
MAC Address i değişimi AKK'da işe yaramaz. Bu değişim, daha çok router kullanmadan veya routersız modemlerde yapılan bağlantılarda aynıanda çok adet cihazı internete sokmak için kullanılır. Bu daha çok kablonetlerde fiberlerde yaşanıyor. Onların dağıttığı modemler router sız..
MAC address'inin asıl amacı da karşı da taraftaki DHCP sunucusuna kendini tanıtmak ve IP ve ayarlarını almaktır.
AKK hizmet numarası bazlı yapılmaktadır ve bu da porta bağlıdır. Aynı sebepten ADSL kullanıcı adı ve şifreniz çoğunlukla başka hat üzerindeki ADSL de işe yaramaz.
Yazmamışım ama yazayım:
TR-069'dan modeme hız sınırlaması vb. operasyonlar da yapılamaz. Modem zaten böyle bir operasyonu desteklemez. Hızı her zaman santral tarafı tayin eder bant genişliği olarak. Kablonun uzunluğu kalitesi vb. bu genişliğe ince ayar yapar.
Şu an IDM ile 100-150k arası download yapıyorum.
Download'u duraklatıp devam ettiğim zaman hız 3-4saniyeliğine 900lere çıkıp sonra yavaşça eski 100'lere kadar iniyor.
Eskiden , torrent ya da IDM'ye hız sınırı koyduğumda duraklatıp devam ettirince yine aynısı oluyordu.
Buna bir çözüm bulmak lazım 300mb'lık dosya 30dakika da inmiyor![]()
Bir çözüm yok , kaç gecedir bu işle uğraşıyorum , yurtdışı sitelerini okudum vs. o adamlarda da hep fiber var o yuzden fiber ayarlarını anlatıyorlar.Bazılarında Kablo modem var.Yapıp başaranlar olmuş yurtdışında ama tespit edilmişler.Ben dün gece Proxy değiştirerek tamamen Yurtdışından bağlanıyormuş gibi gösterdim.Ama ilk bağlantıyıda o şekilde yaptım nasıl olduysa 1 saat hızım 7 mbit oldu.Download 900-950 arası yaptım.Sonra denemek için bir daha gir çık yaptım hızım gene eskisine döndü ne yaptıysam olmadı gene 1 mbit.çıldırmamak içten değil.Kısma işini merkezden bir programla yapıyorlar.Çok küfür edesim var çok![]()
bizim yan binada oturan arkadaşada yapmışlar aynısını valla şaşırmaya başladım şu hız duşmesine
son 3-4 aydır hiç download yapmıyor m baktım şimdi aylık 20gb falan kullanıyorum
bir ara torrentte deneme yapıcam bunla ilgili![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
son aylarda başladı zaten bi çözüm olsa iyi![]()
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
2-3 senedir her ay ortalama 300 gb download yapıyorum hiç düşürmemişlerdi hızımı , ama bu ay nolduysa 1mbit e düştükbu yöntemi deniycem inşallah hallolur
100mbps download 100mbps upload bedava free belesatri 100 den asagi dussun ara santarli hemen 15-20 dakkada geliyolar ve halediyorlar
eger 1000mbps felan istersende extra 100 yada 200 kron oduyorsun oda 30 - 60 tl yapiyo internetin keyfini sonu na kadar kulaniyorsun
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)