haftasonu için dedeağaç'a gitme niyetim var. güncel yeme içme önerisi var mı
Printable View
haftasonu için dedeağaç'a gitme niyetim var. güncel yeme içme önerisi var mı
Ruhsat, pasaport, yeni ehliyet, ruhsat size ait değilse ruhsat sahibinden muvafakatname(noterden) , yanınızda 18 yaşından küçük çocuk var ve araçta anne-babası yoksa muvafakatname
Bunlar gerekli olur.
Rizedeki evi araplara kiraladığını belgeleriyle foruma koyarım.
Yunan adalarından kos, santorini vs herhangi güzel bir adaya 4 gece 5 gün tatil düşünüyorum mayıs sonu haziran başı.
Ne yapmam lazım, bana allah rızası için prosedürü anlatacak biri var mı ?
Balayı için düşünüyorum fakat hatun yeni çıkarttı pasaportu düğü n 25 mayısta, dolayısıyla soyadı pasaportta güncel değil.
Turla mı gitmek gerek, hangi siteden işlem yapalım, otel ne önerirsiniz vs vs vs gidenler varsa 4-5 dk bi darlamam lazım :)
Nacizane tavsiyem biraz ilgilizceniz varsa kendi imkanlarınız ile gidin.
Bence normal vize başvurusu yapın kapıda vize vs ile uğraşmayın.
Ben konaklamayı Booking ve Airbnb den bakıyorum, bulduğun yerin yorumlarını okuyorum, şehir merkezine yakınlığına bakıyorum seçerken.
Nacizane önerim gezmeyi seviyorsanız küçük bir motor kiralayın kesinlikle.
Soyad durumunu nüfus a sormakta fayda var pasaport bölümüne.
Santorini merak ettiğim adalarda ama en pahalısı galiba.
Daha farklı bir öneri ada ada gezmek için Ets-Setur gibi firmalardan 4-5 gecelik İzmir kalkışlı Cruise gemisi turları.
Access Denied
Access Denied
eşinizin pasaportta eski soyadıyla gezmesinde sorun yok. sadece uçak-feribot bileti otel rezervasyonu vs eski soyadıyla yapmanız yeterli.
benzer süreçten biz de geçtik, dediğim gibi yapınca hiç sorun yaşamadık.
otel rezervasyonu için ben Avrupa'yı gezerken hep booking.com kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım.
Haziran ayı için eşimle Mısıra sharm el sheikh'e gideceğim, yapabileceğim etkinlikler için tavsiyeniz varmı ?
Mısır evlerden uzak olsun :D
ağustos ayının 3. haftası balayı konseptli akdeniz otellerinden önerilerinizi alabilir miyim, sahilin tamamen kum olması şart
Geçen yıl arkadaşım ailecek gitti 2 çocuklar. Dalış için en iyi tur-tekneyi seçin. İnanılmaz güzel demişti.
Atv safari güzel demişti.
Akşam gidilen yeme içme yerleri güzel demişti.
Otelde gözüne kestirdiğin garson a ufak ufak bahşiş verirsen baya ilgileniyorlar demişti.
Daha görmedik sonrasında yorum yapıcam :D
Şu pervaneli şapkalardan alayım diyorum :D
Evet onlar planlarımız dahilinde, pramitler içinde orada karar vereceğiz artık duruma göre hem uzaklıktan dolayı kararsızım. Haziran 7'de gideceğim bende 5 gece şeklinde aldık biletlerimizi otel'dede karar verirsek tamam olucaz :D
Ben 1 haftalık tatilimde;
-Bir öğlen Hard Rock'a gittim,
-Bir akşamda Old Town dedikleri yede 2 saat gezip, kahve içip hediyelik eşya aldım.
-Oradan da Farsha'ya geçtik. hayatımda daha garip bir yer görmedim. ambiyans vs çok güzel ama sizi rastgele birilerinin masasına oturtuyorlar.
masada kimse kimseyi tanımıyor. nargile söylerseniz koyacak yer bulamıyor :D anca gitmek için gidilir.
-Atv ve Dalış turlarında, %75 indirim pazarlığında anlaşamadığım için yapmadık :D
Onun dışında hep oteldeydik ve sıkılmadık.
Piramitlere olan yol biraz gözümü korkutuyor, süre açısından çok fazla vakit alıyor.
Ayrıca YT'da izlediğim bir çok piramitler videosu motivasyonumu düşürdü, piramitlerin etrafında ki mahalleler pek temiz değil, dilencilik, zorla bir şey satma çabaları vs. Görmesem de olur dedirtti. :D
Tur için booking gibi siteler var aslında 15$ gibi bir rakama geliyor öğlen yemeği dahil fiyat fena değil yapılabilir. Farshayı dün eşim gösterdi mecbur gideceğiz artık :D Gece clubu vs bakıcaz tum zamanımızı otelde gecirmek istemiyoruz acıkcası, cocuk olmayınca gelmişken gezelim gorelim olayına giriyoruz. Siz hangi otelde kalmıstınız ?
Kapı vizesi 2 kişi 50$ ve oradaki adı tur olan firmalarda yemek vs haric kişi bası 1500 TL gibi bir rakama geliyor ama hiç bişey yok paket içerisinde. Pramitler kapalımı acıkmı oda belli değil ayrıca onlarında giriş rakamları yuksek gibi ve acık olmasının garantiside yok yani gittik ama kapalı önünde fotograf cektirdik geldik demek için gereksiz pahalıya gelecek, otobusle cok uzak ve guvensiz ucak rakamlarını bilmiyorum orada bakıcaz artık gidişata göre o yuzden ona henuz karar vermedik.
Sharm ile ilgili not:
Uçuş saatleri saçma sapan. ben bunun yerel yönetimler tarafından, turistlerin 1-2 gece otele daha fazla para versin diye yaptığını düşünüyorum.
Otelle iletişime geçerseniz, erken giriş ve geç çıkış için ücretsiz yardımcı olma ihtimalleri var.
Türkiye'ye uçmak için havalimanına gittiğinizde de saçma sapan bir muamele görüyorsunuz. (tek seferlik bana öyle denk gelmiştir umarım)
Tek bir X-ray sırası, ayakkabı çıkarma, elle aranma, bavullara ve üstünüze bir şey sürüp patlayıcı ya da uyuşturucu testi bakma gibi gibi ve bu işlemler cidden saatler sürüyor.
Tel Aviv'de bile böyle bir olay görmemiştim.
Klasik ortadogu kafasi turisti 3 kurus daha fazla nasil kaziklarim, parasini biraz daha fazla nasil alirim zihniyeti, giden adam da tek seferlik gider sonrasinda bir daha gitmez.