amiin inşallah. umarım hak kazanırsın. muhteşem bir durum. ingiltere, avustralya, yeni zelanda, kanada şu an vizesiz. abd de eklenirse mükemmel olacak. haa oralara gittinmi desen hayır da, belki bir gün belli mi olur :D
Printable View
Dedeağaç dan dün gece geldim. Booking üzerinden şehir merkezinde ev tuttuk. geceliği 3 bin tl idi. Ev sıfır ve çok iyi üdşünülmüş. Yedik içtik gezdik. Bayram öncesi tercih ettik çünkü bayramda gitmek İstanbul da gezmekten farksız oluyor :) Mayıs da İtalya - Bari ye uçak bileti aldım. Sofya - Bari gidiş dönüş 42 euro. Ev tutup araç kiralayıp güney bölgesini gezmeyi planlıyoruz. 4 gün VW Golf 250 euro kira ücreti.
Bugün geldim. Albatros palace sharm aqua ya gittim çok beğendik. Arkadaşım daha önce gidip önermişti. Antalya halt etmiş. Her havuzda 2 can kurtaran var. Garsonlar ilgili. Genel kitle rus, arap sonra Türk birazda avrupalı vardı. Belekte türk olduğunu görünce yüzüne bakmıyorlar. Burada kendim içeceğimi alıyorum diye adam azarlayacaktı neredeyse. Otel temiz. Havalimanı ulaşımı kolay 15 dk. Booking üzerinden her şeyi hallettim
2 yıl önce Ben, Eşim ve kızım ile sırt çantalı olarak 10 gün İtalya'yı gezmiştik. Roma-Napoli,Floransa,Bologna,Milano,Venedik.
Geçen yaz eşimle motorla avrupa turu yapmıştık.
Bu az tekrar motorla tur yaparız diyordum.
Tekrar İtalya yapmaya karar verdik. Bu sefer 2 aile.
Gidiş uçak biletini aldık Roma ya. Otelleri konaklamaları ayarladım.
Dönüş Venedik ten olacak. Uygun uçak bileti denk getirmeyi bekliyoruz. Aktarmasız bulamazsak Belgrad aktaralı %40 uyguna geliyor. Onu alacağız.
Şahsi araçla yurt dışına çıkmak için yapılması gerekenler neler? Önceden adac üzerinden sigorta yeterli oluyordu. Uzundur araçla çıkmıyorum. Bilgilendiren olursa sevinirim.
selamlar
kıbrıs ve tunusta çocuklu tatil için önerileri alabilirim
Kıbrıs'a hangi tarihte gitmeyi planlıyorsunuz ? Yeni açılan otelleri öneririm The Arkin İskele ( yanılmıyorsam 3 yıllık bir otel İskele bölgesin de Gazi Magosa tarafında sahili falan harikadır. )
, Salamis By Conti ( Bu otel biraz eski ola bilir ama şehir içine de yakın bir otel ) Bu ikisi benim her yıl mutlaka plajın kullandığım otel. Ayrıca Nem olarak Girne bölgesi bunaltır ama Magosa bölgesi nem yönünden daha iyidir gölge de serindir rahatsız etmez.
Deniz önemliyse herşey dahil otel olacak
Deniz önemli olmasaydı Girne Rocks otelde kalın, araç kiralayın derdim.
Nuhun Gemisi'nde kalmıştım daha önce eğitimlere gittiğimde. Yakın zamanda Elexus a gidenler oldu. 30 Nisan da gideceğim tekrar bir toplantı var, otel adı belli değil henüz.
Kıbrıs' ta Elexus, Kaya Artemis, Nuh' un Gemisi ve Concorde' da kaldım.
Çocukla Nuh' un gemisine gittik ama bir sene önce Kaya Side' den aldığım performansı Nuh' un Gemisinde yakalayamamıştık. Kaya otelleri bende 1 adım öndedir o sebeple.
Elexus yeni açıldığı dönem çocuk yokken gitmiştik, herşeyden memnun kalmıştık ama biz gittiğimiz sene yeni açıldığından çoğu yer faal değildi. Şu an nasıldır yorumum yersiz olur.
Concorde güzel, zaten Nuh' un gemisi - Artemis ve Concorde aynı bölgede hatta Artemis' le Concorde karşılıklı. Benim tercihim Kaya Artemis olurdu sanırım. Denizi, havuzları ve içerde tesislerin yakınlığı çok iyi. Kalırsanız ana bina tercih etmeyin :)
Kıbrıs'ta yaşamış, turizm işi yapmış birisi olarak söyliyim. Kıbrıs'ta en iyi tatil bölgesi Magosa'dır. Tarihi, denizi vs en iyi yerdir. Girne'yi tek çekici kılan şehir merkezi gibi sayılması.
Gezilecek kalan tarihi yerlerin bi kısmı bu alan içinde.
Deniz Esentepe ve sonrası Magosa'ya kadar güzeldir. Bu taraflarda denize giren Girne'de bi daha denize girmez.
Tavsiyem, gidebiliyorsanız Temmuz-Ağuston yerine Nisan son hafta Ekim ilk hafta aralığında gidin.Denize girdiğin zaman keyfi alacağın tarihlerdir. Haz-Tem-Ağu giderseniz saunadan farksız
Kuzen ve eşi ile Eylül 6-9 Kıbrıs planımız vardı, daha önce 2 yurtdışı çıkışımız olmuştu beraber otelde durmayıp gezeriz diyip bnbden Girne merkezde ev kiraladık 3+1 2gece 3gün total 8.000e geldi. Uçak biletlerini aldık tek kişi gidiş dönüş 8bin civarı da o. Gitmeden önce de araç kiralamayı düşünüyoruz, gez-toz için. @Kahn23 deniz tavsiyesi için de teşekkür,hazıra konmuş oldum biraz :)