sLp Nickli Üyeden Alıntı
benim de müzdarip olduğum ve dikkatle takip ettiğim bir konuydu bu. 23 yaşındayım, 2004 senesinden beri yani 15 yaşımdan beri içiyorum bu sigarayı. 2002 yazında babamı adrenaline bağlı kalp krizinden dolayı kaybettim. kendisi de benim yaşımda sigaraya başlamış ve 42 yaşında rahmetli olmuştu. bu içtiği sigara ona ilk önce ülserden midesinin 4'te 3^ünü kaybetmesine, sonra da kalp krizinden hayatını kaybetmesine sebep oldu.
gelelim bana, 2002'de babamın kaybı büyük sendelemeye yol açtı ve o sene girdiğim lise sınavında başarısız oldum düz liseye devam ettim. ablam ve annemin bana gösterdiği ilgi alakayı kesinlikle kusursuzdu onların bir suçu yok, ben sadece kendi salaklığımla lise 2'nin başında sigaraya başladım. sülalemizin sorunlu bir sağlığı vardır. halam 5-6 kez amcam 2 kez kalp krizi geçirdi ve hala hayattalar, dedem babaannem vs onlar da kanser ve kalpten dolayı rahmetli oldular.
ben bunu bile bile hala içmeye devam ettim ve bundan 3 sene önce çok sağlam bi sille yedim ve ben de kalp krizi geçirdim. kalp kapakçıklarımın gevşekliği olsun kalp yapısı olsun bu krizi tetiklemiş. eforu ekosu derken bi çok test yapıldı ve kesinlikle sigara bitecek dediler. çok erken bi şok oldu benim için ve sigarayı ilk bırakışım bu oldu. 6 ay geçti tekrar başladım.
bundan da 4-5 ay önce kış zamanlarında ikinci sigarayı bırakma deneyimimi gerçekleştirdim, 1 ay süre bıraktım ve kız arkadaşımla ayrıldık tekrar başladım.
iradem çok iyidir, ben sadece ahmaklığımdan sebep 2. kez sigaraya başladım. 2 hafta önce 4 haftalık Champix setini aldım. ikinci 4 haftalık seti almak istemiyorum, onu eğer isteğim devam ederse yetersiz gelirse alacağım. şu anda tüm şartların elverişli olması için 2 haftalık bi sürem var. 2 hafta sonra umarım sigaraya son diyebileceğim. bu ilacın referansı çok oldu ve ben de başarılı olacağıma inanıyorum. şu ilaç sayesinde 1 ay sigara içmesem bile en azından ilaca gitti sigaraya gitmedi denir, şansınızı denemekte yarar var.