anormal olan bir şey yok bu tamamen beynin bir reaksiyonu, sigara içen bir insan televizyonda görsün, içen birini görsün veya biyerde sigara lafı geçtiğini duysun anında beyni tarafından uyarılıyor ve canı istiyor. Bunu bende çok yaşıyorum.
Printable View
Arkadaslar babam 59 yasinda, cocukluktan beri sigara iciyor. Gunde 1 pakete yakin sigara iciyor, ailece birakmasini cok istiyoruz ama malesef birakamiyor.
8 9 sene once kalp krizi gecirdi, birakti akupunturla 2 sene sonra gene ayni tas ayni hamam devam etti.
Champix alip versem diyorum, bir yan etkisi var midir ? Kalp konusunda ozellikle bir etki olur mu ? Doktora danisalim dicem ama hangi doktor bilir bu durumu ?
Evren abi senin bu konu bir abiye mail attım okumuş başlamış bu champix'e bende fayda etmez ama bir deneyelim bakalım dedi
Sende son durum nedir abi?
Ben kendi adıma konuşayım 1.5-2 paket winston soft içiyordum.
Champixle bırakalı 6 aya yakın oldu.
İlk 3 ay arada aklıma geliyordu ulan bi tane yaksam ne olur diye ama
Şuan tamamen bitti ve yanımda sigara içildiğinde inanılmaz tiksiniyorum. Sigara içip gelmiş biri yanıma oturduğunda gelen o kesif koku yüzünden ense köküne vurup bayıltasım geliyor. O derece tiksindim
Ne Kampix nede başka birşey bi akşam öyle bir şok laf yedimki , Sigarayı söndürdüm bitti bu iş dedim 3 ay oldu sigarayı ağzıma sürmedim bıraktım gitti. Tek destek olarak aynı hafta spora başladım.
Bu bağlamda herşey psikolojik diyorum başka birşey demiyorum.
Zaten kafa bitiyor herşey orada hiçbir ilaç felan kullanmana gerek olmadan silersen o iş bitmiştir zaten
sigara içmek tamamen alışkanlık hop dışarı çıktın yak bitane hop yemekten sonra yak bitane hop işemeye gitdin yak bitane sevgilinle kavga et yak 5 tane tamamen kafada bitmesi lazım bunlar sadece yardımcı
15 yıl boyunca, son on yılı, günde bir buçuk paketten fazla olmak üzere sigara içtim. Yaklaşık dört buçuk yıl önce herhangi bir yardımcı ürün kullanmadan, ilk denememde sigarayı bıraktım. Bırakmak isteyenlere belki faydası olur diye yaptığım ve hissettiğim şeyleri paylaşmak istedim.
Sigarayı bırakmadan önce, yaklaşık üç dört ay kendimi bu duruma hazırladım. Misal evin içinde ve kapalı yerlerde sigara içmedim, hava çok soğuk bile olsa dışarı çıkıp içtim. Sürekli ellerimi ve elbiselerimi koklamaya başladım. Sigara bırakma zamanı olarak ta grip olduğum bir anı seçtim. Hasta olduğum üç gün boyunca sadece birer duman aldım, sonrasında bir daha sigara içmedim. Bırakma denememi kimseye anlatmadım, içmediğimi bir hafta sonra fark ettiler. İlk haftalar biraz yavaş ve üzgün geçiyor. Çok sevdiğim birini kaybetmiş gibi hissediyordum fakat zaman kesinlikle her şeyin ilacı. İlk haftalarda sigara içtiğiniz zamanları dolduracak şeyler yapın, amaç vakit geçsin. Ne kadar çok vakit geçerse insan o kadar motive oluyor, ki bence bu çok önemli. Kesinlikle ama kesinlikle bir duman, bir sigara gibi şeyleri düşünmeyin aklınıza geldiği an o düşünceden uzaklaşın. Bol bol su için, çerez, mentollü şeker de işe yarıyor. Tabi bunları ara ara alın. Arada bir kriz gibi aniden vurur, hiç geçmeyecekmiş gibi gelir, o anlar gelip geçicidir. Sakın pes etmeyin en fazla 15 20 dakika sürer. En önemlisi sürekli kendinizi motive edin, başarısız olacakmış düşüncesine kapılmayın. Allen carr ı kesin izleyin. Öleceksiniz, sürüneceksiniz demeyip yapılan şeyin ne kadar saçma bir şey olduğundan bahsediyor. Son olarak sigarayı bırakırken amaç ilk olarak vücudu nikotinden temizlemek. Ne şekilde ve ne amaçla olursa olsun nikotin almayın. Bahsi geçen video da bu konudan önemle bahsediyor. Bence iş irade işi falan değil akıl işi.
Herkese sigarasız günler.
http://www.youtube.com/watch?v=UyKkxGCTmYI
Ben çok faydalandım. Belki daha önce verilmiştir,ama ben yinede vereyim.
Bıraktıktan sonra psikolojik davranış bozukluğu oldu mu kimsede
Çok uzun senelerdir sigara içmiyodum yaklaşık dört sene içtim benimle beraber iki arkadaşım bıraktı onlar tekrar başlamışlar dayanamıyorum başım ağırıyo falan dediler ben son sigarayı içtim attım bidaha elime almam dedim bitti. Dört aydır kokusunu duyunca uzaklaşıyorum gerçekten kafada bitiyor
Davranış bozukluğu değil ama, sinir ve asabiyet oluyor bir süre. O da nikotinin eksikliğinden oluyormuş. ***** sigara içmeyen insanlarda salgılanan bazı hormonlar vb şeyler sigara içenlerde nikotine bağımlı olarak salgılanıyor, nikotin olmayınca da ilk zamanlar yoksunluk çekiliyor. Zamanla hepsi geçiyor. Ben ilk aylarda çok ciddi alkol alıyordum fakat onu da atlattık.
Bende 14 yıllık kullanımdan sonra bir gün içinde bıraktım 5 aydır içmiyorum bende ilk başlarda tam tersine çok sakin ve sabırlı bir haldeydim şimdilerde çok sinirli ve gergin olmaya başladım yani bende ilk zamanlar değilde sonradan çıkmaya başladı herşey yoksunluk bile yaşamaya başladım hafiften