User Tag List

Sayfa 9/15 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
267 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: mazda rx8 mi yoksa honda s2000 mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    drahte. bu kardeşimiz rxlerle ilgili ciddi birikimi war
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

Burak-Akın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Temiz, güzel fiyatı fazla şişirilmemiş s2000 güzel olur. Hem görünüş açısından hem performans açısından sizi tatmin edicektir.

Ama yakıt konusunda aynı şeyleri söleyemem
    Honda Civic İes, Nissan 200sx s14, Honda Civic eg6 si, Citroen c2 VTS

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    70-80k tl s2k ya verenin aklindan suphe ederim .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dediğim gibi bence alakasızda olsa 350 derim he olmazsa s3 yada 330ci yada ne biliyim nedne bunları yazdı ndersen rx doyurmuyor s2k da 2006 dan öncesi olacaksa zaten olur vsa yoksa 2 günde araç kazada s2k da arızalı yani tabi gönül meselesi birazda fikir wermek adına focus rs de fenadır saplanıp kalma bu iki araçda kardeşim derim
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drahte1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Spor araba biraz elegant olmasi gerekmez mi ? Neden spor araba aliyorsun da sedan almiyorsun ? Cunki farkli ihtiyaclarin var, ve farkli ihtiyaclar ozellesmis arabalar istemez mi ? Rx8 gibi marketin buyuk kismina seslenen bir araba ne kadar ozellesmis olabilir ki ?

Subaru BRZ ile Toyota Gt'nin Rx8 ile ne alakasi var ? Onumuzdeki yillarda yapilacak butun BRZ ve GT satislari piyasada Rx8 olmadigi icin mi gerceklesecek ?

--------

Mx-5'in 1M satmasi roadster sinifini cok satiyor mu yapiyor ? Sadece C sinifinda YILDA kac M arac satiliyor biliyorsundur umarim.

Mercedes yeni C'den 3 yil icinde 1M tane satti, MX5 gibi 23 yilda degil...

Evet roadsterlar 3.5 kapili arabalardan cok satiyor...

--------

Ingilterede VAT var %20' onu dusup vergilendireceksin, vergili fiyat ustunden vergilendirince Turkiye fiyatini bulman arabanin burada nasil OVER PRICED satildiginin kaniti...

ABD'de Rx8, S2000'den UCUZ ama Rx8 1.300cc vergisi ile ithal edilmesine ragmen kendisinden pahali ve 2.000cc vergisi ile ithal edilen S2000'e cok yakin fiyatlarla satildi Turkiyede, hatta bazi kisiler Rx8'lerine S2000'den daha cok para dahi verdi...

Ortalama bir Rx8 ABD'de 25.000 dolara alici buluyor;

Once OTV %37 koyalim; 34.500 dolar

Simdide KDV %18 ettimi 40.500 dolar

Bunuda 1.75 ile carpalim; 70.720 TL

--------

S2000 icin yapalim, S2000 30.000 dolara aliniyordu [en dusugu]

Once OTV koyalim %60 [eski oran] 48.002 Dolar

Sonra KDV koyalim %18 56.640 Dolar.

Bunuda 1.75 ile carpalim; 99.120 TL

Herseyi gectim Rx8'e uygulanan vergi; %61.6

S2000'e uygulanan vergi; %88.8

Rx-8 benim bildigim dunyanin her kosesinde S2000'den daha ucuz...

Turkiye fiyatlari arasinda azicik fark var...

Yabanciya gitmedi paralariniz...

Belkide ikinci elde bilincli tuketici aracin gercek fiyatini, gercekten anliyordur...

--------

Rx8 bir kere SADECE japonyada degil KUZEY AFRICA'da FORD FABRIKALARINDA da uretiliyor...

Facilities | Ford Motor Company Newsroom

Iki Japon arabasini kiyaslarken "Yuksek yen kuru" nerden cikiyor ki ? Honda Lira mi dagitiyor iscilerine ?
    Drahte sittir et satış listesini, üretim bandını, eksiğini gediğini de, Ben şu sebepden dolayı şunu derim şu aracı tavsiye ederim de geç be kardeşim. Araştırmak çok güzel paylaşımını kendi açtığın bir topic de yapman daha faydalı olacaktır, Hem seninde bildiğin gibi söz gider yazı kalır. Aç bir konu kalıcı olsun yazdıkların, okur okur, araştırır araştırır paylaşırsın bizlere de faydalı olmuş olur böyle konular da kirlenmemiş ve olaylar marka fanatikliğine dönüşmemiş olur. Forum etiğini bildiğini beni anlayışla karşılayacağını düşünüyorum... Saygılar iyi forumlar. (Not: Rx8 al derim daha avantajlı bir araç 2. el piyasasında.)

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hala karar verilmedi mi yaw

Gel dostum bigun kullan su s2000 ni. Sonra karar verirsin

mertk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen tek kullanmaya bakar s2k alman ıkısınıde kullandım ama s2k dan ınınce yuzum gulucukler saçıyordı etrafa benı cok etkılemıstı

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bundan 8-9 sene evvel vti'mı 106 mı konuları açılırdı forumlarda.o zamanlar iki arabanın fiyatları hemen hemen aynıydı.şimdi vti dediğin meret hala 25 lere satılıyor.106 10 lira bence honda al zarar etmessin.azıcık ekonomik olarakta düşünmek lazım
    komançero garage

Görkem.Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s2kkk tercihim olurdu..

-34 BF 5098 06 S2000 (New)
    -07 DDL 55 08 CZT(Old)
    -35 CZT 03 06 CZT(Old)
    EKN GARAGE
    Görkem YERLİ

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vallaha s2000 guzel arabada cok tehlıkelı yani.arabayı 4-3 e bile cekerken arkası durmuyor.rx8 daha iyi bi secım olabılır.arka koltukları falanda var 2-3 kısı bınebılırsınız.

batucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    70-80k tl s2k ya verenin aklindan suphe ederim .
    Aman abi naptın cullancaklar simdi

S2k ya verilen veya istenen rakamlar normal denilebiliyorsa konuşçak bir şey kalmamıştır...

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sadece gitsin diyorsan S2000 ama "otomobil" olsun diyorsan Rx-8. Birisi eğlenilecek diğeri evlenilicek kadın.
    +1905
    nokta yorum .

_FrKn_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sahibini tanımıyorum ama forumdaki şu araç rx8 seçmeye sebep olabilir
    http://www.techturkey.com/forum/otom...ns-ds-rx8.html
    ama s2k da bambaşka zor bir karar.ikisinede sahip olmak gerekir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet yaa kırmızı gövde ve siyah jant (kısaca linkteki araç) muhteşem olmuş rx-8.

batucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence iki araca da girmeyin gidip Z4, TT veya SLK alın kalite olsun

zorbeykesman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S2k'leri çok sevsemde bir Rx8 sahibiyim eski Mini kullanıcısıyım. Yol tutuş bakımından ikiside Mininin yerini tutmasada drift konusunda Rx'in çok fazla üstünlüğü olduğunu ikisinide kullandığım için söyleyebilirim. Araba 100 lira ile 160 km'de gidebiliyor 100 km'de. Görünüş olarak 2010 sonrası R3 Rx8 alacaksan gercekten kalıtelı bir araç alcağın kesindir. Cabrio herzaman candır herkez ister S2k mukemmel tasarıma sahıp olan ve Rx8 ile gidişinin kıyaslanmaması gereken bir araç. Rx8 231 Hp olarak gözüksede tekerlege verdiği gucun bu olmadıgını bılmenı ısterım. R3 Rx8'lerde fabrika çıkışı Bose Muzik sistemi, BBS uretimi jantlar, Billstein Amortisorler ve Recaro koltuklar bu arabayı cazip hale getiriyor.Karar vermek zor iyi düşün.
    www.MINIciyiz.biz

drahte1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ThUnDeRbErK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir önceki mesajımda zaten konuyu özetledim sende kismen niteledin ' piyasa otomobili '
    İşte bu sınıfta yok yok yani 4 kişilik oturma alanı, konfor, donanım, güvenlik, kalite
    bütün ihtiyaçlara cevap veren bir çok ekstrası olan araçlar neden hep s2000 yani ?? Bu seçeneklerde çok mantıklı ihtiyaçlar görüyorum bir otomobil meraklısı ve takipçisi olarak.
    Öncelikle rakip olarak brz gt 86 350z genesis Rx-8 aynı klasmandalar.Rx-8 gibi 4 kapı çok akıllıca piyasa sunulmuş bir ürünün boşluğunu doldurmak adına rakipleri bu pastadan iyi bir pay alacaklar.
    Buraya yazdim yazdim sildim, bugune kadar gordugum en sacma paragraf yukaridaki, kisaca yaziyorum;

Bu 5 araba nasil ayni kefeye girer ?

Japonya'da bu kadar rağbet varsa Fd sahipleri ve Fd modelleri orada olmasına rağmen neden bu adamlar Rx-8 tercih ediyor ? Demekki güzel bir sebebi var.

Herkes Fd3s Rx-7 ile Rx-8 Se3p'yi kıyasladı hata yaptılar. Fd3s'ler m3 parasına satılıyorken Rx-8'ler 320i parasına satılmakta. Hala kıyaslıyarak yola çıkanlar için buda ek bilgi olsun.Mazda Rx-7 Fd3s emisyondan kuzey amerika'da satışları yasaklandı. Naptı bu Mazda 4 kapı fun car rotary dengesini koruyacak portları end plate'lere taşıyarak yakıt ekonomisi ve satış grafiğini artıracak bir otomobil ürettiler.

Bu bilgileri neden veriyorum Mazda neden Rx-8'i üretti ve neyi hesaplayarak üretti. Dengeli keyifli ve daha fazla kişiye hitap edeceğini ve para kazanmayı düşünürek.

Hem işletim sistemi rotary olarak daha ucuzdur rotary bir araca göre hemde daha fazla kitleye hitap edecek bir araç olacaktı..
    Fd'sini satip Rx8 alan var mi ? Kac kisi bunlar ? Japonyada herkez Fd'sini yakip Rx8 mi aldi ? Japonyadan mi bildiriyorsunuz bunu ? Birak arabalari artik ulkelerin demografik analizini oturdugun yerden yapiyorsun, Japon musun sen yoksa ? Kac yildir Japonyada yasiyorsun ? Kac tane Japon FD sahibi arkasin var ?

Fd3S'ler M3 parasina satilip M3 sinifinin otesinde iken, Rx8'ler 3.20 parasina satilip 3.20 sinifinda oldugundan olabilir mi ? Arabalar rakipleri olan arabalara gore fiyatlandiriliyor farkinda isen, Rx8 M3 ile rekabet edecek olsaydi gine ayni paraya satilacagini mi dusunuyorsun ?

FD'nin emisyon nedeni ile satisinin yasaklanmasi nedeni ile Rx8'in cikmasi IMKANSIZ

M3 satisi yasaklaninca BMW 3.30 mu uretmeye baslar ?

FD'ye buyuk katalizor, daha buyuk portlar ile emisyon dusurulemiyormuydu ?

Dusurulemiyorsa, Rotary'nin limiti bu kadar mi yani ? Yasal limitlerde 230hp uretebiliyor en fazla..

Mazda artik M3 parasina araba satacak bir firma DEGIL, Rx-8 gibi dusuk butceli araba yapmasinin SEBEBI BU !

Mazda'nin fiyati Rx-7 / Supra / GTR zamanindada gerideydi, Honda S2000, Nissan 350Z yaparken gine fiyat olarak onlari arkadan izlemek zorunda kaldi, o butceyede ortaya Rx-8 cikti...

Mazda bugun 80.000 dolara Rotary Coupe yapip satacak bir pazari olsa idi Rx-8 GTR gibi bir makine olarak cikardi...

Mazda Rx-8'leri çoğunu hiroshima fabrikasında yapıyor

The production of RX-8 ended in February 2012 in Japan. As of 2011-10-07, Mazda had produced 18900 RX-8 since 2003 (in Japan).

Mazda RX-8 - Wikipedia, the free encyclopedia
    190 bin adeti orada yapılmış en azından tamamına yakını diyelim.
    Thunderberk yalan soyluyorsun ? ? ? ?? ? ?? NERDE ? ? ? ? ?

The production of RX-8 ended in February 2012 in Japan. As of 2011-10-07, Mazda had produced 18900 RX-8 since 2003 (in Japan?).
    Orjinal kaynaginda ? var cunki bilgi NET DEGIL neden ? Cunki zaten bilgi kendini yalanliyor, iki fabrikada uretilen bir arabanin %95'inin bir fabrikada yapilmasi olagan mi ?

Senin kaynaginin orjinali surada;

asahi.com

Buda kaynaginin google translate ile tercume edilmis HALI !

RX-8 is released in Japan, North America and Europe in 2003. 180,000 cumulative sales are 9,000.

累計販売台数は18万9千台。 - bu tek sayi aslinda gordugun gibi yani 189.000 burasi !
    NE DIYOR ?

Mazda 189.000 araba satti bugune kadar ! ! ! !

Senin BILGIN BU KADAR daha konusmama gerek yok ama ne yapalim anlatalim millet kim ne anlasin...

Okusanda, ogrensende bu sekilde ogrendigin her bilgi TOPLUMU ZEHIRLEMEKTEN BASKA BIR ISE YARAMIYOR ! cunki yarim bilgi yalandan daha tehlikeli...

Ötv vergilendirmesi Kdv gene öyle S2000 Türkiye'de 85 bin liraları gördü Rx-8'de 84 bin liraları gördü.

Her ülkede ötv ve kdv aynı değil.. Fabrika sattığı fiyatı genel olarak aşağı yukarı yakın fiyatlar..

Ötv ve kdv'ye bakınca Rx-8 ile s2000 silindir hacmine göre hemen hemen aynı fiyattalar mı ? Evet !

O zaman Rx-8 1.308cc yerine 2.000cc olsaydı ötv hesaplamasında 140-150 bin lira civarlarında olmayacakmıydı ? Evet olacaktı !
    Su an sacmaliyorsun !

Rakibinden UCUZ olan bir araba %60 vergi konmus fiyati, rakibinin %80 vergi konmus fiyati ile nasil nerdeyse kafa kafaya olur ?

Hala Rx8 2.000cc olsaydi 140-150.000 Lira olacakti arabalarimiz 140-150K lik arabalar demeye getiriyorsun...

Mazda Turkiye FAIS fiyat ile araba satti diyorum, araba 2.000cc olsaydi diyorsun....

Thunderberk sunun cevabini ver;

Rakibinden UCUZ olan bir araba %60 oranda vergilendirilmis fiyati, kendisinden PAHALI olan rakibinin %80 vergi konulmus fiyati ile nasil nerdeyse kafa kafaya olur ?

Vermezsin....

Aftermarket olarak bile s2000 üzerinde kullanılan markalarla Rx-8'in üzerinde çalışan markaları kıyaslarsak bile kalite farkını anlamış oluruz.
    Rx8 icin kac tane Titanium exhaust var ? S2000 icin cesit cesit, marka marka, sec begen al, Turkiyese bile 3 tane komple titanium Exhaustlu S2000 var...

ASM - AMUSE - J's - Spoon - Ikeya Formula - Toda - Tracy - Hytech....

S2000 icin yapilan DRY CARBON parca cesitliligi bu dunyada baska hangi arabada var bilmiyorum...

Bence gereği bile yok s2000 alacak kişi 2 kişilik kendi yağında kavrulan bir araba alacaktır. Kalite klasmanı yukarıya çıkarmak istiyorsa Z4 tercih edeceksin herşey hızlı olmakla bitmiyor maalesef..

Honda para kazanmaya bakar. Mazda'da para kazanmaya bakar fakat Mazda marjinallik ve kaliteden ödün vermez. Rotary üretiminden de Hiroşima şehrinin 1945 adına kalan bir sembolik önemi var ve bunun için inandıkları hayallerini gerçekleştirdiler ve uğraşıyorlar.

S2000 kötü araba değil Rx-8 eksik araba diyorsunuz yada onu iddaa ediyorsunuz fiyatı öyle yada böyle diyorsunuz ne gereği var bunların.

Satılıyor tercih ediliyor demekki. Mazda Rotary olmasına rağmen s2000'den fazla satış adedini yakalamış mı ona bakmak lazım.
    Volvo guvenli, BMW sportif, Mercedes konforlu, Alfa tasarim....

Herkezin bir mottosu var, ama bunlar yalan dolan Mazda en cok kari marjinalliginden odun vermden kazanacagini bildigi icin marjinal

NE ?

Bugun Mercedes, SLK'yi S2000 gibi yaparsa satamaz ! Fiyat dusurur satar ama ozamanda SLK kadar kar edemez bunun yaninda marka imajina verdigi zarar cabasi...

Herkezin tuttugu bir kose var, Mazdanin boyle GORUNUYOR OLMASI onu ulu kilmaz, buna kanip gidiyorsun, gozunu ac biraz....

Bunlar REKLAM KOKAN hareketler, Mazda buyuklugundeki Uluslar Arasi bir firmanin DUYGULARI OLMAZ, musterilerin duygulari olur, bunlar dahi kullanilir ama firmanin DUYGUSU YOK...

Mx-5 konusunada gene değinelim 1989 Aralık ayından itibaren -2012 1.000.000 adeti geçtiğini biliyoruz.

Buraya niye değiniyorum..

Roadster segmenti heleki Mx-5'in klasmanı kült olmuş Retro bir modeldir..Triumph Spitfire, shelby cobra,Austin-Healey Sprite, MG Midget ve Lotus Elan bu modellerin Retro olarak tekrar üretilen o geni taşıyan koleksiyonluk bir otomobildir.

Bu segment neden çok satış adedini yakalar işte bu yüzden. Ama s2000 yakalayamamış.

S2000 kötü arabamı hayır. Fakat teenager aracı olarak Avrupa'da ve Amerika'da hitap kitlesi niggalar ve nigga gibi yaşayanlar. Yalnış anlaşılmasın ırkçı değilim gerçekler bunlar.
    Thunderbek, Avrupa'yi Amerika'yi karis karis gezdin mi ? Teenager nedir ya ? Amerikada hangi teenager S2000'in sigortasini odeyebilir ?

Oturdugun yerden ulkelerin demografik analizini yapiyorsun, iki dergi, bir film izliyorsun sana yetiyor...

Nasil bir kafa yapin var anlamiyorum...

Soyledigin laflar cok buyuk laflar, ne zaman anket yaptin ? nasil data topladin ? S2000 i teenager zenciler kullaniyor oldu ?

Ferrari F430 Spyder'da S2000'in satis rakamini yakalayamadi...

Sacma degil mi bu dedigim !

Mx-5, S2000 satis rakamini yakalayamadi demek gibi...

Bunlarin ikisininde roadster olmasi rakip olduklari anlamina gelmez, fiyatlarina ve performanslarina bakarsan farkli siniflarda olduguklarini gorurusun ayrica biri 23 yil digeri 9 yil uretildi...

Adam işimi görecek araba arıyorum demiş. Bu piyasada temiz kız gibi Rx-8'ler mevcut. Series 1 alacaksa 40-50 bin tl arasına tertemiz araçlar var.. En azından rwd keyfini yaşayacak keyifli %50 %50 ağırlık dağılımına sahip, dengeli ve tune edilebilecek keyifli bir otomobil sahibi olması hem bütçesine uygun olacaktır. Tabiki tercih meselesi..

İyi forumlar.
    Adam isimi gorecek araba ariyorum DEMEMIS ! Ne demis ?

Alıntı beskazalıoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ygüzel bir araba almak istiyorum fiyatıda fazla okadar yükseklere cıkamam benim beğendğim hoşuma gidenler mazda rx8 ve honda s2000 ama hangisini almakta karar veremedim sizden bilgi almak istiyorum hem görünüş hem performans bakımından hangisini tercih etmeliyim şimdiden herkeze teşekkürler
    Adam bir kere performans demis, sen hala Rx8 diyorsun....

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rx8 icin kac tane Titanium exhaust var ? S2000 icin cesit cesit, marka marka, sec begen al, Turkiyese bile 3 tane komple titanium Exhaustlu S2000 var...

ASM - AMUSE - J's - Spoon - Ikeya Formula - Toda - Tracy - Hytech....

S2000 icin yapilan DRY CARBON parca cesitliligi bu dunyada baska hangi arabada var bilmiyorum...

Kanka oraya birde T1R full titanium headrs+catback ilave eder misin 4500 usd headrs +2700 usd catback

aftermarket olayına girersen Berk yanlılırsın S2k için üretilen aftermarket parça butün mazadaya üretilen parçadan bile fazladır .

Ben bu rx8 s2k konusunu çok seviyorum çok seviyeli oluyo tatlı sert atışmalı ama hep söylüyorum

S2k ve rx8 birbirlerine rakip değiller biri armut biri elma mx5 ve s2k aynı segmentin

araçlarılar fakat s2k mx5 den oldukça üstün bir araç

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)